Η Ιφιγένεια Μπάκα άναψε μόνη της το αστέρι που την ακολουθεί. Φοιτήτρια στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, αποφάσισε να παρακολουθήσει τον κύκλο σεμιναρίων της Μαρίας Παπαδοπούλου στο κομμάτι της θεραπευτικής γυμναστικής και τελικά το pilates την κέρδισε ολοκληρωτικά. Τόσο, που πλέον το δεύτερο σπίτι της είναι το Studio Breath Pilates. Ένας χώρος όπως τον ονειρεύτηκε, που έχει μπει ήδη στην καθημερινότητα επωνύμων και ανωνύμων που εκτιμούν αυτόν τον νέο τρόπο εκγύμνασης και θεραπείας.


— Πώς θα χαρακτήριζες το pilates; Άθλημα, προπόνηση, θεραπεία;

Οι γνώμες διίστανται. Η εμπειρία μου δείχνει ότι, ανάλογα με τον μαθητή, μπορείς να δουλέψεις το pilates με διαφορετικά εργαλεία. Για παράδειγμα, τον τελευταίο καιρό προπονώ τον Δημήτρη Σαραβάκο και βλέπω πόσο θεαματικά αποτελέσματα έχει η εφαρμογή απλών ασκήσεων με μεγαλύτερη ένταση και αντίσταση επάνω σε έναν δυνατό και έμπειρο αθλητή. Αυτή είναι και η μαγεία του pilates, ότι μπορείς να θεραπεύσεις, να προπονήσεις και να γυμνάσεις ταυτόχρονα, ακούγοντας τις ανάγκες του κάθε σώματος!


— Ποια είναι τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του έναντι άλλων μορφών γυμναστικής;

Μαθαίνεις να ελέγχεις απόλυτα το σώμα σου. Βοηθάει στη μείωση των πόντων και, σε συνδυασμό με ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής, μπορεί εύκολα κάποιος να χάσει κιλά. Η αλλαγή που νιώθουν οι μαθητές από τα πρώτα κιόλας μαθήματα τονώνει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή τους και μειώνει τα επίπεδα του άγχους. Σημαντικά είναι τα οφέλη του pilates και στο κομμάτι της θεραπείας.


— Μίλησέ μας για το Studio Breath Pilates.

Ήταν πραγματικά απόφαση μιας νύχτας. Όταν αποφάσισα πως το επόμενο βήμα ήταν να ασχοληθώ αποκλειστικά με το pilates, δεν πέρασε μία εβδομάδα και βρήκα έναν μικρό χώρο που μου ταίριαζε, οπότε ξεκινήσαμε τις εργασίες. Εντυπωσιάστηκα από την υποστήριξη του κόσμου και, παρ' ότι το studio έχει γίνει το δεύτερο σπίτι μου, όταν βλέπω την ικανοποίηση των μαθητών μου, γεμίζω με αγάπη γι' αυτό που κάνω.


— Νιώθεις ότι υπάρχει ακόμα δυσπιστία γύρω από αυτόν τον τρόπο εκγύμνασης;

Δυστυχώς, η δυσπιστία όσον αφορά τον χώρο του pilates είναι σκόμα μεγάλη. Παρ' όλα αυτά, η μέθοδος που δίδαξε ο Joseph Ρilates γίνεται ολοένα πιο γνωστή. Είμαι πολύ αισιόδοξη όσον αφορά το μέλλον στον χώρο μας, αλλά θέλει κόπο και προσπάθεια να εξελίξεις το αντικείμενό σου και να ξεχωρίσεις!

 

Info:

Κηφισοδότου 31, Άνω Πετράλωνα, Αθήνα, 6948 464411. Facebook