Τρία wine bar Facebook Twitter
Εικονογράφηση: bianka/LiFO

Τρία wine bars που γνωρίζουν από καλό κρασί

0

Salina Wine Bistrot

Ζεις μια εμπειρία pairing, ενώ νιώθεις την αλμύρα στο πρόσωπό σου.
Το όνομα Salina θυμίζει αλάτι. Κι αυτή η σύνδεση δεν είναι τυχαία, αφού αυτό το wine bistrot είναι πάνω στη θάλασσα και σε προκαλεί να γευτείς την αλμύρα στον αέρα! Σε ένα πιο απομονωμένο σημείο της παραλίας Βραχατίου θα βρεις τον απόλυτο προορισμό, ειδικά αν είσαι από εκείνους που αγαπούν το κύμα και το καλό κρασί. Το Salina Wine Bistrot προσφέρει μια λίστα που περιλαμβάνει 120 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα. Μάλιστα, το ενδιαφέρον είναι πως ο κατάλογος χωρίζεται στα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας και αποτελεί ένα concept βασισμένο στην ελληνική πρώτη ύλη!

Τρία wine bar Facebook Twitter

Το ίδιο concept εφαρμόζεται σε όλα τα πιάτα αλλά και όλα τα αποστάγματα. Το μενού συνδέει τις γεύσεις με την επιλογή κρασιού, δημιουργώντας πάντα ένα wine pairing που αναδεικνύει κάθε ετικέτα ώστε να σε ταξιδέψει γευστικά! Στην κουζίνα κρύων πιάτων θα βρεις κυρίως ψάρια ημέρας σε αριστοτεχνικές κοπές καρπάτσιο και σεβίτσε, σε συνεργασία πάντα με τους ντόπιους ψαράδες. Τυριά και αλλαντικά απ’ όλη την Ελλάδα, που ίσως δεν έχεις ξαναδοκιμάσει, συστήνονται στα πιάτα ημέρας, προσφέροντας την ευκαιρία να δοκιμάσεις κάτι πέρα από τα συνηθισμένα.

Τρία wine bar Facebook Twitter
Τρία wine bar Facebook Twitter

Όλα αυτά συνδυάζονται υπέροχα σε έναν μίνιμαλ χώρο που εχουν επιμεληθεί οι 202 Architects, συμβάλλοντας στη συνολική εμπειρία. Οι άνθρωποι του Salina Wine Bistrot, ως λάτρεις του κρασιού, δεν θα μπορούσαν να μην εκτιμούν την τέχνη σε κάθε της έκφραση. Γι’ αυτό ο χώρος αναδεικνύεται από έργα της P Bechrakis και τα υπέροχα κεραμικά πιατάκια είναι φτιαγμένα από τα χέρια της Marias Alexiou. Στο Salina η καλή αισθητική διατρέχει κάθε λεπτομέρεια, από τις γεύσεις μέχρι τον σχεδιασμό, ώστε να απολαμβάνεις μοναδικές στιγμές αληθινής απόλαυσης.
* Το μενού του Salina επιμελείται ο sommelier Mάριος Χασούρας.

Ανδρέα Λαζανά & Μόραλη, Βραχάτι Κορινθίας, 6948 673224, Facebook: Salina Wine Bistrot, Instagram: salina_winebistrot

Κάρολος wine bar food

Σου θυμίζει τη χαρά να ανακαλύπτεις ένα στέκι που διαφέρει από τα άλλα.

Τρία wine bar Facebook Twitter

O Κάρολος είναι ένα wine bar που ακυρώνει το mainstream και επιμένει να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Σου προσφέρει την επιλογή να ζήσεις όμορφες στιγμές, από εκείνες που με κάποιον τρόπο σε αγγίζουν βαθιά μέσα στην αυθεντικότητά τους. Οι Ghost Designers έχουν συνδυάσει στον σχεδιασμό του χώρου τη σκανδιναβική natural φιλοσοφία με τα ελληνικά ’60s και η μουσική ακολουθεί με ήχους από εκείνη τη δεκαετία. Αυτή η συνύπαρξη είναι η πρώτη εντύπωση που σε κάνει να νιώθεις ότι αυτός ο χώρος έχει κάτι ενδιαφέρον να σου πει. Και σoυ τα λέει όλα μέσα από μια λίστα κρασιών κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και με πιάτα που συνοδεύουν τις οινικές επιλογές αναδεικνύοντας τα προϊόντα του τόπου μας.

Η λεπτή και τραγανή pinsa φτιάχνεται από ζυμάρι αργής ωρίμανσης 36 ωρών και μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε έξι διαφορετικούς συνδυασμούς. Ανάμεσα στα πιάτα που θα μπουν στη μέση θα βρεις τη σαλάτα με τριμμένο χαρουπένιο παξιμάδι, buffala και pesto βασιλικού, τη φάβα με τσάτνεϊ μήλου-κρεμμυδιού και κάππαρη, τα σκιουφιχτά με πέστο φιστίκι, την εξαιρετική ταλιάτα μόσχου και, φυσικά, μια εκλεκτή ποικιλία από τυριά και αλλαντικά για ένα μοναδικό pairing που συνδέει αξιόλογους Έλληνες οινοπαραγωγούς με παραδοσιακές γεύσεις δημιουργικά δοσμένες.

Τρία wine bar Facebook Twitter
Τρία wine bar Facebook Twitter

Η καταπράσινη αυλή γίνεται ιδανικό σποτ από το απόγευμα, ενώ, όσο προχωράει η βραδιά, τα κοκτέιλ παίρνουν τη θέση που τους αξίζει πάνω στα τραπεζάκια και συνοδεύουν –ή συνοδεύονται από– γευστικές προτάσεις. Στο αίθριο του εμπορικού κέντρου στην οδό Ομήρου ο Κάρολος είναι το wine bar που θα ανακαλύψεις και μετά από καιρό θα νιώσεις την αυθεντική χαρά που σου επιφυλάσσει μια τέτοια ανακάλυψη!

Ομήρου 41-43, Νέα Σμύρνη, 212 1065556, karoloswinebar.gr, Facebook: Κάρολος, Instagram: karoloswinebar

Τανίνη αγάπη μου

Σε αυτόν τον πολύχρωμο χώρο θα ερωτευτείς το ελληνικό κρασί.

Τρία wine bar Facebook Twitter

Αν το σκεφτείς, το κρασί είναι το ποτό που έχει συνδεθεί περισσότερο με το γλέντι της παρέας, τη χαρά της ελληνικής οικογένειας και με εκείνα τα αμέτρητα «άντε, γεια μας» σε κάθε τσούγκρισμα. Όλα αυτά επιβεβαιώνονται στο Τανίνη αγάπη μου που ήρθε στα σύνορα Νεάπολης-Εξαρχείων για να προσφέρει έναν χώρο που τιμά τον ελληνικό αμπελώνα και τον προσφέρει σε οινικές γευσιγνωσίες πιο προσιτές και οικείες από ποτέ.

Εδώ θα βρεις έναν μεγάλο κατάλογο κρασιών με έμφαση στα φυσικά από βιολογικούς και βιοδυναμικούς αμπελώνες και ταυτόχρονα μια ομάδα ανθρώπων που θα σε ξεναγήσουν στον κόσμο του κρασιού, ώστε να ανακαλύψεις ποιο είναι εκείνο που σου ταιριάζει. Κι αλήθεια, μόλις το ανακαλύψεις θα γευτείς έναν κόσμο που συνδέεται απόλυτα με την ελληνική κουλτούρα αλλά και με περιοχές του τόπου μας όπου ταξιδεύεις μέσα από τα γευστικά χαρακτηριστικά του κάθε οίνου.

Τρία wine bar Facebook Twitter
Ψάρι ημέρας ταρτάρ, ντομάτα, αγγούρι, αβοκάντο, μοσχολέμονο

Εκείνο που κάνει την Τανίνη αγαπημένο σημείο συνάντησης είναι πως κάθε ετικέτα σερβίρεται είτε σε μπουκάλι είτε σε ποτήρι και μπορείς να τη συνοδεύσεις με μια σειρά από μεσογειακές γεύσεις που πρωταγωνιστούν στο μενού. Και εδώ τα ελληνικά υλικά συνδυάζονται σε μικρά θαύματα που κάνουν άψογο pairing με το κρασί σου. Στο υπόγειο της οδού Μεθώνης λειτουργεί και η κάβα, απ’ όπου μπορείς να προμηθευτείς τα κρασιά της Τανίνης για το σπίτι ή για δώρο σε κάποιον φίλο.

Ο χώρος, που μοιάζει με μια καταπράσινη, ποπ φαντασίωση στο κέντρο, είναι το σημείο όπου ακόμα κι αν πας ως απλός οινόφιλος, σίγουρα θα φύγεις παθιασμένος λάτρης του ελληνικού οίνου.

Τρία wine bar Facebook Twitter

Ελληνικό Δεκατιανό
Ο Κυριακάτικος ανοιχτός μπουφές της Τανίνης είναι εμπνευσμένος από τις μυρωδιές και τις γεύσεις που είναι συνδεδεμένες με τα χωριά και την κουζίνα των γιαγιάδων μας.

Πίτες, καγιανάς, όσπρια, ντοματόσουπα, κάθε λογής τυρί και αλλαντικό, ξηροί καρποί, φρούτα και πολλά ακόμα συνθέτουν τον ανοιχτό μπουφέ της Τανίνης, που έφτιαξε με αγάπη η σεφ μας, Μαρία Κοφίτσα.

Και επειδή Τανίνη χωρίς πιάνο δεν γίνεται, ο Μάρκος Χαϊδεμένος θα συνοδεύει live τα κυριακάτικα πρωινά μας!

Ιπποκράτους 91 & Μεθώνης, www.taniniagapimou.gr, Facebook: Τανίνη αγάπη μου, Instagram: tanini_agapi_mou

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

oinoscent

Γεύση / Τα wine bars της Αθήνας εξελίσσονται στα πιο ωραία μπιστρό της

Πλέον κάθε hip γειτονιά της πόλης διαθέτει το δικό της μέρος που είναι αφιερωμένο στα κρασιά και προσφέρει και φαγητό. Το επίπεδό τους ανεβαίνει, οι σεφ τους έχουν βιογραφικό και ωραίες ιδέες, έτσι στο εξής δεν θα τα ξαναπιούμε ξεροσφύρι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
10 χρόνια Ηeteroclito: Το wine bar του κέντρου που μας έμαθε τι πάει να πει φυσικό κρασι

Γεύση / 10 χρόνια Ηeteroclito: Το wine bar του κέντρου που μας έμαθε τι πάει να πει φυσικό κρασί

Εκεί που η μπάρα μάς μεταφέρει σε ένα γαλλικό bar à vin, η Αθήνα άρχισε να δοκιμάζει τις ανήσυχες προσπάθειες των Ελλήνων οινοποιών. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και ακόμα και το πιο δύσκολο κρασί προτείνεται ανεπιτήδευτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Στο Loggia της Σίφνου η γνωριμία με το κρασί είναι ανεπιτήδευτη και πραγματικά cool

Γεύση / Στο Loggia της Σίφνου η γνωριμία με το κρασί είναι ανεπιτήδευτη και πραγματικά cool

Τρεις επαγγελματίες της μουσικής, ερασιτέχνες και λάτρεις του κρασιού, δημιούργησαν το μοναδικό wine bar του νησιού στον γραφικό οικισμό του Κάστρου. Το Loggia προσφέρει φυσικά κρασιά κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα, παντρεύει δύο τέχνες έχοντας την πιο ζηλευτή θέα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ