ADVERTORIAL
 

 

Το Audi Q3 απετέλεσε από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του το 2011 την επιτομή του success story. Το μοντέλο δεύτερης γενιάς συνέχισε αυτή την εντυπωσιακή πορεία κυριαρχώντας στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, στην άκρως απαιτητική κατηγορία των premium SUV απέναντι σε μία σειρά επώνυμων και καταξιωμένων αντιπάλων. Η κατάκτηση της κορυφής θεωρείται έτσι κι αλλιώς ένα δύσκολο εγχείρημα, ωστόσο ακόμη δυσκολότερη είναι η διατήρηση σε αυτήν επί χρόνια, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Audi Q3.

 

 

 
 

 

Το γερμανικό SUV εντυπωσιάζει οδηγικά με την άνεση και την ασφάλεια, που προσφέρει.

Φυσικά υπάρχουν πολλοί και σοβαροί λόγοι, που συνέβαλαν στη μεγάλη αποδοχή και αναγνώριση του γερμανικού SUV. Μεταξύ αυτών κατέχει εξέχουσα θέση ο σχεδιασμός του με σήμα κατατεθέν το οκταγωνικό πλαίσιο Singleframe με τις μεγάλες, κάθετες γρίλιες και τους στενούς προβολείς LED, ενώ στο πίσω μέρος έχουμε μία σύνθεση κομψότητας λόγω της έντονης κλίσης του παρμπρίζ και δυναμισμού χάρη στη μεγάλη αεροτομή. Το μήκος του Audi Q3 δεύτερης γενιάς αγγίζει πλέον τα 4,48 μ. και σε συνδυασμό με το μακρύ μεταξόνιο των 2,69 μ. και την εξαιρετική αξιοποίηση κάθε εκατοστού έχει δημιουργηθεί ένας θάλαμος επιβατών κορυφαίας ευρυχωρίας, αλλά και μεταβλητότητας, καθώς τα πίσω καθίσματα είναι κυλιόμενα και οι πλάτες τους μπορούν να διαιρεθούν σε τρία τμήματα.

 

 

 

 

 

 

 

Το κόκπιτ περιλαμβάνει ψηφιακά όργανα, ενώ η κεντρική οθόνη αφής είναι στραμμένη προς τον οδηγό.

Μεγάλος ωφελημένος από τις αυξημένες διαστάσεις του αμαξώματος είναι και ο χώρος αποσκευών με ασυναγώνιστο όγκο φόρτωσης 530 λίτρων, που φτάνουν έως τα 1.525 λίτρα με αναδιπλωμένες τις πλάτες των πίσω καθισμάτων. Πολύ πρακτικός αποδεικνύεται και ο αισθητήρας που ενεργοποιεί το άνοιγμα και το κλείσιμο της πόρτας του πορτ – μπαγκάζ με την κίνηση του ποδιού, όταν δεν έχεις ελεύθερο χέρι.

Το κόκπιτ του Q3 αποτυπώνει ξεκάθαρα την τεχνολογική υπεροχή της Audi περιλαμβάνοντας τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων Audi virtual cockpit μεγέθους 10,25 ιντσών, ενώ χάιλαϊτ αποτελεί η κεντρική κονσόλα με τη μεγάλη οθόνη αφής του υπερσύγχρονου συστήματος πολυμέσων Infotainment MMI με άμεση συνδεσιμότητα και εξαιρετικές λειτουργίες πλοήγησης και ψυχαγωγίας. Οι σχεδιαστές της Audi έστρεψαν εμφανώς την οθόνη αφής προς τον οδηγό, ενώ το –προαιρετικό- ηχοσύστημα της Bang and Olufsen αποδεικνύεται συναυλιακών προδιαγραφών. Αυτονόητη είναι και η ποιότητα των υλικών από το πάνω ράφι, όπως επίσης το προσεγμένο φινίρισμα επιπέδου Audi!

 

 

 

 

 

 

Το σαλόνι διακρίνεται για την ευρυχωρία του και τα ποιοτικά υλικά κατασκευής του.

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν πολλές δυνατότητες επιλογής σε κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων, όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά εμφανίζει η έκδοση 35 TFSI με βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων και 150 ίππους, που αναδεικνύεται σε χρυσή τομή προσφέροντας άφθονη δύναμη σε ένα ευρύτατο πεδίο περιστροφών σε συνδυασμό με χαμηλή κατανάλωση. Σε αυτήν συμβάλλει μεταξύ άλλων το σύστημα cylinder-on-demand, που φροντίζει να απενεργοποιεί τους δύο από τους τέσσερις κυλίνδρους του υπερτροφοδοτούμενου μοτέρ, όταν δεν απαιτείται μεγάλη ισχύς. Να σημειώσουμε, ότι ο συγκεκριμένος βενζινοκινητήρας συνδυάζεται στάνταρ με μηχανικό κιβώτιο έξι ταχυτήτων και προαιρετικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic επτά σχέσεων.

 

 

 

 
 

 

Το Audi Q3 δεύτερης γενιάς διαθέτει μακρύ μεταξόνιο για μεγαλύτερη ευρυχωρία και καλύτερο ‘’πάτημα’’ στο δρόμο.

Εντυπωσιακή είναι η εικόνα του Audi Q3 στο δρόμο, όπου ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη για τον ανταγωνισμό με μία μοναδική αίσθηση οδήγησης είτε κινείσαι σε αυτοκινητόδρομο υψηλών ταχυτήτων είτε σε επαρχιακό δρόμο και σε αστικό περιβάλλον. Η αποτελεσματική ηχομόνωση προσφέρει ηρεμία, οι άνετες αναρτήσεις και οι αποδοτικοί κινητήρες κάνουν ακόμη και τις μεγάλες διαδρομές εύκολη και ευχάριστη υπόθεση, ενώ το premium SUV με σήμα τα τέσσερα δαχτυλίδια πατάει στιβαρά στην άσφαλτο και επιτρέπει σβέλτες μετακινήσεις με υψηλότατα αποθέματα ασφάλειας. Φυσικά, ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου περιλαμβάνει ένα πλήρες πακέτο εξοπλισμού ασφαλείας με σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος που διακρίνει οχήματα, αλλά και πεζούς και ποδηλάτες, αυτόματη διόρθωση του τιμονιού για να μην αποκλίνεις εκτός των ορίων της λωρίδας, κλπ.

 

Η τιμή του Audi Q3 35 TFSI ξεκινά από 32.900 ευρώ με το μηχανικό κιβώτιο έξι ταχυτήτων και από 35.950 ευρώ στην έκδοση Q3 Advanced 35 TFSI Hybrid S tronic με αυτόματο κιβώτιο. Υπάρχει επίσης με τον ίδιο βενζινοκινητήρα των 150 ίππων και η πιο σπορ έκδοση Q3 S line 35 ΤFSI Hybrid S tronic με τιμή εκκίνησης 37.950 ευρώ.