5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Tα energy bowls θα σου δώσουν όση ενέργεια χρειάζεσαι για ανεβασμένους ρυθμούς στην καθημερινότητα, χωρίς να φορτώσουν τον οργανισμό. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Θεωρούνται η πιο σύγχρονη τάση στο πεδίο της υγιεινής διατροφής. Ο λόγος για τα energy bowls που θα σου δώσουν όση ενέργεια χρειάζεσαι για ανεβασμένους ρυθμούς στην καθημερινότητα, χωρίς να φορτώσουν τον οργανισμό.


Τα «μπολ ενέργειας» αποτελούνται κυρίως από παγωμένα φρούτα που δίνουν «σώμα» σε μια κρέμα που φτιάχνεται από γάλα αμυγδάλου, ρυζιού, καρύδας ή γιαούρτι. Επίσης, συμμετέχουν superfoods από διάφορες ρίζες, φρέσκα φρούτα, ξηροί καρποί.


Είναι ένα ελαφρύ γεύμα που τρώγεται από το πρωί μέχρι το μεσημέρι για να μας κρατήσει χορτάτους και με ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η δημοτικότητά τους αυξάνεται κατακόρυφα σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο γιατί είναι το αγαπημένο γεύμα των αθλητών. Επίσης, είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή και η προετοιμασία τους δεν παίρνει πολύ χρόνο.

Τα «μπολ ενέργειας» αποτελούνται κυρίως από παγωμένα φρούτα που δίνουν «σώμα» σε μια κρέμα που φτιάχνεται από γάλα αμυγδάλου, ρυζιού, καρύδας ή γιαούρτι. Επίσης, συμμετέχουν superfoods από διάφορες ρίζες, φρέσκα φρούτα, ξηροί καρποί.

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Ο σεφ Μπάμπης Τσακιργιαννάκης που μαγειρεύει στο Wynwood (Φοίβης 15, Γλυφάδα) εμπνεύστηκε energy bowls με υλικά που μπορούμε εύκολα να βρούμε. Μπορούμε, μάλιστα, να αντικαταστήσουμε τα φρούτα της συνταγής με άλλα της αρεσκείας μας, αρκεί να διατηρήσουμε την αναλογία με το γάλα για να βγει η κρέμα παχύρρευστη.

Immunity

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

 

Υλικά για 1 άτομο

1 μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε 3 κομμάτια

130 γρ. γάλα ρυζιού

80 γρ. blueberries παγωμένα

4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

1 κ.σ. ζάχαρη καστανή

Για γαρνίρισμα, μπανάνα σε κομμάτια, γκρανόλα, blueberries

Εκτέλεση

Σε μπλέντερ ρίχνουμε το γάλα ρυζιού, τους χουρμάδες και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες. Προσθέτουμε την μπανάνα, τα blueberries, τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια παγωμένη κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως σε μπολ και γαρνίρουμε με μπανάνα κομμένη σε κομμάτια, γκρανόλα και λίγα blueberries.

Warrior

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

1 μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε 3 κομμάτια

130 γρ. γάλα ρυζιού

4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

1 κ.γ. ζάχαρη καστανή

40 γρ. φιστικοβούτυρο

½ κ.γ. maca σκόνη (περουβιανή ρίζα που βρίσκετε στα μαγαζιά μπαχαρικών)

Για γαρνίρισμα, μπανάνα σε κομμάτια, γκρανόλα και χοντροσπασμένα φουντούκια

Εκτέλεση

Σε μπλέντερ ρίχνουμε το γάλα ρυζιού και τους χουρμάδες και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες. Προσθέτουμε την μπανάνα, το φιστικοβούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε για περίπου δύο λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια παγωμένη κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως σε μπολ και γαρνίρουμε με μπανάνα κομμένη σε κομμάτια, γκρανόλα και χοντροσπασμένα φουντούκια.

Green Bob

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

150 γρ. μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε κομμάτια

130 γρ. γάλα ρυζιού

3 γρ. κανέλα σκόνη

40 γρ. φιστικοβούτυρο

40 γρ. αβοκάντο

3 γρ. σπιρουλίνα

Για γαρνίρισμα, γκρανόλα, blackberries, σπόρους κάνναβης

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια παγωμένη και πηχτή κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως σε μπολ και γαρνίρουμε με γκρανόλα, blackberries και σπόρους κάνναβης.

Dragon bowl

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

100 γρ. μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε κομμάτια

100 γρ. μάνγκο παγωμένο και κομμένο σε φέτες

130 γρ. γάλα αμυγδάλου

1 κ.γ. μέλι

4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

40 γρ. αβοκάντο σε φέτες

Για γαρνίρισμα, γκρανόλα, μάνγκο, αβοκάντο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο μπλέντερ το γάλα αμυγδάλου και τους χουρμάδες και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες. Προσθέτουμε την μπανάνα, το μάνγκο, το μέλι και το αβοκάντο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια παγωμένη κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με γκρανόλα, μάνγκο και αβοκάντο.

Tropical bowl

5 συνταγές για πολύ δυνατά Energy Bowls Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Υλικά για 1 άτομο

100 γρ. μπανάνα παγωμένη και κομμένη σε κομμάτια

100 γρ. φράουλες παγωμένες

150 γρ. γάλα σόγιας

4 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι

½ κ.γ. suma σκόνη (βραζιλιάνικη ρίζα superfood)

Για γαρνίρισμα, γκρανόλα, μπανάνα, φράουλες και νιφάδες ινδικής καρύδας

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο μπλέντερ το γάλα σόγιας και τους χουρμάδες και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες. Προσθέτουμε την μπανάνα, τις φράουλες και τη σκόνη suma και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και δημιουργηθεί μια παγωμένη κρέμα. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με γκρανόλα, φράουλες, μπανάνα και νιφάδες ινδικής καρύδας.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ