Ψαροταβέρνα και σούσι μαζί

Ψαροταβέρνα και σούσι μαζί Facebook Twitter
0
Ψαροταβέρνα και σούσι μαζί Facebook Twitter
Το μενού εναρμονίζεται με τη θέση του χώρου, προσφέροντας θαλασσινές κλασικές προτάσεις


Έχοντας κρατήσει από το παρελθόν ωραίες αναμνήσεις από το γνωστό εστιατόριο του Μικρολίμανου «Jimmy & the fish», ένιωσα όμορφα και φιλόξενα στο ανανεωμένο πλέον Jimmy's fish & the Sushi Tavern. Το μενού εναρμονίζεται με τη θέση του χώρου, προσφέροντας θαλασσινές κλασικές προτάσεις, και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα επιλογής σε σούσι, μια τάση που βρίσκει αρκετούς φανατικούς οπαδούς.

Ξεκινήσαμε με τις κλασικές προτάσεις του μενού και αφήσαμε για μετά το σούσι. Αρχή με πετυχημένο σεβίτσε σφυρίδας (€14) που «πατάει» σε ασιατική συνταγή, με ξύσμα καρότου, ψιλοκομμένη πιπεριά και ντοματίνια. H Σαλάτα του Αγρού (€12), ένας λιλιπούτειος κήπος στο πιάτο με τραγανή πιπεράτη ρόκα, καρδιές μαρουλιού, ξεφλουδισμένη ντομάτα, πιπεριές χρωματιστές και τουρσί αγγούρι και πιπεριές. Γεύση οικεία αποκάλυψε και η ωραία ταραμοσαλάτα (€8) με σπιτική προσέγγιση, που συνοδεύεται με αραβικές πίτες κομμένες σε σχήμα πανιού ιστιοπλοϊκού, ραντισμένες με κοκκινοπίπερο. Από τα κυρίως πιάτα, γευτήκαμε το «Μυκονιάτικο» καλαμάρι(€16), γεμιστό με φέτα και ψημένο στα κάρβουνα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το σπαγγέτι με καραβίδες (€22) σε σάλτσα ντοματένια – ένα πιάτο που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα. Το μακαρόνι, σωστά βρασμένο al dente, και πλούσια η γεύση της σάλτσας που το αγκαλιάζει με τις ευμεγέθεις καραβίδες. Ο κατάλογος με τα σούσι προσφέρει ενδιαφέρουσες προτάσεις, όπως το ταρτάρ κιτρινόπτερου τόνου (€9), που έρχεται με ωραία παρουσία και γεύση, και τα καλοφτιαγμένα California rolls (€10), που τρώγονται απνευστί. Επιδόρπιο επιβάλλεται να πάρετε, και μάλιστα την άπαιχτη μηλόπιτα (€7) που συνοδεύεται με παγωτό. Με δυο λόγια, εδώ θα φας από θαλασσινά ζυμαρικά, φρέσκο ψάρι έως γιαπωνέζικα ρολά σε ωραίο περιβάλλον και με αίσθηση φιλοξενίας.

☛ Jimmy's Fish and the Sushi Tavern, Ακτή Κουμουνδούρου 46, Μικρολίμανο, 210 4124417

 

Ψαροταβέρνα και σούσι μαζί Facebook Twitter
Ο κατάλογος με τα σούσι προσφέρει ενδιαφέρουσες προτάσεις...

Ψαροταβέρνα και σούσι μαζί Facebook Twitter

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ