Στο Παγκράτι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ

Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Τα πράγματα στο World X11 είναι απλά, νόστιμα, προσιτά. Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης
0

Έχουμε δει σε αυτή την πόλη μπεργκεράδικα τα οποία σερβίρουν μέσα σε διάφορα και διαφορετικά interiors, κάποια από τα οποία μπορεί να αφηγούνται και μια ιστορία, ή να θυμίζουν αμερικάνικο diner. Τώρα κάποιοι φαντάστηκαν ένα τεράστιο (και πιο παιχνιδιάρικο από τα συνηθισμένα) ATM που αντί για μετρητά βγάζει μπέργκερ και πατάτες τηγανητές. Θα μου πείτε, το design κάνει το φαγητό καλό; Όχι, αλλά εκτός του ότι είναι εντυπωσιακό, πρωτότυπο για την Αθήνα και απόλυτα ινσταγκραμικό, από το συγκεκριμένο μηχάνημα ανάληψης κάνουμε ανάληψη και ένα πολύ δυνατό street food.

To ATM αυτό λειτουργεί στο Παγκράτι, στην πολυσύχναστη Αρχελάου, και βρίσκεται μέσα στο ολοκαίνουργιο World X11. Θα δείτε στον αριθμό 14 του δρόμου το όνομα του μπεργκεράδικου γραμμένο με σύμβολα, ένα μπλε Χ με καμπύλες και το 11 γραμμένο με δυο σταγόνες που συμβολίζουν ότι «με αυτό που θα φας θα κλάψεις».

Μπαίνετε στα αριστερά και δεν βλέπετε κανέναν, δεν υπάρχει κάποιος για να πάρει την παραγγελία σας. Σκανάρετε ένα QR code, είναι εμφανέστατο, θα το δείτε. Στο κινητό σας θα εμφανιστεί ένα πολύ σύντομο μενού με τέσσερα μπέργκερ, πατάτες σε κλασική fast food εκδοχή, αναψυκτικά και μια μπίρα.

Σε μερικά λεπτά θα ακούσετε μέσα από το ATM να φωνάζουν το όνομά σας. Παραλαμβάνετε τη σακούλα με την παραγγελία σας και ή την καταναλώνετε επιτόπου στα τραπέζια ή συνεχίζετε τον δρόμο σας. Προτείνω να φάτε εκεί, έχει και arcade παιχνίδια for free για να παίξετε όσο θέλετε. Και γενικά έχει φάση.

Επιλέγετε όσα θέλετε να παραγγείλετε, συμπληρώνετε απλά το μικρό σας όνομα, πληρώνετε μόνο με κάρτα, με viva, google wallet και apple pay. Σε μερικά λεπτά θα ακούσετε μέσα από το ATM να φωνάζουν το όνομά σας. Παραλαμβάνετε τη σακούλα με την παραγγελία σας και ή την καταναλώνετε επιτόπου στα τραπέζια ή συνεχίζετε τον δρόμο σας. Προτείνω να φάτε εκεί, έχει και arcade παιχνίδια for free για να παίξετε όσο θέλετε. Και γενικά έχει φάση.

Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Το σκηνικό του World X11 παραπέμπει σε όλα εκείνα τα παράξενα (για εμάς τουλάχιστον) μηχανήματα ανάληψης φαγητού της Ιαπωνίας, αλλά είναι πολύ καλύτερό τους. Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης

Ο Βασίλης Στεφανάκης έχει ταξιδέψει πάρα πολύ, και όπου και αν πάει, σε κάθε πόλη, φροντίζει να δοκιμάσει τα φημισμένα της μπεργκεράδικα. Το πρώτο που του άλλαξε τη ζωή ήταν το Gasoline Grill της Κοπεγχάγης πριν ακόμα αυτό αποκτήσει εννιά διαφορετικά καταστήματα, όταν είχε εμφανιστεί σε ένα πρώην πρατήριο καυσίμων στην περιοχή του Landgreven. Εκεί συνειδητοποίησε ότι όσο απλό ή πρόχειρο και αν θεωρείται ένα φαγητό, πάντα υπάρχουν περιθώρια να το απογειώσει κάποιος.

Αυτή την ιστορία με το Gasoline Grill που τον έκανε να δει ότι το μπέργκερ μπορεί να γίνει και αλλιώς, που τον έκανε να το σκέφτεται για μέρες, μου την έχει πει και παλιότερα. Και έφτασε η στιγμή να δοκιμάσουμε όλοι τη δική του συνταγή, που τη μελετά εδώ και καιρό γυρίζοντας τους φούρνους για να φτιάξει το σωστό ψωμί και τα κρεοπωλεία για να βγάλει το τέλειο μπιφτέκι.

Εκείνος έβαλε την αγάπη του για το μπέργκερ, μάζεψε και μια παρέα που το πιστεύει πολύ, ενώ η ιδέα για το πρωτότυπο concept και το σκηνικό του World X11 –που παραπέμπει σε όλα εκείνα τα παράξενα (για εμάς τουλάχιστον) μηχανήματα ανάληψης φαγητού της Ιαπωνίας, αλλά είναι πολύ καλύτερό τους– ανήκει στον φωτογράφο Γιάννη Ουμουδουμίδη.

Από αυτό το ATM, που με λίγη φαντασία φέρνει στα παιχνίδια με τις δαγκάνες που μας παίδευαν στα λούνα παρκ και σε εκείνη την πισίνα μέσα από την οποία πεταγόταν ο Sheldon Cooper του «The Big Bang Theory» φωνάζοντας «bazinga», θα βγαίνουν και μερικά μπλε μπαλάκια, θα μπαίνουν σε σακούλες παραγγελιών και όσοι τα πετύχουν θα κερδίζουν κάτι, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις σύντομα.

Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Το Super X, που γίνεται σε τετράγωνο ψωμί, έχει και αυτό διπλό μοσχαρίσιο black angus μπιφτέκι και είναι ένα onion burger, μια και είναι τάση το να ψήνονται τα κρεμμύδια μαζί με το smash μπιφτέκι - αυτό έχει μουστάρδα, κέτσαπ συν πίκλες. Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης
Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης
 Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης

Κατεβαίνοντας στο υπόγειο του World X11 θα συναντήσετε ένα booth, εκεί σκέφτονται να διοργανώσουν silent disco πάρτι, μπορεί κάποιοι να γράψουν ένα σετ εκεί τρώγοντας ταυτόχρονα μπέργκερ. Τι ακριβώς θα τρώνε και τι απολαμβάνουμε και εμείς εκεί;

Το potato bun του World X11 αγκαλιάζει άψογα τα καραμελωμένα και ζουμερά smashed μπιφτέκια από black angus κιμά που βρίσκουμε στο Double Smash (7,50 ευρώ) με το κλασικό τσένταρ, το πολύ ψιλοκοµµένο κρεμμύδι και τη δική τους πίκλα αγγούρι. Μπουστάρουν το τέλειο αποτέλεσμα με τη δική τους μυστική σος που δεν έχει μέσα ούτε κέτσαπ ούτε μαγιονέζα.

Σε αυτό το ισορροπημένο και λιτό μπέργκερ δεν εξέχει τίποτα, τα υλικά γίνονται ένα και σε κάθε μπουκιά θα τα απολαύσετε όλα όπως πρέπει. Η διαφορά του Green Smash από το Double είναι πως έχει έξτρα μαρούλι και ντομάτα. Υπάρχει ακόμα ένα vegetarian μπέργκερ σε συνταγή της Ελένης Σαράντη (Lost Athens, Diego) και το Super X, που γίνεται σε τετράγωνο ψωμί, έχει και αυτό διπλό μοσχαρίσιο black angus μπιφτέκι και είναι ένα onion burger, μια και είναι τάση το να ψήνονται τα κρεμμύδια μαζί με το smash μπιφτέκι – αυτό έχει μουστάρδα, κέτσαπ συν πίκλες. Οι τηγανητές τους πατάτες (2,50 ευρώ) είναι οι σγουρές της McCain, που δεν τους αντιστέκεσαι. Τα πράγματα στο World X11 είναι απλά, νόστιμα, προσιτά. 

Σημαντικό: Στην εποχή της παντοκρατορίας του delivery, το World X11 δεν προσφέρει αυτή την υπηρεσία. Ευκαιρία να βγούμε λίγο έξω και για το γρήγορο φαγητό μας. Επίσης υπενθυμίζω ότι δεν δέχονται μετρητά.

Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης
Στο Παγκράτι κάποιοι έστησαν ένα ATM που αντί για μετρητά βγάζει φοβερά μπέργκερ Facebook Twitter
Φωτ.: Γιάννης Ουμουδουμίδης

Αρχελάου 14, Παγκράτι

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM