Απεργία της ΓΣΕΕ

Κοκτέιλ στο σπίτι: Τα καλύτερα κοκτειλάδικα της Αθήνας έρχονται στην πόρτα σας

Κοκτέιλ στο σπίτι: Μια λατρεμένη συνήθεια που φέρνει στον χώρο σου τροπικές γεύσεις delivered by efood Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Η προσαρμοστικότητα είναι μεγάλη αρετή. Τόσο μεγάλη που καταλαβαίνεις την αξία της εκ των υστέρων και αναγνωρίζεις πως χωρίς αυτήν δεν θα την έβγαζες καθαρή. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που κάνει η προσαρμοστικότητα. Δημιουργεί συνήθειες. Συνήθεις νέες, ευχάριστες που μένουν στην καθημερινότητά σου για να την κάνουν καλύτερη.

Μια από αυτές είναι η απόλαυση του αγαπημένου σου κοκτέιλ στο σπίτι, που έγινε ανάγκη λόγω των συνθηκών του λοκντάουν και έμεινε σαν επιλογή στους περισσότερους από εμάς. Τα καλύτερα κοκτειλάδικα της Αθήνας προσφέρουν μέσα από το efood τις δροσιστικές μίξεις τους κι εσύ τις απολαμβάνεις στον χώρο σου delivered by efood τόσο εύκολα και γρήγορα όσο αν περίμενες στη μπάρα του αγαπημένου σου μαγαζιού. Γιατί πλέον τα στέκια της πόλης έρχονται σπίτι σου και μετατρέπουν το μπαλκόνι σου σε must προορισμό. Στην πλατφόρμα του efood θα βρεις όλα εκείνα τα signature ή κλασικά κοκτέιλ που λατρεύεις να πίνεις και ακόμα περισσότερο λατρεύεις να παραλαμβάνεις στην πόρτα σου.

Κοκτέιλ στο σπίτι: Τα καλύτερα κοκτειλάδικα της Αθήνας έρχονται στην πόρτα σας Facebook Twitter

Alan’s Cocktails

Το cocktail project που δημιούργησε η ομάδα των TGI Fridays, έρχεται όπου κι αν είσαι για να σου προσφέρει art-is-Alan γεύσεις με νεοϋορκέζικο αέρα και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα. Εδώ θα βρεις από τα κλασικά κι αγαπημένα Mojito, Daiquiri ή Margarita μέχρι τα signature Hell’s Kitchen, Englishman in New York, Please don’t tell ή το best-seller, A Walk in Central Park. Από τα ονόματα και μόνο, νιώθεις πως κάνεις τη βόλτα σου σε κάποιο μπαράκι του Μανχάταν κι ας φοράς τη φόρμα του σπιτιού σου. Ο Alan είναι ο virtual bartender σου και είναι εδώ για εσένα όποτε τον χρειαστείς με ένα κλικ. Γνώρισε τον και ετοιμάσου για «sip chat» μέχρι τελικής πτώσης.

Κοκτέιλ στο σπίτι: Μια λατρεμένη συνήθεια που φέρνει στον χώρο σου τροπικές γεύσεις delivered by efood Facebook Twitter

TYCO

Αν κάποιοι μπορούν να σου δώσουν το cocktail στο χέρι, αυτοί είναι η ομάδα του TYCO που σημαίνει Take Your Cocktail Out. Τι πιο φρέσκο και σύγχρονο από αυτό το project που δημιουργήθηκε για να μπορείς να απολαμβάνεις το ποτό σου όπου θέλεις εσύ; Το Magenta Love, Blackberry Bliss, Up for Fun, Coconut craze κι άλλες πολλές δροσιστικές μίξεις έρχονται σ’ εσένα delivered by efood για να σoy φτιάξουν τη διάθεση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Κοκτέιλ στο σπίτι: Μια λατρεμένη συνήθεια που φέρνει στον χώρο σου τροπικές γεύσεις delivered by efood Facebook Twitter

Holy Spirit

Το στέκι της Γλυφάδας ετοιμάζει καθημερινά τις συνταγές του και στις προσφέρει σε συσκευασία delivery αλλά με όλη τη γεύση και τη φρεσκάδα που κάνουν τα κοκτέιλ του αξέχαστα. Στην πλατφόρμα του efood θα  βρεις τα αγαπημένα σου ποτά όπως το γλυκόξινο Jack Sparrow και Malakamazing, το γλυκό Fantastic Boyfriend αλλά και κλασικές μίξεις όπως το Mai Tai και Daiquiri Strawberry. Ό,τι κι αν διαλέξεις η απόλαυση είναι σίγουρη.

Κοκτέιλ στο σπίτι: Τα καλύτερα κοκτειλάδικα της Αθήνας έρχονται στην πόρτα σας Facebook Twitter

The Clumsies

Μπορεί το όνομά τους να σημαίνει «αδέξιοι», αλλά στην πραγματικότητα τα κοκτέιλ τους είναι μια απόδειξη αριστοτεχνίας, επιδεξιότητας και εξαιρετικής γεύσης. Το στέκι του κέντρου που σε έχει κερδίσει με τις μίξεις του φέρνει στον χώρο σου delivered by efood λατρεμένες επιλογές όπως το Forbidden Fruit, το Nostaligia ή το Clumsy Negroni. Στα must try το Athenian Spritz που κάνει τα ανοιξιάτικα απογεύματα πιο όμορφα είτε είσαι σπίτι ή στη δουλειά.

Κοκτέιλ στο σπίτι: Μια λατρεμένη συνήθεια που φέρνει στον χώρο σου τροπικές γεύσεις delivered by efood Facebook Twitter

Barro Negro

Το cocktail bar της Πλατείας Κλαυθμώνος υπόσχεται γεύσεις που θα κάνουν το σπίτι σου να μοιάζει με τροπικό μπαρ. Οι μοναδικές συνταγές του Barro Negro έρχονται όπου κι αν είσαι φέρνοντας μαζί τους συνδυασμούς από αποστάγματα και φρέσκα φρούτα. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το γνωστό Tommy’s Margarita, το Fizzy Colada αλλά και το special Paloma.

Το κοκτέιλ στο σπίτι (ή στη δουλειά μετά από μια δύσκολη μέρα) έγινε μια αγαπημένη συνήθεια με φανατικούς οπαδούς. Τα καλύτερα στέκια της Αθήνας προσφέρουν τις μοναδικές γεύσεις τους και εσύ τις απολαμβάνεις όπου κι αν είσαι delivered by efood. 

Γεύση
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM