«Διακοπές»: Μια νέα άφιξη στον Άλιμο, όπου βρίσκονται όλο τον χρόνο σε χαλαρό mood

Σε μια νέα άφιξη του Αλίμου βρίσκονται όλο το χρόνο σε mood διακοπών Facebook Twitter
Τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιήσει λένε πως τους θυμίζουν κινηματογραφικά σκηνικά σαν αυτά όπου παραθέριζε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

«Γούορι φρι», «σεζλόνγκ», «ριλάξ». Αυτές είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούν στις «Διακοπές», τη νέα άφιξη των Νοτίων Προαστίων, ένα μαγαζί που εμπνευσμένο από τη χαλαρότητα των διακοπών έχει διαμορφώσει τον χώρο του, το φαγητό του, τη λίστα των ποτών του, έτσι ώστε να μας μεταφέρει σε εκείνες τις μέρες του χρόνου που όλοι περιμένουμε.

Οι τρεις φίλοι που το δημιούργησαν, ο Γιώργος Γιγής, ο Λευτέρης Παμπατζάνης και ο Σάββας Ζώταλης, είναι γέννημα-θρέμμα Αλιμιώτες και δεν ήθελαν να αναπαραγάγουν το κλισέ των ονειρεμένων διακοπών, να φτιάξουν κάτι που θα θυμίζει κάποιον εξωτικό προορισμό ή κάποιο θέρετρο που υπόσχεται πολυτέλεια.

«Θέλαμε να κάνουμε ένα μαγαζί για να περνάμε όλοι καλά, εμείς κι εσείς, ένα μέρος χωρίς πολλή και δύσκολη πληροφορία, που θα αφήνει την αίσθηση της αναψυχής, της ηρεμίας. Κι όταν λέμε διακοπές, για εμάς δεν είναι μόνο αυτές που γίνονται το καλοκαίρι στις παραλίες, είναι και να το επισκεφτεί κανείς τη γιαγιά του το Σαββατοκύριακο και να ευχαριστηθεί τη σπανακόπιτά της». 

Από την μπάρα τους μέχρι τα έξω τραπέζια έχουν φροντίσει έτσι ώστε να καθόμαστε όλοι χαλαρά και στο ίδιο επίπεδο παρατηρώντας τους γύρω ήσυχους ρυθμούς μιας γειτονιάς που τα σπίτια της δεν ξεπερνούν τον δεύτερο όροφο. 

Ανοίγουν πρωί-πρωί, από τις επτά, δουλεύουν με εκλεκτό καφέ από τη Βραζιλία και την Αιθιοπία κι από τους Έλληνες roasters της Area 51, προσφέρουν πίτες ημέρας, τη σπανακόπιτα στην οποία αναφέρθηκαν, τυρόπιτα και κολοκυθόπιτα που ψήνονται εκεί.

Σε μια νέα άφιξη του Αλίμου βρίσκονται όλο το χρόνο σε mood διακοπών Facebook Twitter
Στην κουζίνα τους μαγειρεύει ο Χάρης Μπονάνος. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Στη βιτρίνα τους έχουν και λουκουμά, τον κλασικό στρογγυλό, που η αλήθεια είναι ότι θυμίζει καλοκαίρι σε κάποια παραλία της Αττικής. Σύντομα θα διαθέτουν και παγωτό μηχανής. 

Στην κουζίνα τους μαγειρεύει ο Χάρης Μπονάνος και μέχρι το απόγευμα φτιάχνει αυγά μάτια και μελάτα, σάντουιτς με φιστικοβούτυρο και μαρμελάδα εποχής, τηγανίτες με αλμυρή γαρνιτούρα και γλυκές που θυμίζουν banana split.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ, στις «Διακοπές» στον Άλιμο θα τρώμε τυριά κι αλλαντικά, σάντουιτς παστράμι με πίκλα αγγούρι και ντιζόν και σάντουιτς λάχανο, μπολ ζυμαρικών με λαχανικά και vegan μαγιονέζα (μπορεί να προστεθεί και φρέσκος τόνος σε αυτό), μπρουσκέτες με σάλτσα μαρινάρα, με ψητά λαχανικά ή πεπερόνι, κλασικό χοτ ντογκ αλλά και καρότου.

Τα Σαββατοκύριακα θα έχει επιλογές από το καθημερινό μενού και πέντε-έξι επιπλέον πιάτα φτιαγμένα ειδικά γι’ αυτές τις δύο πιο ξέγνοιαστες μέρες της εβδομάδας. 

Ο Άλεξ Αποστολόπουλος έχει δημιουργήσει μια cocktail list που θα αγαπήσουν σίγουρα όσοι απολαμβάνουν τις γλυκόξινες γεύσεις στο ποτήρι τους, από ένα κλασικό zombie μέχρι ένα cocktail που του έδωσαν το όνομα «ναυάγιο» κι έχει βότκα, σιρόπι μανταρίνι, βανίλια, σοκολάτα και υποβρύχιο βανίλια που τρώγεται κανονικά με κουτάλι. 

Σε μια νέα άφιξη του Αλίμου βρίσκονται όλο το χρόνο σε mood διακοπών Facebook Twitter
Στις «Διακοπές» θα τρώμε κλασικό χοτ ντογκ αλλά και καρότου. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιήσει λένε πως τους θυμίζουν κινηματογραφικά σκηνικά σαν αυτά όπου παραθέριζε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Από την μπάρα τους μέχρι τα έξω τραπέζια έχουν φροντίσει έτσι ώστε να καθόμαστε όλοι χαλαρά και στο ίδιο επίπεδο παρατηρώντας τους γύρω ήσυχους ρυθμούς μιας γειτονιάς που τα σπίτια της δεν ξεπερνούν τον δεύτερο όροφο. 

Τι θέλουν να πετύχουν ο Γιώργος Γιγής, ο Λευτέρης Παμπατζάνης και ο Σάββας Ζώταλης; Να μας λένε οι φίλοι μας «είμαι διακοπές» και να απαντάμε «έρχομαι». Αυτός είναι ο διάλογος που δεν προκύπτει εύκολα και καθημερινά, αλλά έχουν φανταστεί να γίνεται για το μαγαζί τους, που έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να εξελιχθεί σε ολοήμερο στέκι. 

Διακοπές, Λεωφ. Ιωνίας 125, Άλιμος

Σε μια νέα άφιξη του Αλίμου βρίσκονται όλο το χρόνο σε mood διακοπών Facebook Twitter
Ο Άλεξ Αποστολόπουλος έχει δημιουργήσει μια cocktail list που θα αγαπήσουν σίγουρα όσοι απολαμβάνουν τις γλυκόξινες γεύσεις στο ποτήρι τους. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Σε μια νέα άφιξη του Αλίμου βρίσκονται όλο το χρόνο σε mood διακοπών Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ