Τραβόλτα Ψαροταβέρνα: Σπάνιες πρώτες ύλες, εμπνευσμένες συναντήσεις

Τραβόλτα Ψαροταβέρνα: Σπάνιες πρώτες ύλες, εμπνευσμένες συναντήσεις Facebook Twitter
Ο σεφ Βαγγέλης Λιάκος, ιδιοκτήτης και γνωστός από τα Cookoovaya, Basegrill , Hoocut αλλά και Τραβόλτα. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Λένε ότι το ψάρι δεν ζει στη στεριά... Ψέμα! Γιατί στο Τραβόλτα το ψάρι ζει και βασιλεύει σε μια ψαροταβέρνα τοποθετημένη σε urban περιβάλλον που καταφέρνει να σε κάνει να νιώσεις πως ακούς τον ήχο των κυμάτων, πως αισθάνεσαι την αλμύρα της θάλασσας σε κάθε πιάτο που ετοιμάζεται με «χορευτικό τρόπο». Ο σεφ Βαγγέλης Λιάκος, ιδιοκτήτης και γνωστός από τα Cookoovaya, Basegrill και Hoocut, απαντά στα ερωτήματα που σου έρχονται αυθόρμητα την πρώτη φορά που επισκέπτεσαι το Τραβόλτα (και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία).

— Ποια είναι η ιδιαιτερότητα του ψαριού ως πρώτης ύλης;

Η μικρή χρονική διάρκεια που έχεις για να το διατηρήσεις φρέσκο και κατάλληλο για κατανάλωση. Το ψάρι είναι μαγικό προϊόν, γιατί σε σπρώχνει, σε αναγκάζει να κινείσαι πολύ γρήγορα, να σκέφτεσαι πολύ γρήγορα, κι αυτή είναι η ιδιαιτερότητα αλλά και η σπουδαιότητά του.

Θα πρότεινα να φτιάξει κανείς ένα μενού προσαρμοσμένο στα γούστα του, λαμβάνοντας υπόψη τα κομβικά χαρακτηριστικά της κουζίνας του Τραβόλτα, το τηγάνι, τη σχάρα, τα μαγειρευτά και, βέβαια, τα ωμά του.


— Πώς αποφασίσατε να δημιουργήσετε μια ψαροταβέρνα στο Περιστέρι και ποια είναι η σχέση σας με τη μαγειρική αυτού του είδους;

Η σκέψη μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα εστιατόριο για το ψάρι με τους ίδιους ακριβώς κανόνες που ακολουθήσαμε και στο Basegrill, και με την ίδια επιτυχία. Άλλωστε, η σχέση μας με τη θάλασσα κρατάει χρόνια λόγω εντοπιότητας, παιδικών αναμνήσεων και ιστοριών. Το ψάρι, λοιπόν, είναι συνυφασμένο με την ίδια μας την ύπαρξη.

Τραβόλτα Ψαροταβέρνα: Σπάνιες πρώτες ύλες, εμπνευσμένες συναντήσεις Facebook Twitter
Στο Τραβόλτα το ψάρι ζει και βασιλεύει σε μια ψαροταβέρνα τοποθετημένη σε urban περιβάλλον που καταφέρνει να σε κάνει να νιώσεις πως ακούς τον ήχο των κυμάτων. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO


— Τι σχέση έχει ο Τραβόλτα με μια ψαροταβέρνα;

Για να καταφέρει κανείς να σεβαστεί την ιδιαιτερότητα του ψαριού, θα πρέπει να έχει χορευτικό ταλέντο, να είναι συντονισμένος στον ρυθμό και στην ταχύτητα και να βρίσκει την κατάλληλη μουσική, δηλαδή την κατάλληλη συνταγή. Το Τραβόλτα είναι ένα εστιατόριο που προσφέρει πιάτα με βάση το ψάρι και όλα όσα βγάζει η θάλασσα με μαγειρική τεχνική, σκέψη και πολλή πολλή δουλειά. Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα που έχουν μια φιλοσοφία, μια ιστορία.


— Τι μενού θα προτείνατε σε κάποιον που επισκέπτεται για πρώτη φορά το μαγαζί;

Θα πρότεινα να φτιάξει κανείς ένα μενού προσαρμοσμένο στα γούστα του, λαμβάνοντας υπόψη τα κομβικά χαρακτηριστικά της κουζίνας του Τραβόλτα, το τηγάνι, τη σχάρα, τα μαγειρευτά και, βέβαια, τα ωμά του.


— Ποια είναι η θέση που κατέχει το ψάρι στην ελληνική γαστρονομία;

Περίοπτη. Ο αριθμός των ελληνικών νησιών και το μήκος της ακτογραμμής της χώρας πιστοποιούν την υψηλή θέση που κατέχει το ψάρι στην ελληνική γαστρονομία.

Τραβόλτα Ψαροταβέρνα: Σπάνιες πρώτες ύλες, εμπνευσμένες συναντήσεις Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Τραβόλτα, Ψαροταβέρνα Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι, 210 5719222

FΒ: travolta Athens, Instagram: travoltaathens

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ