Απεργία της ΓΣΕΕ

Δέκα συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το καλοκαίρι

Δέκα συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter
0

Οι Calexico live at Acropolis

Στη μακρόχρονη πορεία τους έχουν επισκεφθεί αρκετές φορές τη χώρα μας, δίνοντας μερικές αξέχαστες συναυλίες. Στις 3 και 4 Ιουλίου η παρέα των Joey Burns και John Convertino, που πρόσφατα κυκλοφόρησε τον ένατο δίσκο τηςμε τίτλο «The thread that keeps us», έρχεται στο Ηρώδειο για δύο μοναδικές βραδιές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

3-4/7, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, εισ.: €33-55, greekfestival.gr

 

Δέκα συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter
Οι Calexico έρχονται στο Ηρώδειο για δύο μοναδικές βραδιές

O Ty Segall στο Gagarin

Έχοντας στις αποσκευές του τον πολύ πρόσφατο δίσκο του «Freedom's Goblin», o πολυσχιδής εκπρόσωπος του neo-garage ήχου Τy Segall έρχεται στην Ελλάδα μαζί με τη Freedom Band του στις 16 Ιουνίου στο Gagarin 205! Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες μουσικούς της ροκ στην καλύτερη ίσως φάση της καριέρας του.

16/6, Gagarin 205 Live Music Space, Λιοσίων 205, 211 4112500, www.gagarin205.gr

 

Δέκα συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter
Ο πολυσχιδής εκπρόσωπος του neo-garage ήχου Τy Segall έρχεται στην Ελλάδα μαζί με τη Freedom Band του στις 16 Ιουνίου στο Gagarin 205!

Lil Pump και Steve Aoki στο Primer Music Festival

Το νέο φεστιβάλ ηλεκτρονικής dance και urban μουσικής κάνει επίσημη πρώτη στην Ελλάδα στις 11 Ιουλίου, στο γήπεδο του Tae Kwon Do, με ένα φοβερό line-up. Τα πιο μεγάλα ονόματα του 1ου Primer Music Festival δεν είναι άλλα από τον 17χρονο ράπερ Lil Pump, μία από τις πιο καυτές (και αμφιλεγόμενες) προσωπικότητες της χιπ-χοπ σκηνής, και τον σούπερ-σταρ της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής και υποψήφιο για βραβείο Grammy, Steve Aoki.

11/7, Primer Music Festival, κλειστό γήπεδο Tae Kwon Do, εισ.: €40-100

 

Δέκα συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter
Το νέο φεστιβάλ ηλεκτρονικής dance και urban μουσικής κάνει επίσημη πρώτη στην Ελλάδα στις 11 Ιουλίου, στο γήπεδο του Tae Kwon Do,


Ο Steven Wilson στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Ο σημαντικότερος ίσως εκπρόσωπος του σύγχρονου progressive ήχου επιστρέφει στην Ελλάδα για μία και μοναδική εμφάνιση στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, στις 25 Ιουλίου. Το 5ο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο «To The Bone», που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες, έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από κοινό και κριτικούς. 25/7, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, εισ.: €32-47,

Περισσότερες πληροφορίες στο www.technopolis-athens.com

 

Δέκα συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter
Ο σημαντικότερος ίσως εκπρόσωπος του σύγχρονου progressive ήχου επιστρέφει στην Ελλάδα για μία και μοναδική εμφάνιση στην Τεχνόπολη.

Οι Arctic Monkeys στο Rockwave

Ανεξάρτητα από το αν σου άρεσε ο νέος τους δίσκος, είναι μάλλον το μεγαλύτερο όνομα που θα μας επισκεφθεί αυτό το καλοκαίρι. Η βρετανική μπάντα, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πλήρη σύνθεση, θα παίξει στις 6 Ιουλίου στο Rockwave. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι είχε περάσει από τα μέρη μας το side project του Alex Turner, The Last Shadow Puppets.

6/7, Rockwave Festival, Terra Vibe Park, εισ.: €82

 

Δέκα συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter
Ανεξάρτητα από το αν σου άρεσε ο νέος τους δίσκος, οι Arctic Monkeys είναι μάλλον το μεγαλύτερο όνομα που θα μας επισκεφθεί αυτό το καλοκαίρι.

O Theodore επιστρέφει στην Ελλάδα μετά το SXSW

Ο ταλαντούχος συνθέτης και πολυοργανίστας γυρίζει στην Αθήνα μετά την εμφάνισή του στο μεγαλύτερο παγκοσμίως φεστιβάλ στην Αμερική (SXSW / Texas), μία συναυλία στη Νέα Υόρκη και κάποια πρόσφατα live στο πλαίσιο mini tour στην Πορτογαλία, για ένα ένα μεγάλο live στην Τεχνόπολη στις 18 Ιουλίου. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Foam, ένα νέο pop electronic duo από την Αθήνα που συνδυάζει επιρροές από την indie, electronic, downtempo και dream pop μουσική. 18/7, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100,

Περισσότερες πληροφορίες στο www.technopolis-athens.com, εισ.: €8-12,

 

Δέκα συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter
Ο ταλαντούχος συνθέτης και πολυοργανίστας Theodore γυρίζει στην Αθήνα.

Οι Tiger Lillies επιστρέφουν στην Αθήνα

Ιδιαίτερα αγαπητοί στο ελληνικό κοινό, έρχονται στην Ελλάδα για μια μίνι περιοδεία σε διάφορες πόλεις. Στον Πειραιά θα εμφανιστούν την Τρίτη 19 Ιουνίου στο Βεάκειο, ενώ θα κλείσουν την περιοδεία τους (αφού περάσουν από Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης) στην Αθήνα την Κυριακή 24 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων. Το αβανγκάρντ βρετανικό συγκρότημα θα παρουσιάσει μια παράσταση με τα καλύτερα κομμάτια της 29χρονης καριέρας του.

19/6, Βεάκειο Θέατρο, Πειραιάς, 24/6, Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Βύρωνας, εισ.: από €15

 

Δέκα συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter
Ο αγαπημένος Nick Cave και οι Bad Seeds επιστρέφουν στην Αθήνα για λογαριασμό του Ejekt Festival 2018 στις 23 Ιουνίου

Nick Cave & the Bad Seeds στο Ejekt Festival

Η περσινή sold-out συναυλία τους στο Tae Kwon Do ήταν το συναυλιακό event της χρονιάς. Ο Nick Cave και οι Bad Seeds επιστρέφουν στην Αθήνα για λογαριασμό του Ejekt Festival 2018 στις 23 Ιουνίου. Το line up πλαισιώνουν οι Editors, Jack Heart, Wolf Alice και Protomartyr (οι δύο τελευταίες μπάντες έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα).

23/6, πλατεία Νερού, Φάληρο, εισ.: €50-125, πληροφορίες στο www.ejekt.gr.

O Νάιτζελ Κέννεντυ στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Ο σούπερ-σταρ του βιολιού, ανακάλυψη του σπουδαίου Μενουχίν, και ο βιολονίστας με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 17 Ιουλίου στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Η παράσταση «Bach meets Kennedy meets Gershwin» είναι ένας συναρπαστικός διάλογος ανάμεσα στον Μπαχ (με τα έργα του για βιολί που ο Κέννεντυ έχει ερμηνεύσει επανειλημμένα στο παρελθόν) και τις τζαζ συνθέσεις του Γκέρσουιν, ενός σύγχρονου κλασικού.

17/7, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, εισ.: €22-90

 

Δέκα συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter
Ο σούπερ-σταρ του βιολιού έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 17 Ιουλίου στο Ηρώδειο

Μουσική στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Κήπος του Μεγάρου φιλοξενεί μια σειρά συναυλιών που θα κρατήσουν σχεδόν όλο το καλοκαίρι. Η αρχή γίνεται την Πέμπτη (14/6) με την Πέννυ Μπαλτατζή, συνεχίζεται με την καθιερωμένη Γιορτή της Μουσικής (21/6), ενώ ο επίλογος των εκδηλώσεων του Ιουνίου ολοκληρώνεται με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη (25/6).

Τον Ιούλιο τη σκυτάλη παίρνουν γνωστοί καλλιτέχνες, όπως η Αngelika Dusk (5/7), οι Minor Project (9/7), η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Στάθης Δρογώσης (13/7).


Μετά την ανάπαυλα του Αυγούστου, οι συναυλίες στον Κήπο επιστρέφουν με τζαζ (Takis Paterelis Quartet, 13/9) και ακολουθούν οι Katerine Duska και Albin Lee Meldau (14/9), καθώς και ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του Λέοναρντ Κοέν (Leonard Cohen Tribute, 21/9) μέσα από τη γυναικεία ματιά τριών ερμηνευτριών της νέας γενιάς, της Nalyssa Green, της Sugahspank! και της Lou is.


Οι φετινές εκδηλώσεις στον Κήπο ολοκληρώνονται με τη συναυλία του Θοδωρή Βουτσικάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου (22/9) με προσκεκλημένους τη μεγάλη ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη και τον βιολονίστα και συνθέτη Αντώνη Σουσάμογλου.

Πληροφορίες στο www.megaron.gr

0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM
«Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Μουσική / «Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Το χρονικό της μετεωρικής ανόδου του Sean Combs, διάσημου και ως Puff Daddy ή P.Diddy, στον χώρο της μουσικής, της μόδας και της show business, πριν από τον πρόσφατο καταιγισμό αγωγών εναντίον του για σεξουαλικά και άλλα αδικήματα.
THE LIFO TEAM
30 χρόνια μετά τον θάνατό του Κερτ Κόμπειν, δημοσιεύονται για πρώτη φορά ανέκδοτες οικογενειακές φωτογραφίες του

Μουσική / 30 χρόνια μετά: Ο Κερτ, η Κόρτνεϊ και η κόρη τους σε ανέκδοτες οικογενειακές φωτογραφίες

Πριν από τριάντα χρόνια ξεκίνησε η μεταθανάτια ζωή του αυτόχειρα ροκ σταρ, κατά την οποία η φήμη, η επιρροή και το νόημα των τραγουδιών του αποκτούν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.
THE LIFO TEAM