Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί

Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
0

Πριν καν περάσουν 20 μερες αφότου άνοιξε ο καινούργιος φούρνος Red Jane στα Χανιά και φιγουράρει στη λίστα του εμβληματικού T magazine των New York Times ως μία από τις πιο καυτές αφίξεις του καλοκαιριού. Τι είναι όμως ο φούρνος για τον οποίο όλοι μιλούν;

Είναι το τολμηρό πείραμα μιας ομάδας υπερταλαντούχων ανθρώπων που συναντήθηκαν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο του ’30, στην άσημη, απεριποίητη οδό Κυδωνίας Νο.101 και σκέφτηκαν ότι μπορείς να πουλάς ψωμί σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί  ― για πρώτη φορά.

Ο γνωστός από το επίσης φημισμένο για τους κομψούς πειραματισμούς του Ammos Hotel, hotelier Νίκος Τσεπέτης συνεργάστηκε με τον διεθνούς φήμης designer Michael Anastassiades και το αποτέλεσμα είναι ένας εντυπωσιακός και απόλυτα ισορροπημένος συνδυασμός της αίσθησης του δρόμου, του παλιού κτιρίου με την γεμάτη γκράφιτι και μισοσβησμένες επιγραφές πρόσοψη, το κόκκινο μάρμαρο-σήμα κατατεθέν του χώρου, τα custom made πλακάκια, τα μπρούτζινα design φωτιστικά και τον open-plan σχεδιασμό που επιτρέπει στον επισκέπτη να παρακολουθεί την ακατάπαυστη παρασκευή των ψωμιού και των γλυκισμάτων, που καταναλώνονται αμέσως μόλις μπουν στις προθήκες.

Το βιολογικό αλεύρι για τα ψωμιά στο Red Jane έρχεται από τους χανιώτικους Μύλους Κρήτης και παρασκευάζεται κατά το πλείστον από Ελληνικά σιτηρά. Ο head baker Σεραφείμ Καραντζιούνης και η ομάδα του δούλεψαν για 3 χρόνια πάνω στις συνταγές για τα ψωμιά και τις σφολιάτες με τον Eyal Schwartz, ενός από τους ιδρυτές του θρυλικού E5 Bakehouse στο Λονδίνο και τον ταλαντούχο ζαχαροπλάστη Κωνσταντίνο Κασιδόπουλο του Cannelait Paros. Ο coffee roaster Γιαννης Κλουβιδάκης φτιάχνει ισορροπημένα χαρμάνια φρέσκοψημένου καφέ με κόκκους από μικρές φάρμες στην Βραζιλία και Κολομβία.

Μην φύγετε χωρίς να πάρετε τη granola, το signature κρουασάν αμυγδάλου, τουλάχιστον ένα από τα υπέροχα σάντουιτς που κάνουν με τα προζυμένια τους ψωμιά και μαζί, δωρεάν, το τελευταίο τεύχος της Lifo 🙂.

Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Νίκος Κουκλάκης
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Σεραφείμ Καραντζιούνης και Eyal Schwartz. Φωτό: Heidi Lerkenfeldt
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Φωτό: Νίκος Κουκλάκης
Red Jane: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί Facebook Twitter
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT