Το σωστό brunch θέλει και το κοκτέιλ του

Το σωστό brunch θέλει και το κοκτέιλ του Facebook Twitter
Tο Trilby είναι ιδανικό για απεριτίφ. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Trilby

Λικέρ μαστίχας, ιταλικό λικέρ απεριτίφ, χειροποίητο σιρόπι από lime και μπαχαρικά, αναψυκτικό Three Cents Aegean Tonic. Γαρνίρεται με ένα φύλλο βασιλικού και μια ροδέλα από αγγούρι.


Όπως λέει ο Γιάννης Κοροβέσης «το Trilby είναι ιδανικό για απεριτίφ. Έχει γλυκόπικρες νότες, πρώτα πικρές και σε δεύτερο χρόνο γλυκές, με αποτέλεσμα η πικρή επίγευση να προκαλεί τη διέγερση της όρεξης».

Classic Bloody Μary

Το σωστό brunch θέλει και το κοκτέιλ του Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Μείγμα χυμού ντομάτας (3 μέρη βιολογικός χυμός, 1 μέρος συμπυκνωμένος χυμός passata), χυμός λεμονιού, βότκα αρωματισμένη με πιπέρι, Worcestershire sauce και ταμπάσκο.

Σερβίρεται σε χαμηλό ποτήρι, το χείλος του οποίου είναι πασπαλισμένο με ανθό αλάτιου, και με ένα μεγάλο κομμάτι πάγου, ώστε να μη νερώνει γρήγορα. Στο τέλος προστίθεται μία ροδέλα αγγουριού, μία φλούδα λεμονιού και ένα κομμάτι σέλερι.

«Είναι ίσως το πιο κλασικό και το πιο ταυτισμένο με το brunch κοκτέιλ. Ο χυμός ντομάτας θεωρείται ιδανικός για να συνοδεύσει αυγά ή οτιδήποτε άλλο».

Espresso Martini

Το σωστό brunch θέλει και το κοκτέιλ του Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Βότκα, σιρόπι αρωματισμένο με βανίλια, μία μονή δόση espresso και ένα λικέρ καφέ με κονιάκ.

«Η επιλογή είναι αυτονόητη για πρωί και μεσημέρι λόγω του καφέ».

Info:

Ο Γιάννης Κοροβέσης είναι συνιδιοκτήτης του μπαρ Borsalino στην οδό Κολοκοτρώνη 59 και ιδρυτής του εξειδικευμένου blog BitterBooze.com

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ