4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter
0

Μπούφαλος Μπέργκερ και τα συναφή

Συναφή θα πει τέλειο brunch και απολαυστικά κοκτέιλ.

Η φράση «μπέργκερ και τα συναφή» που συνοδεύει τον Μπούφαλο περιγράφει ακριβώς όλα όσα θα βρεις εδώ. Το στέκι της Κυψέλης έχει καταθέσει ήδη τα διαπιστευτήριά του στο κομμάτι μπέργκερ μέσα από ένα εμπνευσμένο μενού που σε ταξιδεύει γαστρονομικά μέχρι την Αμερική, το οποίο μπορείς να απολαύσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Όσο για την κατηγορία «συναφή», ανάμεσά τους θα βρεις ένα brunch menu προς θρέψη και τέρψη καθημερινά από τις 11 έως τις 4:30 το απόγευμα. Τα πιάτα του Μπούφαλου συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ σου –έναν αρωματικό 100% Arabica της Buondi– και θα σου δώσουν εκείνο το γευστικό boost που χρειάζεσαι. Η ομελέτα με μανιτάρια, γκούντα και πιπεριές θα μπορούσε να απευθύνεται και σε δύο άτομα (αλλά το πιο πιθανό είναι να μη θέλεις να τη μοιραστείς, μόλις δοκιμάσεις την πρώτη μπουκιά), εξαιρετικά τα αυγά με πατάτες ροστί και η μακαρονοσαλάτα, ενώ στις γλυκές προτάσεις πρέπει να δοκιμάσεις τα pancakes με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, μπανάνα και πραλίνα φουντουκιού.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Τα συναφή του Μπούφαλου αφορούν όλα όσα μπορεί να αναζητάς μέρα ή νύχτα κι αυτό περιλαμβάνει και την κατηγορία κοκτέιλ. Η Coppa Cocktails βρίσκεται πίσω από τη λίστα που θα σε μαγέψει με τις μείξεις, τα εξωτικά αρώματα και τις δροσιστικές γεύσεις. Οι κλασικές επιλογές ενός Mojito, ενός Daiquiri, ενός Negroni ή ενός Passion Martini επανασυστήνονται για να προσφέρουν τροπικές βραδιές στα τραπεζάκια της πλατείας Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Εκεί σε περιμένει ο πληθωρικός Μπούφαλος με τα μπέργκερ και τα συναφή του για να δώσει γεύση και λίγη pop art ατμόσφαιρα σε κάθε στιγμή σου.

Επτανήσου 13, Κυψέλη 210 8238082, Facebook: Μπούφαλος, Instagram: mpoufalos, delivery μέσω efood και Wolt

Κυβέλη μεζεδοπωλείο

Γευστικές εκπλήξεις σε ένα στέκι που πλέον είναι σταθερή αξία.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Τις σταθερές αξίες τις εκτιμάς όταν δεν θέλεις να ασχοληθείς πολύ με μια απόφαση και ξέρεις πού πρέπει να στραφείς για να είσαι σίγουρος. Κάθε φορά που θέλεις να περάσεις καλά με την παρέα σου, χωρίς να χάσεις χρόνο ψάχνοντας το μέρος, το όνομα της Κυβέλης προκύπτει αυθόρμητα, και όχι άδικα. Εδώ και χρόνια είναι το στέκι που θα φιλοξενήσει τις πιο αυθεντικές στιγμές μέσα σε μια ατμόσφαιρα που σε κάνει από την αρχή να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα γνώριμο μέρος, από εκείνα που οι άνθρωποι σε ξέρουν και τους ξέρεις, άρα δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις για τίποτα.

Το μενού που φροντίζει ο Γιώργος Κόντας είναι ένα γευστικό ταξίδι στην Ελλάδα, που σε καλεί να θυμηθείς τη γαστρονομία του τόπου μας μέσα από μια σύγχρονη και ανεπιτήδευτη ματιά. Τα πιάτα εμπνέουν το μοίρασμα –θα έλεγες ότι το ενθαρρύνουν κιόλας, ως μια απόλυτη έκφραση της ελληνικής κουλτούρας–, ενώ παίζει πάντα η επιλογή της ατομικής απόλαυσης, όταν αυτό επιθυμείς περισσότερο. Εκτός από το μενού που έχουμε αγαπήσει, στην Κυβέλη καθημερινά θα βρεις πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται για να δοκιμάζεις συνεχώς κάτι διαφορετικό. Στα must try το τηγανητό λαβράκι σε κρούστα, που μέσα από αυτήν αποκαλύπτεται τρυφερό και πεντανόστιμο, όπως δεν το έχεις ξαναγευτεί.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Κι επειδή ο χειμώνας έχει τις δικές του γαστρονομικές ιδιαιτερότητες, ετοιμάσου για λαχταριστές επιλογές που θα σε ζεστάνουν, όπως το χουνκιάρ μπεγιεντί με τον καπνιστό πουρέ μελιτζάνας και το τρυφερό μοσχαράκι. Οι γευστικές εκπλήξεις της Κυβέλης δεν σταματούν ποτέ και σε περιμένουν είτε έξω, με τις σόμπες έτοιμες να σε ζεστάνουν μόλις κρυώσει ο καιρός, είτε στον κλειστό χώρο, όπου μπορείς να καθίσεις άνετα με τις απαραίτητες αποστάσεις. 

Επτανήσου 15, πλ. Αγ. Γεωργίου, Κυψέλη, Delivery: 210 8219406, Facebook: Κυβέλη, Instagram: kyveli_kypseli 

Amalur (Μάνα γη)

Σε καλεί στη Φωκίωνος Νέγρη για αυθεντική διασκέδαση.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Το Amalur είναι το στέκι που σε κάνει να αναζητάς τη Φωκίωνος Νέγρη, ξαναβιώνοντας τη μοναδική της ατμόσφαιρα που για χρόνια συνδεόταν με τη διασκέδαση. Πολύχρωμο και φιλόξενο, αυτό το all-day καφέ μπαρ εντυπωσιάζει με την έντονη προσωπικότητά του, ενώ ταυτόχρονα σου ξυπνά ένα αίσθημα οικειότητας και άνεσης.

Από το πρωί θα σε υποδεχτεί για πρωινό καφέ και θα γίνει προορισμός για το διάλειμμα από τη δουλειά ή το βραδινό ποτό σου. Τα κοκτέιλ εδώ φτιάχνονται με πολύ μεράκι και συνοδεύονται από τις μουσικές που σχεδόν καθημερινά επιλέγουν οι DJs του Amalur. Funky, jazz και pop ήχοι συνοδεύουν κλασικές μείξεις όπως Μοjito, Mai Tai, Daquiri και Aperol Spritz, όλα σε φιλικές τιμές που κάνουν την απόλαυση ακόμα πιο αυθεντική. Η λίστα με τα κρασιά αποτελεί έναν ακόμα λόγο για να πας στο Amalur, αφού θα βρεις οπωσδήποτε αυτό που σου ταιριάζει, μάλιστα όποιο κι αν επιλέξεις σερβίρεται και σε ποτήρι.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Στα must οι live βραδιές με έντεχνη μουσική που θυμίζει άλλες εποχές αληθινής διασκέδασης. Ο εσωτερικός χώρος ζεστός, με ζωηρά χρώματα και διακόσμηση από αφίσες που θα χαζεύεις για ώρα, σε ταξιδεύει μακριά από την Αθήνα, σε πιο ζεστά κλίματα, δημιουργώντας το τέλειο σκηνικό για να αφεθείς σε στιγμές που απολαμβάνεις το ποτό σου, ακούγοντας όμορφες μουσικές. 

Φωκίωνος Νέγρη 30, Κυψέλη, Facebook: amalurfokionos, Instagram: amalurfokionos 

Delissimo

Συγκεντρώνει στα ράφια του τον γαστρονομικό πλούτο της Ελλάδας.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Η ελληνική κουζίνα δεν έχει όρια. Κι όμως, υπάρχει ένας χώρος που περικλείει όλα όσα συνθέτουν τη γαστρονομία του τόπου μας ή, μάλλον, όλα όσα χρειάζεται κανείς για να γευτεί στο πιάτο τη γαστρονομία αυτή. Το Delissimo είναι ένα κατάστημα που φτιάχτηκε για να εκφράσει όλη την αγάπη της Αμαλίας Τσιλιώνη για την καλή διατροφή. Μια διατροφή που βασίζεται σε αγνά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς, πολλά από τα οποία διαθέτουν και πιστοποίηση bio.

Αναζητώντας για χρόνια τους κατάλληλους προμηθευτές, ταξιδεύοντας και ψάχνοντας την ανώτερη ποιότητα, η Αμαλία κατάφερε να συγκεντρώσει στο κατάστημα της Κυψέλης ό,τι καλύτερο μπορεί να βρει κανείς σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Μιλώντας απευθείας με παραγωγούς, μικρούς συνεταιρισμούς ή τοπικές βιοτεχνίες, αλλά και με προμηθευτές που εγγυώνται την υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους, προσφέρει στο κέντρο της Αθήνας μια τεράστια ποικιλία απ’ όλα όσα θα αγόραζες ταξιδεύοντας σε μακρινά νησιά της Ελλάδας, όπως η Ικαρία και η Κάλυμνος, αλλά και σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Στα ράφια του Delissimo θα βρεις εξαιρετικά μέλια, μπαχαρικά, χειροποίητα ζυμαρικά με ιδιαίτερες γεύσεις –πρέπει να δοκιμάσεις τα κορδελάκια με σπανάκι– αλλά και διάφορα αρτοσκευάσματα με ιδιαίτερες γεύσεις που δεν θα βρεις αλλού.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Δεν λείπουν, φυσικά, τα αποστάγματα, τα ψαγμένα τσάγια και βότανα και τα παραδοσιακά κεράσματα, ενώ για πιο γκουρμέ περιπτώσεις θα βρεις τα υλικά που ψάχνεις στην πιο ποιοτική εκδοχή τους. Στα best-sellers, οι ολόφρεσκοι ξηροί καρποί που θα σε παρασύρουν στην Κυψέλη για να τους δοκιμάσεις και θα γίνουν αφορμή να επιστρέφεις ξανά και ξανά στο Delissimo, αναζητώντας κάθε φορά και μια καινούργια γευστική έκπληξη. Γιατί εδώ όλη η Ελλάδα τιμάται δεόντως και σε καλεί να ανακαλύψεις μικρούς θησαυρούς που θα αλλάξουν το καθημερινό τραπέζι στο σπίτι.

Ευελπίδων 47, 211 4176436, eshop: delissimo.gr, Facebook: Delissimo

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

 
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ