4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter
0

Μπούφαλος Μπέργκερ και τα συναφή

Συναφή θα πει τέλειο brunch και απολαυστικά κοκτέιλ.

Η φράση «μπέργκερ και τα συναφή» που συνοδεύει τον Μπούφαλο περιγράφει ακριβώς όλα όσα θα βρεις εδώ. Το στέκι της Κυψέλης έχει καταθέσει ήδη τα διαπιστευτήριά του στο κομμάτι μπέργκερ μέσα από ένα εμπνευσμένο μενού που σε ταξιδεύει γαστρονομικά μέχρι την Αμερική, το οποίο μπορείς να απολαύσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Όσο για την κατηγορία «συναφή», ανάμεσά τους θα βρεις ένα brunch menu προς θρέψη και τέρψη καθημερινά από τις 11 έως τις 4:30 το απόγευμα. Τα πιάτα του Μπούφαλου συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ σου –έναν αρωματικό 100% Arabica της Buondi– και θα σου δώσουν εκείνο το γευστικό boost που χρειάζεσαι. Η ομελέτα με μανιτάρια, γκούντα και πιπεριές θα μπορούσε να απευθύνεται και σε δύο άτομα (αλλά το πιο πιθανό είναι να μη θέλεις να τη μοιραστείς, μόλις δοκιμάσεις την πρώτη μπουκιά), εξαιρετικά τα αυγά με πατάτες ροστί και η μακαρονοσαλάτα, ενώ στις γλυκές προτάσεις πρέπει να δοκιμάσεις τα pancakes με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, μπανάνα και πραλίνα φουντουκιού.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Τα συναφή του Μπούφαλου αφορούν όλα όσα μπορεί να αναζητάς μέρα ή νύχτα κι αυτό περιλαμβάνει και την κατηγορία κοκτέιλ. Η Coppa Cocktails βρίσκεται πίσω από τη λίστα που θα σε μαγέψει με τις μείξεις, τα εξωτικά αρώματα και τις δροσιστικές γεύσεις. Οι κλασικές επιλογές ενός Mojito, ενός Daiquiri, ενός Negroni ή ενός Passion Martini επανασυστήνονται για να προσφέρουν τροπικές βραδιές στα τραπεζάκια της πλατείας Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Εκεί σε περιμένει ο πληθωρικός Μπούφαλος με τα μπέργκερ και τα συναφή του για να δώσει γεύση και λίγη pop art ατμόσφαιρα σε κάθε στιγμή σου.

Επτανήσου 13, Κυψέλη 210 8238082, Facebook: Μπούφαλος, Instagram: mpoufalos, delivery μέσω efood και Wolt

Κυβέλη μεζεδοπωλείο

Γευστικές εκπλήξεις σε ένα στέκι που πλέον είναι σταθερή αξία.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Τις σταθερές αξίες τις εκτιμάς όταν δεν θέλεις να ασχοληθείς πολύ με μια απόφαση και ξέρεις πού πρέπει να στραφείς για να είσαι σίγουρος. Κάθε φορά που θέλεις να περάσεις καλά με την παρέα σου, χωρίς να χάσεις χρόνο ψάχνοντας το μέρος, το όνομα της Κυβέλης προκύπτει αυθόρμητα, και όχι άδικα. Εδώ και χρόνια είναι το στέκι που θα φιλοξενήσει τις πιο αυθεντικές στιγμές μέσα σε μια ατμόσφαιρα που σε κάνει από την αρχή να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα γνώριμο μέρος, από εκείνα που οι άνθρωποι σε ξέρουν και τους ξέρεις, άρα δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις για τίποτα.

Το μενού που φροντίζει ο Γιώργος Κόντας είναι ένα γευστικό ταξίδι στην Ελλάδα, που σε καλεί να θυμηθείς τη γαστρονομία του τόπου μας μέσα από μια σύγχρονη και ανεπιτήδευτη ματιά. Τα πιάτα εμπνέουν το μοίρασμα –θα έλεγες ότι το ενθαρρύνουν κιόλας, ως μια απόλυτη έκφραση της ελληνικής κουλτούρας–, ενώ παίζει πάντα η επιλογή της ατομικής απόλαυσης, όταν αυτό επιθυμείς περισσότερο. Εκτός από το μενού που έχουμε αγαπήσει, στην Κυβέλη καθημερινά θα βρεις πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται για να δοκιμάζεις συνεχώς κάτι διαφορετικό. Στα must try το τηγανητό λαβράκι σε κρούστα, που μέσα από αυτήν αποκαλύπτεται τρυφερό και πεντανόστιμο, όπως δεν το έχεις ξαναγευτεί.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Κι επειδή ο χειμώνας έχει τις δικές του γαστρονομικές ιδιαιτερότητες, ετοιμάσου για λαχταριστές επιλογές που θα σε ζεστάνουν, όπως το χουνκιάρ μπεγιεντί με τον καπνιστό πουρέ μελιτζάνας και το τρυφερό μοσχαράκι. Οι γευστικές εκπλήξεις της Κυβέλης δεν σταματούν ποτέ και σε περιμένουν είτε έξω, με τις σόμπες έτοιμες να σε ζεστάνουν μόλις κρυώσει ο καιρός, είτε στον κλειστό χώρο, όπου μπορείς να καθίσεις άνετα με τις απαραίτητες αποστάσεις. 

Επτανήσου 15, πλ. Αγ. Γεωργίου, Κυψέλη, Delivery: 210 8219406, Facebook: Κυβέλη, Instagram: kyveli_kypseli 

Amalur (Μάνα γη)

Σε καλεί στη Φωκίωνος Νέγρη για αυθεντική διασκέδαση.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Το Amalur είναι το στέκι που σε κάνει να αναζητάς τη Φωκίωνος Νέγρη, ξαναβιώνοντας τη μοναδική της ατμόσφαιρα που για χρόνια συνδεόταν με τη διασκέδαση. Πολύχρωμο και φιλόξενο, αυτό το all-day καφέ μπαρ εντυπωσιάζει με την έντονη προσωπικότητά του, ενώ ταυτόχρονα σου ξυπνά ένα αίσθημα οικειότητας και άνεσης.

Από το πρωί θα σε υποδεχτεί για πρωινό καφέ και θα γίνει προορισμός για το διάλειμμα από τη δουλειά ή το βραδινό ποτό σου. Τα κοκτέιλ εδώ φτιάχνονται με πολύ μεράκι και συνοδεύονται από τις μουσικές που σχεδόν καθημερινά επιλέγουν οι DJs του Amalur. Funky, jazz και pop ήχοι συνοδεύουν κλασικές μείξεις όπως Μοjito, Mai Tai, Daquiri και Aperol Spritz, όλα σε φιλικές τιμές που κάνουν την απόλαυση ακόμα πιο αυθεντική. Η λίστα με τα κρασιά αποτελεί έναν ακόμα λόγο για να πας στο Amalur, αφού θα βρεις οπωσδήποτε αυτό που σου ταιριάζει, μάλιστα όποιο κι αν επιλέξεις σερβίρεται και σε ποτήρι.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Στα must οι live βραδιές με έντεχνη μουσική που θυμίζει άλλες εποχές αληθινής διασκέδασης. Ο εσωτερικός χώρος ζεστός, με ζωηρά χρώματα και διακόσμηση από αφίσες που θα χαζεύεις για ώρα, σε ταξιδεύει μακριά από την Αθήνα, σε πιο ζεστά κλίματα, δημιουργώντας το τέλειο σκηνικό για να αφεθείς σε στιγμές που απολαμβάνεις το ποτό σου, ακούγοντας όμορφες μουσικές. 

Φωκίωνος Νέγρη 30, Κυψέλη, Facebook: amalurfokionos, Instagram: amalurfokionos 

Delissimo

Συγκεντρώνει στα ράφια του τον γαστρονομικό πλούτο της Ελλάδας.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Η ελληνική κουζίνα δεν έχει όρια. Κι όμως, υπάρχει ένας χώρος που περικλείει όλα όσα συνθέτουν τη γαστρονομία του τόπου μας ή, μάλλον, όλα όσα χρειάζεται κανείς για να γευτεί στο πιάτο τη γαστρονομία αυτή. Το Delissimo είναι ένα κατάστημα που φτιάχτηκε για να εκφράσει όλη την αγάπη της Αμαλίας Τσιλιώνη για την καλή διατροφή. Μια διατροφή που βασίζεται σε αγνά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς, πολλά από τα οποία διαθέτουν και πιστοποίηση bio.

Αναζητώντας για χρόνια τους κατάλληλους προμηθευτές, ταξιδεύοντας και ψάχνοντας την ανώτερη ποιότητα, η Αμαλία κατάφερε να συγκεντρώσει στο κατάστημα της Κυψέλης ό,τι καλύτερο μπορεί να βρει κανείς σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Μιλώντας απευθείας με παραγωγούς, μικρούς συνεταιρισμούς ή τοπικές βιοτεχνίες, αλλά και με προμηθευτές που εγγυώνται την υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους, προσφέρει στο κέντρο της Αθήνας μια τεράστια ποικιλία απ’ όλα όσα θα αγόραζες ταξιδεύοντας σε μακρινά νησιά της Ελλάδας, όπως η Ικαρία και η Κάλυμνος, αλλά και σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Στα ράφια του Delissimo θα βρεις εξαιρετικά μέλια, μπαχαρικά, χειροποίητα ζυμαρικά με ιδιαίτερες γεύσεις –πρέπει να δοκιμάσεις τα κορδελάκια με σπανάκι– αλλά και διάφορα αρτοσκευάσματα με ιδιαίτερες γεύσεις που δεν θα βρεις αλλού.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Δεν λείπουν, φυσικά, τα αποστάγματα, τα ψαγμένα τσάγια και βότανα και τα παραδοσιακά κεράσματα, ενώ για πιο γκουρμέ περιπτώσεις θα βρεις τα υλικά που ψάχνεις στην πιο ποιοτική εκδοχή τους. Στα best-sellers, οι ολόφρεσκοι ξηροί καρποί που θα σε παρασύρουν στην Κυψέλη για να τους δοκιμάσεις και θα γίνουν αφορμή να επιστρέφεις ξανά και ξανά στο Delissimo, αναζητώντας κάθε φορά και μια καινούργια γευστική έκπληξη. Γιατί εδώ όλη η Ελλάδα τιμάται δεόντως και σε καλεί να ανακαλύψεις μικρούς θησαυρούς που θα αλλάξουν το καθημερινό τραπέζι στο σπίτι.

Ευελπίδων 47, 211 4176436, eshop: delissimo.gr, Facebook: Delissimo

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

 
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hoggies ή πώς μια παρέα το έβαλε σκοπό να αλλάξει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα

Γεύση / Hoggies - το fun project μιας παρέας που έγινε πραγματικότητα και αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζεστά σάντουιτς στην Αθήνα

Mια παρέα φίλων που την ενώνει το φαγητό, αγαπάει τα cheat day και της αρέσει να μοιράζεται το φαγητό ξεκίνησε να πειραματίζεται με συνταγές εμπνευσμένες από τις κουζίνες του κόσμου. Σημαντικό μέλος της, ο Νίκος Μαρόλης από το «Κρεοπωλείο ο Γιάννης» των Εξαρχείων, ο οποίος ανέλαβε να υλοποιήσει το μενού του πρότζεκτ. Τους γνωρίσαμε στο Athens Street Food Festival 2022 εκεί που παρουσίασαν για πρώτη φορά τη νόστιμη ιδέα τους προσφέροντας ένα πλήρες, comfort και νόστιμο γεύμα, «το σάντουιτς όπως πραγματικά του αξίζει».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιατί όλοι μιλάνε για το Kitschen, το dim sum bar του Πειραιά;

Γεύση / Γιατί όλοι μιλάνε για το Kitschen, το dim sum bar του Πειραιά;

Σερβίροντας μικρά πιάτα και κλασικά κοκτέιλ με twists, έχοντας δημιουργήσει έναν χώρο με ζεστό και χαλαρό κλίμα, το μικρό σε τετραγωνικά, αλλά μεγάλο σε γεύση ασιατικό εστιατόριο του λιμανιού συζητιέται πολύ και δικαίως.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Lucinda

Γεύση / Lucinda: Η νέα πίτσα της Αθήνας έχει την υπογραφή τριών ηχηρών ονομάτων της γεύσης

Ο Δημοσθένης Κουβαράκης του Juicy Grill, o Αντώνης Δρακουλαράκος του Sushimou και ο Κυριάκος Λιοδάκης της Granello pizza αποφάσισαν να φτιάξουν ένα μαγαζί για να τρώνε επιτέλους καλή πίτσα στον Χολαργό. Για να είμαστε ακριβείς, ο Αντώνης Δρακουλαράκος ήταν εκείνος που επέμενε ότι δεν είχε βρει κάτι που να τον ικανοποιεί στη γειτονιά του και οδηγούσε μέχρι την Καισαριανή για βρει πίτσα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γκρανόλα: Ένα διατροφικό trend από τον 190 αιώνα

Γεύση / Γκρανόλα: Ένα διατροφικό trend από τον 19ο αιώνα

Το «εναλλακτικό» δημητριακό προέκυψε ως συμπλήρωμα εναλλακτικών θεραπειών που προσφέρονταν σε σπα της εποχής, συνδέθηκε με το κίνημα των χίπις τη δεκαετία του ’60, έφυγε από τη μόδα και επανήλθε πολλές φορές. Πρόσφατα δημιουργήθηκε μια λίστα αναμονής 17.000 ατόμων που ήθελαν να αγοράσουν μια συγκεκριμένη, ενώ πλέον υπάρχουν και ελληνικά brands που την προσφέρουν ποιοτική και σε πολλές γεύσεις.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πλάι: Στο Κουκάκι για μπίρα, Campari και τοστ με διπλό τυρί

Γεύση / Καφενείο ή μπαρ; Στο «Πλάι» στο Κουκάκι για μπίρα, Campari και τοστ με διπλό τυρί

Ο Γιώργος Σουμπάσης και η Μαρίνα Φαρασοπούλου του Morning bar έστησαν έναν χώρο λιτό που προσφέρει απλά ποτά, φρούτο με τυρί και τυλιχτό με ψάρι για μεζέ, μπουκέτα λουλούδια για να πάρουμε φεύγοντας. Άλλοι το λένε καφενείο και άλλοι μπαρ. Το νέο στέκι της Αθήνας δανείζεται στοιχεία από αυτά, αλλά δεν είναι τίποτα από τα δύο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ Deep dish pizza: Η ιστορία της και πού θα την απολαύσετε στην Αθήνα

Γεύση / Deep dish pizza: Η ιστορία της και πού θα την απολαύσετε στην Αθήνα

Με παχιά ζύμη, με ύψος και γεμίσεις, η πίτσα του Σικάγο που ζήλεψε το Ντιτρόιτ μπορεί να εξοργίσει τους Ναπολιτάνους με τον τρόπο που φτιάχνεται, ενώ είναι η ένοχη απόλαυση πολλών, ακόμα και στην Αθήνα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Στη Χαρά της Πατησίων για βουβαλίσιο καϊμάκι, Σικάγο και tutti frutti με φρουί γλασέ

Γεύση / Στη Χαρά της Πατησίων για βουβαλίσιο καϊμάκι, Σικάγο και tutti frutti με φρουί γλασέ

Ένα από τα ιστορικά ζαχαροπλαστείο της Αθήνας που θα επισκεφτείς για τις αυθεντικές πολίτικες γεύσεις και τη ρετρό ατμόσφαιρα που παραμένει αναλλοίωτη παραπάνω από μισό αιώνα.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα τέσσερα εστιατόρια

Γεύση / Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα 4 εστιατόρια

Είναι κοινό μυστικό ότι η Θεσσαλονίκη έχει μια ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή. Κι αυτό γιατί τέσσερα εστιατόρια δημιουργούν κάτι πραγματικά μοναδικό, επιδεικνύοντας εκπληκτικό ταλέντο για σύγχρονα πιάτα που αντλούν έμπνευση από την παράδοση.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Guerilla chef

Γεύση / «Guerilla chef»: Το νέο μπεργκεράδικο της Αθήνας έχει μόνο ένα μπέργκερ, τίποτα παραπάνω

Value for money φαγητό στο χέρι, μπίρες από μικροζυθοποιούς και πανκ: Αφού φτιάχτηκε σε πέντε μεγάλα φεστιβάλ και κατάφερε να κάνει όνομα απέναντι στα υπόλοιπα, τα πολύ πιο πληθωρικά, το λιτό μπέργκερ του Fahd-Αλέξανδρου Hassan Kassem απέκτησε μετά από πέντε χρόνια το δικό του μαγαζί στα Εξάρχεια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Βασίλης Χαμάμ

Γεύση / Βασίλης Χαμάμ: Ο επόμενος μάγειρας της Θεσσαλονίκης που θα συζητηθεί

Άφησε τη δουλειά στην Tate Modern και την ενασχόλησή του με την τέχνη για να αφοσιωθεί σε μια άλλη που μέχρι τότε είχε για χόμπι. Αυτοδίδακτος στη μαγειρική, o ταλαντούχος σεφ του νέου εστιατορίου που ετοιμάζει το πολυβραβευμένο δημιουργικό γραφείο των Beetroot κάνει μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα με επιρροές από τη γειτονιά της ανατολικής Μεσογείου, φαγητό που σχετίζεται με τη μετανάστευση και τις ρίζες του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ