Sparoza στα Εξάρχεια: το πιο τέλειο μείγμα λεμονιού - πορτοκαλιού και το πιο μυρωδάτο τσάι

Sparoza στα Εξάρχεια: το πιο τέλειο μείγμα λεμονιού - πορτοκαλιού και το πιο μυρωδάτο τσάι Facebook Twitter
0

Sparoza στα Εξάρχεια: το πιο τέλειο μείγμα λεμονιού - πορτοκαλιού και το πιο μυρωδάτο τσάι Facebook Twitter
"Είμαστε πολύ περήφανοι για το μείγμα μας, αλλά κάνει την διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Το βάζουμε κυρίως στα μυρωδικά. Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε μείγματα βοτάνων, μπαχαρικών και τσαγιού"..... Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.

 

Η Sparoza είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δημιουργεί μείγματα από βότανα και μπαχαρικά, την οποία τρέχουν μόνο γυναίκες. Η Έφη Εκμετζόγλου που είχε την ιδέα έχει καταγωγή από την Καππαδοκία της Μικράς Ασίας και αποφάσισε να βγάλει προς τα έξω τους πειραματισμούς με τα βότανα που έκανε στην κουζίνα, όταν μαγείρευε για την οικογένειά της. 

 

Κάπως έτσι γεννήθηκε το μαγαζί πριν από έναν χρόνο στα Εξάρχεια, ένα πανέμορφο κατάστημα γεμάτο ευωδιές από το εργαστήριο που συσκευάζουν τα μπαχαρικά, στην οδό Μαυρομιχάλη. Τα προϊόντα τους γίνονται με εκλεκτά υλικά, έχουν εξαιρετικές συσκευασίες και είναι ιδανικά δώρα για όσους είναι αγαπούν το μαγείρεμα και τις ιδιαίτερες γεύσεις. Στην Sparoza βρίσκεις όλων των ειδών τα μείγματα, από άνθος αλατιού με μυρωδικά μέχρι βότανα και μπαχαρικά σε δικές τους αναμίξεις. «Σε αρκετά από τα μείγματα μας χρησιμοποιούμε ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού», λέει η Τίνα Βούλγαρη που είναι ανιψιά της Έφης.

 

Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε μείγματα βοτάνων, μπαχαρικών και τσαγιού. Το τελευταίο διάστημα διαθέτουμε και μερικά ακόμη προϊόντα, όλα μόνο από Έλληνες παραγωγούς που ζηλέψαμε, κατά κάποιο τρόπο.

 

 

«Είχαμε δοκιμάσει όσα έβρισκες στο εμπόριο, αλλά δεν μας έκαναν σαν ποιότητα οπότε έχουμε μπει σε αυτήν την χρονοβόρα διαδικασία να αγοράζουμε και να τα ξεφλουδίζουμε, τα φτιάχνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία σαν να έχει αρκετή ζέστη για να μην χαθούν τα αιθέρια έλαια και να διατηρήσουν το άρωμα τους και μάλιστα τις μέρες που τα ετοιμάζουμε δίνουμε σε κάθε πελάτη και μια σακούλα. Είμαστε πολύ περήφανοι για το μείγμα μας, κάνει την διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Το βάζουμε κυρίως στα μείγματα μας για μαγειρική αλλά και στο μείγμα μας για κόκκινο κρασί. Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε μείγματα βοτάνων, μπαχαρικών και τσαγιού. Το τελευταίο διάστημα διαθέτουμε και μερικά ακόμη προϊόντα, όλα μόνο από Έλληνες παραγωγούς που ζηλέψαμε, κατά κάποιο τρόπο. Θεωρούμε ότι στα μείγματα έχουμε εξαιρετικά προϊόντα οπότε ψάξαμε ποια είναι τα αγαπημένα μας και από άλλα είδη. Η διευθύντρια είναι η θεία μου και ξεκίνησε με κάποιους πειραματισμούς, μόνη στην κουζίνα  πάντα έπαιζε με αυτά».

 

Sparoza στα Εξάρχεια: το πιο τέλειο μείγμα λεμονιού - πορτοκαλιού και το πιο μυρωδάτο τσάι Facebook Twitter
«Σε αρκετά από τα μείγματα μας χρησιμοποιούμε ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού», λέει η Τίνα Βούλγαρη.....Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.

 

«Άρχισε να βρίσκει περίεργα μείγματα, τα οποία δοκιμάζαμε σε τραπέζια με κόσμο και πάντοτε έπαιρνε πολύ καλές κριτικές. Μένει στα Εξάρχεια και κάποια στιγμή άρχισε να τα δίνει σε κάποια κοντινά μαγαζιά της περιοχής και πήγαν πολύ καλά. Πριν από ένα χρόνο επομένως πάρθηκε η απόφαση να γίνει αυτό επαγγελματικά και όσο καλύτερα μπορούμε. Στην πορεία αποκτήσαμε και νέα προϊόντα πέρα από αυτά που είναι για μαγειρική, για το τσάι ή το κρασί. Σε συνεργασία με το σεφ Δημήτρη Χωματά φτιάξαμε και τρεις καινούργιες σάλτσες που είναι γλυκές και πικάντικες και τρία ζελέ κρασιού που είναι τα μοναδικά στην ελληνική αγορά. Όσο πάει αυτό μεγαλώνει και βρίσκουμε καινούργιες ιδέες συνεχώς. Το πιο ξεχωριστό που μπορεί να βρει κάποιος εδώ είναι τα καινούργια μας προϊόντα. Οι τρεις σάλτσες. Είναι ξεχωριστές λόγω των υλικών αλλά και στην χρήση τους. Μπορεί να τα χρησιμοποιήσεις σαν ντιπ, αλλά και να μαγειρέψεις με αυτές. Και έχουμε βάλει συνταγές για το πως θα μαγειρευτούν. Και οπωσδήποτε τα ζελέ κρασιού που είναι μια σειρά προϊόντων το λευκό, το ροζέ και το κόκκινο που δεν υπάρχουν αλλού στην Ελλάδα, συνοδεύουν πλατό τυριών και αλλαντικών και είναι πολύ ιδιαίτερα».

 

Sparoza στα Εξάρχεια: το πιο τέλειο μείγμα λεμονιού - πορτοκαλιού και το πιο μυρωδάτο τσάι Facebook Twitter
«Άρχισε να βρίσκει περίεργα μείγματα, τα οποία δοκιμάζαμε σε τραπέζια με κόσμο και πάντοτε έπαιρνε πολύ καλές κριτικές.... Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.

 

«Το μεγαλύτερο σουξέ είναι το shaman tea και φεύγει ειδικά το χειμώνα και τα Χριστούγεννα με το κρύο. Είναι εθισμένος ο κόσμος με αυτό. Πάει πάρα πολύ καλά. Δεν πουλάμε σκέτα βότανα. Έχουμε τα μείγματα μας οπότε βρίσκει ο καθένας την γεύση που του ταιριάζει. Είναι πολύ καλό για όσους ασχολούνται με την μαγειρική και κάνουν τους πειραματισμούς τους αλλά προϊόντα όπως τα 15 βότανα της μεσογείου μπορείς απλά να το φας πάνω σε ψωμί με λάδι. Αυτά που φτιάχνουμε εδώ είναι επίσης κατάλληλα και για ειδικές διατροφές, vegan, vegetarian, κτλ. οπότε τείνουν για μια πιο υγιεινή διατροφή. Ο κόσμος είναι πολύ διαφορετικός που έρχεται. Από πάρα πολύ νέα παιδιά, μεγαλύτερες κυρίες, οικογένειες με παιδιά. Βλέπουμε πολύ κόσμο. Κυρίως έρχονται από τη γειτονιά το Σάββατο μετά την λαϊκή στην Καλλιδρομίου αλλά και από όλη την Αθήνα. Πάντα ακούμε ‘τι ωραία που μυρίζει εδώ’.  Ειδικά όταν κάνουμε την παραγωγή μυρίζει όλη η γειτονιά». 

 

sparoza.gr

 

Sparoza στα Εξάρχεια: το πιο τέλειο μείγμα λεμονιού - πορτοκαλιού και το πιο μυρωδάτο τσάι Facebook Twitter
"Είναι πολύ καλό για όσους ασχολούνται με την μαγειρική και κάνουν τους πειραματισμούς τους αλλά προϊόντα όπως τα 15 βότανα της μεσογείου μπορείς απλά να το φας πάνω σε ψωμί με λάδι. Αυτά που φτιάχνουμε εδώ είναι επίσης κατάλληλα και για ειδικές διατροφές, vegan, vegetarian".... Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.

Sparoza στα Εξάρχεια: το πιο τέλειο μείγμα λεμονιού - πορτοκαλιού και το πιο μυρωδάτο τσάι Facebook Twitter
.Πάντα ακούμε ‘τι ωραία που μυρίζει εδώ’. Ειδικά όταν κάνουμε την παραγωγή μυρίζει όλη η γειτονιά». ...Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.

Sparoza στα Εξάρχεια: το πιο τέλειο μείγμα λεμονιού - πορτοκαλιού και το πιο μυρωδάτο τσάι Facebook Twitter
Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.

Sparoza στα Εξάρχεια: το πιο τέλειο μείγμα λεμονιού - πορτοκαλιού και το πιο μυρωδάτο τσάι Facebook Twitter
Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.

Sparoza στα Εξάρχεια: το πιο τέλειο μείγμα λεμονιού - πορτοκαλιού και το πιο μυρωδάτο τσάι Facebook Twitter
Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.

Sparoza στα Εξάρχεια: το πιο τέλειο μείγμα λεμονιού - πορτοκαλιού και το πιο μυρωδάτο τσάι Facebook Twitter
Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.

Sparoza στα Εξάρχεια: το πιο τέλειο μείγμα λεμονιού - πορτοκαλιού και το πιο μυρωδάτο τσάι Facebook Twitter
Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.

Sparoza στα Εξάρχεια: το πιο τέλειο μείγμα λεμονιού - πορτοκαλιού και το πιο μυρωδάτο τσάι Facebook Twitter
Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.

Sparoza στα Εξάρχεια: το πιο τέλειο μείγμα λεμονιού - πορτοκαλιού και το πιο μυρωδάτο τσάι Facebook Twitter
Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.

Sparoza στα Εξάρχεια: το πιο τέλειο μείγμα λεμονιού - πορτοκαλιού και το πιο μυρωδάτο τσάι Facebook Twitter
Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.

Sparoza στα Εξάρχεια: το πιο τέλειο μείγμα λεμονιού - πορτοκαλιού και το πιο μυρωδάτο τσάι Facebook Twitter
Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.

Sparoza στα Εξάρχεια: το πιο τέλειο μείγμα λεμονιού - πορτοκαλιού και το πιο μυρωδάτο τσάι Facebook Twitter
Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.

Sparoza στα Εξάρχεια: το πιο τέλειο μείγμα λεμονιού - πορτοκαλιού και το πιο μυρωδάτο τσάι Facebook Twitter
Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.

Sparoza στα Εξάρχεια: το πιο τέλειο μείγμα λεμονιού - πορτοκαλιού και το πιο μυρωδάτο τσάι Facebook Twitter
Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.

Sparoza στα Εξάρχεια: το πιο τέλειο μείγμα λεμονιού - πορτοκαλιού και το πιο μυρωδάτο τσάι Facebook Twitter
Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.

Sparoza στα Εξάρχεια: το πιο τέλειο μείγμα λεμονιού - πορτοκαλιού και το πιο μυρωδάτο τσάι Facebook Twitter
Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.

 

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ