Ζεστά ποτά για κρύες μέρες

Ζεστά ποτά για κρύες μέρες Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Υπάρχουν σε όλα τα cocktail bars της πόλης και είναι η ιδανική επιλογή γι' αυτές τις κρύες μέρες. Συνήθως πρωταγωνιστούν το ουίσκι, το ρούμι, ο καφές, αρώματα βανίλιας, κανέλας και εσπεριδοειδών. Τα ζεστά κοκτέιλ είναι μια διαχρονική τάση που αξίζει να απολαμβάνετε και στο σπίτι σας. Enjoy!

Glühwein

Ζεστά ποτά για κρύες μέρες Facebook Twitter
Ένα ζεστό κόκκινο κρασί με μπαχαρικά, ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Κεντρική Ευρώπη. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Το Glühwein είναι ουσιαστικά ένα ζεστό κόκκινο κρασί με μπαχαρικά, ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Κεντρική Ευρώπη, καθώς τους χειμερινούς μήνες πωλείται και υπαίθρια. Η συνταγή που χρησιμοποιώ έχει:

• 100 ml κόκκινο κρασί

• 25 ml σιρόπι κανέλας

• 15 ml Metaxa 5

• 10 ml Crème de Cassis

• 1 ml all spice λικέρ

Όλα τα παραπάνω ζεσταίνονται μαζί και προστίθενται σε ποτήρι που ήδη περιέχει 20 ml φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ.

Scottish Tea

Ζεστά ποτά για κρύες μέρες Facebook Twitter
Ο συνδυασμός σκωτσέζικου ουίσκι με τσάι σπάνια αποτυγχάνει! Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Μια άλλη πρόταση για ζεστό ποτό είναι το Scottish Tea και η συνταγή είναι η εξής:

• 45 ml Monkey Shoulder Whisky αρωματισμένο με φιστικοβούτυρο

• 20 ml homemade σιρόπι μοσχοκάρυδο

• 5 ml φρέσκος χυμός λεμόνι

• 50 ml ζεστό μαύρο τσάι

Απλώς προσθέτουμε τα συστατικά στην κούπα και αναδεύουμε ελαφρά. Ο συνδυασμός σκωτσέζικου ουίσκι με τσάι σπάνια αποτυγχάνει!

Irish Coffee

Ζεστά ποτά για κρύες μέρες Facebook Twitter
Eξαιρετική επιλογή για κρύα απογεύματα ή μετά από ένα καλό δείπνο. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Τέλος, έχουμε το κλασικό Irish Coffee. Η συνταγή που χρησιμοποιώ είναι:

• 40 ml Jameson

• 20 ml απλό σιρόπι καστανής ζάχαρης

• 100 ml ζεστός καφές φίλτρου

• Top up με κρύο αφρόγαλα που έχει λίγο σιρόπι κάστανο μέσα

• Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο από πάνω

Είναι το αγαπημένο μου ζεστό κοκτέιλ, καθώς, όσο πιο απλή είναι η παρασκευή του, τόσο καλύτερο είναι γευστικά. Επίσης, νομίζω ότι είναι εξαιρετική επιλογή για κρύα απογεύματα ή μετά από ένα καλό δείπνο.

CV Distiller, Χατζηγιάννη Μέξη 7, Περιοχή Χίλτον

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ