Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας

Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
9

Οδηγίες: φτιάξτε ένα από τα παρακάτω εύκολα, γρήγορα κοκτέιλ. Μετά διαβάστε παρακάτω, και στο τέλος απαντήστε στην ερώτηση. Οι αναλογίες είναι κατά βούληση. Να πιούμε θέλουμε, όχι να ανοίξουμε μπαρ.

 

Η Ελευθεριάζουσα

Δύο σφηνάκια μπέρμπον σε ποτήρι με παγάκια
Ένα σφηνάκι χυμός λεμόνι
1 κουταλάκι μέλι
Συμπληρώνετε με χυμό πορτοκάλι
Ένα κλωναράκι δεντρολίβανο

Βαμμένο κόκκινο

Ένα ποτήρι κρασί
Περιέ με γεύση λεμόνι
Λίγη ζάχαρη
Συμπληρώνετε με σόδα

 

Τσάι στο μπαλκόνι

Έτοιμο ice tea με γεύση φρούτου σε ψηλό ποτήρι με παγάκια
Δύο σφηνάκια τζιν
Μια φέτα ροδάκινο
Συμπληρώνετε με σόδα

Βασιλικός και τα μάτια σου

Ζάχαρη σε χαμηλό ποτήρι
8 φύλλα βασιλικού ελαφρώς λιωμένα (τα πατάτε λίγο μέσα στο ποτήρι)
Ουίσκι, πολλά παγάκια

Το αγγούρι που πίνεται

Λεπτές φέτες αγγούρι σε ένα ποτήρι
Θυμάρι φρέσκο, ελαφρώς λιωμένο
Δύο σφηνάκια βότκα
Συμπληρώνετε με σόδα

Και τώρα, η ερώτηση

 

Τι κάνει τα παιδικά καλοκαίρια τόσο αξέχαστα; Πολλά μπορεί να πει κανείς, αλλά θα επιχειρήσω να το συνοψίσω ως εξής: ότι χαιρόμασταν με αυτά που είχαμε. Δεν φανταζόμασταν ένα ιδανικό καλοκαίρι, για να απογοητευτούμε με την πραγματικότητα. Το καρπούζι ήταν τέλειο, το παγωτό το απόγευμα ήταν ένα σκέτο θαύμα, η θάλασσα γαλάζιο μυστήριο. Δεν μας ένοιαζε τι κάνουν οι άλλοι αυτή τη στιγμή, αν υπάρχουν καλύτερα εξοχικά από τα δικά μας, πώς θα ήταν αν ήταν εδώ ο Τάκης ή ο Μάκης ή μια άγνωστη που μας σημάδεψε μια μέρα στο μετρό.

 

Τώρα μάθαμε να θέλουμε, και θέλουμε όλα αυτά που δεν έχουμε.

 

Ρώτησα και πήρα απαντήσεις: αν επικεντρωθείς μόνο σ' αυτά που έχεις, τι είναι αυτό που κάνει το καλοκαίρι τέλειο; Ευτυχώς, είναι πολλά αυτά που έχουμε και μας αρέσουν.

Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter

«Οι γυναίκες. Οι γυναίκες με κοντά σόρτς, φούστες και λοιπά.»

«Οι περισσότερες αυτοκτονίες συμβαίνουν το χειμώνα. Σκέψου το.»

«Τα καλοκαιρινά χιτς. Τα ακούω το χειμώνα και γίνεται πάλι καλοκαίρι.»

«Ο ήλιος. Η ευτυχία είναι στον αέρα, σαν χειροπιαστή. Ακούγεται βλακεία, αλλά έτσι είναι στο μυαλό μου. »

«Λιγότερη τηλεόραση. »

«Η παγωμένη μπίρα. »

«Όταν διαλέγω αντηλιακό. Να μυρίζει ωραία ή να είναι ασφαλές; »

«Τα κουτσομπολίστικα περιοδικά στη παραλία. Εκεί δεν έχω τύψεις που δεν διαβάζω κάτι καλύτερο. »

«Τρώω ψητό καλαμπόκι. »

Κι εσείς;

Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
Ζήστε το καλοκαίρι της ζωής σας Facebook Twitter
Γεύση
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

8 σχόλια
Ελληνικός καφές το απόγευμα μετά τη σιέστα στα σκαλοπάτια της κουζίνας της μαμάς.Ή χυμός πορτοκάλι βερίκοκο και μήλο (η μπλε Αμίτα, που είναι η μόνη που αγόραζε ο μπαμπάς).Και βουτιές σε παραλίες με πολύ ήλιο και πολλή ησυχία, να κοιτάζεις με τις ώρες το βυθό με αναπνευστήρα και να χαζεύεις δαχτυλάκια με κόκκινα νύχια μέσα σε τιρκουάζ νερό όταν έχει μουλιάσει μέχρι και ο εγκέφαλος.
τα βραδυα στο χωριο να χαζευω τον (εναστρο εκει) ουρανοηλιος, ουζακι & χωριατικη μετα τη θαλασσαπου ξεχναω τι μερα ειναι, πόσο έχει ο μηναςμεσημεριανος υπνοςκαρπουζι, σταφυλι, ροδακινα και συκαααααα!ηλιοβασιλεμα στη θαλασσα, (αυγη μετα απο ξενυχτι όποτε)..τα απολυτως απαραιτητα: ζιν φουστα, σαγιοναρες, μαγιωα, μπιστοκαλι/ βαφτικά κτλ στα αζητητααισθανομαι ήδη πολυ ευτυχισμενη:)