Επιχείρηση «τραπεζάκια μέσα» από το Δήμο Αθηναίων

Επιχείρηση «τραπεζάκια μέσα» από το Δήμο Αθηναίων Facebook Twitter
15

Τραπεζοκαθίσματα που καταλάμβαναν παράνομα τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου απομάκρυναν σήμερα Τρίτη συνεργεία του Δήμου Αθηναίων. Οι καταστηματάρχες είχαν ειδοποιηθεί εδώ και εβδομάδες ότι θα γινόταν η επιχείρηση απομάκρυνσης.

Αυτή δεν είναι η μοναδική προσπάθεια καθώς ο Δήμος θα προχωρήσει σε ανάλογες εξορμήσεις και τις επόμενες ημέρες στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με στόχο την απελευθέρωση κοινόχρηστων χώρων για την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών σε δρόμους, πεζοδρόμια και πλατείες.

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

7 σχόλια
Τραπεζάκια έξω είναι καλό και όμορφο να υπάρχουν για να απολαμβάνουμε το καφεδάκι μας στο ήλιο Αλλά!!!! με Μέτρο και Ελεγχο από τον Δήμο,αν δεν μπορεί να ελέγξει ας μη δίνει άδειες. Το πρόβλημα έχει επεκταθεί και στα προάστια, στην Φιλαδέλφεια μέσα στον συνοικισμό δίνουν άδειες καφέ μπαρ με μουσική δίπλα στα σπίτια μας μετατρέποντας αυθαίρετα τους πεζόδρομους σε τρεαπεζόδρομους,οταν κάνεις καταγγελία για θόρυβο μετά τις 12 χαμηλώνουν την ένταση γιατί κάποιος τους ειδοποιεί από μέσα και μετά από λίγο πάλι τα ίδια.Οι μόνοι που κινούνται σ αυτά τα σημεία είναι οι θαμώνες των καφέ μπαρ ενώ οι κάτοικοι κλείνονται στα σπίτια τους γιατί δεν αντεχουν την οχλοβοή.Έλεγχος ανύπαρκτος κάνουν ότι θέλουν τα μαγαζιά με αυθαιρεσίες που χτυπάν κόκκινο. Εχουν φτάσει στο σημείο οι αξιότιμοι δήμαρχοι μας με τα δημοτικά συμβούλια τους να επεκτείνουν και να χαρακτηρίσουν σε πλατεία κάθετο δρόμο προς την πλατεία για την ανάπτυξη των καφέ μπαρ.
φίλε ermiis 1 εβδομάδα τραπεζάκια έξω = 7 μέρες χ 4 βάρδιες χ 12 = 336 Ε ανα τραπεζάκι. Βάλε τώρα 50 τραπεζάκια, καταλαβαίνεις γιατί ο άλλος καθυστερεί ακόμη και όταν τον ειδοποιείς να συμμορφωθείς.Αυτοί είμαστε.
Το τραγικό είναι ότι είχαν προειδοποιήσει, μια εβδομάδα πρινΌτι τι δλδ? τους πήραν και τους είπαν "θα εφαρμόσουμε τον νόμο¨?Και οι καταστηματάρχες τους γείωσαν, τόσο τέλεια. Και πήγαν και τα μάζεψαν, δλδ σε μια αποθήκη και θα πάνε μετά να τα ξαναπάρουν πίσω σαν να μην τρέχει τπτ. Παλιό το επεισόδιο, έχει παίξει δεκάδες φορές
Εσείς δηλαδή στις καφετέριες δεν κάθεστε έξω ; Πάτε μέσα στην τρύπα ;Το ίδιο να γίνει και στα χωριά λοιπόν που πάτε στις γιορτές και το καλοκαίρι .
Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πας σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, να κάτσεις έξω και να πιεις τον 4ωρο καφέ σου ενώ δυσκολεύεις την διέλευση των τουριστών (κι όχι μόνο) τη στιγμή που τους έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ. Είναι ήδη αρκετή η απαράδεκτη όψη της Αθήνας σήμερα. Μιλάς για την πλατεία του χωριού με τον πλάτανο στη μέση και την εκκλησία (ναι, αναφέρομαι στην εκκλησία που συναντιόμαστε όλοι για να κουτσομπολέψουμε κάθε Κυριακή πρωι πριν φτιάξουμε το ψωμί) που όλοι οι χωριανοί δε βλέπουν την ώρα να γιορτάσουν;Δε θα ήθελα να είμαι στη θέση σου όταν θα ανακοινώνεις τις προτάσεις σου δημοσίως. Καλή συνέχειαΔημήτρης
Αγαπητέ JeanKatz,είναι φορές που αυτό που θέλουμε διαφέρει από αυτό που μπορούμε, στη πραγματικότητα, να έχουμε (βλ. έχουμε ό,τι μας αξίζει). Θα έλεγα ωστόσο, ότι όποιος μπαίνει στη διαδικασία να δημιουργήσει λογαριασμό σε μία ηλεκτρονική εφημερίδα, το κάνει γιατί του αρέσει ο διάλογος κι η συζήτηση κι όχι με σκοπό να προσβάλλει αμέσως μόλις κάτι/κάποιος αντιταχθεί στα λεγόμενα του.Ορκίζομαι, δε θέλω να μάθω τις πολιτικές σου αντιλήψεις. Ήδη φοβάμαι. Την αγκαλιά μου,ο Βλάκας.
Σε ολη την Ευρωπη τα τραπεζακια εξω δεν εμποδιζουν τους πεζους. Εκτος απο την Ελλαδα...αλλα μαλλον δεν καταλαβαινεις για τι πραγμα μιλαμε..
Να γινει κατι και στο Γκάζι, που δεν υπαρχει πεζοδρομιο στην πλατεια και οι πεζοι κυκλοφορουν με τα αυτοκινητα μαζι....ασε η μουσικη (ορισμενων κεντρων εκει) λες και εισαι σε συναυλια...αυτους ο δημος δεν τους αγγιξε ακομα τοσα χρονια...εχουν γερο "δοντι" και μεσα εκει και στην αστυνομια...Η δε Κων/πολεως εκει...πιο αθλιοτητα δεν εχω δει στην Ευρωπη..θελουμε και τουριστες μετα!!! Ασε θα πανε Ισπανια καλυτερα..
Ναι φιλε θα πανε στην Ισπανια, οπου ΔΕΝ κινδυνευουν απο τα αυτοκινητα και τα μηχανακια. Οπου ΔΕΝ περπατανε οι πεζοι μεσα στο δρομο. Οπου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κάνεις παρανομη καταληψη στο πεζοδρομιο. Οπου υπαρχουν διαβασεις και σημανση που τις σεβονται ΟΛΟΙ.Το σχολιο μου δεν πηγαινε μονο για τα τραπεζακια και τις παρανομιες του Γκαζιου, αλλα ολης της χωρας. Προφανως δεν εχεις ακουσει ποτε τι ενοχλει τους τουριστες στην Ελλαδα. Και φυσικα δε δινεις δεκαρα....τα δανεικα να ρχονται μονο. Τι ξερουν οι κουτοφραγκοι...α ρε Ελλαδαρα...
Tι μπράβο, αυτοί δουλεύουν όπως οργανώνεται ο τεμπέλης. Το πρόχειρο το λένε τέλειο, το κακό το βλέπουν καλό.Οι δουλειές δεν γίνονται έτσι.1) Βγάζεις μια νομοθεσία που να είναι σωστή για όλους και από όλες τις απόψεις. Σε κάθε περίπτωση κοιτάς και τι γίνεται γύρω σου σε άλλες χώρες που δεν αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή.2) Εξασφαλίζεις ότι μπορεί να εφαρμοστεί μακροπρόθεσμα. Μελετάς πιθανές επιπτώσεις, δικαιολογημένες αντιδράσεις και τέλος αφού καταλήξεις κάπου, βρίσκεις τρόπους να εφαρμοστεί χωρίς να γίνονται παρατυπίες και παραβάσεις, διασφαλίζοντας μέγιστο κέρδος α) για τους πολίτες, β) για τους επαγγελματίες, γ) για τον κρατικό μηχανισμό.Αυτοί στην Ελλάδα κάνουν το αντίθετο. Παίρνουν ότι απόφαση τους κατέβει, ή μάλλον συμφέρει εκείνη τη διετία ή τριετία η οποία ακόμα και να εφαρμοζόταν πάλι για κλάματα θα ήταν. Δεν εφαρμόζεται καν όμως, και στη συνέπεια ακολουθεί μια σειρά από τραγικά πυροσβεστικά μέτρα.πχ. Μας λείπουν 10.000 και είμαστε 10; Θα βγει νόμος που να λέει ότι φορολογούμαστε με 1000. Έτσι είναι η πολιτική ρε ζώα; Aυτό μπορεί να το σκεφτεί και σκύλος, χωρίς να θέλω να προσβάλω αυτά τα αξιαγάπητα ζώα συγκρίνοντάς σας μαζί τους.Πολιτική = υπηρετώ το συμφέρον των πολιτών και της πολιτείας.
Δεν είμαι αρμόδιος για τέτοια θέματα, απλά χωρίς πολά πολά, βλέπω ένα μπουρδέλο με τραπεζάκια και πάγκους στο δρόμο έξω από καταστήματα. Ειδικά στο ιστορικό κέντρο θα ήταν όμορφο να μην έχει τίποτα από όλα αυτά.Αν κάνουν όσα ανέφερα παραπάνω και καταλύξουν ότι είναι καλό για όλους να έχει ας είναι. Ας είναι όμως μια απόφαση που δεν θα την καταργούν και επαναφέρουν κάθε 4 χρόνια και ας φροντίσουν να μην υπάρχουν παραβάτες ούτε παράθυρα.Το άσχημο που βλέπω είναι ότι τεμπελιάζουν 364 μέρες και δουλεύουν 1 για τα προσχήματα.
Μπράβο στον Δήμο για την πρωτοβουλία, αλλά χρειάζεται καθολική εφαρμογή του νόμου σε βάθος χρόνου. Ας ελπίσουμε πως το ξήλωμα θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές της Αθήνας και πως οι χώροι θα επιτηρούνται.