Όταν η πρώτη ύλη είναι το ζητούμενο

Όταν η πρώτη ύλη είναι το ζητούμενο Facebook Twitter
48 Urban Garden
0

Είναι ελπιδοφόρο να βλέπεις ότι εκεί όπου υπήρχε το μπετόν δημιουργούνται πλέον μικροί, πράσινοι κήποι, μποστανάκια που προσπαθούν να διεκδικήσουν τα αρώματα της γης και της αληθινής γεύσης. Μόνο καλά λόγια έχεις να πεις για την αυλή του 48 Urban Garden: ένα μικρό μποστάνι με λαχανικά και ένας εκπληκτικός βοτανόκηπος που χρησιμοποιεί στην κουζίνα του ο σεφ Στέφανος Στεφανίδης. Το μενού ακολουθεί τη φιλοσοφία του street food που ενισχύει αρκετά και η διακόσμηση του χώρου, με την κινητή καντίνα σε περίοπτη θέση και τα τραπεζοκαθίσματα να «παντρεύουν» το σίδερο με το ξύλο. Ο φωτισμός της σάλας είναι χαμηλός, αφήνοντας σε πρώτο πλάνο τον κήπο να αναδεικνύεται. Τα κεριά πάνω στο τραπέζι συνθέτουν ένα ρομαντικό σκηνικό, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, θα ήθελα μια στάλα περισσότερο φως για να χορταίνει πρώτα το βλέμμα μου από τα καλοστημένα πιάτα που έρχονται στο τραπέζι.

Με όπλο το πάθος του για την κουζίνα, ο Στέφανος φέρνει έναν αέρα ανανέωσης στο μενού. Δοκιμάσαμε μια ποικιλία από ντοματίνια –«Slutty tomato» είναι η ονομασία του πιάτου– με γλιστρίδα και πέστο από ρόκα και chèvre (€12). Ακολούθησε κινόα με πιπεριά Φλωρίνης, ψημένο προσούτο, ανθότυρο, φύλλα βαλεριάνας και μάνγκο (€12). Ένα πιάτο με γεύση ευχάριστη που εντυπωσίασε με την ισορροπία των υλικών. Το ταρτάρ σολομού (€14) ανακηρύχτηκε «πιάτο-φετίχ», καθώς δοκιμάσαμε τον συνδυασμό του με αβοκάντο, μια πινελιά τεριγιάκι σος και κρέμα τυριού με λευκή τρούφα που δημιουργούσε μια γέφυρα ανάμεσα στη χυμώδη σάρκα του σολομού με το αβοκάντο και στην οξύτητα της σος τεριάγιακι. Σε πανεράκι ατμού ήρθαν τα Bao Buns με γέμιση σιγομαγειρεμένο χοιρινό σε μεξικάνικη πικάντικη σάλτσα adobo, ραντισμένο με σουσάμι και ενισχυμένο με λεπτοτριμμένο καρότο και κρεμμύδι (€12). Τα αφράτα Bao Buns αγκάλιαζαν τρυφερά την προκλητική νοστιμιά του κρέατος. Ξεχάστε τους καλούς τρόπους και φάτε τα με τα χέρια, όπως τους ταιριάζει. Το ίδιο κάναμε και με το μπέργκερ «65 napkins» (€14), με σκορδόψωμο, μοσχαρίσιο μπιφτέκι που έψησε ο σεφ με μπαχαρικά, διπλό τσένταρ, τραγανό μπέικον, κρέμα τυριού, μεξικάνικο τσίλι και μπάρμπεκιου σκόνη – βόμβα νοστιμιάς. Τα εξωτικά υλικά χαρίζουν μια γευστική προσωπικότητα στην πικάνια με ψημένη γλυκοπατάτα και κρέμα τυριού που αρωματίζεται με τρούφα και συνδυάζεται με γλάσο Japanese Βarbeque (€24).

Ο καλοστημένος κατάλογος κρασιών και το ευγενικό σέρβις μάς έκαναν, φεύγοντας, να πάρουμε μαζί μια πολύ καλή ανάμνηση.

Το 48 Urban Garden κάθε Κυριακή, από τις 12:30, προσφέρει ένα δελεαστικό brunch που συντροφεύουν κοκτέιλ από τον mixologist Σπύρο Δάβιο, με βάση ελληνικούς αφρώδεις οίνους, prosecco και σαμπάνια. Η ατμόσφαιρα ενισχύεται από τις μουσικές επιλογές των διαφορετικών κάθε Κυριακή DJs.

Όταν η πρώτη ύλη είναι το ζητούμενο Facebook Twitter
48 Urban Garden
Όταν η πρώτη ύλη είναι το ζητούμενο Facebook Twitter
48 Urban Garden

☛ 48 Urban Garden, Αρματολών & Κλεφτών 48, 213 0281866

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ