To Oktoberfest σε νούμερα

Facebook Twitter
0

Την Δευτέρα που μας πέρασε έληξε το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπίρας σε όλο τον κόσμο. Το πρακτορείο Reuters το αναλύει σε νούμερα:

Οι επισκέπτες αυτή τη χρονιά έφτασαν τα 6,9 εκατομμύρια (200 χιλιάδες λιγότεροι από πέρυσι) και κατά τη διάρκεια των 17 ημερών καταναλώθηκαν 7,5 εκατομμύρια λίτρα μπίρας, σπάζοντας κάθε ρεκόρ, πράγμα που σημαίνει ότι ο κόσμος φέτος ήπιε περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Κι όμως, φέτος υπήρχε λιγότερη βία. Η αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει περίπου 100 φορές λιγότερο από το 2010 και οι περιπτώσεις ανθρώπων που έφεραν το ποτήρι μπίρας στο κεφάλι κάποιου άλλου ήταν λιγότερες κατά τέσσερις.

Το μονόλιτρο μπίρας, το οποίο λέγεται Mass συνοδεύτηκε από 118 βόδια και 53 μοσχάρια αλλά το αγαπημένο συνοδευτικό ήταν όπως πάντα το ψητό κοτόπουλο. Εκατοντάδες χιλιάδες κοτόπουλα μαζί με χοιρινά λουκάνικα αποτέλεσαν το κατάλληλο υπόστρωμα για να χωνευτεί το αλκοόλ.

Ο δήμαρχος του Μονάχου δήλωσε απολύτως ικανοποιημένος με το κλίμα του φεστιβάλ. Φέτος κάθε ‘Mass” κόστιζε 9,20 ευρώ. Η τιμή είναι κάπως τσιμπημένη κι αυτό εξηγεί ίσως γιατί  πολλοί επισκέπτες επέστρεψαν τα ποτήρια για να πάρουν μέρος των χρημάτων πίσω (αντί να τα σπάσουν στο κεφάλι κάποιου). Η παράδοση στην υπεξαίρεση των γνωστών ποτηριών  συνεχίστηκε, αφού στο τέλος έλειπαν 226.000 ποτήρια ενώ πέρυσι μόνο 130.000.

Το Spiegel έγραψε όπως πάντα για τα απολεσθέντα αντικείμενα. Η φετινή σοδειά περιείχε:

  • Μία ζωντανή ακρίδα μήκους 18 εκατοστών
  • Ένα κράνος Βίκινγκ
  • Δύο δεκανίκια
  • Ένα ηλεκτρικό αναπηρικό καροτσάκι
  • Μία κούτα με παρτιτούρες
  • 1300 είδη ρουχισμού
  • 520 πορτοφόλια και πάνω από 1000 ταυτότητες
  • 390 κινητά τηλέφωνα, 370 ζευγάρια γυαλιά και 425 κλειδιά

Ο Charles Reinbold, ο οποίος δουλεύει στο γραφείο απολεσθέντων του φεστιβάλ εδώ και είκοσι χρόνια, δήλωσε:

«Πιστεύω ότι η κολλητική ουσία που συγκρατεί τις μασέλες έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια. Φέτος μόνο μία μασέλα έφτασε στο γραφείο. Τη χρονιά που ξεκίνησα είχαμε μαζέψει πέντε ή έξι μασέλες, κι ένας συνταξιούχος ήρθε και τις δοκίμασε όλες. Δυστυχώς η δικιά του δεν ήταν ανάμεσά τους.»

+ φωτογραφίες από το Oktoberfest

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ