«Διακοπές»: Μια νέα άφιξη στον Άλιμο, όπου βρίσκονται όλο τον χρόνο σε χαλαρό mood

Σε μια νέα άφιξη του Αλίμου βρίσκονται όλο το χρόνο σε mood διακοπών Facebook Twitter
Τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιήσει λένε πως τους θυμίζουν κινηματογραφικά σκηνικά σαν αυτά όπου παραθέριζε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

«Γούορι φρι», «σεζλόνγκ», «ριλάξ». Αυτές είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούν στις «Διακοπές», τη νέα άφιξη των Νοτίων Προαστίων, ένα μαγαζί που εμπνευσμένο από τη χαλαρότητα των διακοπών έχει διαμορφώσει τον χώρο του, το φαγητό του, τη λίστα των ποτών του, έτσι ώστε να μας μεταφέρει σε εκείνες τις μέρες του χρόνου που όλοι περιμένουμε.

Οι τρεις φίλοι που το δημιούργησαν, ο Γιώργος Γιγής, ο Λευτέρης Παμπατζάνης και ο Σάββας Ζώταλης, είναι γέννημα-θρέμμα Αλιμιώτες και δεν ήθελαν να αναπαραγάγουν το κλισέ των ονειρεμένων διακοπών, να φτιάξουν κάτι που θα θυμίζει κάποιον εξωτικό προορισμό ή κάποιο θέρετρο που υπόσχεται πολυτέλεια.

«Θέλαμε να κάνουμε ένα μαγαζί για να περνάμε όλοι καλά, εμείς κι εσείς, ένα μέρος χωρίς πολλή και δύσκολη πληροφορία, που θα αφήνει την αίσθηση της αναψυχής, της ηρεμίας. Κι όταν λέμε διακοπές, για εμάς δεν είναι μόνο αυτές που γίνονται το καλοκαίρι στις παραλίες, είναι και να το επισκεφτεί κανείς τη γιαγιά του το Σαββατοκύριακο και να ευχαριστηθεί τη σπανακόπιτά της». 

Από την μπάρα τους μέχρι τα έξω τραπέζια έχουν φροντίσει έτσι ώστε να καθόμαστε όλοι χαλαρά και στο ίδιο επίπεδο παρατηρώντας τους γύρω ήσυχους ρυθμούς μιας γειτονιάς που τα σπίτια της δεν ξεπερνούν τον δεύτερο όροφο. 

Ανοίγουν πρωί-πρωί, από τις επτά, δουλεύουν με εκλεκτό καφέ από τη Βραζιλία και την Αιθιοπία κι από τους Έλληνες roasters της Area 51, προσφέρουν πίτες ημέρας, τη σπανακόπιτα στην οποία αναφέρθηκαν, τυρόπιτα και κολοκυθόπιτα που ψήνονται εκεί.

Σε μια νέα άφιξη του Αλίμου βρίσκονται όλο το χρόνο σε mood διακοπών Facebook Twitter
Στην κουζίνα τους μαγειρεύει ο Χάρης Μπονάνος. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Στη βιτρίνα τους έχουν και λουκουμά, τον κλασικό στρογγυλό, που η αλήθεια είναι ότι θυμίζει καλοκαίρι σε κάποια παραλία της Αττικής. Σύντομα θα διαθέτουν και παγωτό μηχανής. 

Στην κουζίνα τους μαγειρεύει ο Χάρης Μπονάνος και μέχρι το απόγευμα φτιάχνει αυγά μάτια και μελάτα, σάντουιτς με φιστικοβούτυρο και μαρμελάδα εποχής, τηγανίτες με αλμυρή γαρνιτούρα και γλυκές που θυμίζουν banana split.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ, στις «Διακοπές» στον Άλιμο θα τρώμε τυριά κι αλλαντικά, σάντουιτς παστράμι με πίκλα αγγούρι και ντιζόν και σάντουιτς λάχανο, μπολ ζυμαρικών με λαχανικά και vegan μαγιονέζα (μπορεί να προστεθεί και φρέσκος τόνος σε αυτό), μπρουσκέτες με σάλτσα μαρινάρα, με ψητά λαχανικά ή πεπερόνι, κλασικό χοτ ντογκ αλλά και καρότου.

Τα Σαββατοκύριακα θα έχει επιλογές από το καθημερινό μενού και πέντε-έξι επιπλέον πιάτα φτιαγμένα ειδικά γι’ αυτές τις δύο πιο ξέγνοιαστες μέρες της εβδομάδας. 

Ο Άλεξ Αποστολόπουλος έχει δημιουργήσει μια cocktail list που θα αγαπήσουν σίγουρα όσοι απολαμβάνουν τις γλυκόξινες γεύσεις στο ποτήρι τους, από ένα κλασικό zombie μέχρι ένα cocktail που του έδωσαν το όνομα «ναυάγιο» κι έχει βότκα, σιρόπι μανταρίνι, βανίλια, σοκολάτα και υποβρύχιο βανίλια που τρώγεται κανονικά με κουτάλι. 

Σε μια νέα άφιξη του Αλίμου βρίσκονται όλο το χρόνο σε mood διακοπών Facebook Twitter
Στις «Διακοπές» θα τρώμε κλασικό χοτ ντογκ αλλά και καρότου. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιήσει λένε πως τους θυμίζουν κινηματογραφικά σκηνικά σαν αυτά όπου παραθέριζε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Από την μπάρα τους μέχρι τα έξω τραπέζια έχουν φροντίσει έτσι ώστε να καθόμαστε όλοι χαλαρά και στο ίδιο επίπεδο παρατηρώντας τους γύρω ήσυχους ρυθμούς μιας γειτονιάς που τα σπίτια της δεν ξεπερνούν τον δεύτερο όροφο. 

Τι θέλουν να πετύχουν ο Γιώργος Γιγής, ο Λευτέρης Παμπατζάνης και ο Σάββας Ζώταλης; Να μας λένε οι φίλοι μας «είμαι διακοπές» και να απαντάμε «έρχομαι». Αυτός είναι ο διάλογος που δεν προκύπτει εύκολα και καθημερινά, αλλά έχουν φανταστεί να γίνεται για το μαγαζί τους, που έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να εξελιχθεί σε ολοήμερο στέκι. 

Διακοπές, Λεωφ. Ιωνίας 125, Άλιμος

Σε μια νέα άφιξη του Αλίμου βρίσκονται όλο το χρόνο σε mood διακοπών Facebook Twitter
Ο Άλεξ Αποστολόπουλος έχει δημιουργήσει μια cocktail list που θα αγαπήσουν σίγουρα όσοι απολαμβάνουν τις γλυκόξινες γεύσεις στο ποτήρι τους. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Σε μια νέα άφιξη του Αλίμου βρίσκονται όλο το χρόνο σε mood διακοπών Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM