Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια

Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Στο I Cake You, εκτός από τα μπισκότα, φτιάχνουν καθημερινά εκπληκτικά γλυκά με τρελούς συνδυασμούς γεύσεων. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Είμαι απ' αυτούς που πιστεύουν ότι στον χώρο της εστίασης δεν υπάρχει ο παράγοντας τύχης. Αν κάτι μαθευτεί στόμα με στόμα και παραμείνει στην επικαιρότητα για χρόνια, σημαίνει ότι κάτι καλό κάνει.

Το μικρό μαγαζί με τα μπισκότα της Θεμιστοκλέους είναι απ' αυτά τα μαγαζιά που δημιουργήθηκαν με αγάπη για να γεμίσουν ένα κενό στην αγορά, προσφέροντας πεντανόστιμα cookies, γλυκά και αλμυρές τάρτες και πίτες. Γι' αυτό όχι μόνο διατηρεί την πελατεία του αλλά και κάθε χρόνο αποκτά νέους, φανατικούς θαμώνες.

Οι ιδιοκτήτες του, τα αδέρφια Αποστόλης και Πέτρος Μπόγρης, που είναι και δημιουργοί τόσο των αλμυρών όσο και των γλυκών εδεσμάτων, δουλεύουν το μαγαζί με μεράκι και διάθεση συνεχούς ανανέωσης. Ανήσυχα πνεύματα οι ίδιοι, βαριούνται εύκολα, αναζητούν συνεχώς το περισσότερο και το καλύτερο και δεν διστάζουν να πειραματίζονται καθημερινά με νέες γεύσεις. Έτσι και οι πελάτες δεν χορταίνουν τις νοστιμιές τους και δεν σταματούν να επισκέπτονται το μαγαζί για να ανακαλύψουν τι νέο έχουν σκεφτεί και δημιουργήσει οι Μπόγρηδες.


Την τελευταία φορά που πήγα στο I Cake You, του οποίου το όνομα αγαπώ γιατί μου θυμίζει το «I Hate You» και μου κάνει ιδιαίτερα η αντίθεση γλυκού και πικρού συναισθήματος, ήταν πρωί και είχε ενεργοποιηθεί η ελαφριά μελαγχολία του φθινοπώρου. Όλοι ξέρουν πως για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα, το καλύτερο είναι να βουτήξεις στη ζάχαρη και τη σοκολάτα κι εγώ έκανα ακριβώς αυτό.

Η λίστα με τα γλυκά δεν έχει τελειωμό. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα βρεις σε αυτό το μαγαζί και τι ακόμη θα σκεφτεί το δαιμόνιo μυαλό των παιδιών. 


Το πρώτο που ήθελα να απολαύσω ήταν ένα μπολ με γάλα και δημητριακά. Κάτι απαλό, ανακουφιστικό και γεμάτο ενέργεια. Διάλεξα το γάλα μου, αποφάσισα να αποφύγω το σοκολατούχο και προτίμησα το light, και ζήτησα να μου προσθέσουν εκείνα τα φανταστικά δημητριακά με φιστικοβούτυρο, που μόνο εδώ μπορεί να βρει κάποιος, γιατί τα παιδιά τα φέρνουν από το εξωτερικό, αποκλειστικά για το μαγαζί.

Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Οι ιδιοκτήτες, τα αδέρφια Αποστόλης και Πέτρος Μπόγρης, που είναι και δημιουργοί τόσο των αλμυρών όσο και των γλυκών εδεσμάτων, δουλεύουν το μαγαζί με μεράκι και διάθεση συνεχούς ανανέωσης. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Η ιδέα να προσφέρει ένα μαγαζί κάτι τόσο απλό και τόσο αγαπημένο μού φαίνεται συγκλονιστική. Αν σκεφτείς, μάλιστα, πως από το μαγαζί περνάνε φοιτητές αλλά και δεκάδες επαγγελματίες που έχουν τα γραφεία τους τριγύρω, η δυνατότητα που τους δίνεται να ξεκινάνε τη μέρα με κάτι τόσο λαχταριστό είναι εμπνευσμένη.


Φυσικά, το μπολ με τα δημητριακά ήταν μόνο η αρχή. Εξάλλου, από το I Cake You δεν θέλεις να φύγεις γρήγορα. Το περιβάλλον είναι χρωματιστό και ευχάριστο, οι θαμώνες γελαστοί και λίγο πιο ανέμελοι από αυτούς που συνηθίζουν να περιφέρονται τα πρωινά στην πόλη και οι λιχουδιές ατελείωτες. Τα μπισκότα, που έχουν δώσει και το όνομά τους στο μαγαζί, γιατί η ζύμη τους έχει προέλθει από συνταγή για cake, είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, που θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα.

Σου προτείνω να αρχίσεις με ένα Mr. Peanut με φιστικοβούτυρο, σοκολάτα γάλακτος και φιστίκια, που μπορείς να βουτήξεις και μέσα στο γάλα με τα δημητριακά, και να προχωρήσεις με τα πιο αμαρτωλά, όπως τα Red Velvet με λευκή σοκολάτα και κρέμα τυριού ή τα Choco Beast Cookies που αποθεώνουν τη σοκολάτα, έχοντας στη ζύμη τους και τις τρεις εκδοχές της, λευκή, γάλακτος και μαύρη, ενώ έχουν ολόκληρα τραγανά φουντούκια.

Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Το περιβάλλον είναι χρωματιστό και ευχάριστο, οι θαμώνες γελαστοί και λίγο πιο ανέμελοι από αυτούς που συνηθίζουν να περιφέρονται τα πρωινά στην πόλη και οι λιχουδιές ατελείωτες. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Και η αμαρτία δεν έχει τελειωμό. Γιατί, εκτός από τα μπισκότα, στο I Cake You φτιάχνουν καθημερινά εκπληκτικά γλυκά με τρελούς συνδυασμούς γεύσεων. Μπορείς να βρεις Coconut Cheesecake ή Red Velvet Cheesecake με Lila Pause, Cinnamon Rolls με drizzle cream και cheese frosting, brownies με cookie dough και μπισκότα oreo, banana bread με nutella και καρύδια, cupcakes με συγκλονιστικά toppings ή κλασικό New York Cheesecake με αλατισμένη καραμέλα ή σος πραλίνας. Και η λίστα με τα γλυκά συνεχίζεται. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα βρεις σε αυτό το μαγαζί και τι ακόμη θα σκεφτεί το δαιμόνιο μυαλό των παιδιών. Το πιο συνετό θα ήταν να τους ακολουθείς στο Instagram, να παρακολουθείς τι φουρνίζουν κάθε μέρα και ποιο τολμηρό συνδυασμό έχουν σκεφτεί.


Πριν φύγω από το I Cake You φρόντισα να πάρω μαζί μου το μεσημεριανό μου. Και στα αλμυρά εδέσματα ισχύει ο ίδιος κανόνας με τις γλυκές γεύσεις. Ποτέ δεν ξέρεις ποια τάρτα ή ποια πίτα θα βρεις μπροστά σου. Έχω δοκιμάσει συγκλονιστική galette με κοτόπουλο, παρμεζάνα και μπέικον, τάρτα με πέστο και τυρί κρέμα και τάρτα με μανιτάρια και μυρωδικά. Μια άλλη φορά έχω βρει πεντανόστιμη μανιταρόπιτα με αληθινό, τραγανό φύλλο ή τάρτα με ολόκληρα αυγά μάτια στην κορυφή.

Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Τα μπισκότα είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, που θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Αν, τώρα, πιστεύεις ότι αξίζεις μία ακόμη επιβράβευση μέσα στη μέρα σου ή ένα επιπλέον δώρο, πρόσθεσε στην παραγγελία σου ένα milkshake. Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις το αγαπημένο μου Bueno Baby, που είναι έξτρα «κολαστικό», με πραλίνα Bueno, παγωτό βανίλια, τριμμένο φουντούκι και σαντιγί, αλλά είναι το ίδιο καλό και το Death by Nutella και το Oreo Strawberry Space με μπισκότα oreo, φράουλες και σαντιγί.


Τα καλά νέα είναι ότι τα παιδιά αποφάσισαν να μεγαλώσουν τις δουλειές τους και να επεκτείνουν το μαγαζί για να φουρνίζουν ακόμα περισσότερα μπισκότα, να κάνουν πιο πολλές τάρτες και να μπορούν να αναλαμβάνουν μικρά events και σπιτικά πάρτι. Προσωρινά, μπορείς να τους παραγγείλεις το cake των γενεθλίων σου, είτε πηγαίνοντας από εκεί είτε μέσω Wolt.

Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Το πρώτο που ήθελα να απολαύσω ήταν ένα μπολ με γάλα και δημητριακά. Κάτι απαλό, ανακουφιστικό και γεμάτο ενέργεια. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Αν πιστεύεις ότι αξίζεις μια ακόμη επιβράβευση μέσα στη μέρα σου ή ένα επιπλέον δώρο, πρόσθεσε στην παραγγελία σου ένα milkshake. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Πεντανόστιμα cookies, αλμυρές τάρτες και γλυκά από το «I Cake You» στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Η λίστα με τα γλυκά δεν έχει τελειωμό. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

I Cake You, Θεμιστοκλέους 42, Αθήνα, 21 1409 1999, Facebook, Instagram

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δοκιμάσαμε τα εξαιρετικά γλυκά και παγωτά του ολοκαίνουριου Bon Bon στο Σύνταγμα

Γεύση / Δοκιμάσαμε τα εξαιρετικά γλυκά και παγωτά του ολοκαίνουριου Bon Bon στο Σύνταγμα

Ο καταξιωμένος ζαχαροπλάστης Κρίτων Πουλής μας ξενάγησε στον νέο του χώρο στο κέντρο της πόλης, στον οποίο θα βρεις εκπληκτικό παγωτό γαλλικής τεχνικής και λεπτοδουλεμένα γλυκά.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ