Μπλόφα η Γρίπη των Ανδρών

Μπλόφα η Γρίπη των Ανδρών Facebook Twitter
0

Από τη Μαρία Παπαπαναγιώτου

Μπλόφα η Γρίπη των Ανδρών Facebook Twitter

Επιστημονικά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και Ψευδο-γρίπη, μια και αλλεπάλληλες ειδικές μελέτες απέδειξαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο σύνδρομο που να αποδεικνύεται, τουλάχιστον εργαστηριακά. Η Γρίπη των Ανδρών εισήχθη στην ατζέντα των κλινικών γιατρών στο δυτικό κόσμο από του ίδιους τους άνδρες, που επέμεναν τόσα χρόνια με πειστικότητα ότι περνούν βαριά κάθε χρόνο τα κρυολογήματα και την γρίπη, με δραματικά συμπτώματα που τους οριζοντιώνουν στο κρεβάτι. Έπεισαν τελικά γιατρούς, θνητούς και ερευνητές, και πέτυχαν να ξεσηκώσουν διεθνώς μια σειρά πολυδάπανων ερευνών που αποδεικνύονται άτοπες.

Η πιο πρόσφατη μελέτη για να διαλευκανθεί το ερώτημα επιχειρήθηκε από το UK flu survey, που εκπονεί έρευνες για την συμπεριφορά του πληθυσμού της Μεγάλης Βρετανίας στην γρίπη και τα κρυολογήματα, την κλινική εικόνα της γρίπης κάθε χρόνο, και άλλα δεδομένα.

 

Μπλόφα η Γρίπη των Ανδρών Facebook Twitter

Συμπεριέλαβε 4.000 άτομα και αποκάλυψε ότι συνολικά οι γυναίκες αναφέρουν περισσότερα συμπτώματα γρίπης από ό,τι οι άνδρες

  • 11.200 ανά 100.000 γυναίκες
  • 9.300 ανά 100.000 άνδρες.
  • 78% των ανδρών ανέφεραν συμπτώματα κρυολογήματος, έναντι
  • 75% των γυναικών
  • 60% κατά μέσο όρο ανέφεραν συμπτώματα γρίπης και οι άνδρες και οι γυναίκες

Ο Δρ Alma Adler, ερευνητής στο Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, που ηγήθηκε της μελέτης, δήλωσε ότι «συνολικά τα αποτελέσματα δείχνουν, σε αντίθεση με ό,τι περιμέναμε να βρούμε, πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο που θα το λέγαμε Γρίπη των Ανδρών. Το επόμενο βήμα είναι να μάθουμε αν υπάρχει διαφορά στην αντίληψη της ασθένειας μεταξύ ανδρών και γυναικών, αν δηλαδή τελικά οι άνδρες αναφέρουν τα συμπτώματα τους πιο δραματικά...»

 

«...Για παράδειγμα, οι άνδρες είναι πιο πιθανό να ισχυρίζονται ότι έχουν γρίπη, όταν στην πραγματικότητα τα συμπτώματά τους δεν είναι καν συμβατά με της γρίπης. »

Ο ντόκτορ του Λονδίνου, έκανε έκκληση(!) στον βρετανικό πληθυσμό να συμμετάσχει στο Flusurvey, ώστε να κατανοήσει η επιστήμη τι επιτέλους συμβαίνει.

Η Γρίπη των Ανδρών θα μπορούσε υποθετικά να καταλήξει, ναι, όπως η Γρίπη Των Χοίρων. Όπως μεταξύ των Χοίρων αναπτύχθηκε και ξεπήδησε ένας συγκεκριμένος τύπος στελέχους της Γρίπης, που στην συνέχεια «απείλησε την ανθρωπότητα», έτσι και από την «συνομοταξία» των ανδρών, -μια και περνούν τόσο δραματικά Κάθε φορά τη γρίπη όπως ισχυρίζονται-, θα μπορούσε να ισχυροποιηθεί ή να μεταλλαχθεί και ένα πιο «δραματικό» στέλεχος γρίπης, που να μας απειλεί όλους.Όχι μόνο τις γυναίκες, αλλά και κάθε ηλικιακό ή ειδικό γκρουπ.

Ένα επιστημονικό εύρημα υπάρχει, που θα μπορούσε ίσως να στηρίξει την θεωρία. Και απέναντι στην γρίπη, αλλά και σε αρκετές άλλες λοιμώδεις ασθένειες, οι γυναίκες εμφανίζουν αξιοπρόσεκτα μεγαλύτερη άμυνα και πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σε σχέση με τους άνδρες. Το μυστικό, ανακοινώθηκε, κρύβεται στο Χ χρωμόσωμα.

Οι γυναίκες φέρουν το διπλό ΧΧ, και οι άντρες το μονό (ΧΥ). Το RNA του ενισχυμένου χρωμοσώματος (ΧΧ) στις γυναίκες, είναι αυτό που μεταφέρει τις γενετικές εντολές στην πρωτεΐνη του κυττάρου και εξασφαλίζει για τις γυναίκες μακροβιότητα, ενισχυμένη άμυνα και ίαση από μολύνσεις,τραύματα ακόμη και σηψαιμία.

Η μελέτη της διαφοράς μεταξύ των δυο φύλων στο χρωμόσωμα Χ έφτασε να θέτει θέμα στις επιτροπές εμβολιασμού για την καθιέρωση ίσως και διαφορετικής δόσης εμβολίων ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, -ξεκινώντας από τα παιδικά εμβόλια, έως και το αντιγριπικό.

Πάνω κι απ' το γονίδιο όμως, το πόσο βαριά είναι η γρίπη το ξέρει μόνο, σε κάθε περίπτωση, η αντίληψη για την ασθένεια των Ασθενών Ανδρών. Υποκύπτουν, στη γρίπη, a priori, παρατηρούν οι γιατροί. «Κι αν δεν ήρθε ακόμη η γρίπη, μπορεί και να έρχεται...»!.

Οι ψυχολόγοι συστήνουν να το δούμε όλοι μας θετικά. Ας αναλογιστούμε,πόσο αληθινά ανάγκη το χουν οι άνδρες να διεκδικούν, με σθένος, τη φροντίδα νοσοκόμας...

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Ψυχή & Σώμα / Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Τι σημαίνει «σωστή» διατροφή στην εμμηνόπαυση; Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων; Πόσοι από τους διατροφικούς «κανόνες» που ακούμε είναι μύθοι; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον νοσοκομειακό διαιτολόγο Χρήστο Παπαβαγγέλη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Ζωή στα καλύτερά της / «Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Μια συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Κτενά για το γονεϊκό άγχος και το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ