Ο βραβευμένος Έλληνας visual designer Χάρης Τσέβης (Tsevis Visual Design) αποθανάτιζει την φιγούρα του προσωπικού του ήρωα Steve Jobs σε μια σειρά από πορτραίτα-μωσαϊκά και κολλάζ με προϊόντα της Apple, και γίνεται εξώφυλλο σε περιοδικά από όλο τον κόσμο.

 

Μιλώντας στο CNN για το αφιέρωμα τους στη μνήμη του ιδρυτή της Apple, είπε:

 

Έκανα απλά το χόμπι μου και τον έρωτά μου για πολλά χρόνια, και τιμούσα τον Steve Jobs,που είναι ο ήρωάς μου, αυτό είναι όλο.

Τον ακολουθούσα αυτό τον τύπο από τις αρχές των '90s. Ήμουν ένας designer, αγαπούσα την πολυπλοκότητα και όχι την απλότητα όπως αυτός. Αλλά ακολουθούσα όμως και το όραμά του και εννοώ όχι μόνο το όραμά του σχετικά με τα προϊόντα αλλά και σχετικά με πράγματα που είναι πολύ σημαντικά σε έναν καλλιτέχνη όπως η συγχώρεση, η συγχώρεση του χρήστη, με την διάσημη εντολή "Undo".  Ή το όραμά του που έχει να κάνει με τo interaction ανάμεσα στο χρήστη και το computer, που επιτυγχάνεται μέσα απ’ την απλότητα. Μου έδωσε ένα ισχυρό εργαλείο, το οποίο με βοήθησε με τη δουλειά μου και τα πειράματα μου. Έκανα αυτό που αγαπούσα που είναι να πειραματίζομαι με το design και τον τιμούσα συνεχώς, γιατί υπήρξε κάτι σαν ένα προσωπικός μου ήρωας».

 

2010, για το εβδομαδιαίο ιταλικό περιοδικό Panorama

 

2011, για τους Los Angeles Times

 

2010, για το βραζιλιάνικο περιοδικό Alfa

 

2007, προσωπικό project

 

2008, για το Νεοϋορκέζικο Fortune, το ιαπωνικό Mac Fan και το γερμανικό P.M.

 

Στην επαγγελματική ιστοσελίδα του θα βρείτε αναλυτικότερη γκαλερί με τα έργα του.

 

Επίσης, το κείμενο που έγραψε ειδικά για το αφιέρωμα του Lifo.gr