Στο Παγκράτι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ

Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Τα πράγματα στο World X11 είναι απλά, νόστιμα, προσιτά. Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης
0

Έχουμε δει σε αυτή την πόλη μπεργκεράδικα τα οποία σερβίρουν μέσα σε διάφορα και διαφορετικά interiors, κάποια από τα οποία μπορεί να αφηγούνται και μια ιστορία, ή να θυμίζουν αμερικάνικο diner. Τώρα κάποιοι φαντάστηκαν ένα τεράστιο (και πιο παιχνιδιάρικο από τα συνηθισμένα) ATM που αντί για μετρητά βγάζει μπέργκερ και πατάτες τηγανητές. Θα μου πείτε, το design κάνει το φαγητό καλό; Όχι, αλλά εκτός του ότι είναι εντυπωσιακό, πρωτότυπο για την Αθήνα και απόλυτα ινσταγκραμικό, από το συγκεκριμένο μηχάνημα ανάληψης κάνουμε ανάληψη και ένα πολύ δυνατό street food.

To ATM αυτό λειτουργεί στο Παγκράτι, στην πολυσύχναστη Αρχελάου, και βρίσκεται μέσα στο ολοκαίνουργιο World X11. Θα δείτε στον αριθμό 14 του δρόμου το όνομα του μπεργκεράδικου γραμμένο με σύμβολα, ένα μπλε Χ με καμπύλες και το 11 γραμμένο με δυο σταγόνες που συμβολίζουν ότι «με αυτό που θα φας θα κλάψεις».

Μπαίνετε στα αριστερά και δεν βλέπετε κανέναν, δεν υπάρχει κάποιος για να πάρει την παραγγελία σας. Σκανάρετε ένα QR code, είναι εμφανέστατο, θα το δείτε. Στο κινητό σας θα εμφανιστεί ένα πολύ σύντομο μενού με τέσσερα μπέργκερ, πατάτες σε κλασική fast food εκδοχή, αναψυκτικά και μια μπίρα.

Σε μερικά λεπτά θα ακούσετε μέσα από το ATM να φωνάζουν το όνομά σας. Παραλαμβάνετε τη σακούλα με την παραγγελία σας και ή την καταναλώνετε επιτόπου στα τραπέζια ή συνεχίζετε τον δρόμο σας. Προτείνω να φάτε εκεί, έχει και arcade παιχνίδια for free για να παίξετε όσο θέλετε. Και γενικά έχει φάση.

Επιλέγετε όσα θέλετε να παραγγείλετε, συμπληρώνετε απλά το μικρό σας όνομα, πληρώνετε μόνο με κάρτα, με viva, google wallet και apple pay. Σε μερικά λεπτά θα ακούσετε μέσα από το ATM να φωνάζουν το όνομά σας. Παραλαμβάνετε τη σακούλα με την παραγγελία σας και ή την καταναλώνετε επιτόπου στα τραπέζια ή συνεχίζετε τον δρόμο σας. Προτείνω να φάτε εκεί, έχει και arcade παιχνίδια for free για να παίξετε όσο θέλετε. Και γενικά έχει φάση.

Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Το σκηνικό του World X11 παραπέμπει σε όλα εκείνα τα παράξενα (για εμάς τουλάχιστον) μηχανήματα ανάληψης φαγητού της Ιαπωνίας, αλλά είναι πολύ καλύτερό τους. Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης

Ο Βασίλης Στεφανάκης έχει ταξιδέψει πάρα πολύ, και όπου και αν πάει, σε κάθε πόλη, φροντίζει να δοκιμάσει τα φημισμένα της μπεργκεράδικα. Το πρώτο που του άλλαξε τη ζωή ήταν το Gasoline Grill της Κοπεγχάγης πριν ακόμα αυτό αποκτήσει εννιά διαφορετικά καταστήματα, όταν είχε εμφανιστεί σε ένα πρώην πρατήριο καυσίμων στην περιοχή του Landgreven. Εκεί συνειδητοποίησε ότι όσο απλό ή πρόχειρο και αν θεωρείται ένα φαγητό, πάντα υπάρχουν περιθώρια να το απογειώσει κάποιος.

Αυτή την ιστορία με το Gasoline Grill που τον έκανε να δει ότι το μπέργκερ μπορεί να γίνει και αλλιώς, που τον έκανε να το σκέφτεται για μέρες, μου την έχει πει και παλιότερα. Και έφτασε η στιγμή να δοκιμάσουμε όλοι τη δική του συνταγή, που τη μελετά εδώ και καιρό γυρίζοντας τους φούρνους για να φτιάξει το σωστό ψωμί και τα κρεοπωλεία για να βγάλει το τέλειο μπιφτέκι.

Εκείνος έβαλε την αγάπη του για το μπέργκερ, μάζεψε και μια παρέα που το πιστεύει πολύ, ενώ η ιδέα για το πρωτότυπο concept και το σκηνικό του World X11 –που παραπέμπει σε όλα εκείνα τα παράξενα (για εμάς τουλάχιστον) μηχανήματα ανάληψης φαγητού της Ιαπωνίας, αλλά είναι πολύ καλύτερό τους– ανήκει στον φωτογράφο Γιάννη Ουμουδουμίδη.

Από αυτό το ATM, που με λίγη φαντασία φέρνει στα παιχνίδια με τις δαγκάνες που μας παίδευαν στα λούνα παρκ και σε εκείνη την πισίνα μέσα από την οποία πεταγόταν ο Sheldon Cooper του «The Big Bang Theory» φωνάζοντας «bazinga», θα βγαίνουν και μερικά μπλε μπαλάκια, θα μπαίνουν σε σακούλες παραγγελιών και όσοι τα πετύχουν θα κερδίζουν κάτι, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις σύντομα.

Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Το Super X, που γίνεται σε τετράγωνο ψωμί, έχει και αυτό διπλό μοσχαρίσιο black angus μπιφτέκι και είναι ένα onion burger, μια και είναι τάση το να ψήνονται τα κρεμμύδια μαζί με το smash μπιφτέκι - αυτό έχει μουστάρδα, κέτσαπ συν πίκλες. Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης
Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης
 Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης

Κατεβαίνοντας στο υπόγειο του World X11 θα συναντήσετε ένα booth, εκεί σκέφτονται να διοργανώσουν silent disco πάρτι, μπορεί κάποιοι να γράψουν ένα σετ εκεί τρώγοντας ταυτόχρονα μπέργκερ. Τι ακριβώς θα τρώνε και τι απολαμβάνουμε και εμείς εκεί;

Το potato bun του World X11 αγκαλιάζει άψογα τα καραμελωμένα και ζουμερά smashed μπιφτέκια από black angus κιμά που βρίσκουμε στο Double Smash (7,50 ευρώ) με το κλασικό τσένταρ, το πολύ ψιλοκοµµένο κρεμμύδι και τη δική τους πίκλα αγγούρι. Μπουστάρουν το τέλειο αποτέλεσμα με τη δική τους μυστική σος που δεν έχει μέσα ούτε κέτσαπ ούτε μαγιονέζα.

Σε αυτό το ισορροπημένο και λιτό μπέργκερ δεν εξέχει τίποτα, τα υλικά γίνονται ένα και σε κάθε μπουκιά θα τα απολαύσετε όλα όπως πρέπει. Η διαφορά του Green Smash από το Double είναι πως έχει έξτρα μαρούλι και ντομάτα. Υπάρχει ακόμα ένα vegetarian μπέργκερ σε συνταγή της Ελένης Σαράντη (Lost Athens, Diego) και το Super X, που γίνεται σε τετράγωνο ψωμί, έχει και αυτό διπλό μοσχαρίσιο black angus μπιφτέκι και είναι ένα onion burger, μια και είναι τάση το να ψήνονται τα κρεμμύδια μαζί με το smash μπιφτέκι – αυτό έχει μουστάρδα, κέτσαπ συν πίκλες. Οι τηγανητές τους πατάτες (2,50 ευρώ) είναι οι σγουρές της McCain, που δεν τους αντιστέκεσαι. Τα πράγματα στο World X11 είναι απλά, νόστιμα, προσιτά. 

Σημαντικό: Στην εποχή της παντοκρατορίας του delivery, το World X11 δεν προσφέρει αυτή την υπηρεσία. Ευκαιρία να βγούμε λίγο έξω και για το γρήγορο φαγητό μας. Επίσης υπενθυμίζω ότι δεν δέχονται μετρητά.

Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης
Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης

Αρχελάου 14, Παγκράτι

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ