Η Apple αποτελεί σύμβολο άγριας καπιταλιστικής πρακτικής

Facebook Twitter
1

Ο Steve Jobs άλλαξε τον κόσμο. Είχε ιδέες, άλλες δικές του, άλλες τις δανείστηκε από τους αντιπάλους του και τις έκανε λίγο καλύτερες.

Ικανότατος ηλεκτρονικός και προγραμματιστής, η δικαίωση μιας γενιάς που αμφισβήτησε τα πανεπιστήμια και το κύρος των πτυχίων. Ο Jobs δεν θα είχε αλλάξει τίποτα όμως χωρίς ένα τεράστιο μηχανισμό προβολής και σκληρής πολιτικής της εταιρείας που ο ίδιος δημιούργησε και αργότερα έγινε σκλάβος της, όταν διαπίστωσε πως έξω από αυτήν, μέλλον δεν υπήρχε.

Η Apple αποτελεί σύμβολο άγριας καπιταλιστικής πρακτικής, φυλάγοντας με νύχια και με δόντια τις περιβόητες πατέντες λογισμικού, πνίγοντας οποιαδήποτε δημιουργικότητα από την οποία δεν έβγαζε χρήματα. Τελικά ο Steve Jobs, ο πανέξυπνος αυτός εφευρέτης, άλλαξε τον κόσμο γιατί το τμήμα μάρκετινγκ έπεισε τον κόσμο ότι ο Jobs μπορεί να τον αλλάξει.

*O Δημήτρης Αντωνίου ξέρει να κάνει τα πάντα με έναν υπολογιστή. 

1

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ