Η κοινωνική αλληλεγγύη και η βιώσιμη ανάπτυξη, αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητας της KPMG
Με μια πολυδιάστατη βεντάλια δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η KPMG επενδύει συστηματικά στην έννοια της προσφοράς, στηρίζοντας τις ασθενείς κοινωνικές ομάδες, τη διά βίου μάθηση και τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας.

Η κοινωνική αλληλεγγύη και η βιώσιμη ανάπτυξη, αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητας της KPMG

Με μια πολυδιάστατη βεντάλια δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η KPMG επενδύει συστηματικά στην έννοια της προσφοράς, στηρίζοντας τις ασθενείς κοινωνικές ομάδες, τη διά βίου μάθηση και τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας.

Από την υγειονομική κρίση που έφερε η πανδημία έως την ενεργειακή, οικονομική και ανθρωπιστική που προκάλεσε η εισβολή στην Ουκρανία, η τελευταία τριετία υπογραμμίζει όσο ποτέ άλλοτε τη σημασία της αλληλεγγύης.

 

Αν υπάρχει ένα δίδαγμα από τη συλλογική εμπειρία των αλλεπάλληλων κρίσεων είναι πως οι κοινές προκλήσεις απαιτούν κοινές προσπάθειες. Δημόσια υγεία, βιώσιμη ανάπτυξη, κοινωνικές ανισότητες: τα κομβικότερα ζητήματα της ατζέντας του αύριο μάς αφορούν όλους, από την πολιτεία και την κοινωνία των πολιτών μέχρι τις εταιρικές δομές και τις επιχειρήσεις.

 

Αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία που ασπάζεται η KPMG, μια εταιρεία που από το ξεκίνημά της δεν έχει σταματήσει να επενδύει στην έννοια της προσφοράς. Παρότι οι περισσότεροι τη γνωρίζουμε μονάχα ως μια κολοσσιαία επιχείρηση στον τομέα της παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, η KPMG έχει παράλληλα και μια εξαιρετικά πολυεπίπεδη βεντάλια πρωτοβουλιών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ), διατηρώντας πάντοτε την αλληλεγγύη χαραγμένη στο DNA της.

 

Στόχος της η δημιουργία θετικού αντίκτυπου στην κοινωνία και το περιβάλλον και η διαρκής αφοσίωση στις εταιρικές αξίες με τρόπο που να διέπει κάθε πτυχή της καθημερινότητας.  

 

Η στρατηγική κοινωνικής ευθύνης της KPMG μπορεί να είναι πολυδιάστατη, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως κατευθύνεται δίχως πυξίδα. Αντιθέτως, καθοδηγείται και εναρμονίζεται πλήρως με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θέσει ο ΟΗΕ και βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες: τους ανθρώπους, την κοινότητα, τη διά βίου μάθηση και το περιβάλλον.

 

Κοινωνική και ανθρώπινη αλληλεγγύη

Δεν υπάρχει χαρακτηριστικότερο παράδειγμα των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης της KPMG από τη συνεπή συνεργασία της με τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε ανάπηρα παιδιά από το 1937. Την τελευταία επταετία, κάθε Σεπτέμβριο, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι εργαζόμενοι της KPMG συλλέγουν πυρετωδώς βιβλία και είδη χειροτεχνίας και τα δωρίζουν στα Γενναία Παιδιά και τους εκπαιδευτικούς της ΕΛΕΠΑΠ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χάρη στη δράση Back to School. Η δέσμευση για προσφορά συνεχίζεται καθ' όλη τη χρονιά, καθότι σε κάθε εταιρικό συνέδριο η KPMG φροντίζει να παρέχει δωρεάν χώρο για το στήσιμο του περιπτέρου με υλικό της ΕΛΕΠΑΠ, ενώ τα Χριστούγεννα και το Πάσχα τα γραφεία της επιχείρησης πλημμυρίζουν με χειροποίητα προϊόντα που έχουν φτιάξει τα παιδιά και οι δάσκαλοι της ΕΛΕΠΑΠ για τα ετήσια εορταστικά μπαζάρ, με τα έσοδα από τις πωλήσεις να προσφέρονται στον οργανισμό.

 

Η κοινωνική αλληλεγγύη και η βιώσιμη ανάπτυξη, αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητας της KPMG
Η προσφορά της KPMG συνεχίζεται και στον δρόμο, καθώς φέτος η εταιρεία συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στη διοργάνωση Greece Race for the Cure.

 

Παράλληλα, η KPMG δεν ξεχνά πως οι γιορτές συχνά είναι μια μοναχική εμπειρία για τους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερο ανάγκη τη συντροφικότητα. Κάθε Χριστούγεννα, μια ομάδα εθελοντών της εταιρείας φροντίζει να επισκέπτεται τη μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων με άνοια ΑΚΤΙΟΣ καθώς και τη Στέγη Γερόντων στην Αγία Παρασκευή. Σε ένα κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης οι εργαζόμενοι της KPMG τραγουδούν τα κάλαντα και χαρίζουν τη συντροφιά τους στους μοναχικούς ηλικιωμένους των οίκων ευγηρίας.

 

Η προσφορά της KPMG συνεχίζεται και στον δρόμο, καθώς φέτος η εταιρεία συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στη διοργάνωση Greece Race for the Cure για τη στήριξη του έργου του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής». Οι δρομείς της εταιρείας έδωσαν το «παρών» και στον πρώτο αγώνα δρόμου Lifeline Run, με σκοπό την ενίσχυση του Αττικού Νοσοκομείου με νέες θερμοκοιτίδες και τη στήριξη των παιδιών της Ουκρανίας. Τον αγώνα δρόμου συνδιοργάνωσαν ο ανθρωπιστικός οργανισμός Lifeline Hellas, η Marathon Team Greece και το Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνας. Η συνεργασία με τον ανθρωπιστικό οργανισμό Lifeline Hellas, μάλιστα, οδήγησε στη δωρεά θερμοκοιτίδας στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν».

 

Εκπαίδευση και διά βίου μάθηση

Παράλληλα με την κοινωνική προσφορά, η KPMG φροντίζει να ανανεώνει συνεχώς τη δέσμευσή της να προωθεί τα οχήματα της εκπαίδευσης και της διά βίου μάθησης, δύο αναφαίρετων δικαιωμάτων των πολιτών που ζουν σε μια σύγχρονη συμπεριληπτική κοινωνία. Μέσα από τη στενή συνεργασία με τη ΜΚΟ Μπορούμε, η εταιρεία στηρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μπορούμε στο Σχολείο», ενημερώνοντας με τη δράση της δεκάδες μαθητές ανά την Ελλάδα σχετικά με τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων, τη συλλογική προσπάθεια που απαιτείται για τη μείωση του φαινομένου και τη σημασία της στήριξης συνανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη. 

 

Η κοινωνική αλληλεγγύη και η βιώσιμη ανάπτυξη, αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητας της KPMG
Σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου, η KPMG συνεχίζει να δημιουργεί και να εμπλουτίζει δανειστικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

 

Παράλληλα, σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου, η KPMG συνεχίζει να δημιουργεί και να εμπλουτίζει δανειστικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα. Η δράση, μάλιστα, αναπτύσσεται με αξιοθαύμαστους ρυθμούς, καθώς η πρώτη πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2018 από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος με στόχο την υποστήριξη της τοπικής κοινότητας έχει πλέον εξελιχθεί στην προσφορά βιβλίων και επίπλων βιβλιοθήκης σε 10 σχολεία, περισσότερους από 2.150 μαθητές και 241 εκπαιδευτικούς.

 

Η δέσμευση για έναν βιώσιμο πλανήτη

Τόσο στην κορυφή των παγκόσμιων προκλήσεων όσο και στην καρδιά της ατζέντας της KPMG βρίσκονται το περιβάλλον και η βιωσιμότητα του πλανήτη μας. Παράλληλα με τη δέσμευσή της να πετύχει μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα έως το 2030, η KPMG πραγματοποιεί ένα πλέγμα δράσεων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. Φέτος, συμμετείχε ξανά στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών του Ocean Conservancy που συντονίζει για την Ελλάδα η HELMEPA, καθαρίζοντας την παραλία Εδέμ στο Παλαιό Φάληρο και συγκεντρώνοντας πάνω από 40 κιλά απορριμμάτων και 20 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών. Παράλληλα, οι εθελοντές της KPMG συνέβαλαν στη φύτευση 1.000 δέντρων στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας, σε συνεργασία με τον οργανισμό We4all. Όμως η δέσμευση της KPMG για ένα πράσινο μέλλον δεν περιορίζεται μονάχα στις εξωτερικές της δράσεις αλλά επεκτείνεται και στο ίδιο της το γραφείο, όπου τα πλαστικά μίας χρήσης έχουν απαγορευτεί και κάθε εταιρικό κτίριο έχει εξοπλιστεί με έναν ειδικό χώρο ανακύκλωσης και με πληροφορίες για τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης των διαφορετικών υλικών.

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ