Τρία μοναδικά κοκτέιλ σε κανάτα για όλη την παρέα

Τρία μοναδικά κοκτέιλ σε κανάτα για όλη την παρέα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Three Citrus

(Υλικά για περίπου 8 ποτήρια)

250 ml λευκό ρούμι

200 ml φρέσκος χυμός πορτοκάλι

200 ml pink grapefruit soda

40 ml χυμός λάιμ

70 gr μέλι

Τρία μοναδικά κοκτέιλ σε κανάτα για όλη την παρέα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Green Summer

(Υλικά για περίπου 8 ποτήρια)

300 ml London Dry Gin

1/2 αγγούρι

15 φύλλα βασιλικού

200 ml ginger beer

100 gr ζάχαρη

150 ml χυμός lime

Τρία μοναδικά κοκτέιλ σε κανάτα για όλη την παρέα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Red Berries Punch

(Υλικά για περίπου 8 ποτήρια)

250 ml βότκα

6-8 φράουλες

20 ράσμπερι

20 φύλλα δυόσμου

50 ml χυμό λάιμ

80 gr. σιρόπι αγαύης

400 ml πράσινο τσάι παγωμένο

100 ml ροζέ κρασί

Τρία μοναδικά κοκτέιλ σε κανάτα για όλη την παρέα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Πώς το κάνεις: Σε μια μεγάλη κανάτα (1,5 l) βάζεις τα όλα τα υλικά μαζί με πολύ πάγο και ανακατεύεις.

Τρία μοναδικά κοκτέιλ σε κανάτα για όλη την παρέα Facebook Twitter
O βραβευμένος bartender και συνιδιοκτήτης του Frater & Soror, Μανώλης Λυκιαρδόπουλος. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ