Τρία wine bar Facebook Twitter
Εικονογράφηση: bianka/LiFO

Τρία wine bars που γνωρίζουν από καλό κρασί

0

Salina Wine Bistrot

Ζεις μια εμπειρία pairing, ενώ νιώθεις την αλμύρα στο πρόσωπό σου.
Το όνομα Salina θυμίζει αλάτι. Κι αυτή η σύνδεση δεν είναι τυχαία, αφού αυτό το wine bistrot είναι πάνω στη θάλασσα και σε προκαλεί να γευτείς την αλμύρα στον αέρα! Σε ένα πιο απομονωμένο σημείο της παραλίας Βραχατίου θα βρεις τον απόλυτο προορισμό, ειδικά αν είσαι από εκείνους που αγαπούν το κύμα και το καλό κρασί. Το Salina Wine Bistrot προσφέρει μια λίστα που περιλαμβάνει 120 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα. Μάλιστα, το ενδιαφέρον είναι πως ο κατάλογος χωρίζεται στα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας και αποτελεί ένα concept βασισμένο στην ελληνική πρώτη ύλη!

Τρία wine bar Facebook Twitter

Το ίδιο concept εφαρμόζεται σε όλα τα πιάτα αλλά και όλα τα αποστάγματα. Το μενού συνδέει τις γεύσεις με την επιλογή κρασιού, δημιουργώντας πάντα ένα wine pairing που αναδεικνύει κάθε ετικέτα ώστε να σε ταξιδέψει γευστικά! Στην κουζίνα κρύων πιάτων θα βρεις κυρίως ψάρια ημέρας σε αριστοτεχνικές κοπές καρπάτσιο και σεβίτσε, σε συνεργασία πάντα με τους ντόπιους ψαράδες. Τυριά και αλλαντικά απ’ όλη την Ελλάδα, που ίσως δεν έχεις ξαναδοκιμάσει, συστήνονται στα πιάτα ημέρας, προσφέροντας την ευκαιρία να δοκιμάσεις κάτι πέρα από τα συνηθισμένα.

Τρία wine bar Facebook Twitter
Τρία wine bar Facebook Twitter

Όλα αυτά συνδυάζονται υπέροχα σε έναν μίνιμαλ χώρο που εχουν επιμεληθεί οι 202 Architects, συμβάλλοντας στη συνολική εμπειρία. Οι άνθρωποι του Salina Wine Bistrot, ως λάτρεις του κρασιού, δεν θα μπορούσαν να μην εκτιμούν την τέχνη σε κάθε της έκφραση. Γι’ αυτό ο χώρος αναδεικνύεται από έργα της P Bechrakis και τα υπέροχα κεραμικά πιατάκια είναι φτιαγμένα από τα χέρια της Marias Alexiou. Στο Salina η καλή αισθητική διατρέχει κάθε λεπτομέρεια, από τις γεύσεις μέχρι τον σχεδιασμό, ώστε να απολαμβάνεις μοναδικές στιγμές αληθινής απόλαυσης.
* Το μενού του Salina επιμελείται ο sommelier Mάριος Χασούρας.

Ανδρέα Λαζανά & Μόραλη, Βραχάτι Κορινθίας, 6948 673224, Facebook: Salina Wine Bistrot, Instagram: salina_winebistrot

Κάρολος wine bar food

Σου θυμίζει τη χαρά να ανακαλύπτεις ένα στέκι που διαφέρει από τα άλλα.

Τρία wine bar Facebook Twitter

O Κάρολος είναι ένα wine bar που ακυρώνει το mainstream και επιμένει να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Σου προσφέρει την επιλογή να ζήσεις όμορφες στιγμές, από εκείνες που με κάποιον τρόπο σε αγγίζουν βαθιά μέσα στην αυθεντικότητά τους. Οι Ghost Designers έχουν συνδυάσει στον σχεδιασμό του χώρου τη σκανδιναβική natural φιλοσοφία με τα ελληνικά ’60s και η μουσική ακολουθεί με ήχους από εκείνη τη δεκαετία. Αυτή η συνύπαρξη είναι η πρώτη εντύπωση που σε κάνει να νιώθεις ότι αυτός ο χώρος έχει κάτι ενδιαφέρον να σου πει. Και σoυ τα λέει όλα μέσα από μια λίστα κρασιών κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και με πιάτα που συνοδεύουν τις οινικές επιλογές αναδεικνύοντας τα προϊόντα του τόπου μας.

Η λεπτή και τραγανή pinsa φτιάχνεται από ζυμάρι αργής ωρίμανσης 36 ωρών και μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε έξι διαφορετικούς συνδυασμούς. Ανάμεσα στα πιάτα που θα μπουν στη μέση θα βρεις τη σαλάτα με τριμμένο χαρουπένιο παξιμάδι, buffala και pesto βασιλικού, τη φάβα με τσάτνεϊ μήλου-κρεμμυδιού και κάππαρη, τα σκιουφιχτά με πέστο φιστίκι, την εξαιρετική ταλιάτα μόσχου και, φυσικά, μια εκλεκτή ποικιλία από τυριά και αλλαντικά για ένα μοναδικό pairing που συνδέει αξιόλογους Έλληνες οινοπαραγωγούς με παραδοσιακές γεύσεις δημιουργικά δοσμένες.

Τρία wine bar Facebook Twitter
Τρία wine bar Facebook Twitter

Η καταπράσινη αυλή γίνεται ιδανικό σποτ από το απόγευμα, ενώ, όσο προχωράει η βραδιά, τα κοκτέιλ παίρνουν τη θέση που τους αξίζει πάνω στα τραπεζάκια και συνοδεύουν –ή συνοδεύονται από– γευστικές προτάσεις. Στο αίθριο του εμπορικού κέντρου στην οδό Ομήρου ο Κάρολος είναι το wine bar που θα ανακαλύψεις και μετά από καιρό θα νιώσεις την αυθεντική χαρά που σου επιφυλάσσει μια τέτοια ανακάλυψη!

Ομήρου 41-43, Νέα Σμύρνη, 212 1065556, karoloswinebar.gr, Facebook: Κάρολος, Instagram: karoloswinebar

Τανίνη αγάπη μου

Σε αυτόν τον πολύχρωμο χώρο θα ερωτευτείς το ελληνικό κρασί.

Τρία wine bar Facebook Twitter

Αν το σκεφτείς, το κρασί είναι το ποτό που έχει συνδεθεί περισσότερο με το γλέντι της παρέας, τη χαρά της ελληνικής οικογένειας και με εκείνα τα αμέτρητα «άντε, γεια μας» σε κάθε τσούγκρισμα. Όλα αυτά επιβεβαιώνονται στο Τανίνη αγάπη μου που ήρθε στα σύνορα Νεάπολης-Εξαρχείων για να προσφέρει έναν χώρο που τιμά τον ελληνικό αμπελώνα και τον προσφέρει σε οινικές γευσιγνωσίες πιο προσιτές και οικείες από ποτέ.

Εδώ θα βρεις έναν μεγάλο κατάλογο κρασιών με έμφαση στα φυσικά από βιολογικούς και βιοδυναμικούς αμπελώνες και ταυτόχρονα μια ομάδα ανθρώπων που θα σε ξεναγήσουν στον κόσμο του κρασιού, ώστε να ανακαλύψεις ποιο είναι εκείνο που σου ταιριάζει. Κι αλήθεια, μόλις το ανακαλύψεις θα γευτείς έναν κόσμο που συνδέεται απόλυτα με την ελληνική κουλτούρα αλλά και με περιοχές του τόπου μας όπου ταξιδεύεις μέσα από τα γευστικά χαρακτηριστικά του κάθε οίνου.

Τρία wine bar Facebook Twitter
Ψάρι ημέρας ταρτάρ, ντομάτα, αγγούρι, αβοκάντο, μοσχολέμονο

Εκείνο που κάνει την Τανίνη αγαπημένο σημείο συνάντησης είναι πως κάθε ετικέτα σερβίρεται είτε σε μπουκάλι είτε σε ποτήρι και μπορείς να τη συνοδεύσεις με μια σειρά από μεσογειακές γεύσεις που πρωταγωνιστούν στο μενού. Και εδώ τα ελληνικά υλικά συνδυάζονται σε μικρά θαύματα που κάνουν άψογο pairing με το κρασί σου. Στο υπόγειο της οδού Μεθώνης λειτουργεί και η κάβα, απ’ όπου μπορείς να προμηθευτείς τα κρασιά της Τανίνης για το σπίτι ή για δώρο σε κάποιον φίλο.

Ο χώρος, που μοιάζει με μια καταπράσινη, ποπ φαντασίωση στο κέντρο, είναι το σημείο όπου ακόμα κι αν πας ως απλός οινόφιλος, σίγουρα θα φύγεις παθιασμένος λάτρης του ελληνικού οίνου.

Τρία wine bar Facebook Twitter

Ελληνικό Δεκατιανό
Ο Κυριακάτικος ανοιχτός μπουφές της Τανίνης είναι εμπνευσμένος από τις μυρωδιές και τις γεύσεις που είναι συνδεδεμένες με τα χωριά και την κουζίνα των γιαγιάδων μας.

Πίτες, καγιανάς, όσπρια, ντοματόσουπα, κάθε λογής τυρί και αλλαντικό, ξηροί καρποί, φρούτα και πολλά ακόμα συνθέτουν τον ανοιχτό μπουφέ της Τανίνης, που έφτιαξε με αγάπη η σεφ μας, Μαρία Κοφίτσα.

Και επειδή Τανίνη χωρίς πιάνο δεν γίνεται, ο Μάρκος Χαϊδεμένος θα συνοδεύει live τα κυριακάτικα πρωινά μας!

Ιπποκράτους 91 & Μεθώνης, www.taniniagapimou.gr, Facebook: Τανίνη αγάπη μου, Instagram: tanini_agapi_mou

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

oinoscent

Γεύση / Τα wine bars της Αθήνας εξελίσσονται στα πιο ωραία μπιστρό της

Πλέον κάθε hip γειτονιά της πόλης διαθέτει το δικό της μέρος που είναι αφιερωμένο στα κρασιά και προσφέρει και φαγητό. Το επίπεδό τους ανεβαίνει, οι σεφ τους έχουν βιογραφικό και ωραίες ιδέες, έτσι στο εξής δεν θα τα ξαναπιούμε ξεροσφύρι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
10 χρόνια Ηeteroclito: Το wine bar του κέντρου που μας έμαθε τι πάει να πει φυσικό κρασι

Γεύση / 10 χρόνια Ηeteroclito: Το wine bar του κέντρου που μας έμαθε τι πάει να πει φυσικό κρασί

Εκεί που η μπάρα μάς μεταφέρει σε ένα γαλλικό bar à vin, η Αθήνα άρχισε να δοκιμάζει τις ανήσυχες προσπάθειες των Ελλήνων οινοποιών. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και ακόμα και το πιο δύσκολο κρασί προτείνεται ανεπιτήδευτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Στο Loggia της Σίφνου η γνωριμία με το κρασί είναι ανεπιτήδευτη και πραγματικά cool

Γεύση / Στο Loggia της Σίφνου η γνωριμία με το κρασί είναι ανεπιτήδευτη και πραγματικά cool

Τρεις επαγγελματίες της μουσικής, ερασιτέχνες και λάτρεις του κρασιού, δημιούργησαν το μοναδικό wine bar του νησιού στον γραφικό οικισμό του Κάστρου. Το Loggia προσφέρει φυσικά κρασιά κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα, παντρεύει δύο τέχνες έχοντας την πιο ζηλευτή θέα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δημήτρης Δημητριάδης γράφει ένα νέο κεφάλαιο στο Φίτα του Νέου Κόσμου

Γεύση / Στο Φίτα του Νέου Κόσμου θα τρώμε πια περισσότερο φαγητό που βγαίνει από κατσαρόλα

Το εστιατόριο που ταυτίστηκε με την προσιτή ψαροφαγία και έγινε γρήγορα κλασικό μόλις ανανεώθηκε, χωρίς να χάσει τον χαρακτήρα του. Με τον Δημήτρη Δημητριάδη, έναν ακόμα μεγάλο μάγειρα στην κουζίνα, γράφεται ένα νέο κεφάλαιο, χωρίς να μας λείψουν η ταραμοσαλάτα, το σπαγγέτι αυγοτάραχο και το περιπόθητο εκλέρ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Διονυσιακά δρώμενα στην κοιλάδα του Λίγηρα

Γεύση / Διονυσιακά δρώμενα στην κοιλάδα του Λίγηρα

Εντυπώσεις και συμπεράσματα από τις φετινές εκθέσεις κρασιών του Λίγηρα, όπου, με επίκεντρο τη γαλλική πόλη Angers, επισκέπτες από όλο τον κόσμο δίνουν ραντεβού κάθε χρόνο για να δοκιμάσουν και να γιορτάσουν.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την ιδιαίτερη ποικιλία Μούχταρο

Το κρασί με απλά λόγια / Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την ιδιαίτερη ποικιλία Μούχταρο

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης αποκαλύπτουν τα μυστικά της ποικιλίας Μούχταρο με τους παραγωγούς του είδους, Στέλιο Ζαχαρία από το Κτήμα Μουσών και ο Πάνο Σαμαρτζή από το ομώνυμο οινοποιείο.
THE LIFO TEAM
10 + 1 ελληνικές σούπες του χειμώνα

Γεύση / Πώς να φτιάξετε σούπες σαν αυτές που κάνει η «Ήπειρος» στη Βαρβάκειο

Μπήκαμε στην κουζίνα της «Ακρόπολης της ελληνικής εστίασης» -όπως αποκαλεί ο Βασίλης Ακριβός το εμβληματικό οινομαγειρείο που ανανέωσε πρόσφατα- και ζητήσαμε να μάθουμε τα μυστικά για τις πιο νόστιμες ελληνικές σούπες του χειμώνα. Μαγείρεψε για μας ούτε μία, ούτε δύο αλλά έντεκα διαφορετικές συνταγές.  
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ

Γεύση / Στο Παγκράτι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ

Το World X11 είναι ένα μπεργκεράδικο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στην πόλη. Ετοιμάζει ολόσωστο smash burger και κλασικές τηγανητές πατάτες, ενώ μπαίνοντας δεν βλέπουμε κανέναν για να πάρει την παραγγελία μας. Έχει και arcade παιχνίδια για να παίξουμε όσο θέλουμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Για μουσακά, φαλάφελ και ναπολιτάνικη πίτσα στην Ιπποκράτους 

Γεύση / Για μουσακά, παστουρμαδόπιτα και ναπολιτάνικη πίτσα στην Ιπποκράτους

Ο δρόμος των Εξαρχείων που οι περισσότεροι Αθηναίοι έχουν συνδέσει με τις κλήσεις που έχουν μαζέψει για παράνομο παρκάρισμα πλέον έχει να μας χορτάσει με πολλά νόστιμα και διαφορετικά, πριν ξεχυθούμε για φυσικά κρασιά στο Τανίνη Αγάπη Μου ή για ποτά στο πιο χοτ μπαρ του δρόμου, το Lulu. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ταβερνάκια για να μας βρουν οι Αλκυονίδες

Γεύση / Ταβερνάκια για να μας βρουν οι Αλκυονίδες

Μαγαζιά κοντά στη θάλασσα που είτε τη βλέπουν είτε όχι, κάποια που θέλουν φεριμπότ για να τα βρει κανείς, μια καλά κρυμμένη αυλή στο βουνό, στέκια του κέντρου που ομορφαίνουν λίγο παραπάνω όταν τα λούζει ο ήλιος. Η ομάδα της LiFO επιλέγει εκείνα τα μέρη όπου θέλει να περάσει τις πιο καλές μέρες του χειμώνα.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το αρμένικο μαντί

Γεύση / Αρμένικα μαντί: Τα πιο μπελαλίδικα γεμιστά ζυμαρικά είναι και τα πιο ωραία

Θέλουν παρέα για να γίνουν γρήγορα. Όμως, όπως όλα τα φαγητά που απαιτούν χρόνο και πολλά χέρια, η παρασκευή των μαντί είναι παραδοσιακά μια ευκαιρία για κοινωνική επαφή. Η Ιζαμπέλα Μπογοσιάν ξεδιπλώνει τα μυστικά το εμβληματικής συνταγής του τόπου της.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Επιστροφή στο Annie Fine Cooking για τη φασολάδα της Κωνσταντίνας Κασπαρίδου

Γεύση / Annie Fine Cooking: Σκυτάλη στην Κωνσταντίνα Κασπαρίδου – και τη φοβερή φασολάδα της

Το εστιατόριο του Νέου Κόσμου που έχει αποδειχθεί φυτώριο φοβερών μαγείρων έδωσε τα ηνία της κουζίνας του σε μια Εβρίτισσα σεφ που μεγάλωσε μακριά από τη θάλασσα, αλλά αγαπάει την πρώτη ύλη που της δίνει και μαγειρεύει απλά συνδυασμούς πληθωρικούς.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ