Το νέο τρέιλερ για το Red Dead Redemption 2 κατέφθασε σήμερα το πρωί, δίνοντας μας μια εντυπωσιακή ματιά στο όραμα της Rockstar για την Άγρια Δύση στο τέλος του 19ου αιώνα.

 

Όπως είχε υποσχεθεί, η Rockstar Games δημοσίευσε πριν λίγες ώρες ένα νέο trailer για το πολυαναμενόμενο παιχνίδι Red Dead Redemption 2, το οποίο μας δίνει για πρώτη φορά αρκετά στοιχεία για την υπόθεση και παρουσιάζει πολλούς από τους χαρακτήρες που θα πρωταγωνιστήσουν στο νέο επεισόδιο.

 

Το Red Dead Redemption 2 είναι prequel του Red Dead Redemption οπότε, όπως είναι λογικό, βλέπουμε τις νεότερες εκδοχές των χαρακτήρων από το αρχικό παιχνίδι. Το τρέιλερ με τους πιο αγέραστους ήρωες δεν απογοητεύει, αντίθετα μας προετοιμάζει για τον ερχομό του παιχνιδιού μέσα από έναν κατάλογο αναγνωρίσιμων χαρακτήρων, ο οποίος καταλήγει στον John Marston, τον καταπονημένο πρωταγωνιστή τoυ Red Dead Redemption.

 

Ο Marston συνήθιζε να «τρέχει» με τη συμμορία του "Ολλάνδού", μια ομάδα βίαιων ληστών ρήμαξε όλες τις τράπεζες και τρομοκράτησε ό, τι απέμεινε από την Παλιά Δύση στις αρχές του 20ου αιώνα. Αλλά από την αρχή του Red Dead Redemption, ο Marston είχε αποσυρθεί από το έγκλημα και ζούσε ως κτηνοτρόφος με τη σύζυγό του Abigail και τον έφηβο γιο του Jack. Δυστυχώς, το παρελθόν του Marston επέστρεψε για να τον στοιχειώσει όταν ομοσπονδιακοί πράκτορες απήγαγαν τη σύζυγό του και τον γιο του για να τον υποχρεώσουν να κυνηγήσει τα τρία εναπομείναντα μέλη της παλιάς συμμορίας του.

 

Μέχρι στιγμής έχουμε δει μόνο κινηματογραφικά τρέιλερ για το Red Dead Redemption 2, άρα δεν είναι σαφές πώς το gameplay συνδυάζεται με τα cutscenes, γι' αυτό δεν μπορούμε πραγματικά να γνωρίζουμε πόσο το τρέιλερ αντιπροσωπεύει την πραγματική μηχανική του παιχνιδιού. Αλλά με λίγη καλύτερη προσοχή στα πλάνα, βλέπουμε ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι μάχες σε αυτό το prequel θα προσφέρουν περισσότερες επιλογές από εκείνες που ήταν διαθέσιμες στην πρώτη γνωριμία με το παιχνίδι.

 

Αν και οι λεπτομέρειες στο σχεδιασμό των όπλων φαίνονται να μαγνητίζουν την προσοχή, τα γραφικά είναι αναμφισβήτητα πιο εντυπωσιακά. Παρακολουθήστε τον περιστρεφόμενο κύλινδρο του πιστολιού του Dutch καθώς το τραβά από τη ζώνη για να πυροβολήσει. Υπάρχουν πολλές πινελιές όπως αυτή στο Red Dead Redemption 2 που δείχνουν ότι το παιχνίδι θα είναι μια ακόμη σπουδή στην κίνηση και την ανάπτυξη των βίντεο παιχνιδιών, έτσι όπως την ονειρεύονται οι σύγχρονες μηχανές.

 

Ακολουθεί η επίσημη περιγραφή του παιχνιδιού που δόθηκε επίσης στα φώτα της δημοσιότητας:

 

[...] Αμερική, 1899. Το τέλος της Άγριας Δύσης έχει ξεκινήσει την ώρα που οι άνθρωποι του νόμου κυνηγούν και τις τελευταίες εναπομείναντες συμμορίες. Αυτοί που δεν παραδίνονται ή υποκύπτουν, σκοτώνονται.

 

Αφότου μια ληστεία πάει εντελώς στραβά στη δυτική πόλη του Blackwater, ο Arthur Morgan και η συμμορία του Van der Linde αναγκάζονται να ξεφύγουν. Με τους ομοσπονδιακούς πράκτορες και τους καλύτερους κυνηγούς επικηρυγμένων της χώρας να φτάνουν στα ίχνη τους, η συμμορία θα πρέπει να ληστέψει, να κλέψει και να παλέψει για να βρει το δρόμο της μέσα από την άγρια καρδιά της Αμερικής με σκοπό να επιζήσουν. Όσο εντείνονται οι εσωτερικές διαιρέσεις που απειλούν να σκίσουν στα δύο την συμμορία, ο Arthur θα πρέπει να πάρει μια απόφαση ανάμεσα στα δικά του ιδεώδη και την πίστη του στην συμμορία που τον ανέθρεψε.

 

Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να δούμε περισσότερα. Το Red Dead Redemption 2 είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 26 Οκτωβρίου για το PS4 και το Xbox One.