H μαγική όαση Huacachina: Ο παράδεισος, κρυμμένος στους αρχαίους αμμόλοφους του Περού

H μαγική όαση Huacachina: Ο παράδεισος, κρυμμένος στους αρχαίους αμμόλοφους του Περού Facebook Twitter
0

Απέχει περίπου πέντε ώρες από τη Λίμα και η διαδρομή μέχρι να φτάσει κανείς εκεί περιλαμβάνει μια συναρπαστική περιπέτεια.

Κρυμμένη βαθιά μέσα στην έρημο, ανάμεσα σε αρχαίους αμμόλοφους, η όαση Huacachina είναι μια έκπληξη στο άγριο και αφιλόξενο τοπίο.

Η Huacachina φιλοξενεί χτισμένο γύρω της ένα μικρό χωριό με περίπου 100 μόνιμους κατοίκους οι οποίοι ασχολούνται με τις λίγες επιχειρήσεις που έχουν έδρα εκεί. Όμως οι επισκέπτες που κάθε χρόνο ταξιδεύουν για τον μικρό αυτό παράδεισο είναι δεκάδες χιλιάδες.

Welcome to South America’s only desert oasis. If you were stranded here for the rest of your life and could only take three things with you, what would they be and why? ??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jordan Hammond (@jordhammond) στις


Το χωριό Huacachina είναι χτισμένο γύρω από αυτή τη μικρή φυσική λίμνη στην έρημο. Είναι η μοναδική όαση σε έρημο της νότιας Αμερικής και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ο απόλυτος προορισμός για τους φανς του sandboarding σε αμμόλοφους.

Σύμφωνα με τους ντόπιους το νερό και η λάσπη της περιοχής υποτίθεται ότι έχουν θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες για παθήσεις όπως η αρθρίτιδα,  το άσθμα και η βρογχίτιδα.

Ο θρύλος θεωρεί ότι η λιμνοθάλασσα δημιουργήθηκε όταν μια όμορφη πριγκίπισσα έβγαλε τα ρούχα της για μπάνιο, αλλά κοιτάζοντας στον καθρέφτη είδε έναν κυνηγό να την πλησίαζε από πίσω. Τρομαγμένη έφυγε από την περιοχή αφήνοντας πίσω της τον καθρέφτη που μετατράπηκε σε μια λίμνη.

Κατά τον ίδιο θρύλο, η γυναίκα εξακολουθεί να ζει στην όαση ως γοργόνα.

Ωστόσο νερό σταμάτησε να εισχωρεί στη λίμνη τη δεκαετία του '80 και αυτό είχε αρχίσει να αποτελεί απειλή για τη λιμνοθάλασσα η οποία μικραίνει.

Πρόσφατα, γαιοκτήμονες κοντά στην όαση εγκατέστησαν πηγάδια, τα οποία έχουν επίσης μειώσει το επίπεδο νερού στην όαση.

Για να αντισταθμιστεί αυτή η απώλεια νερού και να διατηρηθεί η όαση ως ένας δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες, μια ομάδα δέκα επιχειρηματιών εκπόνησε ένα σχέδιο για να αντλήσει νερό από μια κοντινή φάρμα στην λιμνοθάλασσα.

Η διαδικασία της τεχνητής άντλησης νερού στην όαση ξεκίνησε το 2015 και έκτοτε περισσότερα από 73.000 κυβικά μέτρα νερού αντλήθηκαν στη λιμνοθάλασσα αυξάνοντας το ύψος του νερού κατά 3 μέτρα, δίνοντας έτσι στη λίμνη σημαντική παράταση ζωής.

H μαγική όαση Huacachina: Ο παράδεισος, κρυμμένος στους αρχαίους αμμόλοφους του Περού Facebook Twitter
H μαγική όαση Huacachina: Ο παράδεισος, κρυμμένος στους αρχαίους αμμόλοφους του Περού Facebook Twitter
H μαγική όαση Huacachina: Ο παράδεισος, κρυμμένος στους αρχαίους αμμόλοφους του Περού Facebook Twitter
H μαγική όαση Huacachina: Ο παράδεισος, κρυμμένος στους αρχαίους αμμόλοφους του Περού Facebook Twitter

@cristianhuayanayjuarez

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cristian Huayanay Juarez (@cristianhuayanayjuarez) στις

Huacachina é uma pequena aldeia localizada em meio as dunas do deserto de Ica, próximo a costa litorânea do Peru. Habitada por aproximadamente cem pessoas, a pequena aldeia é um destino bem popular e possui atividades turísticas como sandboard e passeios de buggy pelas dunas douradas do incrível deserto. O destino floresceu no anos 40 como refúgio para a elite peruana e só começou a ser divulgado em campanhas de turismo do país, na década de 90. Uma lenda local diz que a lagoa foi criada quando um jovem caçador curioso perturbou uma linda princesa enquanto ela estava tomando banho. Ela fugiu, deixando para trás a piscina de água natural, a qual se tornou a lagoa de Huacachina. Quer saber como chegar lá e suas diversas opções de lazer? Consulte a @gm.viagens #aventura #destinosexoticos #proximaviagem #viajantegm

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GM Viagens & Turismo (@gm.viagens) στις

Sand, sunsets and a desert oasis ☀️?? #huacachina #ica #peru #landscape #sand #sandunes #sunsets #view #peruhop

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Jones (@maryjones_) στις

Who would you take to this oasis? ? Huacachina, Ica, Peru. Photo by @jordhammond #nature

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nature (@nature) στις

Ταξίδια
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδοιπορικό στην Τουρκία: Βαδίζοντας στα χνάρια του Αινεία

Ταξίδια / Τσανάκαλε, Αρχαία Τροία, Καταρράκτες Sütüven. Ένα οδοιπορικό στην Τουρκία

Από τον εντυπωσιακό ναό του Απόλλωνα Σμινθέα στο Γκιουλπινάρ μέχρι τον χολιγουντιανό Δούρειο Ίππο στο Τσανάκαλε, η Τουρκία ξεδιπλώνει έναν απολαυστικό χάρτη γεμάτο μύθο και… καλοκαιρινές εκπλήξεις.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Σε ένα μικρό χωριό στο Ζαγόρι έχουν γυριστεί 60 ταινίες μικρού μήκους

Γειτονιές της Ελλάδας / Σε ένα μικρό χωριό στο Ζαγόρι έχουν γυριστεί 60 ταινίες μικρού μήκους

Η Βαγγελιώ Ρετάλη μιλά για το Zagoriwood, ένα φεστιβάλ που για λίγες μέρες κάθε καλοκαίρι μετατρέπει τα ήσυχα Κάτω Πεδινά σε επίκεντρο κινηματογραφικής συνάντησης και δημιουργίας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Ο Δημήτρης και ο Κερέμ κάνουν πράξη την ελληνοτουρκική φιλία

Ταξίδια / Ο Δημήτρης και ο Κερέμ κάνουν πράξη την ελληνοτουρκική φιλία

Ο ένας Έλληνας, ο άλλος Τούρκος. Δύο άνθρωποι που γνωρίστηκαν, έγιναν φίλοι και αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν χώρο που να αποτυπώνει όλα όσα τους συνδέουν − και όχι όσα τους χωρίζουν. Το «Meraki Café» στην Κωνσταντινούπολη. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Μπορεί να μην είναι ρόδινα τα πράγματα στην επαρχία, αλλά και πού είναι;»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Μπορεί να μην είναι ρόδινα τα πράγματα στην επαρχία, αλλά και πού είναι;»

Η Ευγενία Μαστοράκη άφησε την Αθήνα για την Οκτωνιά, ένα μικρό, γραφικό χωριό στην Εύβοια, όπου ζει με τον σύζυγό της και τα δυο τους παιδιά. Της λείπουν πολλά πράγματα, αλλά εκεί ανασαίνει καλύτερα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Η επαρχία έχει ανάγκη όλους εκείνους που κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα ή καλοκαίρι επιστρέφουν στους τόπους τους και λένε: «Τι ωραία θα ήταν να γυρνούσα μόνιμα»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Η κατάσταση στο Μεσολόγγι σήμερα είναι δύσκολη αλλά και ελπιδοφόρα»

Ο Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος επέστρεψε στο Μεσολόγγι και δημιούργησε την ομάδα Messolonghi by Locals με στόχο να επαναφέρει στο προσκήνιο την αξία τού να μένεις, να ζεις και να δημιουργείς στον τόπο σου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
«Η παλιά Ελλάδα που νομίζαμε πως χάθηκε ζει ακόμα σε τόπους σαν τη Νίσυρο»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Στη Νίσυρο οι άνθρωποι δουλεύουν - αλλά υπάρχει χρόνος και για την ψυχή»

Τη στιγμή που η Καλαμάτα άρχισε να του θυμίζει την Αθήνα, ο Σταύρος Παναγιωτόπουλος μετακόμισε σε έναν τόπο όπου δεν χρειάζεται να περιμένει τις διακοπές, μια και έχει το καλοκαίρι έξω από την πόρτα του.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Οδοιπορικό στη «Στέγη του Κόσμου», το Θιβέτ

Ταξίδια / Οδοιπορικό στη «Στέγη του Κόσμου», το Θιβέτ

Σ’ αυτόν τον τόπο, ανάμεσα σε πανύψηλες χιονοσκέπαστες κορφές και απύθμενες χαράδρες, ο χρόνος και ο χώρος διαστέλλονται, ενώ στους απέραντους αγριότοπους όπου κατοικεί ο Θεός επιζεί ακόμα η γαλήνη ενός χαμένου παραδείσου.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ
Η Ελένη Νέρουππου άφησε την Αθήνα και βλέπει πια τους κόπους μιας χρονιάς στο Βασιλικό Ευβοίας να ανταμείβονται σε ένα μπουκάλι κρασί

Γειτονιές της Ελλάδας / «Στη φύση, καθετί που παράγεις νιώθεις ότι είναι παιδί σου»

Η Ελένη Νέρουππου άφησε το Παγκράτι για να καλλιεργεί αμπέλια στο Βασιλικό Ευβοίας, για να ζήσει σε έναν τόπο όπου «οι ρυθμοί είναι πιο αργοί και σου επιτρέπουν να απολαύσεις ό,τι κάνεις».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ανακαλύπτοντας την ξεχασμένη ελληνική κοινότητα της Αντίς Αμπέμπα 

Ταξίδια / Ανακαλύπτοντας την ξεχασμένη ελληνική κοινότητα της Αντίς Αμπέμπα 

Οι σκηνοθέτες Χρόνης Πεχλιβανίδης και Μαρία Γιαννούλη, κάνοντας έρευνα για το νέο τους ντοκιμαντέρ στην Αιθιοπία, ήρθαν σε επαφή με τα απομεινάρια της άλλοτε ένδοξης ελληνικής παροικίας. 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Τρέλα θέλει το βουνό και ενέργεια»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Τρέλα θέλει το βουνό και ενέργεια»

Από τα Σεπόλια έως την Τρίπολη και το καταφύγιο του Μαινάλου, ο Άρης Γιαννούκος αφηγείται την 20χρονη πορεία του μακριά από την πρωτεύουσα και πώς βρήκε στο βουνό πνευματική ηρεμία, λιγότερο άγχος και καθαρό μυαλό.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Γιατί τα ταξίδια δεν έφεραν πιο κοντά τους ανθρώπους

Ταξίδια / Γιατί τα ταξίδια δεν έφεραν πιο κοντά τους ανθρώπους;

Τα ταξίδια στο εξωτερικό αυξάνονται εδώ και δεκαετίες σε όλο τον κόσμο. Το ίδιο όμως και ο εθνικισμός. Όπως φαίνεται, μόνο ο Μαρκ Τουέιν πίστεψε ότι «τα ταξίδια σκοτώνουν την προκατάληψη, τη μισαλλοδοξία και τη στενομυαλιά».
THE LIFO TEAM