Ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία της Αθήνας

Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter
Το Zillers στο κέντρο της χριστουγεννιάτικης Αθήνας είναι μια γευστική αναφορά που ξεχωρίζει και σε παρασύρει να ανέβεις λίγο πιο πάνω από την πόλη.
0

Zillers roof garden

Εορταστική ατμόσφαιρα και γεύσεις πάνω από τη στολισμένη Αθήνα.

Βλέποντας τη στολισμένη Αθήνα, σου γεννιέται η επιθυμία να μπορούσες να απογειωθείς και να απολαύσεις από ψηλά την εικόνα της. Αν μάλιστα αυτή η φαντασίωση συνοδεύεται και από μια γαστρονομική εμπειρία, ακόμα καλύτερα. 

Η ταράτσα του Zillers είναι το σημείο της πόλης που μπορεί να πλησιάσει όσο πιο πολύ γίνεται στη φαντασία, προσφέροντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα με θέα την Ακρόπολη και γεύσεις που ταιριάζουν απόλυτα στο κλίμα των ημερών. Ο βραβευμένος Παύλος Κυριάκης στον ρόλο του executive chef δημιουργεί ένα μενού άκρως χειμωνιάτικο, που μυρίζει ελληνική ύπαιθρο και μπορεί να συνοδεύσει καθημερινά lunch breaks ή after shopping βόλτες. 

Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter
Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter

Στον μεσημεριανό κατάλογο θα βρεις δημιουργικές προτάσεις, όπως τα μοσχαρίσια μάγουλα με κουσκούς και κρέμα Μετσοβόνε, το βοδινό λουκάνικο με ξινό τραχανά και λάδι αγριοσέλινου αλλά και το εκπληκτικό πεϊνιρλί με κασέρι Ξάνθης, παστράμι και αυγό. Κάθε γεύση αποκαλύπτει τη δημιουργική ματιά του σεφ αλλά και την ποιότητα των εκλεκτών υλικών που συνθέτουν τα πιάτα.

Η βραδινή βόλτα στο Zillers είναι ένα ταξίδι γευσιγνωσίας με γαστρονομικές προτάσεις που εντυπωσιάζουν και συνδυάζονται εξαιρετικά σε δύο διαφορετικά μενού. Στις επιλογές θα βρεις το μοσχαρίσιο φιλέτο με παστινάκι, καμένο βούτυρο και πράσινο μήλο, αλλά και το καραμελωμένο ορτύκι με λαγόχορτο, τα χτένια με αυγό ορτυκιού αλλά και τον αστακό με φρέσκια πάστα, μπισκ αστακού αρωματισμένη με περγαμόντο και λάδι εστραγκόν. 

Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter

Τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα πιάτα ημέρας γίνονται μικρές γιορτινές εκπλήξεις που θα σου φτιάξουν τη διάθεση. Όσο για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το μενού degustation που έχει ετοιμάσει το Zillers είναι μια μοναδική εμπειρία που πρέπει να ζήσεις, συνοδεύοντας φυσικά με τις εορταστικές μίξεις του Φώτη Κουλέτου στο μπαρ. 

Το Zillers στο κέντρο της χριστουγεννιάτικης Αθήνας είναι μια γευστική αναφορά που ξεχωρίζει και σε παρασύρει να ανέβεις λίγο πιο πάνω από την πόλη.

Μητροπόλεως 54, Αθήνα, 210 3222277, Facebook: The Zillers Athens Boutique Hotel, Instagram: thezillersathens, thezillersathenshotel.com

The Athenian Callirhoe

Γιορτές με μια εμπειρία πολλών αστέρων!

Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter

Το ξενοδοχείο The Athenian Callirhoe αγαπά τα Χριστούγεννα, γι’ αυτό φόρεσε τα γιορτινά του και ετοίμασε όχι ένα αλλά τέσσερα διαφορετικά εορταστικά μενού που θα εναλλάσσονται μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου. Στο roof garden του 8ου ορόφου θα γιορτάσουμε με την ωραιότερη θέα της Αθήνας, απολαμβάνοντας τη μεγαλοπρεπή ατμόσφαιρα του κεντρικού και πάντα σύγχρονου The Athenian Callirhoe, που είναι εύκολα προσβάσιμο και με το μετρό.

Τα ολοκληρωμένα ατομικά μενού ξεκινούν από τα €34/άτομο και ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους, αφού συνδυάζουν αγαπημένες ελληνικές και διεθνείς γεύσεις. Ειδικά όμως για την ημέρα και την παραμονή των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς, που θα υπάρχει και live διεθνής μουσική από τριμελή μπάντα, ο executive chef Σπύρος Μάλλιος και η ομάδα του θα ετοιμάσουν έναν τόσο λαχταριστό συνδυασμό γεύσεων, ώστε το 2021 να φύγει χορτάτο! Την παράσταση, βέβαια, κλέβει το υπερπλούσιο πρωτοχρονιάτικο μενού των €85 που ξεκινά με καλωσόρισμα ποτηριού prosecco, περιλαμβάνει 8 διαφορετικά πιάτα και σου δίνει πρόσβαση στα μοναδικά πυροτεχνήματα της Ακρόπολης!

Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter
Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter

Το ξενοδοχείο στρώνει ένα μεγαλοπρεπές τραπέζι και ανοίγει τις πύλες του στο αθηναϊκό κοινό για μια εμπειρία που θα συναρπάσει όλες σας τις αισθήσεις. Κότσι αρνιού, γαλοπούλα γεμιστή, φιλέτο Wellington, σοκολάτα Gianduja και πανετόνε με μους κάστανο είναι μόνο κάποιες από τις γεύσεις που θα δείτε να φιγουράρουν στο μενού που μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα του The Athenian Callirhoe.

Ο πλούσιος αμερικάνικος μπουφές θα είναι και φέτος ανοιχτός από νωρίς το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Είσαι έτοιμος για μια εμπειρία πολλών αστέρων;

www.tac.gr, 210 9215353 

Ivis 4 restaurant

Αλλαγή του χρόνου με μοναδικές γεύσεις και αυθεντική φιλοξενία.

Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter

Το Ivis 4 είναι το food spot που θα σου έρθει πρώτο στο μυαλό όταν θέλεις να απολαύσεις ένα πραγματικά ωραίο φαγητό, χωρίς να προβληματιστείς σε τίποτα. Γιατί εδώ η γαστρονομία παρουσιάζεται στην πιο οικεία μορφή της, που θυμίζει κυριακάτικο τραπέζι, αλλά ταυτόχρονα σε εκπλήσσει με τη δημιουργικότητα κάθε συνταγής. Φυσικά, το όνομα του Γιάννη Λουκάκου, που βρίσκεται πίσω από την επιμέλεια του μενού, αλλά και το στήσιμο του μαγαζιού σε προετοιμάζουν γι’ αυτό που θα συναντήσεις γευστικά. Όπως ακριβώς οι καθημερινές βόλτες στο Ivis 4 έχουν ένα ξεχωριστό άρωμα έτσι και οι γιορτινές ημέρες γίνονται μια μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις.

Στο μενού του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν ο σεφ έχει ετοιμάσει μια φανταστική βελουτέ πατάτας με μπέικον και μανιτάρια και μια άκρως ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με ρόδι, πράσινο μήλο, τραγανό προσούτο, φουντούκι & βινεγκρέτ από εσπεριδοειδή & ταλαγάνι ψητό με σάλτσα από αποξηραμένα φρούτα, μπέικον και κουκουνάρι για ξεκίνημα. Ακολουθεί επιλογή ανάμεσα σε μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ με πατάτες ογκρατέν, λαχανάκι Βρυξελλών και σάλτσα με μαύρη τρούφα ή μυλοκόπι φρικασέ με σελινόριζα, αγκινάρες Ιερουσαλήμ και σάλτσα αυγολέμονο.

Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter
Τρία ξενοδοχεία για παραμονή Χριστουγέννων Facebook Twitter

Στο επιδόρπιο θα γευτείς μια μοναδική ψημένη κρέμα πορτοκαλιού με γλυκό πορτοκάλι, φουντούκια και παγωτό βανίλια. Τα δύο νέα χειμερινά κοκτέιλ θα συνοδεύσουν τις γεύσεις όπως τους αξίζει: Fig Illusion με ουίσκι, πουρέ σύκο και σιρόπι από φρούτα του δάσους και Honey Spirit με κονιάκ, μέλι και εσπεριδοειδή για να επιλέξεις εκείνο που ταιριάζει στην ξεχωριστή βραδιά. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα η ταράτσα στον πέμπτο όροφο θα σε υποδεχτεί για να απολαύσεις τα βεγγαλικά της αλλαγής του χρόνου στον ουρανό της Αθήνας. Μια εμπειρία που θα σε κάνει να υποδεχτείς τον νέο χρόνο όπως ακριβώς το ονειρεύεσαι, με γεύσεις, αισιοδοξία και ζεστασιά σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αθήνας.

Ήβης 4, Ψυρρή, 210 3213340, Facebook: ivis4restaurant, Instagram: ivis4restaurant

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ