Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια

Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Στο I Cake You, εκτός από τα μπισκότα, φτιάχνουν καθημερινά εκπληκτικά γλυκά με τρελούς συνδυασμούς γεύσεων. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Είμαι απ' αυτούς που πιστεύουν ότι στον χώρο της εστίασης δεν υπάρχει ο παράγοντας τύχης. Αν κάτι μαθευτεί στόμα με στόμα και παραμείνει στην επικαιρότητα για χρόνια, σημαίνει ότι κάτι καλό κάνει.

Το μικρό μαγαζί με τα μπισκότα της Θεμιστοκλέους είναι απ' αυτά τα μαγαζιά που δημιουργήθηκαν με αγάπη για να γεμίσουν ένα κενό στην αγορά, προσφέροντας πεντανόστιμα cookies, γλυκά και αλμυρές τάρτες και πίτες. Γι' αυτό όχι μόνο διατηρεί την πελατεία του αλλά και κάθε χρόνο αποκτά νέους, φανατικούς θαμώνες.

Οι ιδιοκτήτες του, τα αδέρφια Αποστόλης και Πέτρος Μπόγρης, που είναι και δημιουργοί τόσο των αλμυρών όσο και των γλυκών εδεσμάτων, δουλεύουν το μαγαζί με μεράκι και διάθεση συνεχούς ανανέωσης. Ανήσυχα πνεύματα οι ίδιοι, βαριούνται εύκολα, αναζητούν συνεχώς το περισσότερο και το καλύτερο και δεν διστάζουν να πειραματίζονται καθημερινά με νέες γεύσεις. Έτσι και οι πελάτες δεν χορταίνουν τις νοστιμιές τους και δεν σταματούν να επισκέπτονται το μαγαζί για να ανακαλύψουν τι νέο έχουν σκεφτεί και δημιουργήσει οι Μπόγρηδες.


Την τελευταία φορά που πήγα στο I Cake You, του οποίου το όνομα αγαπώ γιατί μου θυμίζει το «I Hate You» και μου κάνει ιδιαίτερα η αντίθεση γλυκού και πικρού συναισθήματος, ήταν πρωί και είχε ενεργοποιηθεί η ελαφριά μελαγχολία του φθινοπώρου. Όλοι ξέρουν πως για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα, το καλύτερο είναι να βουτήξεις στη ζάχαρη και τη σοκολάτα κι εγώ έκανα ακριβώς αυτό.

Η λίστα με τα γλυκά δεν έχει τελειωμό. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα βρεις σε αυτό το μαγαζί και τι ακόμη θα σκεφτεί το δαιμόνιo μυαλό των παιδιών. 


Το πρώτο που ήθελα να απολαύσω ήταν ένα μπολ με γάλα και δημητριακά. Κάτι απαλό, ανακουφιστικό και γεμάτο ενέργεια. Διάλεξα το γάλα μου, αποφάσισα να αποφύγω το σοκολατούχο και προτίμησα το light, και ζήτησα να μου προσθέσουν εκείνα τα φανταστικά δημητριακά με φιστικοβούτυρο, που μόνο εδώ μπορεί να βρει κάποιος, γιατί τα παιδιά τα φέρνουν από το εξωτερικό, αποκλειστικά για το μαγαζί.

Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Οι ιδιοκτήτες, τα αδέρφια Αποστόλης και Πέτρος Μπόγρης, που είναι και δημιουργοί τόσο των αλμυρών όσο και των γλυκών εδεσμάτων, δουλεύουν το μαγαζί με μεράκι και διάθεση συνεχούς ανανέωσης. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Η ιδέα να προσφέρει ένα μαγαζί κάτι τόσο απλό και τόσο αγαπημένο μού φαίνεται συγκλονιστική. Αν σκεφτείς, μάλιστα, πως από το μαγαζί περνάνε φοιτητές αλλά και δεκάδες επαγγελματίες που έχουν τα γραφεία τους τριγύρω, η δυνατότητα που τους δίνεται να ξεκινάνε τη μέρα με κάτι τόσο λαχταριστό είναι εμπνευσμένη.


Φυσικά, το μπολ με τα δημητριακά ήταν μόνο η αρχή. Εξάλλου, από το I Cake You δεν θέλεις να φύγεις γρήγορα. Το περιβάλλον είναι χρωματιστό και ευχάριστο, οι θαμώνες γελαστοί και λίγο πιο ανέμελοι από αυτούς που συνηθίζουν να περιφέρονται τα πρωινά στην πόλη και οι λιχουδιές ατελείωτες. Τα μπισκότα, που έχουν δώσει και το όνομά τους στο μαγαζί, γιατί η ζύμη τους έχει προέλθει από συνταγή για cake, είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, που θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα.

Σου προτείνω να αρχίσεις με ένα Mr. Peanut με φιστικοβούτυρο, σοκολάτα γάλακτος και φιστίκια, που μπορείς να βουτήξεις και μέσα στο γάλα με τα δημητριακά, και να προχωρήσεις με τα πιο αμαρτωλά, όπως τα Red Velvet με λευκή σοκολάτα και κρέμα τυριού ή τα Choco Beast Cookies που αποθεώνουν τη σοκολάτα, έχοντας στη ζύμη τους και τις τρεις εκδοχές της, λευκή, γάλακτος και μαύρη, ενώ έχουν ολόκληρα τραγανά φουντούκια.

Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Το περιβάλλον είναι χρωματιστό και ευχάριστο, οι θαμώνες γελαστοί και λίγο πιο ανέμελοι από αυτούς που συνηθίζουν να περιφέρονται τα πρωινά στην πόλη και οι λιχουδιές ατελείωτες. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Και η αμαρτία δεν έχει τελειωμό. Γιατί, εκτός από τα μπισκότα, στο I Cake You φτιάχνουν καθημερινά εκπληκτικά γλυκά με τρελούς συνδυασμούς γεύσεων. Μπορείς να βρεις Coconut Cheesecake ή Red Velvet Cheesecake με Lila Pause, Cinnamon Rolls με drizzle cream και cheese frosting, brownies με cookie dough και μπισκότα oreo, banana bread με nutella και καρύδια, cupcakes με συγκλονιστικά toppings ή κλασικό New York Cheesecake με αλατισμένη καραμέλα ή σος πραλίνας. Και η λίστα με τα γλυκά συνεχίζεται. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα βρεις σε αυτό το μαγαζί και τι ακόμη θα σκεφτεί το δαιμόνιο μυαλό των παιδιών. Το πιο συνετό θα ήταν να τους ακολουθείς στο Instagram, να παρακολουθείς τι φουρνίζουν κάθε μέρα και ποιο τολμηρό συνδυασμό έχουν σκεφτεί.


Πριν φύγω από το I Cake You φρόντισα να πάρω μαζί μου το μεσημεριανό μου. Και στα αλμυρά εδέσματα ισχύει ο ίδιος κανόνας με τις γλυκές γεύσεις. Ποτέ δεν ξέρεις ποια τάρτα ή ποια πίτα θα βρεις μπροστά σου. Έχω δοκιμάσει συγκλονιστική galette με κοτόπουλο, παρμεζάνα και μπέικον, τάρτα με πέστο και τυρί κρέμα και τάρτα με μανιτάρια και μυρωδικά. Μια άλλη φορά έχω βρει πεντανόστιμη μανιταρόπιτα με αληθινό, τραγανό φύλλο ή τάρτα με ολόκληρα αυγά μάτια στην κορυφή.

Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Τα μπισκότα είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, που θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Αν, τώρα, πιστεύεις ότι αξίζεις μία ακόμη επιβράβευση μέσα στη μέρα σου ή ένα επιπλέον δώρο, πρόσθεσε στην παραγγελία σου ένα milkshake. Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις το αγαπημένο μου Bueno Baby, που είναι έξτρα «κολαστικό», με πραλίνα Bueno, παγωτό βανίλια, τριμμένο φουντούκι και σαντιγί, αλλά είναι το ίδιο καλό και το Death by Nutella και το Oreo Strawberry Space με μπισκότα oreo, φράουλες και σαντιγί.


Τα καλά νέα είναι ότι τα παιδιά αποφάσισαν να μεγαλώσουν τις δουλειές τους και να επεκτείνουν το μαγαζί για να φουρνίζουν ακόμα περισσότερα μπισκότα, να κάνουν πιο πολλές τάρτες και να μπορούν να αναλαμβάνουν μικρά events και σπιτικά πάρτι. Προσωρινά, μπορείς να τους παραγγείλεις το cake των γενεθλίων σου, είτε πηγαίνοντας από εκεί είτε μέσω Wolt.

Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Το πρώτο που ήθελα να απολαύσω ήταν ένα μπολ με γάλα και δημητριακά. Κάτι απαλό, ανακουφιστικό και γεμάτο ενέργεια. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Αν πιστεύεις ότι αξίζεις μια ακόμη επιβράβευση μέσα στη μέρα σου ή ένα επιπλέον δώρο, πρόσθεσε στην παραγγελία σου ένα milkshake. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Η λίστα με τα γλυκά δεν έχει τελειωμό. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

I Cake You, Θεμιστοκλέους 42, Αθήνα, 21 1409 1999, Facebook, Instagram

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δοκιμάσαμε τα εξαιρετικά γλυκά και παγωτά του ολοκαίνουριου Bon Bon στο Σύνταγμα

Γεύση / Δοκιμάσαμε τα εξαιρετικά γλυκά και παγωτά του ολοκαίνουριου Bon Bon στο Σύνταγμα

Ο καταξιωμένος ζαχαροπλάστης Κρίτων Πουλής μας ξενάγησε στον νέο του χώρο στο κέντρο της πόλης, στον οποίο θα βρεις εκπληκτικό παγωτό γαλλικής τεχνικής και λεπτοδουλεμένα γλυκά.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ