Υπάρχουν αμέτρητες φωτογραφίες στο διαδίκτυο από ενήλικες που ξανατραβούν τις παιδικές τους φωτογραφίες. Ωστόσο η φωτογράφος Wilma Hurskainen από το Ελσίνκι μετέτρεψε αυτή την τάση σε εμμονή. Έτσι δημιούργησε μια σειρά φωτογραφιών όπου μετέχουν οι τρεις αδερφές της και περιστασιακά οι γονείς της αναβιώνοντας δεκάδες φωτογραφίες από την παιδική τους ηλικία, μια διαδικασία που διήρκησε δυο χρόνια και που περιλαμβάνει ταξίδια στην πατρίδα τους αλλά και στη Φιλανδία και στη Σουηδία.

 

Η φωτογράφηση ξεκίνησε σαν αστείο. Οι αδερφές Hurskainen σκέφτηκαν ότι θα είναι ή διασκεδαστικό ή τρομακτικό. Αλλά από τη στιγμή που ξεκίνησε, η Βίλμα δεν ήθελε να σταματήσει. Ζήτησε από τις αδερφές της που όλες σπούδαζαν σε διαφορετική πόλη εκείνη την περίοδο, να πάνε σε διάφορα μέρη που τις είχε φωτογραφίσει ο πατέρας τους μικρές. Έτσι γινόταν όλο και πιο ακριβής στην επιλογή ρούχων, φωτισμού και η φωτογράφηση έγινε το τελικό πρότζεκτ για το πτυχίο της από τη σχολή τεχνών του πανεπιστημίου Aalto.

 

"Οι οικογενειακές φωτογραφίες είναι κάτι περισσότερο από ένα σύγχρονο πορταίτο. Οι φωτογραφίες αυτές αποδίδουν φόρο τιμής σε μέλη της οικογένειας που δε βρίσκονται πια μαζί μας όπως ο παππούς" συμπληρώνει η Hurskainen. Αν και οι αδερφές της ορκίζονται να μην ξαναποζάρουν ποτέ, η Hurskainen σκοπεύει να επαναλάβει το πείραμα σε δέκα χρόνια.

 

Στην μπανιέρα
Στην μπανιέρα

 

Κάστρο Olavinlinaa
Κάστρο Olavinlinaa

 

Τούρτα γενεθλίων
Τούρτα γενεθλίων

 

Οικογενειακό πορτραίτο
Οικογενειακό πορτραίτο

 

Το Βασιλικό Παλάτι
Το Βασιλικό Παλάτι

 

Σκι
Σκι

 

Στην καμπίνα
Στην καμπίνα

 

Παππούς
Παππούς

 

Στο κατάστρωμα
Στο κατάστρωμα

 

 

[via]