Netcompany - Intrasoft: Ψηφιοποίηση με επίκεντρο τον άνθρωπο 
H Netcompany-Intrasoft χρησιμοποιεί την πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες για να συμβάλει στη δημιουργία βιώσιμων κοινωνιών.

Netcompany - Intrasoft: Ψηφιοποίηση με επίκεντρο τον άνθρωπο 

Παράλληλα με τα εντυπωσιακά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η Netcompany-Intrasoft χρησιμοποιεί την πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες για να συμβάλει στη δημιουργία βιώσιμων κοινωνιών.

Ψηφιακός μετασχηματισμός, νέες τεχνολογικές υποδομές, δεκάδες διαδικτυακές πλατφόρμες που μας εξυπηρετούν, παρέχοντας ηλεκτρονική πρόσβαση σε προϊόντα και εξειδικευμένες υπηρεσίες.

 

Ο αντίκτυπος της ψηφιοποίησης που βιώνει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα αλλά και η υφήλιος είναι τεράστιος και εξακολουθεί να ξεδιπλώνει τις προεκτάσεις του. Στον θαυμαστό αυτό καινούργιο κόσμο του ψηφιακού μετασχηματισμού, που ξεκλειδώνει νέες δυνατότητες, όπως η εξ αποστάσεως παροχή υπηρεσιών και οι νέες ευκαιρίες επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, υπάρχει μια σημαντική παραδοχή: η ψηφιοποίηση οφείλει να πραγματοποιείται πάντοτε έχοντας στην καρδιά του εγχειρήματος τον άνθρωπο και τις κοινωνικές ανάγκες.

 

Είναι μια φιλοσοφία που διέπει πλήρως την προσέγγιση της Netcompany-Intrasoft, της Νο. 1 εταιρείας πληροφορικής στην Ελλάδα που ταυτόχρονα συμπεριλαμβάνεται στα κορυφαία επιχειρηματικά σχήματα στην Ευρώπη στον τομέα της. Η εταιρεία που δραστηριοποιείται από το 1996, συμβάλλοντας έμπρακτα στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη βελτίωση της ζωής των πολιτών, ξανασυστήθηκε στο ευρύ κοινό της στις αρχές του 2022, ούσα πλέον μέλος του δανέζικου ομίλου Netcompany. Μπορεί να έχει πλέον νέο όνομα και μια καινούργια εταιρική ταυτότητα, ωστόσο διατηρεί κοινή κουλτούρα και αξίες με τον μητρικό όμιλο, καθώς και το ίδιο απαράλλαχτο όραμα, να διατηρεί τον άνθρωπο στο επίκεντρο των δράσεων και πρωτοβουλιών της. 

 

Έτσι, η Netcompany-Intrasoft συνεχίζει με μεγαλύτερη εξωστρέφεια να επιδιώκει τον φιλόδοξο στόχο της να χρησιμοποιεί την πληροφορική και την τεχνολογία για τη δημιουργία βιώσιμων κοινωνιών, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες για όλες και για όλους.

 

Η φιλοσοφία της εταιρείας αναδεικνύεται καθημερινά μέσα από την υλοποίηση ιστορικών έργων ψηφιακού μετασχηματισμού στον δημόσιο τομέα, τόσο εντός όσο και εκτός των ελληνικών συνόρων, δημιουργώντας έναν τεράστιο αντίκτυπο στις ζωές εκατομμυρίων πολιτών στη χώρα μας, στην Ευρώπη και στον κόσμο. Ανάμεσα στις αμέτρητες ψηφιακές λύσεις που έχει υλοποιήσει η Netcompany-Intrasoft τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα συναντά κανείς δεκάδες δράσεις και διαγωνισμούς που εφάπτονται με τους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και της δικαιοσύνης αλλά και συστήματα που διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία της Τελωνειακής Ένωσης της Ευρώπης. Τα ψηφιακά της προϊόντα χρησιμοποιούνται καθημερινά από χιλιάδες πολίτες, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής και την καθημερινότητά τους και διευκολύνοντας την ψηφιακή αλληλεπίδραση των πολιτών με το Δημόσιο, μετατρέποντας την παροχή υπηρεσιών σε μια πιο απλή, προσβάσιμη και λειτουργική διαδικασία. 

 

Netcompany - Intrasoft: Ψηφιοποίηση με επίκεντρο τον άνθρωπο 
H Netcompany-Intrasoft συνεχίζει με μεγαλύτερη εξωστρέφεια να επιδιώκει τον φιλόδοξο στόχο της να χρησιμοποιεί την πληροφορική και την τεχνολογία για τη δημιουργία βιώσιμων κοινωνιών, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες για όλες και για όλους.

 

Ωστόσο, η ανθρωποκεντρική προσέγγιση της Netcompany-Intrasoft δεν περιορίζεται μονάχα στις εξωτερικές της δράσεις, αντιθέτως επιβεβαιώνεται καθημερινά μέσα από την έμφαση που δίνει στην επαγγελματική ανάπτυξη του ίδιου του ανθρώπινου δυναμικού της. Η εταιρεία παρέχει στους 2.800 εργαζομένους της ένα αναλυτικό πρόγραμμα training το οποίο ξεκινάει από την πρώτη μέρα της πρόσληψής τους με το πολυβραβευμένο πρόγραμμα onboarding «Netcompany-Intrasoft Internal Academies» το οποίο προσφέρει δεξιότητες στους νέους υπαλλήλους από τη στιγμή της άφιξής τους στο γραφείο. Παράλληλα, η Netcompany-Intrasoft εξακολουθεί να επενδύει στους εργαζομένους της με διαρκείς εκπαιδεύσεις σε soft και hard δεξιότητες που απαιτεί η ραγδαία εξελισσόμενη πραγματικότητα, παρέχοντας μια εξειδικευμένη στρατηγική για τη δημιουργία μονοπατιών καριέρας για τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά. Μόνο την περσινή χρονιά η εταιρεία πραγματοποίησε σχεδόν 40.000 ώρες εκπαίδευσης, εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα, δηλαδή το 82%, αφορούσε την ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων.

 

Ειδικά για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στις νέες τεχνολογίες και την πληροφορική, η απορρόφηση νέων ταλέντων με ανατρεπτικές ιδέες και σύγχρονες προτάσεις είναι εξαιρετικά σημαντική. Μόνο τη φετινή χρονιά η Netcompany-Intrasoft δέχτηκε 100 θέσεις πρακτικής άσκησης, με περίπου το 65% αυτών να εξελίσσεται σε μόνιμη απασχόληση μετά το πέρας του internship. Παράλληλα, το 2022 η εταιρεία προχώρησε σε 600 νέες προσλήψεις, αποτέλεσμα τόσο της υγιούς ανάπτυξής της όσο και της έμφασης που δίνει στην προσέλκυση ταλαντούχων εργαζομένων.

 

Μεταξύ των λόγων για τους οποίους το εργασιακό περιβάλλον της Netcompany-Intrasoft είναι αρκετά δελεαστικό για τους νέους εργαζομένους βρίσκεται σαφώς η κουλτούρα συμπερίληψης που καλλιεργεί συστηματικά η εταιρεία. Σεβόμενη το well-being αλλά και την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, η Netcompany-Intrasoft προσφέρει ανταγωνιστικά μισθολογικά πακέτα καθώς και ένα υβριδικό μοντέλο που επιτρέπει σε συγκεκριμένες συνθήκες την επιλογή της remote εργασίας. Στην εταιρεία εργάζονται άτομα από 50 διαφορετικές εθνικότητες που μιλούν 30 διαφορετικές γλώσσες, συνθέτοντας ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον εξωστρέφειας, ενώ οι γυναίκες αποτελούν το 34% των εργαζομένων, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από τον ελληνικό μέσο όρο του 21% στον παραδοσιακά «ανδροκρατούμενο» χώρο της τεχνολογίας.

 

Εκτός των κομβικών έργων ψηφιακού μετασχηματισμού αλλά και της επένδυσης στο εργασιακό της περιβάλλον, η ανθρωποκεντρική προσέγγιση της Netcompany-Intrasoft συμπληρώνεται με μια αναλυτική στρατηγική εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ). Τη χρονιά που μας πέρασε, μάλιστα, η εταιρεία υλοποίησε 37 διαφορετικές δράσεις με κοινωνικό αντίκτυπο, μια αύξηση της τάξεως του 60% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, ενώ παράλληλα δραστηριοποιήθηκε σε πάνω από 50 έργα καινοτομίας τα οποία υποστηρίζουν τους 15 από τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

 

Ξεχωριστή θέση στην ατζέντα ΕΚΕ της Netcompany-Intrasoft διατηρεί το περιβάλλον, με ένα πλέγμα τολμηρών δράσεων, όπως η κατάργηση των πλαστικών σε όλα της τα γραφεία με το πρόγραμμα «Say goodbye to plastic», η αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με ενεργειακά βιώσιμους αλλά και με μια σειρά από εθελοντικές δράσεις δενδροφύτευσης, αναδάσωσης και καθαρισμού παραλιών. Εξίσου φιλόδοξος είναι και ο στόχος της για το ενεργειακό και περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Παρότι σήμερα στα γραφεία της Ελλάδας το ποσοστό κάλυψης των ενεργειακών αναγκών της εταιρείας με καθαρή ενέργεια ξεπερνά ήδη το 80%, η Netcompany-Intrasoft φιλοδοξεί να αγγίξει το 100% μέσα στο επόμενο έτος.

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ