Τα "τραπεζάκια έξω" του Spollati στην Αγίας Ειρήνης

Τα "τραπεζάκια έξω" του Spollati στην Αγίας Ειρήνης Facebook Twitter
0
Τα "τραπεζάκια έξω" του Spollati στην Αγίας Ειρήνης Facebook Twitter


Από την πρώτη στιγμή, πριν από μερικούς μήνες, που το Spollati έβγαλε τα τραπεζάκια του στον πεζόδρομο της Αιόλου, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης απέναντι, στο κέντρο της Αθήνας, έδειξε ότι ήθελε να ξεχωρίσει. Η φιλοσοφία του δεν μπορούσε, λόγω περιοχής, να είναι διαφορετική από αυτήν ενός all day bar-restaurant, αλλά η έμφαση που έχει δοθεί σε όλα τα χαρακτηριστικά του, από τον σχεδιασμό του χώρου έως το φαγητό, τα ποτά και τον καφέ, του δίνουν πλεονεκτήματα στη διεκδίκηση της εύνοιας του πολυπληθούς νεανικού κοινού της περιοχής. Στους καφέδες που σερβίρονται σε μεγάλες ποσότητες έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση – χαρακτηριστικό είναι ότι ο ελληνικός καφές γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, σε μπρίκι. Το ίδιο προσεγμένα είναι και τα ποτά που τα επιμελείται ο mixologist Σταύρος Τιτάκης, υπεύθυνος για τα εξαιρετικά κοκτέιλ.

Τα "τραπεζάκια έξω" του Spollati στην Αγίας Ειρήνης Facebook Twitter

Όμως, από τα πιο δυνατά χαρτιά του Spollati είναι το φαγητό, με τον έμπειρο σεφ Τόλη Κράβαρη να έχει διαμορφώσει μια κουζίνα εύληπτη που πατάει στα κλασικά μεσογειακά βήματα και αξιοποιεί τοπικά προϊόντα. Από τα ορεκτικά, νόστιμη επιλογή είναι τα ζουμερά μανιτάρια, γεμιστά με μπαχαρένιο μοσχαρίσιο κιμά και γκραντιναρισμένα με γραβιέρα που χαρίζει ένταση στην επίγευση (€8,50). Για πιο λάιτ επιλογή, το καρπάτσιο καπνιστού σολομού πάνω σε μενταγιόν πατάτας, σερβιρισμένο με αρωματική σάλτσα λευκού κρασιού, θα σας κρατήσει ευχάριστη συντροφιά (€9,50). Σαλάτες υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία, για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις. Δοκίμασα αυτή με τη δροσερή και τραγανή ρόκα, λες και μόλις την είχες κόψει από τον κήπο, που ενισχύεται με φέτες πορτοκαλιού, χιονάτα μοτσαρελάκια, λεπτοκομμένο προσούτο, βινεγκρέτ με ξίδι βαλσάμικο Μόντενας και μαγικό ιπποφαές (€8,30) – τρώγεται απνευστί. Από τα ζυμαρικά, ωραία και πληθωρική ήταν η εκδοχή του τραχανότου με μασκαρπόνε που συνοδεύεται με λουκάνικο σχάρας (€7,30). Στο μενού θα βρεις ποικιλία από μπέργκερ αλλά και δύο προτάσεις με ασιατική καταγωγή. Αν αυτά που προσφέρονται στην όραση, στη γεύση και στην όσφρηση τα συνδυάσεις με τα επιμελημένα ακούσματα –από επιλογές ραδιοφωνικών παραγωγών τα Σαββατοκύριακα– που φτιάχνουν ατμόσφαιρα πάρτι, τότε βρίσκεσαι κοντά στην ανακάλυψη μιας επιτυχημένης εμπορικά συνταγής διασκέδασης. 


Τα "τραπεζάκια έξω" του Spollati στην Αγίας Ειρήνης Facebook Twitter

☛Spollati, Αιόλου 27Α, πλατεία Αγίας Ειρήνης, 215 5513004

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ