Στο Τυροκομείο Κωσταρέλου θα φας εκπληκτικά σάντουιτς με προϊόντα από όλη την Ελλάδα

Στο Τυροκομείο Κωσταρέλου θα φας εκπληκτικά σάντουιτς με προϊόντα από όλη την Ελλάδα Facebook Twitter
0
Στο Τυροκομείο Κωσταρέλου θα φας εκπληκτικά σάντουιτς με προϊόντα από όλη την Ελλάδα Facebook Twitter
Ο χώρος είναι όμορφα φτιαγμένος: στο έμπα κυριαρχεί μια ξύλινη κατασκευή στον τοίχο από χρησιμοποιημένες σανίδες βαρελιών στα οποία ωριμάζει η φέτα και οι μεταλλικές στεφάνες των βαρελιών έδωσαν ιδέα για τα φωτιστικά...

Η ιστορία του τυροκομείου της οικογένειας Κωσταρέλου κρατάει από το 1937, στα Μεσόγεια, όταν ο παππούς ξεκίνησε να φτιάχνει τυριά και γαλακτοκομικά και να τα σερβίρει στο ταβερνάκι του στην πλατεία του Μαρκόπουλου. Τα χρόνια κύλησαν και σήμερα η τρίτη γενιά συνεχίζει την παραγωγή με πάθος και φρέσκες ιδέες στο «Τυροκομείο Κωσταρέλου», στην καρδιά του Κολωνακίου, ένα όμορφο παντοπωλείο που συνδυάζει προϊόντα από όλη την Ελλάδα με μια μεγάλη ποικιλία σε σάντουιτς και καφέ. Στην είσοδο σε υποδέχονται λίγα τραπέζια όπου μπορείς να πάρεις θέση για να πιεις τον καφέ σου ή να απολαύσεις κάποιο λαχταριστό σάντουιτς.

Καθισμένοι συντροφιά με τον Κυριάκο Κωσταρέλο συζητάμε για το καινούργιο τους κατάστημα και κάπου στην κουβέντα μπλέκουν και οι παιδικές αναμνήσεις του. «Μεγάλωσα μέσα στο τυροκομείο του πατέρα μου και γνωρίζω όλα τα στάδια της παραγωγής» λέει ο Κυριάκος, που έχει κάνει σπουδές Οικονομικών. Οι παραδοσιακές συνταγές επιμένουν να εμπνέουν: «Φτιάχνουμε με τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής το πινακωτύρι, από αιγοπρόβειο γάλα, με μαλακή υφή, που λιώνει όμορφα όταν ψηθεί» εξηγεί ο Κυριάκος Κωσταρέλος. Του λόγου του το αληθές διαπιστώνουμε όταν έρχεται στο τραπέζι ένα όμορφα ψημένο σάντουιτς που συνδυάζει το κασέρι Μουζακίου με το πινακωτύρι και πέστο ρόκας, σε φέτες ψωμιού σταρένιου και ολικής άλεσης με ελαιόλαδο (€5,80). Κοιτάζοντας προσεχτικά το μικρό μενού με τις λιμπιστικές προτάσεις για κρύα και ζεστά σάντουιτς με σαλάτες και πλατό αλλαντικών και τυριών, είναι δύσκολο να διαλέξεις. Τα θέλεις όλα.

Στο Τυροκομείο Κωσταρέλου θα φας εκπληκτικά σάντουιτς με προϊόντα από όλη την Ελλάδα Facebook Twitter
Το Τυροκομείο Κωσταρέλου είναι ένα φροντισμένο μαγαζί που σου δίνει τη δυνατότητα να πιεις τον καφέ σου, να απολαύσεις το πρωινό ή ένα ελαφρύ μεσημεριανό, ακόμη και να το πάρεις μαζί σου...

Το γευστικό παιχνίδι των συνδυασμών σε μοναδικές συνταγές έχει επιμεληθεί σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος. Το κατίκι συναντά τον καπνισμένο σε ξύλα οξιάς σολομό πάνω σε μαύρο ψωμί φτιαγμένο με προζύμι, που συνοδεύεται από μους παντζάρι και διάφανες ροδέλες ραπανάκι (€7,80). Ωραία εμφάνιση και φινετσάτη γεύση. Η μαλακή φέτα συνδυάζεται με ψητά μανιτάρια, μπέικον και μαγιονέζα τρούφας μέσα σε φέτες ψωμιού σταρένιου και ολικής άλεσης με ελαιόλαδο (€5,40). Το παιχνίδι των υφών και των γεύσεων είναι ισορροπημένο και απόλυτα απολαυστικό. Το ντιπ με χούμους από φασόλια Καστοριάς με γιαούρτι και δυόσμο (€4,50) είναι άπαιχτο.

Υπάρχει ποιότητα σε ό,τι κι αν δοκιμάσεις. «Η βαρελίσια φέτα 12 μηνών ωρίμανσης έχει βγάλει εκπληκτικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά» λέει με καμάρι ο Κυριάκος για το νέο του «απόκτημα» και προσθέτει: «Δεν υπάρχει αλλού, γιατί η ωρίμαση έχει κόστος. Το παλαιωμένο τυρί υποδεικνύει την ποιότητα παραγωγής». Τις γευστικές προτάσεις μπορείς να τις συνοδεύσεις με ελληνικά κρασιά και μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες σε προσιτές τιμές. Ο χώρος είναι όμορφα φτιαγμένος: στο έμπα κυριαρχεί μια ξύλινη κατασκευή στον τοίχο από χρησιμοποιημένες σανίδες βαρελιών στα οποία ωριμάζει η φέτα και οι μεταλλικές στεφάνες των βαρελιών έδωσαν ιδέα για τα φωτιστικά. Στο βάθος έχει στηθεί το ντελικατέσεν, με ράφια όπου φιγουράρουν προϊόντα παραγωγών από όλη την Ελλάδα, από δημητριακά, ρύζια, βότανα, έως παξιμάδια, γλυκά του κουταλιού και σάλτσες. Τα ψυγεία ξεχειλίζουν από τα τυριά του τυροκομείου και καταπληκτικό είναι το κατσικίσιο γιαούρτι σακούλας καθώς και το καινούργιο αρωματικό τυρί μαεστύρι σε κεφαλάκια των 150 γρ. με μπαχαρικά και θρούμπι. Θα σταθείς οπωσδήποτε και στις βιτρίνες με τα αλλαντικά, τα αλίπαστα και τα καπνιστά ψάρια. Το Τυροκομείο Κωσταρέλου είναι ένα φροντισμένο μαγαζί που σου δίνει τη δυνατότητα να πιεις τον καφέ σου, να απολαύσεις το πρωινό ή ένα ελαφρύ μεσημεριανό, ακόμη και να το πάρεις μαζί σου.

Στο Τυροκομείο Κωσταρέλου θα φας εκπληκτικά σάντουιτς με προϊόντα από όλη την Ελλάδα Facebook Twitter
Στην είσοδο σε υποδέχονται λίγα τραπέζια όπου μπορείς να πάρεις θέση για να πιεις τον καφέ σου ή να απολαύσεις κάποιο λαχταριστό σάντουιτς...

☛ Τυροκομείο Κωσταρέλου, Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, 210 7215972

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ