7 special παγωτά σε συνδυασμούς γεύσεων που θα σας ενθουσιάσουν

7 special παγωτά σε συνδυασμούς γεύσεων που θα σας ενθουσιάσουν Facebook Twitter
0

7 special παγωτά σε συνδυασμούς γεύσεων που θα σας ενθουσιάσουν Facebook Twitter
Στη φωτογραφία το Deal Closer του εστιατορίου Vezené.

Παγωτό ρυζόγαλο κανέλα

Εμπνευστής της gelateria Fatto a Mano, που σημαίνει «φτιαγμένο με το χέρι», είναι ο Γιάννης Νύκταρης, που μεταφέρει το πάθος και τις παιδικές αναμνήσεις του για αληθινό, χειροποίητο παγωτό στο νέο «ρυζόγαλο κανέλα». Είναι ελαφρύ, νόστιμο, χωρίς γλουτένη, φτιαγμένο από φρέσκο αγελαδινό γάλα με βανίλια Μαδαγασκάρης, ρύζι και στικ κανέλας, που χαρίζει τις νότες του στην επίγευση. Σερβίρεται με σκόνη κανέλας. Έχει απαλή υφή, είναι υγιεινό, ενώ συνδυάζεται και με άλλες γεύσεις.

Fatto a Mano, Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, 210 5777407

Σορμπέ αχλάδι με ούζο

Στο Le Greche η Εύη Παπαδοπούλου φροντίζει πάντα να μας εκπλήσσει με τις γκουρμέ προτάσεις της σε παγωτά και σορμπέ. Η καινούργια πρόταση είναι το σορμπέ αχλάδι που συνδυάζεται με ούζο και χαρίζει υφή κρέμας. Το φρούτο έχει ευγενικές νότες στη γεύση, με το ούζο να του δίνει ένταση, χωρίς να σκεπάζει τη γεύση του. Ένα καλοκαιρινό δροσερό επιδόρπιο, ιδανικό για μετά την ψαροφαγία, που δίνει την ευκαιρία να ξεφύγεις από το κλισέ του λεμονιού.

Le Greche, Μητροπόλεως 16Α, Σύνταγμα, 216 7006458

The Deal Closer

Το χειροποίητο παγωτό που σερβίρεται στο εστιατόριο Vezené έχει ύψος 40 εκατοστά, πλάτος 20 και ζυγίζει 2,5 κιλά. Έχει ένα μαχαίρι καρφωμένο στην κορυφή του και είναι λουσμένο με πικρή σοκολάτα και καραμέλα. Ο δημιουργός του Άρης Βεζενές οραματίστηκε να φτιάξει ένα παγωτό «που να μην μπορείς να το τελειώσεις». Παγωτό από βανίλια Μαδαγασκάρης με φιλμ πικρής σοκολάτας και αλλεπάλληλες στρώσεις butterscotch και ξηρών καρπών.

Vezené, Βρασίδα 11, Αθήνα, 210 7232002

Mους αμυγδάλου & παγωτό κάρδαμο

Εντυπωσιακή είναι η παρουσίαση του πιάτου που σερβίρει ο pastry chef Βαγγέλης Αλούπης στο εστιατόριο Metropolis Roof Garden με φόντο την Ακρόπολη. Απαλή μους αμυγδάλου συνδυάζεται ιδανικά με παγωτό κάρδαμο που αποκαλύπτει βελούδινη υφή, ωραία γεύση και ευγενικό άρωμα.

Metropolis Roof Garden, ξενοδοχείο «Electra Metropolis Athens», Μητροπόλεως 15, Αθήνα, 214 1006200

Παγωτό κρέμα αμυγδάλου με μπαλσάμικο και τυρί πεκορίνο

Ο κ. Νίκος Χριστογεώργος είναι τρίτης γενιάς δημιουργός παγωτών στο Solo Gelato. Λατρεύει τις ιδιαίτερες γεύσεις, όπως το παγωτό κρέμα αμυγδάλου με μπαλσάμικο και τυρί πεκορίνο. «Συνδυάζω το γλυκό, το ξινό και το αλμυρό» υποστηρίζει και φτιάχνει ένα πλούσιο, κρεμώδες παγωτό με πάστα αμυγδάλου, ενισχυμένο με τραγανά αμύγδαλα κροκάν, που γαρνίρεται με μπαλσάμικο και τριμμένο τυρί πεκορίνο.

Solo Gelato, Α. Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, 210 6813622

7 special παγωτά σε συνδυασμούς γεύσεων που θα σας ενθουσιάσουν Facebook Twitter
H βάφλα χωνάκι παγωτό στα μέτρα σου τη στιγμή που το ζητάς στο Bufala Gelato

Βάφλα χωνάκι παγωτό

Εκείνοι που μένουν στα νότια ξέρουν ότι όταν ανοίγει η όρεξη για παγωτό οι δρόμοι οδηγούν στο Bufala Gelato, είτε στη Γλυφάδα είτε στο νέο αδελφάκι του στη Βουλιαγμένη. Οι υπόλοιποι δεν έχουν παρά να κατηφορίσουν προς παραλία για να απολαύσουν το αυθεντικό ιταλικό gelato που δύσκολα αποτυπώνεται με λέξεις. Το brand που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη και πέρσι το καλοκαίρι έκανε απόβαση στην Αθήνα φτιάχνει σίγουρα τα καλύτερα παγωτά στην πόλη, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. Μια ματιά μόνο στη βιτρίνα με την τεράστια ποικιλία σε γεύσεις θα σε πείσει ότι εδώ βρίσκεται ένας μικρός ναός παγωτού. Φτιαγμένα καθημερινά στο εργαστήριο του καταστήματος με φρέσκο γάλα (βουβαλίσιο, ανθόγαλα και αγελαδινό) και εκλεκτές πρώτες ύλες, τα Bufala παγωτά είναι πληθωρικά και άκρως απολαυστικά, τόσο σε γεύση όσο και σε παρουσίαση. Μία από τις κορυφαίες προτάσεις είναι το Buffle Cone, που δεν είναι άλλο από μια βάφλα σε σχήμα κώνου, όπως ακριβώς το χωνάκι, για να τη γεμίσεις με το gelato της αρεσκείας σου και να την απολαύσεις στο χέρι. Στις κλασικές επιλογές ανήκει σίγουρα το φρέσκο χωνάκι που φτιάχνεται καθημερινά στο κατάστημα, ενώ αν θέλεις κάτι πιο ντελικάτο, δεν έχεις παρά να διαλέξεις ένα Cream Cone. Ένας χειροποίητος κώνος που ψήνεται με επικάλυψη ζάχαρης, σοκολάτας ή ξηρών καρπών και απογειώνεται με γέμιση κρέμας patisserie ή soft ice cream

Bufala Gelato, Αρτέμιδος 1, πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, 210 8946000 // Ορφέως 2, Βουλιαγμένη, 210 8961800, www.bufalagelato.com, Instagram, Facebook

Armenovil (παρφέ κρέμα με καραμελωμένα αμύγδαλα και μαρέγκα)

To fullSPOON και το παγωτό του με φρέσκο γάλα από τη φάρμα Κουκάκη και 39 γεύσεις, τάραξε τα ήρεμα νερά του κέντρου της πόλης. Το συνοδεύει με φρέσκο προφιτερόλ, πολίτικο τσουρέκι με σοκολάτα, trifle με φρέσκες φραόυλες και φλωρεντίνες και σοκολατόπιτα. ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ με τίποτα.

fullSPOON, Ερμού 123, Θησείο, 216 8003006, 8:00π.μ-12:30μ.μ

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ