Σουτιέν: 5 σοβαρά λάθη που το μετατρέπουν σε «θηλιά» για το σώμα σας

Σουτιέν: 5 σοβαρά λάθη που το μετατρέπουν σε «θηλιά» για το σώμα σας Facebook Twitter
Εκτός κι αν το μέγεθος του στήθους σας είναι το "0" σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση -και ειδικά σ' εκείνη του μεγάλου μεγέθους- χρειάζεστε στήριξη.
0

Από τα αγαπημένα θέματα αντιπαράθεσης φεμινιστριών και μη, η αλήθεια είναι ότι οι στηθόδεσμοι μπορούν να δημιουργήσουν πονοκέφαλο στις γυναίκες, είτε θεωρούν το συγκεκριμένο εσώρουχο "εργαλείο" ή βραχνά. Προσπερνώντας για λίγο τις ιστορικές διαμάχες για το αν πρόκειται για αντικείμενο που "σκλαβώνει" το γυναικείο σώμα και εξετάζοντας την καθαρά πρακτική του χρήση, με το σουτιέν συμβαίνουν συγκεκριμένα λάθη που στο τέλος μίας πολυάσχολης μέρας το μετατρέπουν σε βραχνά και κάτι που πρέπει να αφαιρεθεί άμεσα, όχι για όλους τους... σέξι λόγους, αλλά για όλους τους άλλους, τους επίπονους, τους ταλαίπωρους, τους μάλλον οδυνηρούς. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς -γυναικολόγους και ορθοπεδικούς εν προκειμένω- οι περισσότερες γυναίκες κάνουν 5 σοβαρά λάθη με το συγκεκριμένο εσώρουχο και να ποια είναι αυτά:

1.

Συνήθως εστιάζουν στο μέγεθος του στήθους και όχι στην περίμετρο της πλάτης. Το αποτέλεσμα, ανεξαρτήτως κιλών, εκτός από το να δημιουργούνται τα συνήθως αντιαισθητικά εξογκώματα κάτω από τις ωμοπλάτες, είναι οι γυναίκες να υποφέρουν από χρόνιους πόνους στη σπονδυλική στήλη, αλλά και στη θωρακική κοιλότητα, λόγω κακής στήριξης του στήθους και έντονης πίεσης στα πλάγια των πνευμόνων. 

2.

Θεωρούν ότι ένα είναι το μέγεθος, όμως, ξεχνούν τις ορμόνες. Τι σημαίνει αυτό; Πέρα από τις αυξομειώσεις του βάρους στο σώμα μιας γυναίκας, υπάρχει και ο παράγοντας "περίοδος" με ό,τι αυτό συνεπάγεται εκείνες τις μέρες του μήνα για το γυναικείο στήθος. Σουτιέν που είναι ακριβώς στο μέγεθος σας, δεν σημαίνει ότι είναι ιδανικά, άνετα και υγιεινά για όλες τις μέρες του μήνα. Ένα νούμερο πάνω -με έξτρα προσοχή στην περίμετρο της πλάτης- ή ένας αθλητικός στηθόδεσμος μπορεί να είναι η λύση.

3.

Όχι στα "μαξιλαράκια". Μπορεί να τονώνουν τη γυναικεία αυτοπεποίθηση, αλλά ειδικά στην περίπτωση που μετά την αφαίρεση του αισθάνεστε πόνους, μικρές κράμπες ή μειωμένη αισθητικότητα ειδικά στα πλάγια του στήθους, είναι η ώρα να τα αποχωριστείτε. 

4.

Τιράντες που πέφτουν ή μαγκώνουν. Είτε πρόκειται για στηθόδεσμο που έχει χάσει την ελαστικότητά του ή δεν έχετε ρυθμίσει σωστά τις τιράντες. Αν κατά τη διάρκεια της ημέρας αισθάνεστε τις ωμοπλάτες ή την περιοχή του στέρνου σε μόνιμη εγρήγορση, για να μείνουν οι τιράντες στη θέση τους, ετοιμαστείτε για μερικούς σοβαρούς πόνους ή και κακώσεις στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη. Το θέμα είναι να διατηρείται η ευθυτενής στάση του κορμού, χωρίς προσπάθεια ή πίεση. 

5.

Καθόλου σουτιέν; Λάθος. Εκτός κι αν το μέγεθος του στήθους σας είναι το "0" σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση -και ειδικά σ' εκείνη του μεγάλου μεγέθους- χρειάζεστε στήριξη. Πέρα από το άβολο αποτέλεσμα ενός στήθους που -χωρίς παρεξήγηση- κρεμάει και "γράφει" άκομψα κάτω από τα ρούχα, το φυσικό βάρος του στήθους και η λανθασμένη στάση του σώματος μέσα στην ημέρα, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον αυχένα, την πλάτη και τη σπονδυλική στήλη. Το πείραμα του T-shirt είναι ιδανικό για να ξέρετε πώς θα δείχνει με όλα τα υπόλοιπα ρούχα ένα καινούριο σουτιέν και κυρίως αν σας προσφέρει την άνεση και τη στήριξη που χρειάζεστε. Επίσης, για να είστε σίγουρη για όλα τα παραπάνω υπάρχει και το πείραμα της πλάτης: κάθε φορά που φοράτε τον στηθόδεσμο, κοιτάξτε αν πίσω στην πλάτη σας η ευθεία του κουμπώματος παραμένει ίσια. Αν όχι, αν δηλαδή πηδάει προς τα πάνω, φαίνεται στραβή ή γέρνει προς τα κάτω, φοράτε σίγουρα τον λάθος στηθόδεσμο. Και φυσικά, σε κάθε αγορά μπορείτε να ζητάτε πάντα από την υπάλληλο να μετράει την περίμετρο του κορμού σας με μία μεζούρα για να μην ταλαιπωρείστε άδικα. 

Με στοιχεία από Women'sHealth.com, TheCut.com

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Ψυχή & Σώμα / Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Τι σημαίνει «σωστή» διατροφή στην εμμηνόπαυση; Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων; Πόσοι από τους διατροφικούς «κανόνες» που ακούμε είναι μύθοι; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον νοσοκομειακό διαιτολόγο Χρήστο Παπαβαγγέλη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Ζωή στα καλύτερά της / «Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Μια συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Κτενά για το γονεϊκό άγχος και το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ