Κορμός: το αγαπημένο γλυκό των γιορτών!

Κορμός: το αγαπημένο γλυκό των γιορτών! Facebook Twitter
1

Κορμός: το αγαπημένο γλυκό των γιορτών! Facebook Twitter

Κορμός: το αγαπημένο γλυκό των γιορτών! Facebook Twitter

 

Μέλισσα 

Σε ένα από τα πιο παλιά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας (που σύντομα γιορτάζει 90 χρόνια λειτουργίας ) ο Χρήστος Μπιτσακτσής ετοιμάζει περίπου δέκα διαφορετικές και ασυνήθιστες εκδοχές του κορμού για τις γιορτές, όπως έναν λευκό κορμό από άσπρη σοκολάτα, λάιμ και τζίντζερ. Επίσης, δημοφιλείς παραμένουν οι κλασικές γεύσεις με σοκολάτα γάλακτος σε τραγανή βάση από πραλίνα και σοκολάτα gianduja, όπως και ο κλασικός πλέον κορμός με σοκολάτα και κάστανο.  

Εθν. Μακαρίου 43, μετρό Αγ. Αντώνιος, 210 5711055, www.melisa.gr

Κορμός: το αγαπημένο γλυκό των γιορτών! Facebook Twitter

Ivoire

Ένας εντυπωσιακός τρισδιάστατος κορμός από βιεννέζικο μπισκότο –αντί για παντεσπάνι– με αφράτη κρέμα και λευκή σοκολάτα, καραμελωμένα φουντούκια, σιρόπι βανίλιας και διακοσμημένος με φρέσκα φρούτα του δάσους αποτελεί τη γιορτινή πρόταση του δημιουργικού ζαχαροπλάστη Διονύση Αλέρτα που εμπνέεται για τα γλυκά του από τη γαλλική σχολή ζαχαροπλαστικής, αλλά παραμένει πιστός στις ελληνικές συνταγές, όταν πρόκειται για μελομακάρονα και κουραμπιέδες . 

Παπανικολή 56-58, Χαλάνδρι, 210 6748447

Κορμός: το αγαπημένο γλυκό των γιορτών! Facebook Twitter

Choc O Rock

Η Ρένα Οροκλού άνοιξε το μικρό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής της πριν από λίγους μήνες και σύντομα έγινε το «αγαπημένο γλυκό μυστικό του Χολαργού». Τις γιορτές πρωτοτυπεί με έναν… όρθιο κορμό από παντεσπάνι σοκολάτας αρωματισμένο με κανέλα και μοσχοκάρυδο και δύο ειδών κρέμες (λευκή πατισερί και κρέμα σοκολάτας) με ξηρούς καρπούς. Τα κλασικά διακοσμητικά μανιτάρια του κορμού είναι φτιαγμένα από μαρέγκα και ο «φλοιός» του από πικρή σοκολάτα με ρούμι. Το μικρό εργαστήριό της στον Χολαργό παράγει γλυκά limited edition, σε μικρές ποσότητες, οπότε και συνιστάται παραγγελία τις ημέρες των γιορτών. 

Βουτσινά 105, Χολαργός, 211 0122512

Κορμός: το αγαπημένο γλυκό των γιορτών! Facebook Twitter

Lateau

Ο χριστουγεννιάτικος κορμός στην πιο κλασική του εμφάνιση. Παντεσπάνι από δύο είδη γκανάζ σοκολάτας, γέμιση από μους σοκολάτας, ολόκληρα μαύρα κεράσια στο κέντρο του και γλάσο από μαύρη σοκολάτα. Πιο σοκολατένιος δεν γίνεται! 

Πανόρμου 101, Αμπελόκηποι, 210 6922841

Κορμός: το αγαπημένο γλυκό των γιορτών! Facebook Twitter

 

Pastry Family

Ένας κορμός με τρία παρακλάδια, το καθένα με διαφορετική γεύση, θα ικανοποιήσει το γούστο του κάθε γλυκατζή στο τραπέζι σας. Κρέμα κάστανο με γέμιση κάστανο και σοκολατένιο παντεσπάνι, φουλ σοκολάτα για τους chocoholics και φράουλα, σαντιγί σοκολάτα για εμάς που λατρεύουμε τον συνδυασμό κόκκινα φρούτα-σοκολάτα. Το διάσημο αθηναϊκό ζαχαροπλαστείο τα κατάφερε και πάλι. 

Αθήνα: Ριζάρη 19, 210 7210987, 210 7235090 

Κηφισιά: Κηφισίας 244, 210 8082897, 210 8013994

 

Κορμός: το αγαπημένο γλυκό των γιορτών! Facebook Twitter

Κορμός: το αγαπημένο γλυκό των γιορτών! Facebook Twitter

 

Paul       

Με πέντε διαφορετικά και εντυπωσιακά γλυκά γιορτάζει τα Χριστούγεννα το γαλλικό Paul. Βuche roulée café με μπισκότο αμυγδάλου σε ρολό βουτηγμένο σε καφέ και βουτυρόκρεμα με κομματάκια φουντουκιού, Buche roulée chocolat με μπισκότο σοκολάτας αμυγδάλου σε ρολό βουτηγμένο σε σοκολάτα και μους μαύρης σοκολάτας, Divane με κρέμα bavaroise βανίλια, παντεσπάνι σοκολάτας, κομπόστα και μους κερασιού με επικάλυψη μαυροκέρασου, Coussin sans με μους σοκολάτας, μπισκότο Spéculoos και κρέμα πραλίνας και το εντελώς εορταστικό Igloo με μους λευκής και μαύρης σοκολάτας, λευκό παντεσπάνι και craquant φουντουκιού. H διάθεσή τους ξεκινά στις 15/12.

Πλατεία Εσπερίδων & Κύπρου, 210 8947169

Πανεπιστημίου 10, 210 3632352

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

1 σχόλια