Μία νέα ποικιλία ελληνικού καφέ μας «ταξιδεύει» σε «μαγικούς» προορισμούς

Μία νέα ποικιλία ελληνικού καφέ μας «ταξιδεύει» σε «μαγικούς» προορισμούς Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Μπορεί τα ταξίδια να μην βρίσκονται στα πολύ άμεσα πλάνα μας, αλλά υπάρχουν ακόμη τρόποι να μπορέσουμε να «ταξιδέψουμε» ακόμα κι από το σπίτι μας. Όνειρα για μακρινούς και τροπικούς προορισμούς, μπορούν να γίνουν κατά κάποιον τρόπο εφικτά, μέσα από γεύσεις και αρώματα - μέσα από εμπειρίες που δεν περιορίζονται από σύνορα.

Αυτές οι πρωτόγνωρες γευστικές εμπειρίες είναι το «εισιτήριό» μας αυτή την εποχή - και ειδικά εκείνες που δημιουργούνται από μία ζεστή, απολαυστική κούπα καφέ. Ο καφές, άλλωστε, είναι ίσως η μοναδική σταθερή αξία στην κάθε μέρα μας, η στιγμή που μας χαλαρώνει και μας υπενθυμίζει πως κάποια πράγματα δε χρειάζεται να αλλάξουν. Γι' αυτό και συνεχώς αναζητούμε τον τέλειο καφέ, την πιο ποιοτική ποικιλία και φυσικά μία ξεχωριστή εμπειρία.

Και την ανακαλύψαμε. Ως πιστοί coffee lovers, γνωρίζουμε πότε κάτι νέο πρόκειται να αλλάξει την εμπειρία του καφέ και μία νέα ποικιλία ήρθε στη ζωή μας, για να αλλάξει τα δεδομένα και να μας «ταξιδέψει» σε τροπικούς προορισμούς, μέσα από τον μοναδικό τρόπο παραγωγής και τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά του. Φυσικά, αναφερόμαστε στον νέο Λουμίδη Παπαγάλο Μονοποικιλιακό, που έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές των απανταχού coffee lovers - και τις δικές μας.

 

Τι έχει αυτή η νέα πρόταση ελληνικού καφέ και ξεχωρίζει τόσο;

Αρχικά, να πούμε πως ο Λουμίδης Παπαγάλος Μονοποικιλιακός για πρώτη φορά παράγεται από μία μόνο ποικιλία, ενισχύοντας έτσι τη γεύση και τα αρώματά του και δημιουργώντας μία απόλυτα αναβαθμισμένη εμπειρία καφέ. Από την πρώτη δοκιμή, θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα.

Ο καφές Yellow Bourbon της ποικιλίας Arabica, λοιπόν, καλλιεργείται στη Βραζιλία σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων, έχει πλούσιο σώμα και ξεχωριστή γεύση, χάρη στη φροντίδα της ίδιας της φύσης, αλλά και της μοναδικής γευστικής ταυτότητας της φάρμας που καλλιεργείται.

Οι ξεχωριστές του ιδιότητες, όμως, δεν περιορίζονται εκεί. Ο Λουμίδης Παπαγάλος Μονοποικιλιακός δέχεται μία φυσική επεξεργασία ονόματι «honey process», κατά την οποία αφαιρείται η φλούδα από τον καρπό και ο κόκκος στεγνώνει κάτω από τον ζεστό τροπικό ήλιο. Σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα αρώματα που αναδύονται από σοκολάτα γάλακτος, καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και άνθη πορτοκαλιού προσφέρουν στον καφέ αυτόν ήπιο σώμα και μια ξεχωριστή ισορροπημένη γεύση.

Μέσα από την μοναδική παραγωγή, την ιδιαίτερη επεξεργασία και φυσικά την μοναδική ποικιλία, έχουμε στα χέρια μας μία κούπα καφέ που έχει τη δυνατότητα να μας ταξιδέψει στη Βραζιλία και να μας ανοίξει νέους γευστικούς προορισμούς που γνωρίζουμε για πρώτη φορά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να καθίσουμε αναπαυτικά στον καναπέ μας, να κλείσουμε τα μάτια, να απολαύσουμε τα αρώματα και να πάρουμε μία γεύση από όλα όσα έχει να μας προσφέρει ο νέος Λουμίδης Παπαγάλος Μονοποικιλιακός, μέσα από μία ζεστή κούπα καφέ.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ