Ψαροταβέρνα και σούσι μαζί

Ψαροταβέρνα και σούσι μαζί Facebook Twitter
0
Ψαροταβέρνα και σούσι μαζί Facebook Twitter
Το μενού εναρμονίζεται με τη θέση του χώρου, προσφέροντας θαλασσινές κλασικές προτάσεις


Έχοντας κρατήσει από το παρελθόν ωραίες αναμνήσεις από το γνωστό εστιατόριο του Μικρολίμανου «Jimmy & the fish», ένιωσα όμορφα και φιλόξενα στο ανανεωμένο πλέον Jimmy's fish & the Sushi Tavern. Το μενού εναρμονίζεται με τη θέση του χώρου, προσφέροντας θαλασσινές κλασικές προτάσεις, και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα επιλογής σε σούσι, μια τάση που βρίσκει αρκετούς φανατικούς οπαδούς.

Ξεκινήσαμε με τις κλασικές προτάσεις του μενού και αφήσαμε για μετά το σούσι. Αρχή με πετυχημένο σεβίτσε σφυρίδας (€14) που «πατάει» σε ασιατική συνταγή, με ξύσμα καρότου, ψιλοκομμένη πιπεριά και ντοματίνια. H Σαλάτα του Αγρού (€12), ένας λιλιπούτειος κήπος στο πιάτο με τραγανή πιπεράτη ρόκα, καρδιές μαρουλιού, ξεφλουδισμένη ντομάτα, πιπεριές χρωματιστές και τουρσί αγγούρι και πιπεριές. Γεύση οικεία αποκάλυψε και η ωραία ταραμοσαλάτα (€8) με σπιτική προσέγγιση, που συνοδεύεται με αραβικές πίτες κομμένες σε σχήμα πανιού ιστιοπλοϊκού, ραντισμένες με κοκκινοπίπερο. Από τα κυρίως πιάτα, γευτήκαμε το «Μυκονιάτικο» καλαμάρι(€16), γεμιστό με φέτα και ψημένο στα κάρβουνα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το σπαγγέτι με καραβίδες (€22) σε σάλτσα ντοματένια – ένα πιάτο που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα. Το μακαρόνι, σωστά βρασμένο al dente, και πλούσια η γεύση της σάλτσας που το αγκαλιάζει με τις ευμεγέθεις καραβίδες. Ο κατάλογος με τα σούσι προσφέρει ενδιαφέρουσες προτάσεις, όπως το ταρτάρ κιτρινόπτερου τόνου (€9), που έρχεται με ωραία παρουσία και γεύση, και τα καλοφτιαγμένα California rolls (€10), που τρώγονται απνευστί. Επιδόρπιο επιβάλλεται να πάρετε, και μάλιστα την άπαιχτη μηλόπιτα (€7) που συνοδεύεται με παγωτό. Με δυο λόγια, εδώ θα φας από θαλασσινά ζυμαρικά, φρέσκο ψάρι έως γιαπωνέζικα ρολά σε ωραίο περιβάλλον και με αίσθηση φιλοξενίας.

☛ Jimmy's Fish and the Sushi Tavern, Ακτή Κουμουνδούρου 46, Μικρολίμανο, 210 4124417

 

Ψαροταβέρνα και σούσι μαζί Facebook Twitter
Ο κατάλογος με τα σούσι προσφέρει ενδιαφέρουσες προτάσεις...

Ψαροταβέρνα και σούσι μαζί Facebook Twitter

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ