Ψαροταβέρνα και σούσι μαζί

Ψαροταβέρνα και σούσι μαζί Facebook Twitter
0
Ψαροταβέρνα και σούσι μαζί Facebook Twitter
Το μενού εναρμονίζεται με τη θέση του χώρου, προσφέροντας θαλασσινές κλασικές προτάσεις


Έχοντας κρατήσει από το παρελθόν ωραίες αναμνήσεις από το γνωστό εστιατόριο του Μικρολίμανου «Jimmy & the fish», ένιωσα όμορφα και φιλόξενα στο ανανεωμένο πλέον Jimmy's fish & the Sushi Tavern. Το μενού εναρμονίζεται με τη θέση του χώρου, προσφέροντας θαλασσινές κλασικές προτάσεις, και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα επιλογής σε σούσι, μια τάση που βρίσκει αρκετούς φανατικούς οπαδούς.

Ξεκινήσαμε με τις κλασικές προτάσεις του μενού και αφήσαμε για μετά το σούσι. Αρχή με πετυχημένο σεβίτσε σφυρίδας (€14) που «πατάει» σε ασιατική συνταγή, με ξύσμα καρότου, ψιλοκομμένη πιπεριά και ντοματίνια. H Σαλάτα του Αγρού (€12), ένας λιλιπούτειος κήπος στο πιάτο με τραγανή πιπεράτη ρόκα, καρδιές μαρουλιού, ξεφλουδισμένη ντομάτα, πιπεριές χρωματιστές και τουρσί αγγούρι και πιπεριές. Γεύση οικεία αποκάλυψε και η ωραία ταραμοσαλάτα (€8) με σπιτική προσέγγιση, που συνοδεύεται με αραβικές πίτες κομμένες σε σχήμα πανιού ιστιοπλοϊκού, ραντισμένες με κοκκινοπίπερο. Από τα κυρίως πιάτα, γευτήκαμε το «Μυκονιάτικο» καλαμάρι(€16), γεμιστό με φέτα και ψημένο στα κάρβουνα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το σπαγγέτι με καραβίδες (€22) σε σάλτσα ντοματένια – ένα πιάτο που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα. Το μακαρόνι, σωστά βρασμένο al dente, και πλούσια η γεύση της σάλτσας που το αγκαλιάζει με τις ευμεγέθεις καραβίδες. Ο κατάλογος με τα σούσι προσφέρει ενδιαφέρουσες προτάσεις, όπως το ταρτάρ κιτρινόπτερου τόνου (€9), που έρχεται με ωραία παρουσία και γεύση, και τα καλοφτιαγμένα California rolls (€10), που τρώγονται απνευστί. Επιδόρπιο επιβάλλεται να πάρετε, και μάλιστα την άπαιχτη μηλόπιτα (€7) που συνοδεύεται με παγωτό. Με δυο λόγια, εδώ θα φας από θαλασσινά ζυμαρικά, φρέσκο ψάρι έως γιαπωνέζικα ρολά σε ωραίο περιβάλλον και με αίσθηση φιλοξενίας.

☛ Jimmy's Fish and the Sushi Tavern, Ακτή Κουμουνδούρου 46, Μικρολίμανο, 210 4124417

 

Ψαροταβέρνα και σούσι μαζί Facebook Twitter
Ο κατάλογος με τα σούσι προσφέρει ενδιαφέρουσες προτάσεις...

Ψαροταβέρνα και σούσι μαζί Facebook Twitter

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ