Ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία της Αθήνας

Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter
Το Zillers στο κέντρο της χριστουγεννιάτικης Αθήνας είναι μια γευστική αναφορά που ξεχωρίζει και σε παρασύρει να ανέβεις λίγο πιο πάνω από την πόλη.
0

Zillers roof garden

Εορταστική ατμόσφαιρα και γεύσεις πάνω από τη στολισμένη Αθήνα.

Βλέποντας τη στολισμένη Αθήνα, σου γεννιέται η επιθυμία να μπορούσες να απογειωθείς και να απολαύσεις από ψηλά την εικόνα της. Αν μάλιστα αυτή η φαντασίωση συνοδεύεται και από μια γαστρονομική εμπειρία, ακόμα καλύτερα. 

Η ταράτσα του Zillers είναι το σημείο της πόλης που μπορεί να πλησιάσει όσο πιο πολύ γίνεται στη φαντασία, προσφέροντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα με θέα την Ακρόπολη και γεύσεις που ταιριάζουν απόλυτα στο κλίμα των ημερών. Ο βραβευμένος Παύλος Κυριάκης στον ρόλο του executive chef δημιουργεί ένα μενού άκρως χειμωνιάτικο, που μυρίζει ελληνική ύπαιθρο και μπορεί να συνοδεύσει καθημερινά lunch breaks ή after shopping βόλτες. 

Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter
Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter

Στον μεσημεριανό κατάλογο θα βρεις δημιουργικές προτάσεις, όπως τα μοσχαρίσια μάγουλα με κουσκούς και κρέμα Μετσοβόνε, το βοδινό λουκάνικο με ξινό τραχανά και λάδι αγριοσέλινου αλλά και το εκπληκτικό πεϊνιρλί με κασέρι Ξάνθης, παστράμι και αυγό. Κάθε γεύση αποκαλύπτει τη δημιουργική ματιά του σεφ αλλά και την ποιότητα των εκλεκτών υλικών που συνθέτουν τα πιάτα.

Η βραδινή βόλτα στο Zillers είναι ένα ταξίδι γευσιγνωσίας με γαστρονομικές προτάσεις που εντυπωσιάζουν και συνδυάζονται εξαιρετικά σε δύο διαφορετικά μενού. Στις επιλογές θα βρεις το μοσχαρίσιο φιλέτο με παστινάκι, καμένο βούτυρο και πράσινο μήλο, αλλά και το καραμελωμένο ορτύκι με λαγόχορτο, τα χτένια με αυγό ορτυκιού αλλά και τον αστακό με φρέσκια πάστα, μπισκ αστακού αρωματισμένη με περγαμόντο και λάδι εστραγκόν. 

Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter

Τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα πιάτα ημέρας γίνονται μικρές γιορτινές εκπλήξεις που θα σου φτιάξουν τη διάθεση. Όσο για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το μενού degustation που έχει ετοιμάσει το Zillers είναι μια μοναδική εμπειρία που πρέπει να ζήσεις, συνοδεύοντας φυσικά με τις εορταστικές μίξεις του Φώτη Κουλέτου στο μπαρ. 

Το Zillers στο κέντρο της χριστουγεννιάτικης Αθήνας είναι μια γευστική αναφορά που ξεχωρίζει και σε παρασύρει να ανέβεις λίγο πιο πάνω από την πόλη.

Μητροπόλεως 54, Αθήνα, 210 3222277, Facebook: The Zillers Athens Boutique Hotel, Instagram: thezillersathens, thezillersathenshotel.com

The Athenian Callirhoe

Γιορτές με μια εμπειρία πολλών αστέρων!

Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter

Το ξενοδοχείο The Athenian Callirhoe αγαπά τα Χριστούγεννα, γι’ αυτό φόρεσε τα γιορτινά του και ετοίμασε όχι ένα αλλά τέσσερα διαφορετικά εορταστικά μενού που θα εναλλάσσονται μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου. Στο roof garden του 8ου ορόφου θα γιορτάσουμε με την ωραιότερη θέα της Αθήνας, απολαμβάνοντας τη μεγαλοπρεπή ατμόσφαιρα του κεντρικού και πάντα σύγχρονου The Athenian Callirhoe, που είναι εύκολα προσβάσιμο και με το μετρό.

Τα ολοκληρωμένα ατομικά μενού ξεκινούν από τα €34/άτομο και ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους, αφού συνδυάζουν αγαπημένες ελληνικές και διεθνείς γεύσεις. Ειδικά όμως για την ημέρα και την παραμονή των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς, που θα υπάρχει και live διεθνής μουσική από τριμελή μπάντα, ο executive chef Σπύρος Μάλλιος και η ομάδα του θα ετοιμάσουν έναν τόσο λαχταριστό συνδυασμό γεύσεων, ώστε το 2021 να φύγει χορτάτο! Την παράσταση, βέβαια, κλέβει το υπερπλούσιο πρωτοχρονιάτικο μενού των €85 που ξεκινά με καλωσόρισμα ποτηριού prosecco, περιλαμβάνει 8 διαφορετικά πιάτα και σου δίνει πρόσβαση στα μοναδικά πυροτεχνήματα της Ακρόπολης!

Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter
Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter

Το ξενοδοχείο στρώνει ένα μεγαλοπρεπές τραπέζι και ανοίγει τις πύλες του στο αθηναϊκό κοινό για μια εμπειρία που θα συναρπάσει όλες σας τις αισθήσεις. Κότσι αρνιού, γαλοπούλα γεμιστή, φιλέτο Wellington, σοκολάτα Gianduja και πανετόνε με μους κάστανο είναι μόνο κάποιες από τις γεύσεις που θα δείτε να φιγουράρουν στο μενού που μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα του The Athenian Callirhoe.

Ο πλούσιος αμερικάνικος μπουφές θα είναι και φέτος ανοιχτός από νωρίς το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Είσαι έτοιμος για μια εμπειρία πολλών αστέρων;

www.tac.gr, 210 9215353 

Ivis 4 restaurant

Αλλαγή του χρόνου με μοναδικές γεύσεις και αυθεντική φιλοξενία.

Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter

Το Ivis 4 είναι το food spot που θα σου έρθει πρώτο στο μυαλό όταν θέλεις να απολαύσεις ένα πραγματικά ωραίο φαγητό, χωρίς να προβληματιστείς σε τίποτα. Γιατί εδώ η γαστρονομία παρουσιάζεται στην πιο οικεία μορφή της, που θυμίζει κυριακάτικο τραπέζι, αλλά ταυτόχρονα σε εκπλήσσει με τη δημιουργικότητα κάθε συνταγής. Φυσικά, το όνομα του Γιάννη Λουκάκου, που βρίσκεται πίσω από την επιμέλεια του μενού, αλλά και το στήσιμο του μαγαζιού σε προετοιμάζουν γι’ αυτό που θα συναντήσεις γευστικά. Όπως ακριβώς οι καθημερινές βόλτες στο Ivis 4 έχουν ένα ξεχωριστό άρωμα έτσι και οι γιορτινές ημέρες γίνονται μια μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις.

Στο μενού του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν ο σεφ έχει ετοιμάσει μια φανταστική βελουτέ πατάτας με μπέικον και μανιτάρια και μια άκρως ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με ρόδι, πράσινο μήλο, τραγανό προσούτο, φουντούκι & βινεγκρέτ από εσπεριδοειδή & ταλαγάνι ψητό με σάλτσα από αποξηραμένα φρούτα, μπέικον και κουκουνάρι για ξεκίνημα. Ακολουθεί επιλογή ανάμεσα σε μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ με πατάτες ογκρατέν, λαχανάκι Βρυξελλών και σάλτσα με μαύρη τρούφα ή μυλοκόπι φρικασέ με σελινόριζα, αγκινάρες Ιερουσαλήμ και σάλτσα αυγολέμονο.

Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter
Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter

Στο επιδόρπιο θα γευτείς μια μοναδική ψημένη κρέμα πορτοκαλιού με γλυκό πορτοκάλι, φουντούκια και παγωτό βανίλια. Τα δύο νέα χειμερινά κοκτέιλ θα συνοδεύσουν τις γεύσεις όπως τους αξίζει: Fig Illusion με ουίσκι, πουρέ σύκο και σιρόπι από φρούτα του δάσους και Honey Spirit με κονιάκ, μέλι και εσπεριδοειδή για να επιλέξεις εκείνο που ταιριάζει στην ξεχωριστή βραδιά. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα η ταράτσα στον πέμπτο όροφο θα σε υποδεχτεί για να απολαύσεις τα βεγγαλικά της αλλαγής του χρόνου στον ουρανό της Αθήνας. Μια εμπειρία που θα σε κάνει να υποδεχτείς τον νέο χρόνο όπως ακριβώς το ονειρεύεσαι, με γεύσεις, αισιοδοξία και ζεστασιά σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αθήνας.

Ήβης 4, Ψυρρή, 210 3213340, Facebook: ivis4restaurant, Instagram: ivis4restaurant

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ