Energy bowls: μια νέα διατροφική τάση που σαρώνει στο Instagram

Energy bowls: μια νέα διατροφική τάση που σαρώνει στο Instagram Facebook Twitter
Μία από τις πιο δυναμικές διατροφικές τάσεις των τελευταίων χρόνων έχει πλάκα, φωτογένεια και φτιάχνεται γρήγορα, παίρνοντας εύκολα τον ρόλο του κλασικού πρωινού ή μεσημεριανού. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Buddha bowls, μπολ ενέργειας, smoothie μπολ, ασάι (açaί) μπολ. Μία από τις πιο δυναμικές διατροφικές τάσεις των τελευταίων χρόνων έχει πλάκα, φωτογένεια και φτιάχνεται γρήγορα, παίρνοντας εύκολα τον ρόλο του κλασικού πρωινού ή μεσημεριανού.

Ικανοποιώντας από τη μια το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για την υγιεινή διατροφή και ταυτόχρονα την εμμονή της εποχής του Instagram με την τέλεια εικόνα, έχει εξαπλωθεί με ταχύτητα και φωτογραφηθεί με μανία.


Ένας πυκνός συνδυασμός φρούτων, λαχανικών, superfoods και άλλων καλών πηγών ενέργειας που έχει σκοπό να σε χορτάσει και να σε «κρατήσει» για αρκετές ώρες είναι ουσιαστικά εκείνο που καθιστά ένα πιάτο energy bowl. Αυτό, μαζί με το προφανές ότι σερβίρεται σε μπολ. (Τώρα, γιατί αποκλειστικά σε μπολ, κανείς δεν ξέρει.)

Ένας πυκνός συνδυασμός φρούτων, λαχανικών, superfoods και άλλων καλών πηγών ενέργειας που έχει σκοπό να σε χορτάσει και να σε «κρατήσει» για αρκετές ώρες είναι ουσιαστικά εκείνο που καθιστά ένα πιάτο energy bowl.


Στα αλμυρά energy bowls θα βρεις μια σχετικά ουδέτερη βάση: γλυκοπατάτα, κινόα, ρεβίθια ή ρύζι που σκεπάζεται από αναρίθμητα toppings, όπως σπόροι, τηγανητά αυγά, τριμμένο παντζάρι, και η λίστα συνεχίζεται επ' άπειρον.


Τα smoothie bowls είναι smoothies που είναι λίγο πιο πηχτά σε σχέση μ' εκείνα που πίνονται σε ποτήρι. Αφού μπουν σε μπολ, καλύπτονται αντίστοιχα με κομμένα φρούτα, σπόρους τσία, γύρη, ακατέργαστο κακάο, ξηρούς καρπούς και ό,τι άλλο σου κάνει αποδεδειγμένα, ή όχι, καλό.

Energy bowls: μια νέα διατροφική τάση που σαρώνει στο Instagram Facebook Twitter
Ένας πυκνός συνδυασμός φρούτων, λαχανικών, superfoods και άλλων καλών πηγών ενέργειας που έχει σκοπό να σε χορτάσει και να σε «κρατήσει» για αρκετές ώρες είναι ουσιαστικά εκείνο που καθιστά ένα πιάτο energy bowl. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Η Βραζιλία είναι η χώρα καταγωγής των εντυπωσιακών, σκούρων μοβ ασάι μπολ. To ασάι, το σκουρόχρωμο μπέρι που μεγαλώνει στο ομώνυμο είδος φοίνικα, φτάνει στις υπόλοιπες χώρες σε παγωμένη ή αποξηραμένη μορφή. Βάλ' το στο μπλέντερ με μια παγωμένη μπανάνα και λίγο νερό ή γάλα και έχεις τη βάση.

Tα παραδοσιακά toppings των ασάι μπολ είναι γκρανόλα και κομμάτια μπανάνας, αλλά προφανώς το μόνο όριο είναι η φαντασία και οι γνώσεις σου στη γεωμετρία.

Energy bowls: μια νέα διατροφική τάση που σαρώνει στο Instagram Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ