ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Στο νέο σπίτι της Trattoria Italia d'Onofrio για την πιο ωραία πέστο φιστίκι

Στο νέο σπίτι της Trattoria Italia d'Onofrio για την πιο ωραία πέστο φιστίκι Facebook Twitter
Σε μια πλατεία στα όρια μεταξύ Κουκακίου και Πετραλώνων έστησε το νέο, τέταρτο σπίτι της τρατορίας του ο Ονούφριος Ιωακειμίδης.Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Η πρώτη απόπειρα του Ονούφριου Ιωακειμίδη να μαγειρέψει pasta για πολύ κόσμο έγινε στη Θεσσαλονίκη – τότε βέβαια τη σέρβιρε στο χέρι, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως γραφίστας. Βέβαια, γρήγορα κατάλαβε ότι δεν τρελαινόταν με τη λογική του φαγητού σε take away, αυτό που ήθελε να φτιάξει ήταν μια τρατορία που να θυμίζει τον Νότο της Ιταλίας.

Κάποια στιγμή, λοιπόν, βρέθηκε στην Τήνο, την ερωτεύτηκε και μετακόμισε μόνιμα στο νησί. Εκεί έστησε την κουζίνα του σε μια αυλή στον χωριό του Κρόκου. Ερωτεύτηκε δεύτερη φορά στο νησί, αφού εκεί γνώρισε τη σύζυγό του, γεγονός που τον έκανε να μετακομίσει στην Αθήνα και να επιχειρήσει στον καλά κρυμμένο πεζόδρομο της Ηρώνδα στο Παγκράτι, στο πρώτο μικρό μαγαζί που πήρε το όνομα Trattoria Italia d'Onofrio. 

Τότε ήταν το μοναδικό (εστιατορικού τύπου τουλάχιστον) ιταλικό στην περιοχή και καθώς η δουλειά στην οποία έπρεπε να ανταποκριθεί δεν χωρούσε στα λίγα του τετραγωνικά, το Trattoria Italia d'Onofrio μεταφέρθηκε στον ίδιο πεζόδρομο, σε ένα διώροφο νεοκλασικό σπίτι με μια πολύ γοητευτική αυλή.

Μέχρι που τον φετινό Μάιο η προσπάθεια ανέγερσης μια νέας πολυκατοικίας, μεσοτοιχία με την τρατορία του Παγκρατίου, προκάλεσε στο μαγαζί πολύ σοβαρή ζημιά, αφήνοντας τον Ονούφριο Ιωακειμίδη χωρίς εστιατόριο εν μια νυκτί. 

Το ότι για κάθε pasta επιλέγουν συγκεκριμένο είδος ζυμαρικού έχει τη σημασία του, η αματριτσιάνα παίρνει μπουκατίνι, η ορίτζιναλ πουτανέσκα γίνεται με πένες στη Νάπολη, τα πολλά και διαφορετικά είδη μακαρονιών δεν έχουν δημιουργηθεί για να υπάρχουν διαφορετικά σχέδια αλλά για να «τραβάει» το καθένα από αυτά και μια διαφορετική σάλτσα.

Ψάχνοντας να βρει μαγαζί, ο Ονούφριος Ιωακειμίδης έπεσε πάνω σε μια πλατεία που είναι χαμηλών τόνων και διαρκώς γεμάτη ταυτόχρονα, αφού τα τελευταία χρόνια λειτουργεί εκεί το Park Bench που έχει το δικό του φανατικό κοινό, μια χαλαρή gastropub με ετερόκλητη, δημιουργική κουζίνα που πρέπει να δοκιμάσετε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Στα όρια μεταξύ Κουκακίου και Πετραλώνων, σε αυτή την πλατεία έστησε κι εκείνος το νέο, τέταρτο σπίτι της τρατορίας του, κουβαλώντας μαζί του τις κλαρωτές κουρτίνες, όλα εκείνα τα καδράκια, τις φωτογραφίες θρυλικών Ιταλίδων σταρ, τα σκίτσα του Quino για το φαγητό και τα εστιατόρια που είχε αρχίσει να μαζεύει ήδη από την Τήνο. 

Στο νέο σπίτι της Trattoria Italia d'Onofrio για την πιο ωραία πέστο φιστίκι Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Τόσα χρόνια και τόσες μετακομίσεις μετά, στο φαγητό του δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ξεκίνησε με μια καρμπονάρα, μια αματριτσιάνα, μια γκρίτσια, πέντε πιάτα έκανε όλα κι όλα, «έφτιαχνα όσα ήξερα. Σιγά-σιγά έβαζα κι άλλες συνταγές, πάντα με ιταλικά υλικά, πάντα παραδοσιακές, χωρίς να τους προσθέτω τίποτα. Δεν είμαι σεφ για να παρουσιάσω κάτι πειραγμένο και να σερβίρω τη δική μου άποψη, ήθελα, και θέλω, να σερβίρω πιάτα που θα βρεις και σε ένα μέρος που επιλέγουν και οι ντόπιοι. Δεν με ενδιέφερε να έχω ένα fancy μαγαζί, προτιμώ τη λιτή κουζίνα και τη χαλαρή ατμόσφαιρα».

Οι αλλαγές στο μαζεμένο μενού του Trattoria Italia d'Onofrio γίνονται εποχικά: όταν έχει αγκινάρες, θα κάνει με αυτές μία, τώρα ετοιμάζει πέστο με φιστίκι Αιγίνης, που είναι εκπληκτική και μπαίνει σε μια pasta με γκουαντσιάλε, το οποίο μπορείτε να αφαιρέσετε, αν είστε vegan. 

Τον χειμώνα προσθέτει πορκέτα, το καλοκαίρι την αφαιρεί. Παράλληλα, έχει φτιάξει ένα μενού σύμφωνα με τις δυνατότητες της κουζίνας του, «ριζότο εγώ δεν μπορώ να κάνω, είμαι μόνος μου με έναν βοηθό και για να σερβίρεις ένα τέτοιο πιάτο σωστά πρέπει να είναι συνέχεια από πάνω του ένας άνθρωπος, διαφορετικά δεν πετυχαίνει. Μπορεί να προσθέσω πράγματα στο μέλλον, αλλά πάλι στην ίδια λογική, δεν θα μπω σε μονοπάτια που δεν είναι καθαρά ιταλικά». 

Στο νέο σπίτι της Trattoria Italia d'Onofrio για την πιο ωραία πέστο φιστίκι Facebook Twitter
Σαλάτα panzanella από την Τοσκάνη φτιαγμένη με ψωμί, ντομάτα, αγγούρι, ελιές, κρεμμύδι και βασιλικό. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Δεν είναι τυχαίο ότι ήθελε να φτιάξει ένα τέτοιο μαγαζί, είχε Ναπολιτάνα γιαγιά – μέχρι τα οκτώ του ζύμωναν μαζί μακαρόνια, που για εκείνον ήταν το παιχνίδι του. «Την έχασα μικρός, αλλά πρόλαβε να μου μάθει τη φιλοσοφία της ιταλικής κουζίνας, πως δεν πειράζουμε τις συνταγές, ότι η κουζίνα μας είναι απλή, αλλά αυτή είναι. Ταξίδεψα στην Ιταλία, δοκίμασα κι έμαθα και άλλα πράγματα, εξελίχθηκα».

Μεγάλος πλέον αφοσιώθηκε ξανά στο παιχνίδι που έμαθε ως παιδί, αφού τα ζυμαρικά που χρησιμοποιεί στις συνταγές του είναι φρέσκα και φτιάχνονται στην κουζίνα του. 

«Αν φας καρμπονάρα με σπαγγέτι στην Ιταλία, είσαι σε τουριστικό μαγαζί. Το ότι για κάθε pasta επιλέγουν συγκεκριμένο είδος ζυμαρικού έχει τη σημασία του, η αματριτσιάνα παίρνει μπουκατίνι, η ορίτζιναλ πουτανέσκα γίνεται με πένες στη Νάπολη, τα πολλά και διαφορετικά είδη μακαρονιών δεν έχουν δημιουργηθεί για να υπάρχουν διαφορετικά σχέδια αλλά για να "τραβάει"  το καθένα από αυτά και μια διαφορετική σάλτσα. Επίσης, το ότι τα ζυμαρικά πρέπει να σερβίρονται al dente δεν είναι μόνο μέρος της ιταλικής κουλτούρας, είναι θέμα πέψης, με αυτό το βράσιμο το άμυλο δεν κολλάει στο στομάχι μας. Δεν θα το κάνω για κανέναν πιο μαλακό, και να το ζητήσουν θα μαλώσουμε, είναι σαν να σου ζητάει κάποιος να βάλεις κόκα-κόλα στη σαμπάνια, δεν γίνεται».

Στον κατάλογό του θα διαβάσετε μια σημείωση. «Το πεκορίνο δεν συνοδεύει όλα τα πιάτα. Αν επιμένετε, παρόλο που μπορεί να χαλάσει η ισορροπία του πιάτου, τότε δεν θα ευθυνόμαστε εμείς για τη γευστική αποτυχία». 

Στο νέο σπίτι της Trattoria Italia d'Onofrio για την πιο ωραία πέστο φιστίκι Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Είναι εύκολο να διατηρεί κανείς στην Αθήνα μια τρατορία που δείχνει διαχρονικά να αγαπάει το ιταλικό φαγητό ακόμα και αν το έχει καταναλώσει επί πολλά χρόνια λάθος, σε μια πόλη η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στις ιταλικές, στις οποίες μπορούμε πολύ εύκολα να ταξιδέψουμε και να δοκιμάσουμε το φαγητό τους;

«Το ιταλικό δεν είναι κινέζικο και καθώς όλοι έχουμε μαγειρέψει στο σπίτι μας περισσότερο μακαρόνια απ’ ό,τι πάπια Πεκίνου, νομίζουμε και ότι ξέρουμε πώς γίνεται σωστά η ιταλική κουζίνα. Την καρμπονάρα την έχουμε φάει όλοι μας με μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και μαϊντανό, την έκανε και η πιτσαρία του χωριού μας. Είναι λίγο δύσκολο να τα αποβάλουμε όλα αυτά, αν και βλέπω ότι πλέον στην Αθήνα είναι όλο και περισσότεροι εκείνοι οι μάγειρες που ψάχνουν και σερβίρουν τις αυθεντικές συνταγές, έτσι λοιπόν τις μαθαίνει και ο κόσμος. Κάποτε το γκουαντσιάλε ακουγόταν λες και ήταν νησί στον Ειρηνικό, πλέον ο κόσμος ξέρει τι είναι, όπως και το ότι η καρμπονάρα γίνεται με αυγό, μαύρο πιπέρι και πεκορίνο και ό,τι δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω». 

Στο νέο σπίτι της Trattoria Italia d'Onofrio για την πιο ωραία πέστο φιστίκι Facebook Twitter
Vitello tonnato (μοσχάρι με σάλτσα τόνου). Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Στο νέο σπίτι της Trattoria Italia d'Onofrio για την πιο ωραία πέστο φιστίκι Facebook Twitter
Ιnvoltini di vitello, τα ρολάκια μοσχάρι με το καπνιστό τυρί και το προσούτο. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Στην Trattoria Italia d'Onofrio θα βρείτε, μεταξύ άλλων, vitello tonnato (μοσχάρι με σάλτσα τόνου) για να ξεκινήσετε το γεύμα σας και μια πολύ νόστιμη σαλάτα panzanella από την Τοσκάνη, φτιαγμένη με ψωμί, ντομάτα, αγγούρι, ελιές, κρεμμύδι και βασιλικό.

Στις μακαρονάδες του έχει μια pasta με αχλάδι, γκοργκοντζόλα και γκουαντσιάλε, αυτή με το πέστο από φιστίκι Αιγίνης όπως και την Al limone του με τον δυόσμο, το πεκορίνο και την αντζούγια. Μετά θα βρείτε κλασική αματριτσιάνα, μια πολύ λιτή, αλλά πολύ νόστιμη Αglio olio e peperoncino με σκόρδο, ελαιόλαδο και καυτερή πιπεριά, τη μακαρονάδα που «στρώνει» τους Ιταλούς μετά από ένα ξενύχτι.

Θα βρείτε και πιάτα με κρέας, όπως τα Ιnvoltini di vitello, τα ρολάκια μοσχάρι με το καπνιστό τυρί και το προσούτο.

Οι μπίρες και τα κρασιά είναι ιταλικά, ενώ μετά το γεύμα σας μπορείτε να απολαύσετε ένα εσπρεσάκι ή, ακόμα καλύτερα, ένα affogato. 

Βαρνούντος 6, Κουκάκι, 210 7252003

Στο νέο σπίτι της Trattoria Italia d'Onofrio για την πιο ωραία πέστο φιστίκι Facebook Twitter
Pasta με γκουαντσιάλε και πέστο από φιστίκι Αιγίνης. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Στο νέο σπίτι της Trattoria Italia d'Onofrio για την πιο ωραία πέστο φιστίκι Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Στο νέο σπίτι της Trattoria Italia d'Onofrio για την πιο ωραία πέστο φιστίκι Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Γεύση
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

La Ricotta: Μια αυθεντική ιταλική τρατορία μόλις εμφανίστηκε στη Νέα Σμύρνη

Γεύση / La Ricotta: Μια αυθεντική ιταλική τρατορία μόλις εμφανίστηκε στη Νέα Σμύρνη

Ο Μιλανέζος Μάρκο Τζεναμπόνι ορκίζεται στην πίτσα της Νάπολης, η Αθήνα τον έμαθε από τη «συνοικιακή» πιτσαρία του στον Νέο Κόσμο. Μαζί με το γρήγορο φαγητό που τον έκανε γνωστό, για τη νέα, σύντομη κάρτα του νέου ιταλικού της πόλης έχει επιλέξει κλασικές μακαρονάδες, ενώ αρνείται να σερβίρει καρμπονάρα ή αματριτσιάνα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ο Αντώνης Σελέκος θέλει να μας κάνει να τρώμε πανετόνε και το καλοκαίρι

Γεύση / Ο Αντώνης Σελέκος θέλει να μας κάνει να τρώμε πανετόνε και το καλοκαίρι

Πέρσι μοίρασε πόρτα-πόρτα το γλυκό του ψωμί, που έγινε viral. Φέτος, ο pastry chef του Funky Gourmet δημιούργησε ένα εργαστήριο στο Παγκράτι που θα λειτουργεί με εστιατορική λογική και θα προσφέρει ένα προϊόν που έχει συνδεθεί με τις γιορτές των Χριστουγέννων όλο τον χρόνο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η νέα trattoria Canarino ενώνει δημιουργικά την ιταλική με την ελληνική κουζίνα

Γεύση / Η νέα trattoria Canarino ενώνει δημιουργικά την ιταλική με την ελληνική κουζίνα

Το Canarino άνοιξε πριν από λίγο καιρό και στο μενού του, που προσφέρεται με delivery και take-away, βρίσκουμε φρέσκα ζυμαρικά, ριζότο, πίτσες, σαλάτες, και έξι κυρίως πιάτα με μοσχάρι, κοτόπουλο και χοιρινό.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ Deep dish pizza: Η ιστορία της και πού θα την απολαύσετε στην Αθήνα

Γεύση / Deep dish pizza: Η ιστορία της και πού θα την απολαύσετε στην Αθήνα

Με παχιά ζύμη, με ύψος και γεμίσεις, η πίτσα του Σικάγο που ζήλεψε το Ντιτρόιτ μπορεί να εξοργίσει τους Ναπολιτάνους με τον τρόπο που φτιάχνεται, ενώ είναι η ένοχη απόλαυση πολλών, ακόμα και στην Αθήνα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ