NEO VIDCAST

Μία νέα ποικιλία ελληνικού καφέ μας «ταξιδεύει» σε «μαγικούς» προορισμούς

Μία νέα ποικιλία ελληνικού καφέ μας «ταξιδεύει» σε «μαγικούς» προορισμούς Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Μπορεί τα ταξίδια να μην βρίσκονται στα πολύ άμεσα πλάνα μας, αλλά υπάρχουν ακόμη τρόποι να μπορέσουμε να «ταξιδέψουμε» ακόμα κι από το σπίτι μας. Όνειρα για μακρινούς και τροπικούς προορισμούς, μπορούν να γίνουν κατά κάποιον τρόπο εφικτά, μέσα από γεύσεις και αρώματα - μέσα από εμπειρίες που δεν περιορίζονται από σύνορα.

Αυτές οι πρωτόγνωρες γευστικές εμπειρίες είναι το «εισιτήριό» μας αυτή την εποχή - και ειδικά εκείνες που δημιουργούνται από μία ζεστή, απολαυστική κούπα καφέ. Ο καφές, άλλωστε, είναι ίσως η μοναδική σταθερή αξία στην κάθε μέρα μας, η στιγμή που μας χαλαρώνει και μας υπενθυμίζει πως κάποια πράγματα δε χρειάζεται να αλλάξουν. Γι' αυτό και συνεχώς αναζητούμε τον τέλειο καφέ, την πιο ποιοτική ποικιλία και φυσικά μία ξεχωριστή εμπειρία.

Και την ανακαλύψαμε. Ως πιστοί coffee lovers, γνωρίζουμε πότε κάτι νέο πρόκειται να αλλάξει την εμπειρία του καφέ και μία νέα ποικιλία ήρθε στη ζωή μας, για να αλλάξει τα δεδομένα και να μας «ταξιδέψει» σε τροπικούς προορισμούς, μέσα από τον μοναδικό τρόπο παραγωγής και τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά του. Φυσικά, αναφερόμαστε στον νέο Λουμίδη Παπαγάλο Μονοποικιλιακό, που έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές των απανταχού coffee lovers - και τις δικές μας.

 

Τι έχει αυτή η νέα πρόταση ελληνικού καφέ και ξεχωρίζει τόσο;

Αρχικά, να πούμε πως ο Λουμίδης Παπαγάλος Μονοποικιλιακός για πρώτη φορά παράγεται από μία μόνο ποικιλία, ενισχύοντας έτσι τη γεύση και τα αρώματά του και δημιουργώντας μία απόλυτα αναβαθμισμένη εμπειρία καφέ. Από την πρώτη δοκιμή, θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα.

Ο καφές Yellow Bourbon της ποικιλίας Arabica, λοιπόν, καλλιεργείται στη Βραζιλία σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων, έχει πλούσιο σώμα και ξεχωριστή γεύση, χάρη στη φροντίδα της ίδιας της φύσης, αλλά και της μοναδικής γευστικής ταυτότητας της φάρμας που καλλιεργείται.

Οι ξεχωριστές του ιδιότητες, όμως, δεν περιορίζονται εκεί. Ο Λουμίδης Παπαγάλος Μονοποικιλιακός δέχεται μία φυσική επεξεργασία ονόματι «honey process», κατά την οποία αφαιρείται η φλούδα από τον καρπό και ο κόκκος στεγνώνει κάτω από τον ζεστό τροπικό ήλιο. Σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα αρώματα που αναδύονται από σοκολάτα γάλακτος, καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και άνθη πορτοκαλιού προσφέρουν στον καφέ αυτόν ήπιο σώμα και μια ξεχωριστή ισορροπημένη γεύση.

Μέσα από την μοναδική παραγωγή, την ιδιαίτερη επεξεργασία και φυσικά την μοναδική ποικιλία, έχουμε στα χέρια μας μία κούπα καφέ που έχει τη δυνατότητα να μας ταξιδέψει στη Βραζιλία και να μας ανοίξει νέους γευστικούς προορισμούς που γνωρίζουμε για πρώτη φορά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να καθίσουμε αναπαυτικά στον καναπέ μας, να κλείσουμε τα μάτια, να απολαύσουμε τα αρώματα και να πάρουμε μία γεύση από όλα όσα έχει να μας προσφέρει ο νέος Λουμίδης Παπαγάλος Μονοποικιλιακός, μέσα από μία ζεστή κούπα καφέ.

Γεύση
0

NEO VIDCAST

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ