ADVERTORIAL

 

Το μεσημεριανό στο γραφείο έχει περάσει πολλές φάσεις. Κάποτε, το delivery ήταν μονόδρομος. Αργότερα, ακολουθώντας πιο υγιεινές και, κακά τα ψέματα, οικονομικές συνήθειες, βγάλαμε το διάσημο ταπεράκι από το ντουλάπι κι αρχίσαμε να παίρνουμε μαζί το γεύμα που ετοιμάζαμε από το σπίτι. Ωστόσο υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε χρόνο και είτε μένουμε νηστικοί, γιατί δε θέλουμε να παραγγείλουμε, είτε αποφασίζουμε να το «ρίξουμε έξω» και να επισκεφθούμε τα αγαπημένα apps διανομής φαγητού. Το άρθρο αυτό, είναι για αυτές ακριβώς τις ημέρες. Γιατί μπορούμε πάντα να εκμεταλλευτούμε την κουζίνα της δουλειάς και να μαγειρέψουμε - όχι απαιτητικές συνταγές, αλλά εύκολα, υγιεινά και ταυτόχρονα χορταστικά πιάτα, μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

 

Καταρχάς, για να πετύχει η συνταγή, χρειαζόμαστε έμπνευση. Την έμπνευση θα βρούμε εύκολα, αναζητώντας τον Τόνο TRATA που, με τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, εγγυάται τη νοστιμιά. Θα τον βρούμε σε τέσσερις μορφές: τόνο καπνιστό, ο οποίος καπνίζεται φυσικά σε φούρνο με ξύλα, τόνο με ελαιόλαδο, θρεπτικές τονοσαλάτες με όσπρια και κινόα, αλλά και στη συσκευασία Tuna Pocket, η οποία πηγαίνει παντού και δε χρειάζεται στράγγισμα. 

Εμείς, τις πήραμε όλες. Μέσα σε λίγα λεπτά, ετοιμάσαμε νόστιμα σνακς, χορταστικές σαλάτες και μία απολαυστική τορτίγια - και τις παρουσιάζουμε αναλυτικά, παρακάτω.

Σαλάτα ζυμαρικών με τόνο καπνιστό

Υλικά

  • 1 συσκευασία τόνος καπνιστός TRATA TunaPocket
  • Πράσινη σαλάτα της επιλογής μας
  • ½ αγγούρι κομμένο
  • 10 κομμένα ντοματίνια
  • 100 γρ. βρασμένα ζυμαρικά 
  • Ελαιόλαδο

 

 

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα πιάτο βάζουμε την πράσινη σαλάτα, τα ζυμαρικά, τα ντοματίνια, το αγγούρι, τον τόνο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

 

 
 

Ρυζογκοφρέτες με τόνο σε νερό 

Υλικά

 

 

 

 

 

Εκτέλεση

Βάζουμε την πρώτη ρυζογκοφρέτα, απλώνουμε τη μαγιονέζα, το αγγούρι, το αβοκάντο, τον τόνο, τη δεύτερη ρυζογκοφρέτα και σερβίρουμε.

 

 

 

 

 

Salad bowl με τονοσαλάτα κινόα

Υλικά

 

 

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε την πράσινη σαλάτα, το καλαμπόκι, την τονοσαλάτα, το ελαιόλαδο, το ξύδι και ανακατεύουμε.

 

 

 
 

Τορτίγια με τόνο σε ελαιόλαδο

Υλικά

  • 1 συσκευασία τόνο σε ελαιόλαδο TRATA
  • 1 μεγάλη τορτίγια
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • ½ αγγούρι σε φέτες
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του.

Ανοίγουμε την τορτίγια και χαράζουμε μία φορά από το κέντρο, ως την άκρη. Απλώνουμε τη μαγιονέζα και το γιαούρτι, και τη χωρίζουμε σε 4 νοητά κομμάτια. Στο πρώτο, βάζουμε το αγγούρι, στο δεύτερο τα ντοματίνια, στο τρίτο τον τόνο και, τέλος, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ρίχνουμε προσεκτικά την παρμεζάνα από πάνω και διπλώνουμε, δημιουργώντας μία ξεχωριστή «πίτσα». 

 

 

 
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές με τα προϊόντα της TRATA εδώ.