Αθήρι Αμπελώνων Αντωνόπουλου: Η ορεινή Αχαΐα δίνει μια ποικιλία που βραβεύεται με χρυσά σε παγκόσμιους διαγωνισμούς κρασιού

Αθήρι Αμπελώνων Αντωνόπουλου: Η αρχαία ποικιλία που βραβεύεται στους σύγχρονους παγκόσμιους διαγωνισμούς κρασιού Facebook Twitter
0

Η γη θυμάται. Ό,τι κι αν γίνει, δεν ξεχνά εκείνες τις ιδιαίτερες ποικιλίες κρασιού που έρχονται για να μας θυμίσουν την ατελείωτη διαδρομή στο ταξίδι του κρασιού. Στις πλαγιές του Παναχαϊκού, εκεί όπου το υψόμετρο των 800μ και το ιδιαίτερο κλίμα της περιοχής συναντιούνται με το πάθος για οινοποίηση, η γη ανασύρει από τη μνήμη της -αλλά και τη δική μας- μια αρχαία ελληνική ποικιλία με ρίζες στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους. Οι Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου γίνονται το ιδανικό σημείο για να αναπτυχθεί το Αθήρι. Ένα όνομα που συνδέεται από παλιά με την ικανότητά του να αντιπροσωπεύει επάξια την ουσία των διαφορετικών χαρακτηριστικών που συναντάμε στο ελληνικό terroir και να μαγεύει τους οινόφιλους εδώ και χρόνια.

Αθήρι Αμπελώνων Αντωνόπουλου: Η ορεινή Αχαΐα δίνει μια ποικιλία που βραβεύεται σε παγκόσμιους διαγωνισμούς κρασιού Facebook Twitter

Μια τέτοια ποικιλία που συνδέεται με την ίδια την οινική κουλτούρα της χώρας μας δεν θα μπορούσε να λείπει από την Ποικιλιακή Συλλογή των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου. Γι’ αυτό οι οινολόγοι των Αμπελώνων δημιούργησαν ένα κρασί που εκφράζει όλη την ιστορία της ποικιλίας αυτής και την αφηγείται μέσα από τη γεύση, το άρωμα αλλά και τη πρόκληση όλων των αισθήσεων. Το Αθήρι των Αμπελώνων Αντωνόπουλου σε καλεί σε ένα ταξίδι απόλαυσης γεμάτο από αρώματα αχλαδιού και εσπεριδοειδών συνδυασμένα με την ξεχωριστή οξύτητα του κρασιού. Ενός κρασιού που χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα και παράλληλα φρεσκάδα, αφήνοντας μια επίγευση που διαρκεί, ενώ ταυτόχρονα περικλείει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του terroir της Αχαϊκής γης.

Φυσικά η ετικέτα αυτή συμφωνεί απόλυτα με τη φιλοσοφία όλης της Ποικιλιακής Συλλογής Αντωνόπουλου και της προσπάθειας να προσφέρει κρασιά υψηλής ποιότητας από γηγενείς ποικιλίες που βασίζονται στις αξίες και το όραμα του ιδρυτή Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου. Δεν είναι τυχαίο ότι το Αθήρι βραβεύεται διεθνώς, κατακτώντας διακρίσεις που στην πραγματικότητα δικαιώνουν όχι μόνο την πολυετή προσπάθεια που κρύβεται πίσω από ένα μπουκάλι, αλλά και ολόκληρο τον πλούτο της ελληνικής οινικής παραγωγής.

Αθήρι Αμπελώνων Αντωνόπουλου: Η αρχαία ποικιλία που βραβεύεται στους σύγχρονους παγκόσμιους διαγωνισμούς κρασιού Facebook Twitter

Το 2022 η Ποικιλιακή Συλλογή Αθήρι έλαβε το χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό «Berliner Wine Trophy», ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές από την Ευρώπη και μάλιστα σε έναν από τους πιο έγκριτους διεθνείς διαγωνισμούς οίνων. Η πολυπλοκότητα και η δομή του κρασιού ήταν αυτά που μάγεψαν τους κριτές και του χάρισαν το χρυσό μετάλλιο. Την ίδια χρονιά, το Αθήρι κατέκτησε χρυσό μετάλλιο και στον παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό «Asia Wine Trophy» ξεχωρίζοντας χάρη στην ισορροπία και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του που το κάνουν μοναδικό.

Τα δύο χρυσά μετάλλια είναι μια επιβράβευση για την ομάδα των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου, αλλά εκείνο που κυρίως την επιβραβεύει είναι η πλούσια γη της ορεινής Αχαΐας που μπορεί να  προσφέρει ένα κρασί αληθινά ξεχωριστό. Το Αθήρι είναι το πραγματικό βραβείο που καταφέρνει να γίνει πρεσβευτής του εδάφους, της ιστορίας αλλά και του μέλλοντος της ελληνικής οινοποιΐας.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ