Ούζο Πλωμαρίου: Ένα παραδοσιακό απόσταγμα που θυμίζει καλοκαίρι

Ούζο Πλωμαρίου: Ένα παραδοσιακό απόσταγμα που θυμίζει καλοκαίρι Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Γλυκόπιοτο και σπιρτόζικο, αρωματικό και φίνο, δροσερό και παρεϊστικο. Όσα επίθετα κι αν χρησιμοποιήσουμε  για να το περιγράψουμε, είναι σίγουρο ότι με την πρώτη γουλιά το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου δίνει τη βεβαιότητα ότι έχει γεννηθεί μέσα στην ελληνική ψυχή. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό απόσταγμα από 100% διπλή απόσταξη που όταν το γευόμαστε είναι σαν να έχουμε την Ελλάδα στο ποτήρι μας: γλυκάνισος και θαλασσινή αύρα, παρέα, χαμόγελα και τσουγκρίσματα στον αέρα, ξανθός ήλιος και τραπεζάκια δίπλα στο κύμα.

 
 
Φέτος τις ανοιξιάτικες μέρες, δεν μπορούμε να τις απολαύσουμε στο μέγιστο. Αρχίζουμε όμως να ονειρευόμαστε το καλοκαίρι που θα έρθει να μας αποζημιώσει για τη ιδιαίτερη χρονιά που περάσαμε. Συνοδοιπόρος μας στα όνειρα αυτά δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το Ούζο Πλωμαρίου, που παράγεται εδώ και 127 χρόνια στο Πλωμάρι της Λέσβου. Ίσως τη χρονιά που πέρασε να μην είχαμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε όπως ακριβώς θα θέλαμε, όμως το Ούζο Πλωμαρίου, πρωταγωνιστεί στα οικογενειακά ανοιξιάτικα τραπέζια, σε απογευματινά ηλιοβασιλέματα στο μπαλκόνι παρέα με τον σύντροφό μας ακόμη και σε συνάντηση με φίλους μέσω zoom. Άλλωστε το Ούζο Πλωμαρίου είναι συνυφασμένο με τη ζεστασιά, την ανεμελιά και τη χαλαρή διάθεση σε οποιαδήποτε περίσταση.
 
 
 
 
Για το μέγιστο της απόλαυσης πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι για το Ούζο Πλωμαρίου η λιτότητα είναι απαραίτητη, δε χρειάζονται πολλές πιατέλες ενώ ένας μεζές από κάθε είδος αρκεί, προτιμάμε ξινά με αλμυρά, γλυκά με πικρά, πικάντικα με ελαφριά. Πριν ή μετά το γεύμα. Συνήθως με ψάρι ή θαλασσινούς μεζέδες. Αφού λοιπόν καταλήξουμε στα ιδανικά συνοδευτικά, ακολουθούμε κατά γράμμα την ιεροτελεστία του σωστού σερβιρίσματος. Σε ένα μακρόστενο ποτήρι, βάζουμε Ούζο Πλωμαρίου, έπειτα λίγο νερό και τέλος τον πάγο. Με αυτόν τον τρόπο απελευθερώνονται σωστά τα αρώματα του αποστάγματος. Έπειτα τσουγκρίζουμε είτε εξ’ επαφής είτε εξ΄ αποστάσεως και το απολαμβάνουμε. Με την πρώτη γουλιά, μεταφερόμαστε νοητά σε εκείνες τις στιγμές που περάσαμε παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά κυρίως ονειρευόμαστε το καλοκαίρι που θα έρθει. Ονειρευόμαστε δειλά-δειλά τις πρώτες βουτιές, τις πρώτες αγκαλιές, το αγαπημένο μας νησί, τα πρώτα τσουγκρίσματα στο πολυαγαπημένο ταβερνάκι, τα πρώτα ραντεβού στον Ήλιο!
 
 

Βιώσαμε αδιαμφισβήτητα μια περίεργη χρονιά. Το Ούζο Πλωμαρίου -το πλέον χαρακτηριστικό εθνικό απόσταγμα- φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι, είναι και φέτος δίπλα μας καθώς συντροφεύει την κάθε στιγμή όπως κι αν επιλέξουμε να την περάσουμε. Τώρα την άνοιξη που ο καιρός σιγά σιγά ανοίγει, το Ούζο Πλωμαρίου είναι εδώ για να μας βοηθήσει να ονειρευτούμε το καλοκαίρι που έρχεται και να ανακτήσουμε την αισιοδοξία μας. Άλλωστε όταν έχει ήλιο…. Έχει Πλωμάρι.

www.ouzoplomari.gr/el/

www.facebook.com/ouzoplomari 

www.instagram.com/ouzoplomari

www.theworldofouzo.gr

Απολαύστε υπεύθυνα.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ