Τα σημερινά παιδιά τρέχουν πιο αργά από τους γονείς τους

Τα σημερινά παιδιά τρέχουν πιο αργά από τους γονείς τους Facebook Twitter
0

Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία που φθάνουν 46 χρόνια πίσω και συμπεριλαμβάνουν περισσότερα από 25 εκατ. παιδιά σε 28 χώρες. Κατά μέσο όρο, τα σημερινά παιδιά τρέχουν ένα μίλι (1,8 χλμ.) 90 δευτερόλεπτα πιο αργά από τα παιδιά 30 χρόνια πριν, δηλαδή τους σημερινούς "γονείς τους". Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν σε αμερικανικο καρδιολογικό συνέδριο.

Παγκοσμίως, η καρδειοαγγειακή φυσική κατάσταση των παιδιών μειώνεται κατά 5% κάθε δεκαετία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας. Η μείωση αποτυπώνεται σε όλες τις ηλικίες από τα 9 έως 17 χρόνια και συνδέεται με τη παχυσαρκία, με μερικές χώρες να τα πηγαίνουν καλύτερα και μερικές χειρότερα.

Ο ερευνητής του Πανεπιστημίου της Αυστραλίας σημείωσε: "Το 30 με 60% της μείωσης μπορεί να εξηγηθεί με την αύξηση στη μάζα του λίπους". Ο δρ. Τomkinson έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και είπε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα στα παιδιά για πιο ενεργή άσκηση. Σύμφωνα με τους ειδικούς παιδιά και έφηβοι πρέπει να συμπεριλαμβάνουν τουλάχιστον μια ώρα φυσικής άσκησης (έστω κάτι απλό όπως περπάτημα ή ποδήλατο) στο καθημερινό τους πρόγραμμα. Αν η φυσική κατάσταση ενός παιδιού δεν είναι ικανοποιητική τότε κινδυνεύει να αποκτήσει καρδιολογικά προβλήματα ως ενήλικος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Ψυχή & Σώμα / Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Τι ακριβώς αναζητούν όσοι συμμετέχουν σε retreats ευεξίας; Πρόκειται για απόδραση ή επιστροφή σε κάτι πιο αυθεντικό; Είναι μόνο για ευκατάστατους ξένους τουρίστες ή υπάρχουν προτάσεις και για τους «κανονικούς» ανθρώπους; Απαντά η δημιουργός των Fykiada Retreats, Άννα Μαρίνου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Living / Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Ξέρουμε όλοι ότι προσφέρει τριπλό όφελος: προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και συμβάλλει στην ομοιογένεια του τόνου, μειώνοντας σταδιακά δυσχρωμίες και σημάδια από τον ήλιο. Δεν υπόσχεται. Δουλεύει.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την Devin Halbal, την πιο viral tiktoker του πλανήτη, στο κέντρο της Αθήνας

Devin Halbal / «Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την πιο viral TikToker του πλανήτη στο Σύνταγμα

Τα βίντεό της την έχουν κάνει πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό. Άλλοι αγαπούν την Devin Halbal σαν θεά κι άλλοι δεν μπορούν ούτε να την ακούν. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της πόλης. Την ακολουθήσαμε.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Plāsmata 3 / Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Συζητήσεις για τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που αποτελούν το οικοσύστημα του Πεδίου του Άρεως αλλά και για τις μεγάλες και μικρές ιστορίες που απαρτίζουν την πολιτισμική και κοινωνική του πραγματικότητα.
M. HULOT
Pet sitters, dog walkers και κατ’ οίκον επισκέψεις: Η λύση που έχουν βρει πολλοί κηδεμόνες κατοικιδίων 

Living / Κατοικίδια, ταξίδια και άγχος αποχωρισμού: Η άνοδος των daycare και pet sitters

Άνθρωποι που κάνουν pet sitting, βγάζουν βόλτα τον σκύλο μας ή έρχονται στο σπίτι για να φροντίσουν το κατοικίδιό μας: επαγγελματίες και κηδεμόνες εξηγούν γιατί αυτός ο τομέας γνωρίζει άνθηση. 
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ