«Διακοπές»: Μια νέα άφιξη στον Άλιμο, όπου βρίσκονται όλο τον χρόνο σε χαλαρό mood

Σε μια νέα άφιξη του Αλίμου βρίσκονται όλο το χρόνο σε mood διακοπών Facebook Twitter
Τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιήσει λένε πως τους θυμίζουν κινηματογραφικά σκηνικά σαν αυτά όπου παραθέριζε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

«Γούορι φρι», «σεζλόνγκ», «ριλάξ». Αυτές είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούν στις «Διακοπές», τη νέα άφιξη των Νοτίων Προαστίων, ένα μαγαζί που εμπνευσμένο από τη χαλαρότητα των διακοπών έχει διαμορφώσει τον χώρο του, το φαγητό του, τη λίστα των ποτών του, έτσι ώστε να μας μεταφέρει σε εκείνες τις μέρες του χρόνου που όλοι περιμένουμε.

Οι τρεις φίλοι που το δημιούργησαν, ο Γιώργος Γιγής, ο Λευτέρης Παμπατζάνης και ο Σάββας Ζώταλης, είναι γέννημα-θρέμμα Αλιμιώτες και δεν ήθελαν να αναπαραγάγουν το κλισέ των ονειρεμένων διακοπών, να φτιάξουν κάτι που θα θυμίζει κάποιον εξωτικό προορισμό ή κάποιο θέρετρο που υπόσχεται πολυτέλεια.

«Θέλαμε να κάνουμε ένα μαγαζί για να περνάμε όλοι καλά, εμείς κι εσείς, ένα μέρος χωρίς πολλή και δύσκολη πληροφορία, που θα αφήνει την αίσθηση της αναψυχής, της ηρεμίας. Κι όταν λέμε διακοπές, για εμάς δεν είναι μόνο αυτές που γίνονται το καλοκαίρι στις παραλίες, είναι και να το επισκεφτεί κανείς τη γιαγιά του το Σαββατοκύριακο και να ευχαριστηθεί τη σπανακόπιτά της». 

Από την μπάρα τους μέχρι τα έξω τραπέζια έχουν φροντίσει έτσι ώστε να καθόμαστε όλοι χαλαρά και στο ίδιο επίπεδο παρατηρώντας τους γύρω ήσυχους ρυθμούς μιας γειτονιάς που τα σπίτια της δεν ξεπερνούν τον δεύτερο όροφο. 

Ανοίγουν πρωί-πρωί, από τις επτά, δουλεύουν με εκλεκτό καφέ από τη Βραζιλία και την Αιθιοπία κι από τους Έλληνες roasters της Area 51, προσφέρουν πίτες ημέρας, τη σπανακόπιτα στην οποία αναφέρθηκαν, τυρόπιτα και κολοκυθόπιτα που ψήνονται εκεί.

Σε μια νέα άφιξη του Αλίμου βρίσκονται όλο το χρόνο σε mood διακοπών Facebook Twitter
Στην κουζίνα τους μαγειρεύει ο Χάρης Μπονάνος. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Στη βιτρίνα τους έχουν και λουκουμά, τον κλασικό στρογγυλό, που η αλήθεια είναι ότι θυμίζει καλοκαίρι σε κάποια παραλία της Αττικής. Σύντομα θα διαθέτουν και παγωτό μηχανής. 

Στην κουζίνα τους μαγειρεύει ο Χάρης Μπονάνος και μέχρι το απόγευμα φτιάχνει αυγά μάτια και μελάτα, σάντουιτς με φιστικοβούτυρο και μαρμελάδα εποχής, τηγανίτες με αλμυρή γαρνιτούρα και γλυκές που θυμίζουν banana split.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ, στις «Διακοπές» στον Άλιμο θα τρώμε τυριά κι αλλαντικά, σάντουιτς παστράμι με πίκλα αγγούρι και ντιζόν και σάντουιτς λάχανο, μπολ ζυμαρικών με λαχανικά και vegan μαγιονέζα (μπορεί να προστεθεί και φρέσκος τόνος σε αυτό), μπρουσκέτες με σάλτσα μαρινάρα, με ψητά λαχανικά ή πεπερόνι, κλασικό χοτ ντογκ αλλά και καρότου.

Τα Σαββατοκύριακα θα έχει επιλογές από το καθημερινό μενού και πέντε-έξι επιπλέον πιάτα φτιαγμένα ειδικά γι’ αυτές τις δύο πιο ξέγνοιαστες μέρες της εβδομάδας. 

Ο Άλεξ Αποστολόπουλος έχει δημιουργήσει μια cocktail list που θα αγαπήσουν σίγουρα όσοι απολαμβάνουν τις γλυκόξινες γεύσεις στο ποτήρι τους, από ένα κλασικό zombie μέχρι ένα cocktail που του έδωσαν το όνομα «ναυάγιο» κι έχει βότκα, σιρόπι μανταρίνι, βανίλια, σοκολάτα και υποβρύχιο βανίλια που τρώγεται κανονικά με κουτάλι. 

Σε μια νέα άφιξη του Αλίμου βρίσκονται όλο το χρόνο σε mood διακοπών Facebook Twitter
Στις «Διακοπές» θα τρώμε κλασικό χοτ ντογκ αλλά και καρότου. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιήσει λένε πως τους θυμίζουν κινηματογραφικά σκηνικά σαν αυτά όπου παραθέριζε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Από την μπάρα τους μέχρι τα έξω τραπέζια έχουν φροντίσει έτσι ώστε να καθόμαστε όλοι χαλαρά και στο ίδιο επίπεδο παρατηρώντας τους γύρω ήσυχους ρυθμούς μιας γειτονιάς που τα σπίτια της δεν ξεπερνούν τον δεύτερο όροφο. 

Τι θέλουν να πετύχουν ο Γιώργος Γιγής, ο Λευτέρης Παμπατζάνης και ο Σάββας Ζώταλης; Να μας λένε οι φίλοι μας «είμαι διακοπές» και να απαντάμε «έρχομαι». Αυτός είναι ο διάλογος που δεν προκύπτει εύκολα και καθημερινά, αλλά έχουν φανταστεί να γίνεται για το μαγαζί τους, που έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να εξελιχθεί σε ολοήμερο στέκι. 

Διακοπές, Λεωφ. Ιωνίας 125, Άλιμος

Σε μια νέα άφιξη του Αλίμου βρίσκονται όλο το χρόνο σε mood διακοπών Facebook Twitter
Ο Άλεξ Αποστολόπουλος έχει δημιουργήσει μια cocktail list που θα αγαπήσουν σίγουρα όσοι απολαμβάνουν τις γλυκόξινες γεύσεις στο ποτήρι τους. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Σε μια νέα άφιξη του Αλίμου βρίσκονται όλο το χρόνο σε mood διακοπών Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ