ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Resto Love: Αξιομνημόνευτα γεύματα στα καλά εστιατόρια της πόλης

Resto Love Facebook Twitter
Στο εστιατόριο Colonial, με το ανανεωμενο vegan menu, ο πολυβραβευμένος Γιάννης Μπαξεβάνης δημιουργεί ένα μενού που τιμά τη μεσογειακή παράδοση μέσα από εμπνευσμένα πιάτα υψηλής γαστρονομίας.
0

Golf privé

Κάθε στιγμή γίνεται μια αξέχαστη εμπειρία.

Οι στιγμές που ζεις στο Golf privé είναι από αυτές που δεν ξεχνάς εύκολα. Μια εμπειρία που αφορά όλες τις αισθήσεις είναι αυτό που θα ζήσεις σε έναν χώρο-ορόσημο με τη δική του ιστορία. Τα 550 στρέμματα πευκοδάσους, η θέα στη θάλασσα, η πολυτελής ατμόσφαιρα και φυσικά οι μοναδικές γεύσεις σε παρασύρουν σε ένα ταξίδι μακριά από τον χώρο και τον χρόνο, παρότι βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας. Η αποικιακού στυλ έπαυλη αποπνέει από την πρώτη στιγμή υψηλή αισθητική και φιλοξενεί είτε την καθημερινή βόλτα σου είτε τις ιδιαίτερες στιγμές σου. Άλλωστε, γι’ αυτές τις στιγμές η κεντρική αίθουσα Manor House διαμορφώνεται σε τρεις μικρότερες (Ι, ΙΙ και ΙΙΙ), ώστε να δημιουργήσει το κατάλληλο σκηνικό για την εκδήλωση που ονειρεύεσαι.

Στο εστιατόριο Colonial, με το ανανεωμενο vegan menu, ο πολυβραβευμένος Γιάννης Μπαξεβάνης δημιουργεί ένα μενού που τιμά τη μεσογειακή παράδοση μέσα από εμπνευσμένα πιάτα υψηλής γαστρονομίας. Αυτή η γαστρονομία αποδεικνύει πως η απλότητα των υλικών, όταν συνδυάζεται με την ανώτερη ποιότητα, μπορεί να επανασυστήσει γνώριμες γεύσεις σε μια διαφορετική εκδοχή τους. Αναζητώντας πρώτες ύλες με ονομασία προέλευσης, ο γνωστός σεφ παρουσιάζει επιλογές που υμνούν τα προϊόντα του τόπου μας. Πρέπει να δοκιμάσεις το ψητό μπάτζο Νάουσας με σορμπέ πιπεριά Φλωρίνης, το φρέσκο λαβράκι στον φούρνο με ντομάτα και μυρωδικά, σταμναγκάθι, βραστά λαχανικά και μαύρο ταραμά, αλλά και το τρυφερό rib eye ψημένο στη σχάρα και κομμένο ταλιάτα.

Resto Love Facebook Twitter

Θα συνοδεύσεις με κάποιο κρασί από την εκλεκτή λίστα, ενώ δεν λείπουν τα εξαιρετικά εξωτικά κοκτέιλ. Στο Golf Privé κάθε στιγμή είναι μοναδική, όπως ακριβώς και ο χώρος, που κάνει την αναζήτηση της γεύσης μια αναπάντεχη έκπληξη.

Τέρμα Κων/νου Καραμανλή, Γλυφάδα, 210 3420002, www.golfprive.gr, Facebook: GolfPriveGlyfada, Instagram: golfpriveglyfada

Ark restaurant, bar, coffee shop

Αυτή η κιβωτός σε παρασύρει μακριά από την καθημερινότητα.

Resto Love Facebook Twitter

Μια κιβωτός γεύσεων είναι το Ark, και όχι μόνο γεύσεων αλλά και στιγμών. Γιατί εδώ η γαστρονομία έχει να κάνει με μια εμπειρία που έχει τον αέρα των Aστεριών της Γλυφάδας και τη δημιουργική ματιά του βραβευμένου σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, ο οποίος υπογράφει το μενού. Πιάτα βασισμένα στη στεριά και στη θάλασσα της Ελλάδας δημιουργούν ένα ταξίδι στα πιο όμορφα μέρη του τόπου μας και σε παρασύρουν μαζί τους. Ανάμεσα στις νέες προτάσεις του καταλόγου θα βρεις το άγριο λαυράκι Μεσολογγίου, ψημένο στον ξυλόφουρνο με σάλτσα σαβόρο, πουρέ καρότο και χορτόρυζο με ρύζι Σπερχειού αλλά και το μινωικό χοιρινό από μαύρο χοίρο, μαγειρεμένο με ξηρά φρούτα, πλιγούρι και πουρέ από μαναρόλια. Δύο προτάσεις που εξυμνούν τα προϊόντα της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα εκφράζουν την πιο γκουρμέ πλευρά της ελληνικής κουζίνας. Εκπληκτικό και το κατσίκι, σιγοψημένο με λιαστή τομάτα, ελιά, βασιλικό, ξύσμα λεμονιού, και το λεμονάτο γαμοπίλαφο, που θυμίζει κυριακάτικο τραπέζι και προσφέρει μια οικεία αίσθηση στην πιο δημιουργική, γευστική εκδοχή της.

Resto Love Facebook Twitter

Το Ark, ως αυθεντικά φιλόξενος χώρος, έχει πάντα κάτι να σου προσφέρει, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ο καφές, ένα single estate house blend, είναι μια ακόμα ξεχωριστή εμπειρία, αφού δημιουργείται από την TAF αποκλειστικά για το Ark, ενώ δεν λείπουν οι επιλογές σε μονοποικιλιακούς από διαφορετικές χώρες για να κάνεις τη δική σου γευσιγνωσία. Αλλά και οι βραδινές βόλτες καταλήγουν εδώ, για τα κοκτέιλ που έχει δημιουργήσει ο Βασίλης Κυρίτσης, συνιδιοκτήτης του πολυβραβευμένου μπαρ Clumsies. Μείξεις που σου φτιάχνουν τη διάθεση και συνδυάζουν τα ελληνικά αρώματα με τις πιο σύγχρονες τεχνικές. Η elegant chic ατμόσφαιρα του Ark γίνεται καθημερινός προορισμός ή, μάλλον, το μέσο για να ταξιδέψεις στον προορισμό που θέλεις, νιώθοντας πως έχεις αφήσει πίσω σου την καθημερινότητα. 

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, 210 894 8882, Facebook: Ark, Instagram: ark.glyfada 

Sea Bar

Δημιουργικές γεύσεις από τη θάλασσα στην πιο casual εκδοχή απόλαυσης.

Resto Love Facebook Twitter

Η θάλασσα είναι για την ελληνική γαστρονομία μια πηγή γεμάτη από θησαυρούς που δημιουργούν πιάτα μοναδικής γεύσης. Το Sea Bar στην Ηλιούπολη εκπροσωπεί υπερήφανα αυτή την πλευρά της κουζίνας μας και όχι μόνο, αφού καταφέρνει να μεταφέρει στην καθημερινότητά μας την ντελικάτη και τόσο ιδιαίτερη νοστιμιά του ελληνικού βυθού.

Από τη Λήμνο –πατρίδα του ιδιοκτήτη Γιώργου Ναρλιώτη– καταφθάνουν καθημερινά στην κουζίνα του Sea Bar ψάρια και θαλασσινά που μαγειρεύονται δημιουργικά και γίνονται βάση για ένα εξαιρετικό μενού. Εξαιρετικό, όχι μόνο γιατί θα σου προσφέρει επιλογές που μυρίζουν θάλασσα αλλά και γιατί, πιστό στη φιλοσοφία του sharing, θα φέρει στη μέση του τραπεζιού προτάσεις που θα μοιραστείς σε μια ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα. 

Resto Love Facebook Twitter

Ανάμεσα σε εκείνα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις είναι το ριζότο με φρέσκο ελληνικό μπλε καβούρι, η τηγανιά λαβράκι με κάππαρη και κουρκουμά, το μπουρδέτο πεσκανδρίτσας αλλά και το εκπληκτικό σεβίτσε καραβίδας. Οι προτάσεις, άλλωστε, διαφοροποιούνται ανάλογα με την «ψαριά» και τα υλικά της εποχής, ώστε κάθε πιάτο να έχει τη γεύση της φρεσκάδας. Στο Sea Bar η τέχνη της μαγειρικής επικεντρώνεται στην ιδιαιτερότητα της πρώτης ύλης και στη λογική της βιωσιμότητας, στο πλαίσιο της οποίας τίποτα δεν πάει χαμένο, αφού από διαφορετικά μέρη του ίδιου ψαριού μπορεί να μαγειρευτεί μια μοναδική σούπα, ένα καρπάτσιο και ένα ψητό φιλέτο! Στα highlights του Sea Bar το ψυχώμενο κελάρι με πάνω από 130 ετικέτες κρασιών για να επιλέξεις αυτή που ταιριάζει στο πιάτο σου μέσα από μια εμπειρία wine pairing που απογειώνει την απόλαυση. 

Όσο για τον χώρο, η ανάλαφρη αίσθηση του λευκού και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες στα χρώματα της άμμου σού μεταφέρουν την ελευθερία της ακρογιαλιάς, ώστε να ξεχνάς πως βρίσκεσαι στην Αθήνα. Ανοιχτό μεσημέρι και βράδυ, το Sea Bar δίνει τη δική του ερμηνεία στην έννοια sea food tapas και γίνεται προορισμός για after office lunch, βραδινή έξοδο, οικογενειακές ή επαγγελματικές συναντήσεις γύρω από ένα τραπέζι με θαλασσινή αύρα. Η ψαροφαγία μόλις απέκτησε τα προνόμια του comfort dining.

Γλάδστωνος 2, Ηλιούπολη, 210 976 8255, Facebook: SEA BAR, Instagram: SEA BAR

Λιάτικο meat the wine

Γευστική εμπειρία σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό.

Resto Love Facebook Twitter

Το Λιάτικο είναι μια οινική ποικιλία με μακρά ιστορία. Μακρά είναι και η ιστορία του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το Λιάτικο. Το αρχοντικό της οδού Ανδρέα Παπανδρέου στην Ηλιούπολη ξεκίνησε πριν από περίπου 90 χρόνια ως ωδείο και σήμερα συνεχίζει να προσφέρει μια εμπειρία αισθήσεων, αυτήν τη φορά μέσα από τις γεύσεις. Η φιλοσοφία Meat the Wine αποτυπώνει με δυο λόγια αυτό που θα ζήσεις στο wine bar που άνοιξε το 2018. 

Με επίκεντρο το κρέας και με συνοδό το κρασί, το Λιάτικο θα σου προσφέρει πιάτα για να μοιραστείς με την παρέα αλλά και ατομικές επιλογές που θα κρατήσεις μόνο για τον εαυτό σου – και όχι άδικα! Οι μοσχαρίσιες κοπές είναι αριστοτεχνικές, παρουσιάζοντας επιλογές που θα σε ενθουσιάσουν, ενώ τα ποιοτικά κρέατα κάνουν τη διαφορά σε κάθε συνταγή του δημιουργικού μενού. Δεν λείπουν, φυσικά, τα εμπνευσμένα ορεκτικά με premium υλικά και οι εξαιρετικές σαλάτες με αναπάντεχους συνδυασμούς υλικών που ταιριάζουν τέλεια με τη γεύση του ιδιαίτερου κρέατος. 

Πρέπει να δοκιμάσεις την κοπή beef carpaccio με λάδι chorizo, κρέμα αγριοράπανο, πορτοκάλι και chives, το broccolini σoτέ με yuzu dressing και béarnaise, τα dumplings παστίτσιο με ντομάτα, γλυκό μαϊντανό και μπεσαμέλ γραβιέρας, αλλά και το κριθαρότο με μοσχαρίσια μάγουλα, coulis πιπεριάς Φλωρίνης και κατσικίσιο τυρί. Στο Λιάτικο το νέο μενού, εξόχως δημιουργικό, συνδυάζει τις μεγάλες μοσχαρίσιες κοπές με συνταγές που θυμίζουν γιορτινό τραπέζι και ανανεώνεται συνεχώς σε μια διαδικασία αλλαγής που θα μας εκπλήξει αυτόν τον χειμώνα. 

Resto Love Facebook Twitter

Αλλά και η λίστα των κρασιών εμπλουτίζεται με νέες αφίξεις που θα συνοδεύσουν τα πιάτα σε ένα μοναδικό pairing. Μη σας ξαφνιάσει αν ανάμεσα στις επιλογές της λίστας δείτε φιάλες του 1,5 λίτρου (magnum), οι οποίες προορίζονται για μεγάλες παρέες και μεγάλα βράδια! 

Ο πετρόχτιστος χώρος με τα ψηλά δοκάρια στην οροφή, την τοιχογραφία που κλέβει τα βλέμματα και τη ζεστή ατμόσφαιρα είναι ένα εντυπωσιακό σκηνικό για να ζήσεις τη γευστική εμπειρία που σου προσφέρει το Λιάτικο. Μια εμπειρία που σε κάνει να νιώθεις ότι από κάπου μακριά έρχονται μελωδίες από το παλιό ωδείο και συνοδεύουν το γεύμα σου.

Ανδρέα Παπανδρέου 10, Ηλιούπολη, 210 9764094, www.liatiko.com, Facebook: Liatiko, Instagram: liatiko_meat_the_wine 

Ivis 4 restaurant

Εμπειρία απολαυστικών comfort γεύσεων με την υπογραφή του Γιάννη Λουκάκου.

Resto Love Facebook Twitter

Η αληθινή γαστρονομία κρύβεται στις απλές, καθημερινές γεύσεις. Σε εκείνες που θα σου θυμίσουν οικεία πιάτα, αλλά ταυτόχρονα θα σε εκπλήξουν με τη νοστιμιά τους, που τα ανεβάζει σε ένα άλλο επίπεδο. Το Ivis 4 είναι το casual food spot που με την επιμέλεια του σεφ Γιάννη Λουκάκου καταφέρνει να δημιουργήσει μια μοναδική γευστική εμπειρία και να την κάνει κομμάτι της καθημερινότητάς σου.

Το Ivis 4 είναι ιδανικός προορισμός από το πρωί για breakfast ή brunch μέχρι το βράδυ. Στα must try του μεσημεριανού καταλόγου, το Greek Style Burger με μπιφτέκι black angus, baby σπανάκι, κρέμα φέτας, φρέσκια ντομάτα και πίκλες αγγουριού, αλλά και η δροσερή σαλάτα baby σπανάκι με τριμμένη φέτα, σάλτσα φέτας, τραγανό φύλλο, άνηθο και σουσάμι. Από το βραδινό μενού ξεχωρίζουν, ανάμεσα σε άλλες προτάσεις, το φιλέτο λαβράκι σοτέ με δροσερή σαλάτα με φινόκιο, ελιές Καλαμών, κρέμα ταραμά και βινεγκρέτ πορτοκάλι, αλλά και τα μπουκατίνι με κοκκινιστό κοτόπουλο, ψητά ντοματίνια, φρέσκο θυμάρι και μυζήθρα. Μην παραλείψεις το εξαιρετικό ψητό ταλαγάνι με σάλτσα από αποξηραμένα φρούτα, μπέικον και κουκουνάρι που έρχεται σε μαντεμένιο σκεύος για να το απολαμβάνεις στην κατάλληλη θερμοκρασία. Οι γεύσεις συνοδεύονται ιδανικά από μια περιεκτική και ουσιαστική οινική λίστα, χωρίς να λείπει η επιλογή του in house κρασιού σε λευκό, ροζέ ή κόκκινο, αλλά και από δροσιστικά signature cocktails.

Resto Love Facebook Twitter

Στα επιδόρπια, η μους από χαλβά είναι μια ωδή στην ελληνική παράδοση, που κλείνει μοναδικά το γεύμα σου. Ο χώρος, ζεστός και φιλόξενος, εντυπωσιάζει με τη mural art και διαθέτει έναν πολυμορφικό secret garden που μπορεί να σε φιλοξενήσει χειμώνα - καλοκαίρι. Το Ivis 4 restaurant καταφέρνει να επαναπροσδιορίσει την έννοια του comfort food, κλείνοντας το μάτι στην ανεπιτήδευτη ουσία της απόλαυσης.

Ήβης 4, Ψυρρή, 210 3213340, Facebook: ivis4restaurant, Instagram: ivis4restaurant

Spit Jack

Η σούβλα πρωταγωνιστεί, η γεύση απογειώνεται.

Resto Love Facebook Twitter

Το Spit Jack είναι χώρος λατρείας, όχι μόνο για τους meat lovers αλλά και για όσους απολαμβάνουν αυθεντικές γεύσεις που σε κάνουν να κλείνεις τα μάτια και να νιώθεις ότι είσαι στον ναό της γεύσης. Κι αν η λέξη ναός ακούγεται υπερβολική, τότε μια βόλτα από τη Σκούφου 10 θα σε πείσει. Το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσεις είναι οι εντυπωσιακοί πολυέλαιοι, το πάτωμα από μάρμαρο, οι αριστοκρατικοί καθρέφτες και τα γλυπτά σε μορφή γουρουνιού. Ένα ταξίδι στον χρόνο, σε έναν χώρο που θυμίζει μια άλλη εποχή.

Εδώ οι φανατικοί κρεατοφάγοι –ναι, ας μην κρυβόμαστε, είμαστε πολλοί!– θα ζήσουν σίγουρα την πιο δυνατή και απολαυστική τους εμπειρία. Το μενού τα έχει όλα: πάπια, κοτόπουλο, ιταλική πορκέτα, slow cooked short rib. Κανείς δεν πρόκειται να φύγει παραπονεμένος. Τα κρέατα –μόνο κορυφαίας ποιότητας–, χάρη στο ταλέντο και στο μεράκι της ομάδας που βρίσκεται στην κουζίνα του Spit Jack, απελευθερώνουν την υψηλή γεύση τους, μαγεύοντας κάθε φορά με τη νοστιμιά τους. Αλλά τα λαχταριστά πιάτα απογειώνονται και με τα εξαιρετικά συνοδευτικά.

Resto Love Facebook Twitter

Πρέπει να δοκιμάσεις τα μοναδικά baby potatoes με φρέσκα μυρωδικά, κρεμμύδι εσαλότ και λεμόνι, τον πολύ ιδιαίτερο πουρέ πατάτας με τρούφα αλλά και τις δροσερές σαλάτες – must try η γαλλική με κατσικίσιο τυρί, φιλέτο κοτόπουλου, τζίντζερ και καρύδια. Μην ξεχάσεις να παραγγείλεις τα απίστευτα μοσχαρίσια μάγουλα σε σάλτσα κόκκινου κρασιού με πουρέ τρούφας. Το Spit Jack είναι ο απόλυτος προορισμός σε κάθε αναζήτηση για γευστικές στιγμές, καθώς επανασυστήνει τη σούβλα στην πιο δημιουργική εκδοχή της. 

Σκούφου 10, 210 3316003, Facebook: Spitjack, Instagram: spitjack_rotisserie 

Βασίλαινας

Παρουσιάζει το νέο project εκλεκτής ψαροφαγίας σε ένα μενού με comfort διάθεση.

Resto Love Facebook Twitter

Ο Βασίλαινας με τη μακρά του ιστορία προσφέρει στη γεύση ένα πολύ ξεχωριστό κεφάλαιο, προτείνοντας ιδιαίτερα πιάτα με φινέτσα και σύγχρονη άποψη που βασίζονται πάντα στις καλύτερες πρώτες ύλες. Μέσα σε μια χαλαρωτική και παρεΐστικη ατμόσφαιρα, το δημιουργικό του μενού αποκτά μια casual προσωπικότητα και ο Βασίλαινας παρουσιάζει δυναμικές γευστικές προτάσεις για κάθε μέρα, ενισχύοντας την comfort πλευρά του. 

Εκείνο που θα σε ενθουσιάσει είναι το νέο project εκλεκτής ψαροφαγίας που περιλαμβάνει πρωτότυπες κοπές, όπως οι κοτολέτες από κοιλιά σφυρίδας που συνοδεύονται από χειροποίητη μαγιονέζα, κοιλιά τόνου σε medium ψήσιμο με πλιγούρι, κουκουνάρι και σάλτσα σταφίδας και το κεμπάπ τόνου με τζατζίκι από χρένο. Εξαιρετικό και το μπαρμπούνι σε κρούστα σαβόρο με σταφίδες, δεντρολίβανο, ντομάτα, παλαιωμένο ξίδι αλλά και το ψητό καλαμάρι με φάβα, γλυκόξινο σταμναγκάθι, μελάνι σουπιάς και σουτζούκι. Μια τολμηρή και άκρως νόστιμη εκδοχή της θαλασσινής γαστρονομίας που ο Βασίλαινας με τον έναν αιώνα ιστορίας φέρνει στην καθημερινή γευστική μας αναζήτηση.

Resto Love Facebook Twitter

Φυσικά δεν λείπουν τα πιάτα της εκατονταετούς διαδρομής του, όπως η διάσημη ταραμοσαλάτα του, ή το αυγό με τρούφα, απάκι και πατάτα Νάξου, ενώ το μενού εμπλουτίζεται συνεχώς με πολλά πιάτα ημέρας, ανάλογα με  την αγορά και την εποχή. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα φρέσκα λινγκουίνι με μάγουλα ροφού αλλά και κάποια από τις προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες κρασιού από τις δύο walk-in κάβες του εστιατορίου, πάντα με value for money προτάσεις και ιδιαίτερη έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα. Το μενού γευσιγνωσίας παραμένει μια σταθερή αξία που εδώ και χρόνια σε μυεί στον κόσμο της υψηλής μαγειρικής τέχνης, ενώ ταυτόχρονα αποπνέει μοναδικά αρώματα από την ελληνική παράδοση.

Ο Βασίλαινας, που ξεκίνησε από τις φτωχογειτονίες του Πειραιά του 1920, είναι το αστικό εστιατόριο που σε υποδέχεται καθημερινά σε κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα στην περιοχή του Χίλτον για να σε ταξιδέψει στην ελληνική γαστρονομία.
 

Βρασίδα 13, περιοχή Χίλτον, 210 7210501, Facebook: VassilenasRestaurant, Instagram: vassilenasrestaurant, www.vassilenas.gr

Okio

Δυνατή γευστική εμπειρία που συνδυάζει τη Μεσόγειο και την Ασία.

Resto Love Facebook Twitter

Το Okio είναι ένα πραγματικό στολίδι που έκανε την εμφάνισή του στο κέντρο της Αθήνας και έκλεψε τις εντυπώσεις και τις καρδιές μας από την πρώτη στιγμή που άνοιξε, μόλις το περασμένο καλοκαίρι. Με έμπνευση από τη μεσογειακή και την ασιατική κουζίνα, θα σε ταξιδέψει σε μια πρωτόγνωρη γευστική εμπειρία που αναδεικνύει τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των δύο λαών. Το  sharing style menu του Okio επιμελείται ο σεφ Παναγιώτης Γιακαλής και εκτελεί ο head chef Βαγγέλης Δαγδελένης, προτείνοντας δημιουργικές επιλογές για κάθε στιγμή της ημέρας.

Ανάμεσα στις πιο δυνατές γευστικές προτάσεις έρχεται να ξεχωρίσει η πεσκανδρίτσα με πουρέ κουνουπίδι, καμένο βούτυρο και σέσκουλα στον ατμό, το χοιρινό μάγουλο Iberico με πουρέ από αγκινάρα Ιερουσαλήμ, ωμά μανιτάρια και λεμονοθύμαρο. Οι λάτρεις του ψαριού δεν θα αντισταθούν στο σταμναγκάθι με ημίπαστη παλαμίδα, φουντούκι και σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης.

Resto Love Facebook Twitter

Στο Okio τόσο ο εξωτερικός όσο και ο εσωτερικός χώρος βασίζονται σε έντονα μοντέρνα στοιχεία με σκανδιναβικές επιρροές και μινιμαλιστική διακόσμηση. Τα ιδιαίτερα χρώματα και η ρετρό αισθητική δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα που συνδυάζεται αρμονικά με τη μοντέρνα κουζίνα. Το Okio θα φιλοξενήσει και τις πιο ιδιαίτερες στιγμές σου σε έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο για private dinning, business gatherings, πάρτι αλλά και ξεχωριστές εμπειρίες.

Λειτουργεί από Τρίτη έως Σάββατο, 18:30-01:00, καθώς και Κυριακή, 13:00-17:00, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία που αλλάζει τη σκηνή της Αθήνας. 


Για κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 210 3311436, να επισκεφθείτε το site www.okio.gr ή το Instagram profile του Okio.

Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικόδημου 3, για κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 210 3311436 ή να επισκεφθείτε το site www.okio.gr, Facebook: Okio Restaurant, Instagram: okio.restaurant

Canarino trattoria

Αυθεντικές ιταλικές γεύσεις με αγνά ελληνικά υλικά.

Resto Love Facebook Twitter

Την ιταλική κουζίνα τη λατρεύεις, αλλά η ελληνική είναι κομμάτι του DNA σου. Και ποιος είπε ότι αυτές οι δύο επιλογές πρέπει να αποκλείουν η μία την άλλη; Το Canarino ήρθε για να παντρέψει γευστικά δύο από τις πιο σημαντικές μεσογειακές γαστρονομίες. Σαν να βάζεις στην κουζίνα μια Ελληνίδα και μια Ιταλίδα νοικοκυρά και να τις αφήνεις να δημιουργήσουν μοναδικές συνταγές – είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

Στο Canarino οι αυθεντικές συνταγές έρχονται από την Ιταλία, αλλά παρασκευάζονται με ελληνικά υλικά, και μάλιστα από μικρούς παραγωγούς, που σημαίνει αγνότητα, φρεσκάδα και εποχικότητα. Στο μενού η παρμεζάνα αντικαθίσταται από την παλαιωμένη γραβιέρα Σύρου, το παστό σύγκλινο Μάνης –αυτό το πεντανόστιμο αλλαντικό– παίρνει τη θέση του γκουαντσιάλε, ενώ όπου μοτσαρέλα θα γευτείς την εκπληκτική μπουφάλα Κερκίνης. Βέβαια, για να παρουσιάσεις μια τέτοια version της ιταλικής κουζίνας, όπου τα επί μέρους υλικά έχουν βρει τους άξιους αντικαταστάτες της ελληνικής παράδοσης, θα πρέπει να έχεις μελετήσει εξίσου και τις δύο παραδόσεις. Και στο Canarino αυτό το αισθάνεσαι σε κάθε γευστική πρόταση, όπου η ποιότητα είναι αδιαπραγμάτευτη αξία.

Resto Love Facebook Twitter

Τα ζυμαρικά είναι χειροποίητα και το ζυμάρι της πίτσας φτιάχνεται από ελληνικά άλευρα και ωριμάζει για 24 ώρες ώστε να καταλήξει σε μια αφράτη και τραγανή ζύμη που σε εκπλήσσει με τη νοστιμιά της. Πρέπει να δοκιμάσεις την Partite με γκοργκοντζόλα, μοτσαρέλα, τσάτνεϊ σύκου και καρύδι, ενώ στα πιάτα –δεν ξέρεις ποιο να διαλέξεις– το Vitello al Tartufo με φρέσκα μανιτάρια και λάδι ελληνικής μαύρης τρούφας είναι μια αποκάλυψη.

Τις γεύσεις θα συνοδεύσεις με ένα ποτήρι, μάλλον μπουκάλι κρασί ή με κάποιο από τα signature cocktails, όπου το ελληνικό στοιχείο κάνει και πάλι το θαύμα του. Το Canarino, άλλωστε, είναι ένας χώρος όπου οι θαυμάσιες στιγμές διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ δυο μαγειρικές παραδόσεις κάνουν hi five! 

Ηλία Ηλιού 28, Νέος Κόσμος, 210 9010082, Facebook: Canarino, Instagram: canarinotrattoria

Γεύση
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ