Ξέρετε από πού προέρχονται η μαγιονέζα, η κέτσαπ και η μουστάρδα;

Ξέρετε από πού προέρχονται η μαγιονέζα, η κέτσαπ και η μουστάρδα; Facebook Twitter
0


ADVERTORIAL

Μαγιονέζα, κέτσαπ, μουστάρδα: Είναι τα βαζάκια που βρίσκονται σε κάθε σπιτικό ψυγείο και συνοδεύουν τα περισσότερα από τα αγαπημένα μας γεύματα. Ίσως να έχετε μία ιδέα για το τι περιέχουν, αλλά ενδεχομένως να μη γνωρίζετε πως έχουν ιστορία που φτάνει χιλιάδες χρόνια πριν.

Ξέρετε από πού προέρχονται η μαγιονέζα, η κέτσαπ και η μουστάρδα; Facebook Twitter

Η μαγιονέζα δημιουργήθηκε στη Γαλλία το 1757, από τον δούκα του Richelieu, όταν δημιούργησε ένα μείγμα από δύο κρόκους αυγών, 200 γρ. ελαιόλαδο, μισό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, με αποτέλεσμα μία ιδιαίτερη σάλτσα. Η σάλτσα αυτή ονομάστηκε μαγιονέζα (mahonnaise).

Ξέρετε από πού προέρχονται η μαγιονέζα, η κέτσαπ και η μουστάρδα; Facebook Twitter

Η πρόγονος της κέτσαπ είναι μία σάλτσα ονόματι liquamen που οι Ρωμαίοι συνόδευαν με τα ψάρια τους και περιλάμβανε ξίδι, λάδι, πιπέρι και πολτό από αποξηραμένες αντζούγιες. Στα κινέζικα Hokkien το όνομά της ήταν kê-tsiap. 

Ξέρετε από πού προέρχονται η μαγιονέζα, η κέτσαπ και η μουστάρδα; Facebook Twitter

Η μουστάρδα είναι αυτή που έχει την παλαιότερη ιστορία, καθώς έχει ρίζες στους πολιτισμούς της Μεσοποταμίας - η αρχική μορφή της ήταν σε σκόνη και είχε ιατρική χρήση. Η παρασκευασμένη μουστάρδα, ξεκίνησε στη Dijon της Γαλλίας τον 13ο αιώνα, με ενθάρρυνση του Πάπα Ιωάννη XXII της Αβινιόν ο οποίος μάλιστα δημιούργησε και τη θέση «Grand Moustardier du Pape» ή αλλιώς του Μεγάλου Μουσταρδοποιού του Πάπα.


Όπως μας δείχνει, λοιπόν, η ιστορία, τα βαζάκια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ψυγείο μας έχουν περάσει από χιλιάδες χρόνια ιστορίες, από διαφορετικές συνταγές, δοκιμές και χρήσεις. Η ταυτότητά τους είναι πολυπολιτισμική – πώς όμως συνδέονται με τη χώρα μας το 2019;

Τα νέα προϊόντα της Hellmann's έχουν ελληνικά συστατικά. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Hellman's δημιουργεί γεύσεις από εκλεκτά υλικά, από Έλληνες παραγωγούς που εμπνέονται από τις γεύσεις του τόπου μας: Μαγιονέζα με Τρούφα από Έλληνες παραγωγούς, Κέτσαπ με Θυμαρίσιο μέλι από την Κρήτη, Μουστάρδα με Πιπεριές Φλωρίνης και Μουστάρδα με Καπνιστό Μπούκοβο από την Πέλλα.

Ξέρετε από πού προέρχονται η μαγιονέζα, η κέτσαπ και η μουστάρδα; Facebook Twitter

Ηellmann's Mαγιονέζα με Τρούφα από Έλληνες παραγωγούς

Ξέρετε από πού προέρχονται η μαγιονέζα, η κέτσαπ και η μουστάρδα; Facebook Twitter


Η αγάπη της Hellmann's για το καλό φαγητό οδήγησε στα ίχνη του αρωματικού μανιταριού, που ακούει στο όνομα τρούφα και δίνει στη μαγιονέζα μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση. Η μαγιονέζα τρούφας δεν περιέχει γλουτένη.

 

Hellmann's Κέτσαπ με Θυμαρίσιο μέλι από την Κρήτη

Ξέρετε από πού προέρχονται η μαγιονέζα, η κέτσαπ και η μουστάρδα; Facebook Twitter


Η λατρεμένη συνταγή της κέτσαπ της Hellmann's , εμπλουτίζεται με το εκλεκτό και παγκοσμίως γνωστό, θυμαρίσιο κρητικό μέλι, προσδίδοντας τη γλυκύτητα στη γεύση και αντικαθιστώντας τη ζάχαρη. Το κέτσαπ με μέλι, επίσης, δεν περιέχει γλουτένη.

 

Hellmann's Μουστάρδα με Πιπεριές Φλωρίνης

Ξέρετε από πού προέρχονται η μαγιονέζα, η κέτσαπ και η μουστάρδα; Facebook Twitter


Η πιπεριά Φλωρίνης είναι μια αγαπημένη ποικιλία ΠΟΠ, γιατί ο καρπός της είναι ολόγλυκος και ο συνδυασμός της με την κλασσική αξία της μουστάρδας της Hellmann's, είναι ανεπανάληπτος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές με μουστάρδα.

Hellmann's Μουστάρδα με Καπνιστό Μπούκοβο από την Πέλλα

Ξέρετε από πού προέρχονται η μαγιονέζα, η κέτσαπ και η μουστάρδα; Facebook Twitter


Η χαρακτηριστική γεύση του μπούκοβου της Πέλλας, έρχεται να δώσει μία καπνιστή νότα στα συστατικά της μουστάρδας Hellmann's και να απογειώσει κάθε συνταγή.

 

Αναζητήστε τα νέα προϊόντα Hellmann's με ελληνικές γεύσεις, που είναι κατάλληλα και για vegetarians και χωρίς γλουτένη, στα σούπερ μάρκετ και επιλεγμένα σημεία πώλησης.

 

@hellmannsgr

#hellmannsgr
#hellmannsgreekflavors

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκολατούχο και τυρόπιτα: Ωδή στο πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό πρωινό

Γεύση / Σοκολατούχο και τυρόπιτα: Ωδή στο πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό πρωινό

Σε πλοία και σε ΣΕΑ, από τα πιο κοσμοπολίτικα μέχρι τα πιο εναλλακτικά νησιά, αυτό τον συνδυασμό μπορούμε να τον βρούμε παντού το καλοκαίρι. Για κάποιους «είναι το απόλυτο brunch με το καλύτερο junk στον πλανήτη», για τους περισσότερους είναι μια ένοχη απόλαυση πολύ καλά κρυμμένη. Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι το πρωινό που όλους μας ενώνει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Περπατώντας στη φάρμα του Ναρλή, εκεί όπου φύεται η σιφναίικη γαστρονομία

Γεύση / Περπατώντας στη φάρμα του Ναρλή, εκεί όπου φύεται η σιφναίικη γαστρονομία

Σε ένα αγρόκτημα που καλλιεργείται άνυδρα τα τελευταία εκατό χρόνια και σήμερα τροφοδοτεί ένα από τα γαστρονομικά εστιατόρια του νησιού μπορείτε να αγγίξετε, να μυρίσετε, να δοκιμάσετε και να μαγειρέψετε όσα έχουν κάνουν τη λιτή κουζίνα της Σίφνου ξακουστή.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
(Ξανα)βγαίνουμε στο Παγκράτι

Γεύση / (Ξανα)βγαίνουμε στο Παγκράτι

Η πιο σταθερή πιάτσα εξόδου στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας έχει πολλά και πολύ ενδιαφέροντα νέα. Μια καινούργια σπριτζερία, μια abstract μπάρα που σερβίρει την καλύτερη διαφορετική μαργαρίτα της πόλης, ένας χώρος όπου κάτω τρώμε cinnamon buns και αυγά, ενώ πάνω κάποιοι κουρεύονται, και ένα new age ζαχαροπλαστείο που διπλοφουρνίζει τέλεια κρουασάν, ενώ παίζει ΛΕΞ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πιάτα ιδανικά για «παπάρα»

Γεύση / Πιάτα ιδανικά για «παπάρα»

Ιωδιούχοι χυμοί και πικάντικες σάλτσες, αυγά όπως τα κάνουν στον Λίβανο και στον Βοτανικό, λαδερά, κάρι, σαγανάκια θαλασσινών και κρύες σούπες. Η εθνική μας μπουκιά έχει την τιμητική της το καλοκαίρι, γι’ αυτό συγκεντρώσαμε πιάτα που μας κάνουν να αφήνουμε το πιρούνι στην άκρη και να τα «καθαρίζουμε» με ψωμί.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μπουγατσάν: Η ιστορία του πρώτου ελληνικού food viral

Μικροπράγματα / Μπουγατσάν: Η ιστορία του πρώτου ελληνικού food viral

Ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ του Άρη Δημοκίδη για το πολυσυζητημένο γλυκό που πόλωσε, στηλιτεύτηκε απ' τη Λιάνα Κανέλλη και τον Ριζοσπάστη, ένωσε τον Καραμανλή με τον Φλωρινιώτη κι έκανε δημοφιλές το brunch στην Ελλάδα.
ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ
Φαγητό και σινεμά

Pulp Fiction / Φαγητό και σινεμά: Το μεγάλο φαγοπότι

Στην αυλαία του αφιερώματος για τη γαστριμαργική επιρροή στον κινηματογράφο, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος θυμάται ταινίες όπου το φαγητό καταλαμβάνει όχι μόνο μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά μεγάλο χώρο στην οθόνη, με την απολαυστική συντροφιά της Fischer.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ