«Tilia by Μέθη»: Ο νέος οινο-γαστρονομικός προορισμός του Πηλίου

Μέθη όπως Ευδαιμονία Facebook Twitter
Το «Tilia by Μέθη» είναι ο επόμενος γαστρονομικός προορισμός εκτός των μεγάλων πόλεων στην Ελλάδα.
0

Το «Tilia by Μέθη» δεν είναι απλώς ένας οινο-γαστρονομικός προορισμός, είναι το σημείο όπου η ευλογημένη φύση του Πηλίου συναντιέται με τη θάλασσα ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Είναι το σημείο όπου ο άνθρωπος επιτρέπεται μόνο με σεβασμό να δημιουργεί, χωρίς να επεμβαίνει στην εικόνα που τόσο πλούσια προσφέρεται από το περιβάλλον αλλά και την ιστορία.

Εδώ, λοιπόν, το 1701 εγκαταστάθηκε η οικογένεια Κομή, έμποροι από την Αίγυπτο, χτίζοντας το σπίτι της και φυτεύοντας στην αυλή μία tilia, τη γνωστή μας φλαμουριά.

Σήμερα, 321 χρόνια μετά, το κτίσμα αυτό αποτελεί το εστιατόριο του wine restaurant «Tilia by Μέθη» όπου η οικογένεια του Τάσου Παρτάλη και της Νένας Καζάκου μεγαλουργεί υπηρετώντας αυτό που ονομάζουμε εστίαση, μαγειρική τέχνη, γεύση, τραπέζι, φαγητό, κρασί.

Άλλωστε από το 2012 διατηρεί το «Μέθη wine bar» στη Θεσσαλονίκη, σημείο αναφοράς για τους Θεσσαλονικείς λάτρεις του οίνου και του καλού φαγητού και όχι μόνο.

Το γαστρονομικό ταξίδι του «Tilia by Μέθη» έχει μόλις ξεκινήσει. Πρώτη επίσημη στάση, αποτελεί το κάλεσμα για δείπνο το Σάββατο 7 Αυγούστου με προσκεκλημένο σεφ τον εξαίρετο Σωτήρη Ευαγγέλου. Στο δείπνο, με food and wine pairing menu, οι δύο σεφ, Σωτήρης Ευαγγέλου και Νένα Καζάκου, θα μαγειρέψουν μαζί προς τέρψιν των συνδαιτυμόνων.

Ο Τάσος, γνωστός καβίστας με ειδίκευση στο κρασί, και η σύζυγός του Νένα, σεφ που έχει εντρυφήσει στην τέχνη της μαγειρικής χρόνο με το χρόνο, χτίζοντας με γνώση, φαντασία και κυρίως αγάπη, αποφάσισαν να επενδύσουν το δημιουργικό τους ταλέντο και σε έναν άλλον προορισμό, το Πήλιο, έναν τόπο αγαπητό σε Έλληνες αλλά και ξένους επισκέπτες. 

Μέθη όπως Ευδαιμονία Facebook Twitter
Τραχανότο σπετσοφάι.

Πάντα υπό την προστασία της αιωνόβιας διατηρητέας φλαμουριάς και με μία άξια ομάδα συνεργατών στην κουζίνα και στο σέρβις, είναι βέβαιο πως το «Tilia by Μέθη» είναι ο επόμενος γαστρονομικός προορισμός εκτός των μεγάλων πόλεων στην Ελλάδα. Ένα σημείο που από μόνο του θα αποτελεί λόγο για ταξίδι ή απλώς εκδρομή.

Και όλοι οι οιωνοί το προδιαγράφουν. Βρίσκεται εξάλλου σε ένα ονειρεμένο σημείο, στο Μούρεσι του Πηλίου, συγκεκριμένα στο τουριστικό συγκρότημα «Tilia Resort» του επιχειρηματία Τάσου Ταχιάου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στους επόμενους μήνες με πλήρως εξοπλισμένες παραδοσιακές κατοικίες.

Ήδη όμως την εικόνα του wine restaurant «Tilia by Μέθη» συμπληρώνουν ο πανέμορφος χώρος της πισίνας με το pool bar και το «Bar Komi», φόρος τιμής στους αρχικούς ιδιοκτήτες, κάτω από την εντυπωσιακή ιστορική φλαμουριά, χώρος ιδιαίτερα επιμελημένος με φωτιστικά κρεμαστά και αντίκες που τη νύχτα δημιουργούν ένα σκηνικό που σε μαγνητίζει.

Μέθη όπως Ευδαιμονία Facebook Twitter
Η λίστα κρασιού πλούσια και ελκυστική.

Στο εστιατόριο από πιάτα λατρέψαμε το τραχανότο σπετσοφάι, τα κοκκινιστά κεφτεδάκια με πούδρα μυρωδικών, τσιπς πατάτας και κρέμα φέτας με κύμινο, την οσπριάδα με μανούρι και κρητικό σύγκλινο, το καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο με τσιπς παρεζάνας, κρέμα ρόκας, μαγιονέζα τρούφας και πίκλες από μανιτάρια σιμέτζι, ενώ ακόμη γευόμαστε τη ζουμερή λουκουμένια ταλιάτα.

Στα γλυκά κονταροχτυπήθηκαν η πάβλοβα με τη μηλόπιτα ενώ στους σοκολατόφιλους υπήρξε ντέρμπι μεταξύ προφιτερόλ και σφαίρα σοκολάτας με καραμελωμένα φουντούκια, σάλτσα καραμέλας και γέμιση από παγωτό βανίλιας.

Πάντως στο «Tilia» ακόμη και το ψωμί και οι τηγανιτές πατάτες έχουν τη δική τους άποψη!

Μέθη όπως Ευδαιμονία Facebook Twitter
Κοκκινιστά κεφτεδάκια με τσιπς πατάτας.

Οι τιμές λογικές, με ιδιαίτερη προσοχή στις τιμές των κρασιών όπου υπάρχει επιλογή για φιάλη ή ποτήρι και Coravin σε premium ετικέτες.

Η λίστα κρασιού πλούσια και ελκυστική, όπως ήταν αναμενόμενο με τις γνώσεις του Τάσου Παρτάλη, όμως εμείς για να τιμήσουμε την περιοχή προτιμήσαμε να συνοδεύσουμε το δείπνο μας με κρασιά από το οινοποιείο Μηλέα του Λάζαρου Καριπίδη στην Αργαλαστή Πηλίου.

Το γαστρονομικό ταξίδι του «Tilia by Μέθη» έχει μόλις ξεκινήσει. Πρώτη επίσημη στάση, αποτελεί το κάλεσμα για δείπνο το Σάββατο 7 Αυγούστου με προσκεκλημένο σεφ τον εξαίρετο Σωτήρη Ευαγγέλου. Στο δείπνο, με food and wine pairing menu, οι δύο σεφ, Σωτήρης Ευαγγέλου και Νένα Καζάκου, θα μαγειρέψουν μαζί προς τέρψιν των συνδαιτυμόνων, όσων θα προλάβουν να κλείσουν τραπέζι για εκείνη τη βραδιά.

Μέθη όπως Ευδαιμονία Facebook Twitter
Προτάσεις για σοκολατόφιλους.
Μέθη όπως Ευδαιμονία Facebook Twitter
Κάτω από την αιωνόβια διατηρητέα φλαμουριά.
Μέθη όπως Ευδαιμονία Facebook Twitter
Την εικόνα του wine restaurant «Tilia by Μέθη» συμπληρώνει ο πανέμορφος χώρος της πισίνας με το pool bar.

Tilia by Μέθη, Μούρεσι Πηλίου, Τηλέφωνο κρατήσεων: 2426049700

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ