LIVE!

Κοκτέιλ στο σπίτι: Τα καλύτερα κοκτειλάδικα της Αθήνας έρχονται στην πόρτα σας

Κοκτέιλ στο σπίτι: Μια λατρεμένη συνήθεια που φέρνει στον χώρο σου τροπικές γεύσεις delivered by efood Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Η προσαρμοστικότητα είναι μεγάλη αρετή. Τόσο μεγάλη που καταλαβαίνεις την αξία της εκ των υστέρων και αναγνωρίζεις πως χωρίς αυτήν δεν θα την έβγαζες καθαρή. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που κάνει η προσαρμοστικότητα. Δημιουργεί συνήθειες. Συνήθεις νέες, ευχάριστες που μένουν στην καθημερινότητά σου για να την κάνουν καλύτερη.

Μια από αυτές είναι η απόλαυση του αγαπημένου σου κοκτέιλ στο σπίτι, που έγινε ανάγκη λόγω των συνθηκών του λοκντάουν και έμεινε σαν επιλογή στους περισσότερους από εμάς. Τα καλύτερα κοκτειλάδικα της Αθήνας προσφέρουν μέσα από το efood τις δροσιστικές μίξεις τους κι εσύ τις απολαμβάνεις στον χώρο σου delivered by efood τόσο εύκολα και γρήγορα όσο αν περίμενες στη μπάρα του αγαπημένου σου μαγαζιού. Γιατί πλέον τα στέκια της πόλης έρχονται σπίτι σου και μετατρέπουν το μπαλκόνι σου σε must προορισμό. Στην πλατφόρμα του efood θα βρεις όλα εκείνα τα signature ή κλασικά κοκτέιλ που λατρεύεις να πίνεις και ακόμα περισσότερο λατρεύεις να παραλαμβάνεις στην πόρτα σου.

Κοκτέιλ στο σπίτι: Τα καλύτερα κοκτειλάδικα της Αθήνας έρχονται στην πόρτα σας Facebook Twitter

Alan’s Cocktails

Το cocktail project που δημιούργησε η ομάδα των TGI Fridays, έρχεται όπου κι αν είσαι για να σου προσφέρει art-is-Alan γεύσεις με νεοϋορκέζικο αέρα και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα. Εδώ θα βρεις από τα κλασικά κι αγαπημένα Mojito, Daiquiri ή Margarita μέχρι τα signature Hell’s Kitchen, Englishman in New York, Please don’t tell ή το best-seller, A Walk in Central Park. Από τα ονόματα και μόνο, νιώθεις πως κάνεις τη βόλτα σου σε κάποιο μπαράκι του Μανχάταν κι ας φοράς τη φόρμα του σπιτιού σου. Ο Alan είναι ο virtual bartender σου και είναι εδώ για εσένα όποτε τον χρειαστείς με ένα κλικ. Γνώρισε τον και ετοιμάσου για «sip chat» μέχρι τελικής πτώσης.

Κοκτέιλ στο σπίτι: Μια λατρεμένη συνήθεια που φέρνει στον χώρο σου τροπικές γεύσεις delivered by efood Facebook Twitter

TYCO

Αν κάποιοι μπορούν να σου δώσουν το cocktail στο χέρι, αυτοί είναι η ομάδα του TYCO που σημαίνει Take Your Cocktail Out. Τι πιο φρέσκο και σύγχρονο από αυτό το project που δημιουργήθηκε για να μπορείς να απολαμβάνεις το ποτό σου όπου θέλεις εσύ; Το Magenta Love, Blackberry Bliss, Up for Fun, Coconut craze κι άλλες πολλές δροσιστικές μίξεις έρχονται σ’ εσένα delivered by efood για να σoy φτιάξουν τη διάθεση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Κοκτέιλ στο σπίτι: Μια λατρεμένη συνήθεια που φέρνει στον χώρο σου τροπικές γεύσεις delivered by efood Facebook Twitter

Holy Spirit

Το στέκι της Γλυφάδας ετοιμάζει καθημερινά τις συνταγές του και στις προσφέρει σε συσκευασία delivery αλλά με όλη τη γεύση και τη φρεσκάδα που κάνουν τα κοκτέιλ του αξέχαστα. Στην πλατφόρμα του efood θα  βρεις τα αγαπημένα σου ποτά όπως το γλυκόξινο Jack Sparrow και Malakamazing, το γλυκό Fantastic Boyfriend αλλά και κλασικές μίξεις όπως το Mai Tai και Daiquiri Strawberry. Ό,τι κι αν διαλέξεις η απόλαυση είναι σίγουρη.

Κοκτέιλ στο σπίτι: Τα καλύτερα κοκτειλάδικα της Αθήνας έρχονται στην πόρτα σας Facebook Twitter

The Clumsies

Μπορεί το όνομά τους να σημαίνει «αδέξιοι», αλλά στην πραγματικότητα τα κοκτέιλ τους είναι μια απόδειξη αριστοτεχνίας, επιδεξιότητας και εξαιρετικής γεύσης. Το στέκι του κέντρου που σε έχει κερδίσει με τις μίξεις του φέρνει στον χώρο σου delivered by efood λατρεμένες επιλογές όπως το Forbidden Fruit, το Nostaligia ή το Clumsy Negroni. Στα must try το Athenian Spritz που κάνει τα ανοιξιάτικα απογεύματα πιο όμορφα είτε είσαι σπίτι ή στη δουλειά.

Κοκτέιλ στο σπίτι: Μια λατρεμένη συνήθεια που φέρνει στον χώρο σου τροπικές γεύσεις delivered by efood Facebook Twitter

Barro Negro

Το cocktail bar της Πλατείας Κλαυθμώνος υπόσχεται γεύσεις που θα κάνουν το σπίτι σου να μοιάζει με τροπικό μπαρ. Οι μοναδικές συνταγές του Barro Negro έρχονται όπου κι αν είσαι φέρνοντας μαζί τους συνδυασμούς από αποστάγματα και φρέσκα φρούτα. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το γνωστό Tommy’s Margarita, το Fizzy Colada αλλά και το special Paloma.

Το κοκτέιλ στο σπίτι (ή στη δουλειά μετά από μια δύσκολη μέρα) έγινε μια αγαπημένη συνήθεια με φανατικούς οπαδούς. Τα καλύτερα στέκια της Αθήνας προσφέρουν τις μοναδικές γεύσεις τους και εσύ τις απολαμβάνεις όπου κι αν είσαι delivered by efood. 

Γεύση
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ