heteroclito: ένα από τα πιο επιδραστικά wine bars της Αθήνας

heteroclito: ένα από τα πιο επιδραστικά wine bars της Αθήνας Facebook Twitter
Το κρασί στο heteroclito είναι χαρά, γνώση και προσιτή απόλαυση. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Το heteroclito είναι ο απόλυτος οινικός προορισμός στο κέντρο της Αθήνας. Δημιουργήθηκε το 2012 για να συστήσει σε όσους αγαπούν το κρασί τις γηγενείς ποικιλίες αμπέλου και τον κρυμμένο πλούτο της ελληνικής γης. Γρήγορα αναγνωρίστηκε διεθνώς από έγκυρα περιοδικά και opinion makers κρασιού. Στην κάβα του heteroclito θα βρείτε περισσότερες από 200 ελληνικές ετικέτες, ορισμένες, εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής, με έμφαση σε κρασιά για τα οποία ακολουθήθηκαν ήπιες μέθοδοι καλλιέργειας και οινοποίησης (natural wines). Γιατί η ποιότητα καθορίζεται πρωτίστως από την πρώτη ύλη και η ανθρώπινη διαχείριση της φύσης παράγει καλύτερο αποτέλεσμα.


To δημοφιλές wine bar «μεγάλωσε» φέτος με ένα νέο χώρο ακριβώς δίπλα από τον γνωστό. Εδώ, θα βρείτε μια διαφορετική οινική λίστα που δεν περιορίζεται στον ελληνικό αμπελώνα, καθώς και μια μικρή επιλογή από κρύα πιάτα.


Η ομάδα του heteroclito πρόθυμα θα λύσει κάθε απορία και θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το κρασί που σας ταιριάζει. Όλες τις ετικέτες μπορείτε να τις αγοράσετε για το σπίτι, με τιμές κάβας. Το κρασί στο heteroclito είναι χαρά, γνώση και προσιτή απόλαυση.

heteroclito: ένα από τα πιο επιδραστικά wine bars της Αθήνας Facebook Twitter
Στην κάβα του heteroclito θα βρείτε περισσότερες από 200 ελληνικές ετικέτες. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
heteroclito: ένα από τα πιο επιδραστικά wine bars της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
heteroclito: ένα από τα πιο επιδραστικά wine bars της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
heteroclito: ένα από τα πιο επιδραστικά wine bars της Αθήνας Facebook Twitter
To δημοφιλές wine bar «μεγάλωσε» φέτος με ένα νέο χώρο ακριβώς δίπλα από τον γνωστό. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

heteroclito cave & bar a vin, Φωκίωνος 2 & Πετράκη (απέναντι από τη Μητρόπολη), Καθημερινά από τις 12:30, Κυριακή από τις 18:00. Στο heteroclito δεν γίνονται κρατήσεις. First come, first served.

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ