Low Leaf: Μυστικισμός, άρπα και beats

Low Leaf: Μυστικισμός, άρπα και beats Facebook Twitter
0
Low Leaf: Μυστικισμός, άρπα και beats Facebook Twitter

Όταν βλέπεις την Low Leaf στο youtube και στις φωτογραφίες με όλα αυτά φτερά και το εξωτικό λουκ  να παίζει μια άρπα  δεν γίνεται να μην σου έρθουν στο μυαλό μυθικές γυναίκες μουσικοί όπως η Alice Coltrane και η Dorothy Ashby. Ακουστικά την συνδέει μαζί τους η αντισυμβατική φύση των κομματιών της και μια δόση μυστικισμού και κοσμικής μυθολογίας στους στίχους. Γενικά όμως η μουσική της είναι ένα κράμα soul και πειραματικού hip-hop. Μια άλλη μουσικός που σου θυμίζει έντονα όταν ακούς π.χ. το κομμάτι της “Slaveless Masters” από το νέο της άλμπουμ είναι η Bjork.

 

 

Η ίδια αποφεύγει να μου απαντήσει  όταν την ρωτάω αν υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που ηχητικά αισθάνεται κάποια συγγένεια:

 

«Είναι δύσκολο για μένα να πω. Πιστεύω ότι προσωπικά σχετίζομαι με καλλιτέχνες που οδηγούνται στην μουσική με έναν πνευματικό τρόπο αλλά τους σέβομαι και τους θαυμάζω στα κρυφά και θα ήθελα να κρατήσω αυτήν την πληροφορία για τον εαυτό μου.»

 

Low Leaf: Μυστικισμός, άρπα και beats Facebook Twitter

 

Η βασική μου πίστη για την ζωή; Δημιουργία ή θάνατος. Όλα είναι μια αντανάκλαση του ενός ή του άλλου.

 

Low Leaf: Μυστικισμός, άρπα και beats Facebook Twitter
«Πάντοτε αγαπούσα την μουσική. Όλα τα είδη, όλες οι κουλτούρες, όλοι οι ήχοι είναι για μένα μέρος ενός κοσμικού φάσματος.»

 

Γενικά, δεν απαντάει «κανονικά» στις συνεντεύξεις που δίνει σαν να θέλει να απλώσει ένα μυστηριακό πέπλο τριγύρω της όπως κάνει και με την μουσική της. Γεννημένη στην Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών από Φιλιππινέζους γονείς, δεν θα μπορούσε παρά να ανήκει μουσικά στην beat σκηνή του Λος Άντζελες όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια με βασικούς εκπροσώπους  τους Flying Lotus, Ras G, Gaslamp Killer κ.α.

 

«Από μικρή ήθελα να γίνω μουσικός και τίποτα άλλο», αναφέρει και συνεχίζει, «Πάντοτε αγαπούσα την μουσική και έτσι φυσικά με τράβηξε προς το μέρος της. Όλα τα είδη, όλες οι κουλτούρες, όλοι οι ήχοι είναι για μένα μέρος ενός κοσμικού φάσματος.»

 

 

Ξεκίνησε όπως τα περισσότερο παιδιά από το κλασσικό πιάνο. Το αγαπημένο της όργανο παραδόξως  δεν είναι το πιάνο αλλά «η άρπα και η φωνή της» όπως αναφέρει. Είναι αυτοδίδακτη στην μουσική παραγωγή και της αρέσει πολύ ο πειραματισμός γι’ αυτό το λόγο τα κομμάτια της είναι τόσο περίεργα και μοναδικά. Τα κάνει όλα σχεδόν μόνη της στα άλμπουμ της ακόμη και το artwork μερικές φορές. Κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο “Chrysalis”  το 2011 ενώ φέτος είδε το φως η 5η της δουλειά με τίτλο “Akashaalay” στην Fresh Selects με την οποία γιορτάζει την καταγωγή της. Και δεν ξέρω αν μιλάει σοβαρά ή μας δουλεύει όλους όταν λέει για το πόσο οι ρίζες της από τις Φιλιππίνες την σημάδεψαν σαν μουσικό.

«Η θεϊκή προέλευση του σπόρου που έδωσε ζωή στην ύπαρξη μου, μου έχει δώσει ένα σκοπό σε αυτή τη γη. Και αυτός ο σκοπός πετυχαίνεται μέσω της μουσικής που δημιουργώ και της ζωής που ζω.»

 

Low Leaf: Μυστικισμός, άρπα και beats Facebook Twitter

 

Πώς θα χαρακτήριζες την μουσική σου;

Λιγότερο εξωτική και περισσότερο ελεύθερη.

 

Τι θέλεις να πετύχεις μέσα από την τέχνη σου;

Να θεραπεύσω, να αφυπνίσω και να ξεσηκώσω την συνείδηση της ανθρωπότητας.

 

Τι σε εμπνέει;

Το πνεύμα, αγάπη, η φύση, τα όνειρα, τα οράματα και οι παράλληλες διαστάσεις.

 

Σου έχουν κάνει ποτέ αρνητική κριτική; Πως το αντιμετωπίζεις;

Νοιώθω πως όλες οι απόψεις είναι αντιπροσωπευτικές του ανθρώπου που τις εκφράζει. Προσπαθώ όσο μπορώ να μην μπλέκομαι στον κόσμο των άλλων ανθρώπων επειδή παίρνω αρκετή πρόκληση από την ζωή μου, προσπαθώντας να δημιουργώ και να διατηρώ μια ισορροπία από μόνη μου.  

 

 

Πόσο έχεις αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείσαι με την μουσική σαν άτομο και σαν καλλιτέχνης;

Συνεχώς, ξαναγεννιέμαι και ξανά-δημιουργώ τον εαυτό μου χιλιάδες φορές. Οι φάσεις της σελήνης, οι ηλιακές μεταβάσεις και η συνεχείς αποκαλύψεις των μυστηρίων της ζωής με διαμορφώνουν κάθε μέρα σαν μια συνεχή μεταβαλλόμενη κάτοικο της Γης.

 

Τι ξέρεις για την Ελλάδα; Πώς την φαντάζεσαι;

Διάβαζα ελληνική μυθολογία στο σχολείο και αρκετή λογοτεχνία στο παρελθόν. Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα και είναι ενθουσιασμένη που θα φάω αυθεντική ελληνική κουζίνα. Δεν έχω προσδοκίες απλά να είμαι ανοικτή σε όλες τις εμπειρίες που κρύβει για μένα.

 

Ποια είναι η βασική σου πίστη για την ζωή;

Δημιουργία ή θάνατος. Όλα είναι μια αντανάκλαση του ενός ή του άλλου.

 

Low Leaf: Μυστικισμός, άρπα και beats Facebook Twitter
Συνεχώς, ξαναγεννιέμαι και ξανά-δημιουργώ τον εαυτό μου χιλιάδες φορές. Οι φάσεις της σελήνης, οι ηλιακές μεταβάσεις και η συνεχείς αποκαλύψεις των μυστηρίων της ζωής με διαμορφώνουν κάθε μέρα.

 

Η Low Leaf θα παίξει στο Tesla Bar στο Bios [Πειραιώς 84] την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου μαζί με τον Zeroh με ελεύθερη είσοδο.

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ZOLA JESUS INTERVIEW

Μουσική / Η Zola Jesus δεν φοβάται το σκοτάδι, το κατοικεί

Λίγο πριν την εμφάνισή της στην Αθήνα, η Ρωσοαμερικανίδα καλλιτέχνιδα μιλά στη LIFO για το πώς δημιουργεί τη σκοτεινή και ατμοσφαιρική μουσική της, που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα είδη, καθώς και για το πώς η ίδια αντιστέκεται στην επίθεση που δέχονται σήμερα οι θηλυκότητες.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Κ. Βήτα: «Στο ρεμπέτικο τραγουδούσαν κι έσπαγαν τα μάρμαρα στους τάφους»

Μουσική / Κ. Βήτα: «Στο ρεμπέτικο τραγουδούσαν κι έσπαγαν τα μάρμαρα στους τάφους»

Στον νέο του δίσκο «Εννιά νούφαρα απ’ τη νεκρή όχθη», ο Κ. Βήτα διασκευάζει εννιά τραγούδια της Μαρίκας Παπαγκίκα και της Σωτηρίας Μπέλλου, αναδεικνύοντας τη διαχρονική δυναμική του ρεμπέτικου, που συνεχίζει να συγκινεί βαθιά μέχρι και σήμερα.
M. HULOT
«Εικόνες από μια έκθεση»: Ένα μουσικό έργο-περιπλάνηση σε έκθεση ζωγραφικής

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / «Εικόνες από μια έκθεση»: Ένα μουσικό έργο-περιπλάνηση σε έκθεση ζωγραφικής

Η Ματούλα Κουστένη μιλά για το σαγηνευτικό αυτό έργο που απεικονίζει τους πίνακες μιας έκθεσης σε μια τεράστια παλέτα ηχοχρωμάτων, τα οποία πολλαπλασιάζονται στην ιδιοφυή ενορχήστρωση του Μορίς Ραβέλ.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
10 εξαιρετικά techno clubs στην Ευρώπη και στον κόσμο

Μουσική / 10 κορυφαία techno clubs για το 2025 που αξίζουν το ταξίδι

Το clubbing μπορεί να μην είναι πια αυτό που ήταν στα ’90s και πολλά θρυλικά clubs να αποτελούν παρελθόν, όμως, η techno μουσική γνωρίζει νέα άνθηση. Συγκεντρώσαμε μερικά από τα καλύτερα techno clubs για το 2025.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΟΣ
Οι Adriatique έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα / Οι Adriatique στα λατομεία Διονύσου: Η techno συναντά την αρχαία Ελλάδα / «Είμαστε ενθουσιασμένοι που τα λατομεία Διονύσου θα φιλοξενήσουν το σόου των Adriatique»

Μουσική / Ο άνθρωπος πίσω από τα πολυσυζητημένα events στο λατομείο Διονύσου (και των Adriatique)

O 23χρονος Hennes Alt, εμπνευστής του πρότζεκτ που θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διεθνούς φήμης μουσικό σόου «X» των Adriatique, μιλά στη LiFO για την ιστορική σημασία του χώρου, όπου μέχρι και σήμερα εξορύσσεται το περίφημο πεντελικό μάρμαρο.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Π.Ι.Ε.Β.: Πολλές φορές με τη δυστοπία αυνανιζόμαστε και λίγο

Μουσική / Π.Ι.Ε.Β.: «Φοβάμαι μη γίνει το spoken word η νέα Ντουμπάι»

Το «Detroit» είναι το νέο άκρως χορευτικό άλμπουμ του Π.Ι.Ε.Β., σε παραγωγή του Viktoras, που φέρνει την αστική ποίηση και το spoken word στα κλαμπ και ο ήχος του είναι βγαλμένος από «τα όνειρα που είδαμε μετά από ένα πάρτι μεθυσμένοι».
M. HULOT
Lola δώστα όλα: Η Μαρίνα Σάττι μας κερνάει χαρά και κάθεται σαν κόκαλο στο λαιμό

Μουσική / Lola, δώσ' τα όλα: Η Μαρίνα Σάττι μας κερνάει χαρά και κάθεται σαν κόκαλο στον λαιμό

Το νέο άλμπουμ POP TOO της Μαρίνας Σάττι κατορθώνει ένα εξαιρετικό ακομπλεξάριστο πάντρεμα, αποδεικνύοντας ακόμα μία φορά πως παίζει με τους δικούς της κανόνες και αποτελεί μία κατηγορία από μόνη της.
M. HULOT ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ
Σαβίνα Γιαννάτου: «Μια καλή κριτική κινητοποιεί κι άλλους ανθρώπους, και μαζί τους κινητοποιείσαι κι εσύ»

Σαβίνα Γιαννάτου / Σαβίνα Γιαννάτου: «Μια καλή κριτική κινητοποιεί κι άλλους ανθρώπους, και μαζί τους κινητοποιείσαι κι εσύ»

Το νέο της άλμπουμ, που αποθέωσε η «Guardian», είναι άλλο ένα λιθαράκι στην αξιοζήλευτη μουσική πορεία της. Λίγες μέρες πριν τις εμφανίσεις της στην Ελλάδα, η «υπέροχη Ελληνίδα τραγουδίστρια» όπως την αποκάλεσαν μιλά για τη δουλειά της και το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο που έχει, τη φωνή της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μια σπουδαία συμφωνία σε ένα μόνο μέρος

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Μια σπουδαία συμφωνία σε ένα μόνο μέρος

Η Ματούλα Κουστένη μιλά για την Έβδομη Συμφωνία του Γιαν Σιμπέλιους, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του ρομαντικού κινήματος του 19ου αιώνα, που συνέθεσε ο δημιουργός-σύμβολο της Φινλανδίας.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Δημήτρης Σκύλλας

Μουσική / «Υπήρξα αλαζόνας από τη λαχτάρα μου να πετύχω»

Ο διεθνώς καταξιωμένος συνθέτης Δημήτρης Σκύλλας επιστρέφει με ένα έργο για το Μέγαρο Μουσικής, εμπνευσμένο από την απέριττη ομορφιά της ελληνικής δημοτικής παράδοσης, αντλώντας στοιχεία από το ηπειρώτικο μοιρολόι αλλά και από τα «σκυλάδικα».
M. HULOT