Απεργία την Πρωτομαγιά

Πρωτότυποι γιορτινοί μεζέδες από εγγυημένα μαγαζιά

Oι αθηναϊκοί ναοί του τσιμπητού Facebook Twitter
Μία καινούργια μόδα στο γιορτινό τραπέζι είναι τα butterboards.
0

Φέτος διαλέξαμε για εσάς πρωτότυπους ελληνικούς, ευρωπαϊκούς και έθνικ μεζέδες και φαγητά από εγγυημένα μαγαζιά της Αθήνας που πάντα «βάζουν πλάτη» στα τραπεζώματά μας, κάνοντάς τα όχι μόνο λιγότερο κοπιαστικά αλλά και νοστιμότερα!

Προτείνουμε λοιπόν ποιοτικό τσιμπητό φαγητό από τα μικρά μαγαζιά τροφίμων της κάθε γειτονιάς, που κάθε χρόνο προετοιμάζουν ή προμηθεύονται για εμάς απίστευτες νοστιμιές από μικροπαραγωγούς από όλες τις γωνιές της Ελλάδας.

Τα περισσότερα μεζεδάκια ή φαγητά που προτείνουμε δεν χρειάζονται παρά λίγη ώρα για την προετοιμασία τους και άλλα τίποτα απολύτως, τα σερβίρετε όπως ακριβώς τα αγοράσατε. Ορισμένα μαγαζιά, μάλιστα, θα στολίσουν και τις πιατέλες σας για να τις παραλάβετε έτοιμες και να τις ακουμπήσετε στο γιορτινό τραπέζι μόλις λίγες ώρες πριν το κάλεσμά σας.

Θυμηθείτε μόνο ότι η παραγγελία στα δημοφιλή ζαχαροπλαστεία και στα μικρά εργαστήρια είναι απαραίτητη, όσο νωρίτερα τους τη δώσετε τόσο πιο καλά θα σας εξυπηρετήσουν και θα προετοιμάσουν ό,τι τους ζητήσετε.

Ορισμένα μαγαζιά θα στολίσουν και τις πιατέλες σας για να τις παραλάβετε έτοιμες και να τις ακουμπήσετε στο γιορτινό τραπέζι μόλις λίγες ώρες πριν το κάλεσμά σας.

Φέτος δίνουμε σημασία σε αυτό που τελικά αξίζει πιο πολύ απ’ όλα, στους καλεσμένους μας. Καλές και ξεκούραστες γιορτές σε όλους!

Benito

Πρωτότυποι γιορτινοί μεζέδες από εγγυημένα μαγαζιά Facebook Twitter
Το Benito στο Φάληρο και στη Γλυφάδα εδώ και δεκαετίες υποστηρίζει ποιοτικά κάθε γιορτινό τραπέζι. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Με το δικό τους εργαστήριο στον Άγιο Δημήτριο (που το έχουν ονομάσει Mama Evdo, για να τιμήσουν τη γιαγιά Ευδοκία, της οποίας τις συνταγές ακολουθούν ακόμα πιστά), το Benito στο Φάληρο και τη Γλυφάδα εδώ και δεκαετίες υποστηρίζει ποιοτικά κάθε γιορτινό τραπέζι. Είτε προμηθευτείτε από εδώ πλατό αλλαντικών και τυριών (τα οποία μπορείτε να παραγγείλετε και από τα δύο μαγαζιά, φέρνοντάς τους τον δικό σας δίσκο για να σας τον γεμίσουν με ό,τι επιλέξετε) αλλά και ολόκληρο μαγειρεμένο γιορτινό μενού (διαθέσιμο μόνο από το κατάστημα της Γλυφάδας).

Το χριστουγεννιάτικο μενού (θα αλλάξει για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς) περιλαμβάνει σούπα βελουτέ κάστανο, τάρτα τυριών με gorgonzola, σταφίδες και αμύγδαλο φιλέ, σφολιάτα με μπρι, σάλτσα cranberry και τραγανό prosciutto, γαλοπούλα γεμιστή (ολόκληρη ή φιλέτο), οσομπούκο με σάλτσα μαυροδάφνης, porchetta με μήλο και σος από μυρωδικά, baby κοτοπουλάκια με γέμιση γαλοπούλας, πουγκί με συκωτάκια πουλιών και καραμελωμένα κρεμμύδια καθώς και παστουρμαδοπιτάκια ή σουτζουκοπιτάκια με χειροποίητο φύλλο, λαχανοντολμάδες με ρύζι, σαλάτα κινόα με ρόδι και άλλα πολλά για το τσιμπητό της βραδιάς.

Έτοιμο το γιορτινό τραπέζι με ένα τηλεφώνημα για έγκαιρη παραγγελία, απίστευτο και όμως εγγυημένα αληθινό.
Βenito, Θέτιδος 22, Παλαιό Φάληρο και Γρηγορίου Λαμπράκη 63 και Αγίου Νικολάου 48, Γλυφάδα

Μανδραγόρας

Πρωτότυποι γιορτινοί μεζέδες από εγγυημένα μαγαζιά Facebook Twitter
Μανδραγόρας. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υπερ-νόστιμα μίνι ντολμαδάκια (τα ντολμαδάκια του Ιώβ, όπως τα ονομάζει η εταιρία Yiam που τους τα προμηθεύει, λόγω της τεράστιας υπομονής που απαιτεί το δίπλωμά τους) αλλά και λαχανοντολμάδες (από ξινολάχανο τουρσί, λιαστή ντομάτα, κουκουνάρι, μαύρη σταφίδα) όπως και εξαιρετικές σουσαμόπιτες με φύλλο κρούστας και πολύ σουσάμι της ίδιας εκλεκτής εταιρείας που δημιουργεί εγγυημένες γεύσεις και με τη δεύτερη γενιά στις επάλξεις. Μια πιατέλα ντολμάδες είναι απαραίτητοι στο γιορτινό τραπέζι.

Εδώ θα βρείτε επίσης το εκλεκτό αυγοτάραχο του Τρικαλινού για το τραπέζι σας ή για να το προσφέρετε, είναι ίσως το πιο καλοδεχούμενο δώρο των γιορτών. Μεγάλη ποικιλία τυριών με νόστιμο κασέρι Ξάνθης και φέτα Καλαβρύτων ΠΟΠ (σκληρή) για τις πίτες σας αλλά και χορτόπιτες ή χορτοτυρόπιτες και παστουρμαδόπιτες σε έτοιμα ψημένα κομμάτια. Πάρτε και στο χέρι ένα από τα καρπαθιώτικα λαχανοπίτια τους (με σπανάκι και μάραθο)!

Από εδώ θα προμηθευτείτε όλα τα μπαχαρικά που θα χρειαστείτε για τα γιορτινά φαγητά και γλυκά, όπως φρεσκότατο κουκουναρόσπορο για τη γέμιση της γαλοπούλας αλλά και εκλεκτά λουκάνικα από όλη την Ελλάδα όπως και νόστιμη ρώσικη σαλάτα. Πιο δίπλα λειτουργεί και το κατάστημά τους με βιολογικά προιόντα, από φρέσκα λαχανικά μέχρι τυποποιημένα προιόντα.
Μανδραγόρας, Δημ. Γούναρη 16, Πειραιάς

Ευβιότοποι

Επί παραγγελία τις γιορτές, εκτός από βιολογικές γαλοπούλες και κοκόρια, θα σας ετοιμάσουν βιολογικά σουβλάκια κοτόπουλου, σουτζουκάκια ή κεφτεδάκια που εσείς θα πρέπει να ψήσετε ή να τηγανίσετε στο σπίτι. Ακριβότερα από τα συνηθισμένα κρεατικά αλλά εγγυημένα βιολογικά, χωρίς ορμόνες ή αντιβιοτικά.

Οι μικρές κατεψυγμένες πίτες τους (κιμαδόπιτα και κοτόπιτα, 6-8 κανονικά κομμάτια) είναι επίσης εξαιρετικές και μπαίνουν κατευθείαν στον φούρνο για 50 λεπτά πριν το σερβίρισμα. Μπορείτε να προσθέσετε σουσάμι, μαυροκούκι ή κολοκυθόσπορο πριν τις ψήσετε.
Ευβιότοποι, Λεωφ. Κηφισίας 359, Ερυθραία και Λ. Δημοκρατίας 3 , Ν. Ψυχικό  

Γουναρίδης

Oι αθηναϊκοί ναοί του τσιμπητού Facebook Twitter
Μπορείτε να πάτε το δικό σας ταψί στον Γουναρίδη για να σας ετοιμάσει την πίτα σας στο δικό σας σκεύος.

Μπορεί η παστουρμαδόπιτά τους σε ταψάκι (12 κομμάτια η στρογγυλή και 25 η τετράγωνη) να γίνεται κάθε χρονιά το γιορτινό αθηναϊκό best seller, αλλά η οικογένεια Γουναρίδη μπορεί να γεμίσει όλο το τραπέζι με τις νόστιμες μικρές σφολιάτες της, από αλμυρά μπατόν σαλέ με μαυροκούκι για το πρώτο ποτό μέχρι μικρά, σε μέγεθος μπουκιάς λουκανικοπιτάκια, κιμαδοπιτάκια, τυροπιτάκια, κοτοπιτάκια και χορτοπιτάκια που μπαίνουν χωρίς να αποψυχθούν στον φούρνο και χρειάζονται μόνο 30-40 λεπτά ψήσιμο πριν σερβιριστούν για ένα πρώτης τάξης ορεκτικό ή ένα finger food για όλη τη βραδιά. Τελείωσαν; Βάλτε ένα ταψί ακόμα στον φούρνο! Δεν χρειάζονται δίπλα παρά μια παγωμένη ελληνική μπίρα από την αγαπημένη σας μικροζυθοποιία.

Πολύ καλές και οι πίτες για σουβλάκια που γίνονται αφράτες στον φούρνο με δενδρολίβανο, νιφάδες θαλασσινού αλατιού και ελαιόλαδο. Κομμένες στα τέσσερα ή τα οκτώ πριν το ψήσιμο, γίνονται το τέλειο σπιτικό κριτσίνι για όλα τα ντιπ του μπουφέ.

Αν θέλετε η τελευταία πινελιά να είναι πάντα δική σας, μπορείτε να προμηθευτείτε και μεσαίου μεγέθους βάσεις για πεϊνιρλί και να τις γεμίσετε με κασέρι και παστουρμά ή ό,τι άλλο προτιμάτε. Βασιλόπιτες σε μορφή κέικ με πολύ φρέσκο βούτυρο ή με υφή σαν τσουρέκι επίσης πολύ καλές.
Γουναρίδη, Ευαγγελικής Σχολής 5, Νέα Ιωνία 

Μιράν

Πρωτότυποι γιορτινοί μεζέδες από εγγυημένα μαγαζιά Facebook Twitter
Δεν χρειάζεται ειδικές συστάσεις ο Μιράν, μερικοί από τους καλύτερους παστουρμάδες βρίσκονται ή στην Ευριπίδου ή στην οδό Γούναρη στον Πειραιά. Φύλλο γιουφκά επίσης, αν αποφασίσετε να κάνετε τις γιορτινές πίτες εσείς αντί να τις παραγγείλετε έτοιμες.

Εξαιρετικοί παστουρμάδες, λουκάνικα και αλλαντικά από όλη την Ελλάδα αλλά και φύλλο γιουφκά αν προτιμάτε να κάνετε εσείς τις πίτες σας. Αν κάνετε τα γιορτινά ψώνια στον Πειραιά (με την καινούργια γραμμή μετρό που διευκολύνει τη βόλτα εδώ), το κατάστημά τους βρίσκεται, βολικά, λίγα μέτρα πιο κάτω από τον Μανδραγόρα, αλλιώς η οδός Αθηνάς στο κέντρο σάς περιμένει. Ο Μιράν δεν χρειάζεται περισσότερες συστάσεις, οι εξυπηρετικοί υπάλληλοί τους θα σας κατευθύνουν σωστά και εγγυημένα για ένα νόστιμο βράδυ.
Μιράν, Ευριπίδου 45 και Τσαμαδού 2 και Γούναρη, Πειραιάς

Κρεοπωλείο Γιάννης και Γωγώ

Πρωτότυποι γιορτινοί μεζέδες από εγγυημένα μαγαζιά Facebook Twitter
Ο Γιάννης και η Γωγώ Μαρόλη στο κρεοπωλείο τους «Ο Γιάννης» στα Εξάρχεια. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Επί παραγγελία εξασφαλίστε, εκτός των άλλων, εξαιρετικές μαριναρισμένες φτερούγες κοτόπουλου που χρειάζονται μόνο ψήσιμο στον φούρνο. Οι φτερούγες δεν είναι μόνο οικονομικές, είναι και πεντανόστιμες, το τέλειο τσιμπητό, είτε τις αγοράσετε έτοιμες, είτε τις μαρινάρετε σπίτι με σόγια, τζίντζερ, μέλι, σουσάμι και πορτοκάλι, είτε τις αλείψετε απλά με μια καυτερή σος και ελαιόλαδο. Το αγαπητό σε όλους εξαρχιώτικο κρεοπωλείο θα σας εξυπηρετήσει και με παράδοση στο σπίτι, αρκεί να δώσετε την παραγγελία σας έγκαιρα.
Κρεοπωλείο ο Γιάννης, Καλλιδρομίου 51, Εξάρχεια

Provence

Πρωτότυποι γιορτινοί μεζέδες από εγγυημένα μαγαζιά Facebook Twitter
Στο φινετσάτο Provence του κ. Κυριακόπουλου, πίσω από τον μεγάλο Σκλαβενίτη στη διασταύρωση Κηφισίας και Αλεξάνδρας, θα βρείτε τώρα πλέον και μεγάλη ποικιλία από ιδιαίτερα βούτυρα για κάθε χρήση.

Μια καινούργια μόδα έρχεται στο γιορτινό τραπέζι μας, τα butterboards. Δίσκοι ή όμορφες ξύλινες ή γρανιτένιες επιφάνειες στολίζονται όχι μόνο με νόστιμα αλλαντικά και ασυνήθιστα τυριά από όλη την Ελλάδα και τη Γαλλία αλλά και με εξαιρετικό βούτυρο που συνδυάζεται γευστικά με διάφορες νοστιμιές, από αυγοτάραχο και χαβιάρι μέχρι ελληνικό αγελαδινό βούτυρο με καρύδια και μέλι, σαν ένα μεταμοντέρνο κέρασμα στο τέλος του γεύματος. 

Στο φινετσάτο Provence του κ. Κυριακόπουλου, πίσω από τον μεγάλο Σκλαβενίτη στη διασταύρωση Κηφισίας και Αλεξάνδρας, που έγινε γνωστό από τα όμορφα πλατό με σπάνια γαλλικά τυριά και αποξηραμένα φρούτα, αλλαντικά, ιταλικά ζυμαρικά, πανετόνε από μικρά ιταλικά εργαστήρια και την τεράστια συλλογή των καλύτερων ευρωπαϊκών λιχουδιών, θα βρείτε τώρα πλέον και μεγάλη ποικιλία από ιδιαίτερα βούτυρα για κάθε χρήση.

Στο ξύλινο πλατό συνδυάστηκε για τις ανάγκες της φωτογράφισης ένα γαλλικό βούτυρο αγελάδας με το ελληνικό αυγοτάραχο του Τρικαλινού σε φιλέτο και σε τρίμμα και χαβιάρι από ιχθυοτροφεία στον ποταμό Δούναβη με μικρά φρέσκα και βρώσιμα λουλουδάκια ανάμεσα. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και τολμήστε φέτος να περιλάβετε στο γιορτινό τραπέζι το δικό σας butterboard με μόνο συνοδευτικό μια ολόφρεσκη μπαγκέτα!
Provence, Θεοφάνους 12, Αμπελόκηποι (πίσω από τον Σκλαβενίτη)

Desiree

Oι αθηναϊκοί ναοί του τσιμπητού Facebook Twitter
Τα άφθαστα καναπεδάκια του Desire, κομψά εδώ και δεκαετίες.

Εγγυημένη κολωνακιώτικη φινέτσα εδώ και δεκαετίες, με bestseller τα νοστιμότερα, αφράτα και ελαφριά πιροσκί-μπουκιές (με κιμά ή λουκάνικο), όλων των ειδών τα καναπεδάκια, όπως με σολoμό, μελιτζάνα και τυρί, ταρτάκια με προσούτο, βερίκοκο ή λουκανικάκι τυλιχτό με μπέικον, μπόμπες με ροκφόρ και κλασικές με ζαμπόν και τυρί, μικρές κις λορέν με κοτόπουλο ή σπανάκι, εξαιρετικά νόστιμα αλμυρά σουδάκια με παρμεζάνα ή ροκφόρ,ακόμα και μεγάλα γιορτινά μπισκοτένια σπιτάκια για να στολίσουν το τραπέζι. Χρειάζονται 2-3 ημέρες ειδοποίηση για να σας τα έχουν έτοιμα να περάσετε να τα πάρετε.
Desire, Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι

Salamat

Αν θέλετε να δώσετε μια ασιατική νότα στο τραπέζι σας, μπορείτε να προμηθευτείτε από τα δύο δημοφιλή ασιατικά ντελικατέσεν διάφορα τσιμπητά μεζεδάκια που απλά θα πρέπει να τα τηγανίσετε ή να τα μαγειρέψετε στον ατμό στο ειδικό σκεύος. Έχετε μεγάλη επιλογή από γαρίδες τυλιγμένες σε noodles, won ton με καβούρι ή γαρίδα, βάσεις για σούπες καβουριού ή καλαμποκιού, noodles και ρύζι με άρωμα γιασεμιού, διάφορα τσιπς και σνακ, spring rolls (χορτοφαγικά ή με χοιρινό ή γαρίδα), gyoza και όλα τα συνοδευτικά όπως wasabi, σάλτσα σόγιας, γλυκόξινη σάλτσα, όπως και όλα τα απαραίτητα σκεύη για να τα μαγειρέψετε και να τα σερβίρετε.
Salamat, Κορινθίας 24, Αμπελόκηποι και Λεωφόρος Δημοκρατίας 3, Νέο Ψυχικό

Βάρσος

Πρωτότυποι γιορτινοί μεζέδες από εγγυημένα μαγαζιά Facebook Twitter
Ατομικές μαρέγκες από τον Βάρσο.

Τα πιο βουτυράτα τρίγωνα τυροπιτάκια του Λεκανοπεδίου (κυριολεκτικά μοσχοβολάνε βούτυρο), μπόμπες με γέμιση ροκφόρ και κλασικές με ζαμπόν ή τυρί με παραγγελία, ψωμάκια μπριός για μικρά σάντουιτς, ατομικές μαρέγκες (που τις γεμίζετε τελευταία στιγμή με παγωτό σοκολάτα ή βανίλια, τις ραντίζετε με εξαιρετικό γλυκό κουταλιού φραμπουάζ και καραμελωμένα φυστίκια και σαντιγί, έτοιμη χτυπημένη –όλα δικά τους– και έχετε ένα απίθανο γλυκό στο δίλεπτο).
Bάρσος, Κασσαβέτη 5, Κηφισιά 

Γεύση
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ