Ούζο Πλωμαρίου: Ένα παραδοσιακό απόσταγμα που θυμίζει καλοκαίρι

Ούζο Πλωμαρίου: Ένα παραδοσιακό απόσταγμα που θυμίζει καλοκαίρι Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Γλυκόπιοτο και σπιρτόζικο, αρωματικό και φίνο, δροσερό και παρεϊστικο. Όσα επίθετα κι αν χρησιμοποιήσουμε  για να το περιγράψουμε, είναι σίγουρο ότι με την πρώτη γουλιά το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου δίνει τη βεβαιότητα ότι έχει γεννηθεί μέσα στην ελληνική ψυχή. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό απόσταγμα από 100% διπλή απόσταξη που όταν το γευόμαστε είναι σαν να έχουμε την Ελλάδα στο ποτήρι μας: γλυκάνισος και θαλασσινή αύρα, παρέα, χαμόγελα και τσουγκρίσματα στον αέρα, ξανθός ήλιος και τραπεζάκια δίπλα στο κύμα.

 
 
Φέτος τις ανοιξιάτικες μέρες, δεν μπορούμε να τις απολαύσουμε στο μέγιστο. Αρχίζουμε όμως να ονειρευόμαστε το καλοκαίρι που θα έρθει να μας αποζημιώσει για τη ιδιαίτερη χρονιά που περάσαμε. Συνοδοιπόρος μας στα όνειρα αυτά δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το Ούζο Πλωμαρίου, που παράγεται εδώ και 127 χρόνια στο Πλωμάρι της Λέσβου. Ίσως τη χρονιά που πέρασε να μην είχαμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε όπως ακριβώς θα θέλαμε, όμως το Ούζο Πλωμαρίου, πρωταγωνιστεί στα οικογενειακά ανοιξιάτικα τραπέζια, σε απογευματινά ηλιοβασιλέματα στο μπαλκόνι παρέα με τον σύντροφό μας ακόμη και σε συνάντηση με φίλους μέσω zoom. Άλλωστε το Ούζο Πλωμαρίου είναι συνυφασμένο με τη ζεστασιά, την ανεμελιά και τη χαλαρή διάθεση σε οποιαδήποτε περίσταση.
 
 
 
 
Για το μέγιστο της απόλαυσης πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι για το Ούζο Πλωμαρίου η λιτότητα είναι απαραίτητη, δε χρειάζονται πολλές πιατέλες ενώ ένας μεζές από κάθε είδος αρκεί, προτιμάμε ξινά με αλμυρά, γλυκά με πικρά, πικάντικα με ελαφριά. Πριν ή μετά το γεύμα. Συνήθως με ψάρι ή θαλασσινούς μεζέδες. Αφού λοιπόν καταλήξουμε στα ιδανικά συνοδευτικά, ακολουθούμε κατά γράμμα την ιεροτελεστία του σωστού σερβιρίσματος. Σε ένα μακρόστενο ποτήρι, βάζουμε Ούζο Πλωμαρίου, έπειτα λίγο νερό και τέλος τον πάγο. Με αυτόν τον τρόπο απελευθερώνονται σωστά τα αρώματα του αποστάγματος. Έπειτα τσουγκρίζουμε είτε εξ’ επαφής είτε εξ΄ αποστάσεως και το απολαμβάνουμε. Με την πρώτη γουλιά, μεταφερόμαστε νοητά σε εκείνες τις στιγμές που περάσαμε παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά κυρίως ονειρευόμαστε το καλοκαίρι που θα έρθει. Ονειρευόμαστε δειλά-δειλά τις πρώτες βουτιές, τις πρώτες αγκαλιές, το αγαπημένο μας νησί, τα πρώτα τσουγκρίσματα στο πολυαγαπημένο ταβερνάκι, τα πρώτα ραντεβού στον Ήλιο!
 
 

Βιώσαμε αδιαμφισβήτητα μια περίεργη χρονιά. Το Ούζο Πλωμαρίου -το πλέον χαρακτηριστικό εθνικό απόσταγμα- φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι, είναι και φέτος δίπλα μας καθώς συντροφεύει την κάθε στιγμή όπως κι αν επιλέξουμε να την περάσουμε. Τώρα την άνοιξη που ο καιρός σιγά σιγά ανοίγει, το Ούζο Πλωμαρίου είναι εδώ για να μας βοηθήσει να ονειρευτούμε το καλοκαίρι που έρχεται και να ανακτήσουμε την αισιοδοξία μας. Άλλωστε όταν έχει ήλιο…. Έχει Πλωμάρι.

www.ouzoplomari.gr/el/

www.facebook.com/ouzoplomari 

www.instagram.com/ouzoplomari

www.theworldofouzo.gr

Απολαύστε υπεύθυνα.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ