H Google προωθεί το υγιεινό φαγητό

Facebook Twitter
0

[via] Το Facebook και η Google βρίσκονται συχνά στις ειδήσεις για το περιβάλλον εργασίας που προσφέρουν, με τα αναμενόμενα σχόλια από τις εκατέρωθεν συμβουλές. Το φαγητό που προσφέρεται (δωρεάν) είναι και στις δύο περιπτώσεις πολύ υψηλής ποιότητας, με μεγάλη έμφαση στα φρέσκα λαχανικά για χαρούμενους εργαζόμενους. Τώρα η Google έχει προχωρήσει ένα βήμα ακόμα, προσφέροντας μεν ζάχαρη, αλλά κρύβοντάς την περισσότερο.

Δεν ήταν πάντα έτσι: αρχικά η Google ήταν γνωστή για τα παχυντικά σνακ που προσέφερε, θέλοντας να δώσει στους εργαζόμενους αυτό που ήταν συνηθισμένοι να καταναλώνουν. Πλέον προσανατολίζεται σε τακτικές που ενθαρρύνουν πιο υγιεινές επιλογές. Έχει ένα τμήμα με τίτλο “People Analytics” το οποίο διοικείται από την Jennnifer Kurkoski, η οποία λέει «Όταν οι υπάλληλοι είναι υγιείς, είναι ευτυχισμένοι. Όταν είναι ευτυχισμένοι, είναι καινοτόμοι.» Αναζητώντας υγεία, ευτυχία, και καινοτόμες ιδέες, η εταιρία έχει καταφύγει σε τεχνάσματα που βοηθούν τον κόσμο να κάνει καλύτερες επιλογές  - κι εννοείται ότι όλα καταγράφονται:

Κρυμμένα γλυκά

Τα M&M’s δεν βρίσκονται πια σε διαφανή δοχεία. Τώρα είναι σε σκούρα που δεν δείχνουν το εσωτερικό τους και χρειάζεται προσπάθεια για να βγάλεις κάτι. Η αλλαγή οδήγησε σε πτώση κατανάλωσης κατά 9% σε μία εβδομάδα.

Σαλάτες

Το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς πια μπαίνοντας στην καφετέρια είναι το salad bar. Οι έρευνες που είχε κάνει ήδη η εταιρία είχαν δείξει ότι ο κόσμος τείνει να γεμίζει τα πιάτα του με ό,τι βλέπει πρώτο. Έτσι σε πρώτη θέα βρίσκονται οι πρασινάδες. Τα επιδόρπια, από την άλλη, βρίσκονται μακριά.

Μικρότερες μερίδες

Μια ταμπέλα προειδοποιεί εκεί όπου βρίσκονται τα πιάτα ότι «αυτοί που τρώνε σε μεγαλύτερα πιάτα τείνουν να τρώνε περισσότερο.» Η ταμπέλα δεν σου λέει τι να κάνεις αλλά φαίνεται ότι επηρεάζει. Η χρήση μικρότερων πιάτων διπλασιάστηκε.

Οπτική επικοινωνία

Χρωματιστές καρτέλες συνοδεύουν τα φαγητά, με το πράσινο χρώμα σε υγιεινές επιλογές. Τα περισσότερα επιδόρπια είναι σημαδεμένα με κόκκινο, προειδοποιώντας τους καταναλωτές να προχωρήσουν με προσοχή.

Μικρές ποσότητες ζάχαρης

Ακόμα κι αν κανείς επιλέξει κάτι γλυκό, θα το τελειώσει σε τρεις μπουκιές. Κάνοντας τους υπαλλήλους να χρειάζεται να φάνε και δεύτερο τους αποτρέπει περισσότερο.

  

Σκέτο νερό

Παλιότερα το νερό ήταν βρύσης και τα αναψυκτικά στο ψυγείο. Τώρα στο επίπεδο του ματιού βρίσκεται εμφιαλωμένο νερό ενώ τα αναψυκτικά βρίσκονται κάτω κάτω. Η κατανάλωση νερού αυξήθηκε κατά 47% ενώ οι θερμίδες από τα αναψυκτικά έπεσαν κατά 7%. Το νερό αρκεί για να σβήσει τη δίψα.

+ διαβάστε ακόμα: τι τρώνε στο Facebook;

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ