Το Zen του Steve Jobs

Facebook Twitter
0

Το 60-σέλιδο graphic novel της Forbes ετοιμάζεται από τον περασμένο μήνα και θα εξετάζει την περίοδο της ζωής του Steve Jobs στα μέσα της δεκαετίας των 80s μετά την έξοδο του από την Apple, την φιλία του με τον βουδιστή μοναχό Kobun Chino Otogawa, και τον τρόπο που οι εμπειρίες του Jobs από εκείνη την περίοδο συνδέονται και επηρέασαν γεγονότα-κλειδιά στην μετέπειτα ιστορία της Apple.

Στοιχεία όπως η γιαπωνέζικη φιλοσοφία, το kihnin meditation, η έννοια του αρνητικού χώρου και τα στοιχεία του ιαπωνικού design και της αισθητικής ma που γνώρισε ο Jobs μέσω του Kobun έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία του μετά την επιστροφή του στην Apple.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει εντός των προσεχών μηνών σε ψηφιακή μορφή. Μέχρι τότε απολαύστε μια χαρακτηριστική 5-σέλιδη σεκάνς με την έμπνευση του Steve Jobs για τον περίφημο κύκλο του.

0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ